Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΜΟΥ ΚΙ ΕΓΩ!


Τα computer είναι για μένα το εργαλείο εισόδου μου στον σύγχρονο ψηφιακό (μετα)πολιτισμό της εποχής μας.   ‘Oταν λέω "computer" δεν εννοώ μόνο τον υπολογιστή που βρίσκεται στο γραφείο μου.  Εννοώ και τον φορητό μου, το κινητό μου τηλέφωνο με τεχνολογία icloud, την ηλεκτρονική μου ατζέντα, αλλά και την ιδιωτική μου ψηφιακή παιχνιδομηχανή.
Με το computer μου ενημερώνομαι την “ενημέρωση” της ψηφιακής εποχής. Τα νέα τα μαθαίνω όχι από την εξαντλημένη από τη δίαιτα και το γυμναστήριο τηλεπαρουσιάστρια, αλλά από την ψηφιακή κυρία, στην οποία μπορώ να παραγγέλνω τις ειδήσεις μου. Αν, για παράδειγμα, με κουράζει η πολιτική, τη βάζω να μου λέει μόνο το αστυνομικό δελτίο και τις καθημερινές ιστορίες ανθρώπινης πραγματικότητας.
Με το computer κάνω πράξη την υπόσχεση του ψηφιακού πολιτισμού για δουλειά από το σπίτι, όπου μπορώ ήδη σήμερα και στο μέλλον περισσότερο. Δουλεύοντας με το computer, όπου και να βρίσκομαι, παράγω ψηφιακά πνευματικά προϊόντα και τα αποστέλλω με ψηφιακά δίκτυα στον προορισμό τους.
Με το computer μου είναι και που αντιμετωπίζω τις επίσης ψηφιακές απειλές της εποχής μας. Ενημερώνομαι με κάθε λεπτομέρεια για τα συμπτώματα και τα αποτελέσματα του ψηφιακού "I love you", αδιαφορώντας για την πρόοδο των ερευνών για την καταπολέμηση του ιού του AIDS για την οποία η ψηφιακή εποχή λίγο με ενημερώνει. Καθότι, όπως φαίνεται, το "I love you" τείνει να γίνεται ολοένα και περισσότερο ψηφιακό και άρα το AIDS θα περιοριστεί, καθότι θα περιοριστεί ο πατροπαράδοτος μηχανισμός μετάδοσής του.
Τέλος, το computer μου είναι που προσπαθώ και επιδιώκω συνεχώς να αναβαθμίσω για να βρίσκομαι πάντα στην αιχμή του ψηφιακού (μετα)πολιτισμού. Επιδιώκω να έχω πάντα την τελευταία έκδοση και αδιαφορώ για το "παλιό" και όποιον (ακόμη) το έχει. Νιώθω την ανάγκη να έχω πρόσβαση στην τεχνολογία και στην εξέλιξη. Να πληροφορούμαι παντού και για τα πάντα όσα η εποχή μας έχει αναδείξει σε χρήσιμα και άξια. Να με βρίσκουν παντού και να βρίσκω και εγώ τον οποιονδήποτε οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Γενικά με το computer μου και τον πολιτισμό του, έχω όλα αυτά τα ψηφιακά "χρήσιμα" πράγματα χωρίς τα οποία η ζωή μου θα ήταν λιγότερο ψηφιακή, αλλά ίσως περισσότερο ζωή.
Και όταν θα έχω απορροφήσει μαζί με τα χρήσιμα και όλα τα πολιτισμικά σκουπίδια του Internet, αλλαλάζοντας από χαρά μαζί με τους συντρόφους-χρήστες, ως ιθαγενείς κραδαίνοντας αστραφτερά καθρεφτάκια, όταν λοιπόν επιτύχω να αντικαταστήσω από όλες τις μνήμες του δεξιού μισού του εγκεφάλου μου, τις παιδικές μου αναμνήσεις με αλγόριθμους, κλειδάριθμους και τα τοιαύτα, τότε θα γίνω Ινφοτρομοκράτης και θα αρχίσω την επανάσταση από το computer μου, αντί από την Πλατεία Συντάγματος.
*Ο κ. Νίκος Μαρκάτος είναι Καθηγητής Ε.Μ.Π., Πρόεδρος Σχολής Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ, Πρύτανης Ε.Μ.Π. 1991-97, Senior Visitor στο Department of Applied Mathematics & Theoretical Physics του Πανεπιστημίου Cambridge και Fellow του Selwyn College του Πανεπιστημίου Cambridge. Visiting Professor University of Surrey(2000-2011).



ΠΗΓΗ...http://news247.gr

5 ΠΡΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ (ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ).


Ναι, οk, ξέρουμε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη με την κρίση και ίσως γίνει χειρότερη, αλλά έχεις τουλάχιστον πέντε πράγματα για να χαίρεσαι, που, αντίθετα με ό,τι πιστεύεις, δεν είναι δεδομένα.
1. Νερό και φαγητό
Μπορεί για σένα το νερό και το φαγητό να είναι μόνο μερικά βήματα μακριά (μέχρι τη βρύση ή το ψυγείο σου, ας πούμε), δεν ισχύει όμως το ίδιο για όλους. Αρκεί να σκεφτείς πόσοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πεθαίνουν από την πείνα ή δεν έχουν πρόσβαση σε νερό.
 
2. Η υγεία σου
Υγεία δεν είναι μόνο το να μην είσαι άρρωστος αλλά και ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα χέρια και τα πόδια σου, τις αισθήσεις και το μυαλό σου. Το θεωρείς δεδομένο; Για ρίξε μια πιο προσεκτική ματιά γύρω σου.
 
3. Ο χρόνος
Μπορεί να πιστεύεις ότι έχεις άπλετο χρόνο μπροστά σου για να κάνεις ό,τι θέλεις, όποτε το θέλεις, αλλά η αλήθεια είναι ότι όσο μεγαλώνεις τόσο περισσότερο θα συνειδητοποιείς ότι τα περιθώρια κάποια στιγμή στενεύουν επικίνδυνα.
 
4. Ο σύντροφός σου
Είναι εύκολο (και ανθρώπινο) να νιώσεις πλήξη σε μια σχέση όταν η οικειότητα έχει αρχίσει να αφαιρεί από το σύντροφό σου τον ενθουσιασμό με τον οποίο τον έβλεπες τον πρώτο καιρό. Πριν αρχίσεις να ετοιμάζεσαι γι' άλλες αγκαλιές, θυμήσου όλα όσα σε τράβηξαν κοντά του αρχικά και μη θεωρείς δεδομένο ότι τα βρεις τα ίδια κι αλλού.
 
5. Οι φίλοι και η οικογένειά σου
Τους αγαπάς αλλά την ίδια στιγμή τους βρίζεις και τσακώνεσαι μαζί τους, γιατί στο πίσω μέρος του μυαλού σου πιστεύεις ότι θα είναι πάντα εκεί. Αλλά δεν θα είναι. Κοίτα να τους συμπεριφέρεσαι με την ευγένεια και την αγάπη που αξίζουν, γιατί όταν δεν θα είναι κοντά σου θα σου λείπουν και θα είναι αργά.



Ε, ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ!


thumb
Της Βάλιας Μπαζού
 Μια και η λέξη «ανάπτυξη» έχει γίνει talk of the town μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει γιατί σε μια περιοχή ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους και άκρως τουριστική όπως είναι η Βάλια Κάλντα ετοιμάζονται να κάνουν έφοδο οι μπουλντόζες;
Μπορεί να μας αποκαλυφθεί ο «εγκέφαλος» αυτού του οραματικού project (sic) για τη σωτηρία της χώρας και με την παραμονή μας στο ευρώ;
Και πρέπει να αποκαλυφθεί γιατί δεν είναι δυνατόν στο τέλος όλη τη δόξα να την πάρει οι Τρόικα και όχι οι ιθαγενείς σωτήρες.Για να κόψουμε την πλάκα, στο Ζαγόρι – και όχι μόνον- κάτοικοι και φορείς είναι επί ποδός αφού δόθηκε το πράσινο φως για την κατασκευή φράγματος που θα εκτρέπει τα νερά του Αώου και που θα κατασκευαστεί μεταξύ Βωβούσας και Σμιξωμάτων όπου είναι η συμβολή Αώου με το Αρκουδόρέμα.
Το έργο που περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Διαχείρισης Υδάτων Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου με φορέα υλοποίησης την ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ – ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε, σκοπό έχει τη διοχέτευση των νερών προς το Μετσοβίτικο ποταμό και τη λίμνη των Ιωαννίνων και από εκεί στο Καλαμά, για να ενισχύσουν την ηλεκτροπαραγωγή των Υδροηλεκτρικών σταθμών Γρεβενιτίου, Μετσοβίτικου και Καλαμά.
Το δημοτικό συμβούλιο του  Ζαγορίου εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή του προς κάθε εγχείρημα μεταφοράς νερού από τον Αώο και τους παραποτάμους του, αλλά και για κάθε κατασκευή υδροηλεκτρικού έργου στην περιοχή του Δήμου. Παράλληλα ο δήμος δηλώνει αντίθετος σε οποιαδήποτε επέμβαση που θα αλλοιώνει το οικοσύστημα του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, καθώς επίσης και της περιοχής προστασίας της φύσης (πυρήνας του Ε.Π.Β. Πίνδου τμήμα Βάλια Κάλντα.
Για το θέμα διεξάγεται και ηλεκτρονική συγκέντρωση υπογραφών με πρωτοβουλία των κατοίκων της Βωβούσας.



ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ.

Ριγκατόνι με μελιτζάνες στο φούρνο

Ιδανικό για το μεσημεριανό σας



Υλικά
Για 2-4 άτομα

500 γραμμάρια ριγκατόνι
2 κουτιά ντοματάκια
1 μελιτζάνα κομμένη σε κύνους
2 κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
λίγο κρεμμύδι
5 μανιτάρια Πλευρώτους ψιλοκομμένα
λίγο σέλινο
300 γραμμάρια μοτσαρέλα
παρμεζάνα τριμμένη
πιπέρι
αλάτι

Εκτέλεση

Ρυθμίζουμε την σχάρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου και προθερμαίνουμε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις (160 με αέρα).

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αρκετό νερό, αλατισμένο, για 8 λεπτά περίπου. Συγχρόνως σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με λίγο λάδι τις μελιτζάνες με τα κολοκυθάκια για 5 λεπτά ίσα ίσα να μαλακώσουν. Παίρνουμε ένα ταψί, αρκετά βαθύ, βάζουμε στον πάτο του αρκετή σάλτσα ντομάτας και με την υπόλοιπη σάλτσα ανακατεύουμε τα ζυμαρικά μαζί με τα κρεμμύδια, τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, σέλινο, αλάτι, πιπέρι.

Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα τριμμένη, τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε στο ταψί. Αφού τα ανακατέψουμε λίγο με πιπέρι και παρμεζάνα τριμμένη.
Τα βάζουμε στο φούρνο, γύρω στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά μέχρι το τυρί να αποκτήσει σκούρο χρώμα.

Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά




ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

ΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΝ ΔΙΑ ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟΥ Ο ΣΚΥΛΟΣ!!!


Σκύλος κατηγορήθηκε ως μετενσάρκωση ενός δικηγόρου, ο οποίος πριν από 20 χρόνια είχε βρίσει ραβίνους και δικαστές!
Πως προέκυψε αυτό; Ο μεγαλόσωμος σκύλος εισέβαλε πριν μερικές εβδομάδες σε ραβινικό δικαστήριο που ασχολείται με υποθέσεις οικονομικής αντιδικίας, στο υπερορθόδοξο εβραϊκό προάστιο Μέα Σεαρίμ της Ιερουσαλήμ, τρομοκρατώντας δικαστές και δικαζόμενους και αρνούμενος να βγει από την αίθουσα παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των δικαστικών υπαλλήλων.
Ένας από τους παριστάμενους δικαστές θυμήθηκε ότι πριν από 20 χρόνια το δικαστήριο καθυβρίστηκε από έναν διάσημο δικηγόρο, ο οποίος αποφάνθηκαν οι δικαστές ότι είναι καταραμένος. Λίγο καιρό αργότερα ο δικηγόρος πέθανε αφορισμένος.
Σύμφωνα, όμως με τους ραβίνους, μετεμψυχώθηκε στον άτακτο σκύλο που εισέβαλε στην δικαστική αίθουσα!
Το μεγαλόσωμο τετράποδο κρίθηκε από τους δικαστές "ακάθαρτο" με βάση την Halacha, δηλαδή τους αυστηρούς εβραϊκούς θρησκευτικούς παραδοσιακούς κανόνες. Και το καταδίκασαν σε θάνατο δια λιθοβολισμού. Η ποινή αποφασίστηκε να εκτελεστεί την ερχόμενη εβδομάδα.
Αγωγή κατά του δικαστηρίου για την περίεργη αυτή απόφαση κατατέθηκε από μια ισραηλινή οργάνωση υπεράσπισης των ζώων.



ΗΛΙΑΚΕΣ ΕΚΛΑΜΨΕΙΣ: ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.


Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ αισθάνομαι μαζί με πολλούς άλλους ότι οι άνθρωποι έχουν πολύ παράξενη συμπεριφορά τον τελευταίο καιρό.
Μιλάμε για τις ταραχές και εξεγέρσεις που ...
έχουν λάβει χώρα τους τελευταίους 8 μήνες.
Κάτι κοσμικό συμβαίνει με τη μοριακή δομή ολόκληρου του πλανήτη μας και αυτό αλλάζει τα πάντα , συμπεριλαμβανομένης και τα μυαλά, και τις συμπεριφορές των ανθρώπων. Έχει αποδειχθεί σε όλη την ιστορία ότι τα περισσότερα από τα μεγάλης κλίμακας βίαια περιστατικά, (πολέμους, εξεγέρσεις, κτλ. ..) έχουν συμβεί κατά τη διάρκεια του ηλιακού κύκλου του ήλιου. Λοιπόν, αν έχετε παρατηρήσει, ο ήλιος ήταν πολύ δραστήριος τον τελευταίο καιρό. Ηλιακές εκλάμψεις και κηλίδες στον Ήλιο εμφανίζονται σε καθημερινή βάση. Είμαστε τώρα που βιώνουμε τον ηλιακό κύκλο 24 και μόλις ξεκίνησε. Το ηλιακό μέγιστο (όταν ο ήλιος θα δείξει πιο δραστηριότητα) υποτίθεται ότι θα λάβει χώρα κοντά στο τέλος του 2012. Είναι πολύ πιθανό ότι μια τεράστια ηλιακή έκλαμψη θα γίνει προς την κατεύθυνση της γης. Αν είναι αρκετά μεγάλη, θα μπορούσε να καταστρέψει κάθε ηλεκτρικό κύκλωμα του πλανήτη. Προσπαθήστε να τυλίξτε το κεφάλι σας γύρω από αυτό για ένα λεπτό. Προσπαθήστε να φανταστείτε τη γη σήμερα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. 

Τώρα από την πλευρά συνωμοσίας των πραγμάτων. Εντάξει, έτσι έχουμε τον ηλιακό κύκλο 24 να συμβαίνει και ίσως οι κυβερνήσεις γνωρίζουν κάτι που αφορά μια τεράστια έκλαμψη. Θα μπορούσε αυτό να είναι ένας από τους λόγους που τόσες πολλές τεράστιες υπόγειες βάσεις χτίζονται; Ταυτόχρονα, θα μπορούσε το HAARP και τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης να χρησιμοποιούν αυτή τη φορά να δημιουργήσουν αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα στους ανθρώπους, ώστε να μην έχουν την προσοχή στο τι πραγματικά συμβαίνει; Εάν οι άνθρωποι δεν είναι προετοιμασμένοι, θα πεθάνουν. Δισεκατομμύρια άνθρωποι θα πεθάνουν. Απλά γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι εξαρτώνται από την ηλεκτρική ενέργεια για να πάρουν τις καθημερινές τους ανάγκες. Μόνο η ελίτ θα ζήσει και είναι αυτό που πραγματικά θέλουν.

Μην πιστεύετε ό, τι η κύρια ροή πολυμέσων σας λέει, έστω και αν είναι αλήθεια, το μεγαλύτερο μέρος τους είναι να σας απομακρύνει από την αλήθεια Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ο κόσμος μπορεί να μην είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται Ποια είναι λοιπόν η αλήθεια; Αυτό είναι το ένα ερώτημα που όλοι πρέπει να καταλάβουμε μόνοι μας. Κάντε την δική σας έρευνα για να βρείτε την αλήθεια και να κατακτήσετε την γνώση που χρειάζεται για να ελευθερωθεί ο νους σας από τον συμβατικό τρόπο σκέψης που μας έχουν διδάξει. Κατακτήστε τον νου σας.Είναι σημαντικό όλοι να γνωρίζουν...  

Τα δικά μας ματιά παραμονεύουν Παντού.







ΤΟΥ ΒΓΗΚΕ "ΞΙΝΟ" ΤΟ ΟΡΓΙΟ ΣΤΟ ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ.

 


Νεαρός Σερραίος συνελήφθη από άνδρες της βουλγαρικής αστυνομίας στην Κουλάτα, επειδή σε έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητο του, εντοπίστηκε να μεταφέρει ποσότητα ινδικής κάνναβης.

Σύμφωνα με βουλγαρικά ΜΜΕ, το "χόρτο" προοριζόταν για χρήση κατά τη διάρκεια ... σεξουαλικού οργίου στο οποίο θα συμμετείχε ο "θερμόαιμος" Σερραίος, ο Βούλγαρος φίλος του και δύο πόρνες σε ξενοδοχείο στη γειτονική πόλη Σαντάνσκι. "Θέλαμε το "χόρτο" για να μας αυξήσει την ευχαρίστηση στο σέξ» δήλωσε ο νεαρός στους αστυνομικούς που κρατείται και θα οδηγηθεί στον τοπικό Εισαγγελέα.







ΓΙΑΤΙ ΓΕΛΑΜΕ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΓΑΡΓΑΛΑΝΕ?


Εάν κάποιος μας γαργαλούσε και καταφέρναμε να παραμείνουμε ήρεμοι, αυτό δεν θα είχε καμιά επιρροή πάνω μας. 
Φυσικά, θα ήταν δύσκολο να παραμείνουμε χαλαροί, επειδή το ...
γαργαλητό προκαλεί ένταση στους περισσότερους από μας. 

Αυτή η ένταση μπορεί να μεταφραστεί ως αίσθημα ενόχλησης λόγω της φυσικής σωματικής επαφής, ή ως έλλειψη ελέγχου για το τι μας συμβαίνει, ή ως φόβος για το αν το αποτέλεσμα θα είναι όντως γαργαλητό ή πόνος.
Όταν προσπαθούμε να γαργαλήσουμε τον εαυτό μας, ελέγχουμε πλήρως την κατάσταση. Δεν υπάρχει ανάγκη για δημιουργία έντασης και συνεπώς δεν προκύπτει καμιά αντίδραση. Το ίδιο αποτέλεσμα, δηλαδή έλλειψη αντίδρασης, θα παρατηρηθεί αν κλείσουμε τα μάτια, αναπνεύσουμε ήρεμα και καταφέρουμε να ηρεμήσουμε την επόμενη φορά που κάποιος αποπειραθεί να μας γαργαλήσει.

Το γέλιο που συχνά συνοδεύει το γαργαλητό, είναι το αποτέλεσμα μιας ήπιας κατάστασης πανικού στην οποία βρισκόμαστε. 

Αυτού του είδους η αντίδραση είναι ανακόλουθη με τη θεωρία της “επιβίωσης του καλύτερα προσαρμοσμένου”, εφόσον ο πανικός μας κάνει να αισθανόμαστε περισσότερο ευάλωτοι. Αλλά όπως και σε τόσες άλλες περιπτώσεις, οι αντιδράσεις μας σε διάφορες καταστάσεις δεν είναι πάντα οι πλέον αναμενόμενες.





ΠΗΓΗ...http://world24.gr


ΠΩΣ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΓΟ ΣΤΟ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟ ΣΑΣ.




Υπάρχουν πολύ περισσότεροι και πολύ πιο πολύπλοκοι τρόποι για να το κάνετε.






ΠΗΓΗ...http://ierosagon.org

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΩΝ.


Μακριά από το χωριό των καταραμένων
Καταφθάνει το νέο σουπερ gadget που όλοι περιμένουν. Οι σκλάβοι των πολυεθνικών είναι μέσα στον ενθουσιασμό. Άλλο ένα gadget που θα αγοραστεί με τον αρωματικό ιδρώτα ατέλειωτων ωρών στην υπηρεσία των σύγχρονων σκλαβοπάζαρων πολυτελείας. Εκείνων που τα δύστυχα ανθρωπάκια όχι μόνο δεν συνειδητοποιούν την αθλιότητα της ύπαρξής τους αλλά είναι και περήφανα πως ανήκουν στην εργασιακή ελίτ της σύγχρονης κοινωνίας.

Στέλεχος καλωδιωμένο κι ευτυχισμένο. Χαζά παιδιά χαρά γεμάτα. Μια ανθρώπινη ρέπλικα που της έχουν κρεμάσει ένα πλάνο μπροστά στη μούρη όπως στο σκύλο το κόκκαλο να το κυνηγάει, στη κούρσα της ματαιοδοξίας, του ανταγωνισμού, της αχυρένιας ύπαρξης που ζυγίζει τη ψυχή της με τον αριθμό των gadget που κατόρθωσε να αποκτήσει...

Να τους βλέπεις να δουλεύουν μέχρι τ΄αγρια μεσάνυχτα, σαββατοκύριακα, να έχουν κάνει μέση από το πολύ σκύψιμο και γλύψιμο για να ανέβουν στη σκάλα των golden.. Αλίμονο από τους χιλιάδες ασήμαντους της φυλής των υπαλλήλων που σέρνονται κοντά σ΄αυτούς τους ψυχοπαθείς, για ένα ψωρομισθό σε ανούσιες δουλειές, με δευτεροκλασάτους υπολογιστές, βενζίνη από τη τσέπη τους, σάντουιτς από το σπίτι, ντυμένοι με απομιμήσεις, υποχρεωμένοι να ακολουθούν τα ωράρια τους, να γίνονται τα αναλώσιμα του κτήνους, που καμαρώνει για το τι θέση θα πάρει ο πάτερ φαμίλιας στο forbes τη χρονια που έρχεται, με τα cyborg παιδιά του γύρω να φωτογραφίζονται περήφανα για τη θέση τους στο εταιρικό άλμπουμ....

Οι φυλές των σκλάβων έχουν πολλά χρώματα πλέον και καμιά αλυσίδα στο πόδι. Είτε είναι η ύπαρξη που σέρνεται στα πολτικά γραφεία ικετεύοντας για διορισμό, μετάθεση, πεσκέσι ή χάρη, είτε είναι ο επιχειρηματικός σκλάβο-υπάλληλος που σέρνεται στα καλά κλιματιζόμενα γραφεία που βρωμάνε όμως πτωμαϊνη συνέχεια, σκλάβος είναι. Μαζί με τον κλασσικό εργάτη που σπάει τα κόκκαλά του και σαπίζει τα πνευμόνια του, μαζί με δεκάδες άλλες κατηγορίες ανθρώπων που δουλεύουν συνέχεια ασταμάτητα για μια θέση στον ήλιο που η γάτα μου έχει κερδίσει με τη γέννα της, χωρίς να αμφιβάλλει ούτε λεπτό για το δρόμο της και το τρόπο της....

Κι όλα αυτά για να μοιράζονται όλο αυτό το κόπο δέκα άτομα κι η σκυλοφάρα τους.
Εκατομύρια λοβοτομημένων μυαλών, βασανισμένων στην αιωνιότητα ψυχών, που εξυπηρετούν πέντε δέκα που δεν έχουν καν ψυχή και περνάνε την ώρα τους με το να γεμίζουν τις κοινωνίες με αντίγραφα της άθλιας ύπαρξής τους, ικανοποιώντας τον αρρωστημένο ναρκισισμό τους....

Και μου μιλάς για τον άνθρωπο...

Τι να σου πω γι΄αυτόν; Τον συναντάω καμιά φορά το χειμώνα να ψήνει κάστανα σε μια φουφού.
Τον συναντάω να γρατζουνάει ένα τραγούδι στη κιθάρα μπροστά στα σκαλιά κάποιας εκκλησίας.
Τον συναντάω ρέμπελα ξαπλωμένο κάτω από τον ουρανό κάποια ξάστερη νύχτα.
Τον συναντάω παιδάκι μικρό να μιλάει με φανταστικούς φίλους μέσα στο δωμάτιο όταν οι γονείς πάνε για ύπνο.
Τον συναντάω στη κοπελιά που περνάει απέναντι τη γερόντισα στο δρόμο. Στη παρέα των παιδιών που σχεδιάζουν ένα αλλόκοτο ταξίδι στο χάρτη. Στο ηλιοβασίλεμα ενός ερωτευμένου που επιμένει και στο ξημέρωμα ενός ξενύχτη.
Τον συναντάω στο σκασιαρχείο από τη τάξη, στο αθώο ψέμμα, σ΄ενα παραμύθι που δεν τελειώνει πότέ. Στις παιδικές ζαβολιές, στα ερωτικά καμώματα, στα παράπονα των γέρων.
Τον βλέπω στους ανθρώπους που ότι κι αν είναι αυτό που διάλεξαν να κάνουν, έχουν αναρτήσει μια ταμπέλα στην είσοδο της ζωή τους που γράφει «φτιαγμένο με μεράκι». Σ΄εκείνους που οι υπόλοιποι δεν τους παίζουν. Σ΄εκείνους που βάζουν σκοπό να βρουν το χαμένο κομμάτι στο παζλ τους. Εκείνους που ξεχνάνε να χτενιστούν όταν βγαίνουν από το σπίτι κι εκείνους που έβαλαν ανάποδα τη μπλούζα τους απ΄τη βιασύνη να φτάσουν εκεί που ονειρευόντουσαν.
Θα γυρνάω στο δρόμο και θα συλλέγω όλα τα «δεν ξερω τι είναι το i-phone» και θα γεμίσω με τα ονοματά τους το σημειωματάριο που καταγράφω τις σημαντικές στιγμές. Είναι κατόρθωμα τα δεν ξέρω σήμερα...

Είναι μεγάλο κατόρθωμα να κάνεις κάτι που οι διαφημιστικές απαξίωσαν να προωθήσουν, που οι μόδιστροι δεν κατάλαβαν τη λάμψη του, που οι άρχοντες το βρήκαν πολύ φτηνό για να το αγοράσουν, που η μεγάλη άμορφη μάζα το απαξίωσε γιατί κάποιος δεν της το πρότεινε...

Αν πρέπει να διαλέξω κάτι μεταξύ ενός παιδιού από το χωριό των καταραμένων που όλες οι πόρτες θα είναι κατασκευασμένες στα μέτρα του, και την πανικόβλητη άγαρμπη μικρή Αλίκη που δεν μπορεί να βρει τη σωστή δόση από το μαγικό φίλτρο για να περάσει τη πόρτα των ονείρων της.....

Εσείς τι λέτε πως θα διαλέξω?

(Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική)


Ιστορίες Συνωμοσίας





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

" ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΛΛΗ".


Για να γυρίσει ο Ήλιος θέλει δουλειά πολλή…

του Στρατή Μαζίδη

Παρατηρώντας τα όσα διαδραματίζονται στην πατρίδα μας φέρνω στο νου μου το γνωστό τραγούδι. “Ένα το χεληδόνι κι η άνοιξη ακριβή, για να γυρίσει ο Ήλιος θέλει δουλειά πολλή”.

Πέρα από τους προσκυνημένους, τους βαλτούς, τους δειλούς, τους χαζούς, τους άτολμους, τους άσχετους υπάρχουν κι αλλού ευθύνες.

Στους πολιτικούς ανήκει ένα μέρος της ευθύνης. Κανείς δεν μπορεί να σε διαφθείρει, αν εσύ δε διαθέτεις την κερκόπορτά σου.

Ο ελληνικός λαός μετά το 1974 ήθελε κάτι διαφορετικό. Και το επέλεξε. Τώρα όμως οδηγήθηκε συρώντας ταυτόχρονα και την επόμενη γενιά σε ένα τέλμα.

Είμαστε στο ξεκίνημα της βαρυχειμωνιάς. Η άνοιξη είναι πραγματικά ακριβή και για να γυρίσει ο Ήλιος θέλει δουλειά πολλή.

Θέλει δουλειά πολλή για να μην υπάρχουν κάποιοι που φιλοδοξούν να αράξουν σε ένα δημόσιο γραφείο για να κάθονται.

Θέλει δουλειά πολλή για να μην υπάρχουν κόρες στρατηγών που για να απομυζούν το κράτος, παντρεύονται με αμωνιαζόλ, χωρίζουν αλλά συνεχίζουν να ζουν με το σύντροφο και τα παιδιά τους σαν οικογένεια, βάζοντας το λιθαράκι τους στο τέλμα της ασφάλισης.

Θέλει δουλειά πολλή για να μην κάνεις τον τυφλό ή το χωλό ενώ βλέπεις και παρπατάς κανονικά.

Θέλει δουλειά πολλή για να μη δανείζει ο ένας τα ζώα του στον άλλο για να εισπράξει μεγαλύτερη επιδότηση την οποία θα αξιοποιήσει αντί να φάει.

Θέλει δουλειά πολλή για να πετάξεις από το δημόσιο τους παιδόφιλους που βάζουν κάμερες στα σχολεία για να καταγράφουν τους μαθητές, τους λαδιάρηδες, τους από το παράθυρο βαλμένους.

Θέλει δουλειά πολλή για να μην παίρνει κανείς σύνταξη με ελάχιστα χρόνια ασφάλισης ανεξαρτήτως ηλικίας.

Θέλει δουλειά πολλή για να μην πληρώνονται συντάξεις νεκρών.

Θέλει δουλειά πολλή για να καταργήσεις το γρηγορόσημο και το φακελάκι.

Θέλει δουλειά πολλή για να διοικήσεις σωστά και δίκαια.

Θέλει δουλειά πολλή για να εμπιστευθείς την πολιτεία.

Θέλει δουλειά πολλή για να σέβεσαι την πατρίδα.

Θέλει δουλειά πολλή για να σέβονται οι έξω την πατρίδα.

Θέλει δουλειά πολλή για να αλλάξεις νοοτροπία.

Το έχουμε ξαναγράψει. Το πρόβλημά μας δεν ονομάζεται ευρώ ή δραχμή αλλά η σάπια αντίληψή μας. Η προσέγγισή μας στα πράγματα. Είτε με ευρώ είτε με δραχμή είτε με ρούβλι είτε με γουάν, θα χρεοκοπούμε ξανά και ξανά αν δεν αλλάξει αυτή η χώρα.

Κι ωραίες οι κατηγόριες πως φταίει ο Ανδρέας ή ο Καραμανλής, ανάλογα το που στέκεσαι αλλά αν οι πολιτικοί κατέστρεψαν τον τόπο, αν δημαγωγούσαν, σας θυμίζω πως ο ελληνικός λαός το 1977, το 1981, το 1985, το 1989, το 1990, το 1993, το 1996, το 2000, το 2004, το 2007, το 2009 και το 2012 (δις) είχε τη δυνατότητα να τους τιμωρήσει.

Δεν το έκανε. Γιατί είναι είναι καλό το καθισιό, τα δανεικά, το χάιδεμα των αυτιών, οι παροχές άνευ δυνατοτήτων, οι σεμνές και ταπεινές μετακλήσεις και γενικά το να περνάς καλά στέλνοντας το σχετικό λογαριασμό στους επόμενους.

“Ένα το χεληδόνι κι η άνοιξη ακριβή, για να γυρίσει ο Ήλιος θέλει δουλειά πολλή”.






ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ.


Η Ιστορία του Εωσφόρου (Βίντεο)

Διάβολος, Σατανάς, Εωσφόρος, Βελζεβούλ, Το Κτήνος, ο 666 είναι κάποια από τα ονόματα που του έχουν αποδοθεί.

-Ποιος όμως είναι στην πραγματικότητα;
-Πότε εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία;
-Ήταν οι Εβραίοι ήταν οι πρώτοι που μίλησαν για την ύπαρξή του;
-Ποια είναι η ιστορία που κουβαλάει ως θρησκευτική αλλα και θεολογική φιγούρα;
-Γιατί τον απεικονίζουν με τη συγκεκριμένη μορφή;
-Πώς διαμορφώθηκε η αντίληψη των ανθρώπων γύρω από αυτόν τον έκπτωτο άγγελο κατά τη διάρκεια των αιώνων;
-Ποια είναι τα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί υπέρ της καταπολέμησης του;
-Είναι πράγματι το αντίπαλο δέος του Δημιουργού που προσπαθεί επί ματαίω να κυριεύσει τον κόσμο;


Ένα ντοκιμαντέρ που προσπαθεί να δώσει απαντήσεις στα παραπάνω αλλα και σε πλήθος άλλων ερωτημάτων βασιζόμενο καθαρά σε ιστορικά στοιχεία. Μιλούν εκπρόσωποι της Καθολικής Εκκλησίας αλλά και υποστηρικτές του που έχουν ιδρύσει την πρώτη εκκλησία του Σατανά.






ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ "PIETA" Ο ΧΡΥΣΟΣ ΛΕΟΝΤΑΣ.


Στην ταινία «Pieta» ο Χρυσός Λέοντας

Διάκριση και για τον Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργο Ζώη στην 69η Μόστρα

Το πρώτο μεγάλο βραβείο της καριέρας του, τον Χρυσό Λέοντα, απέσπασε τελικά ο κορεάτης σκηνοθέτης Κιμ Κι Ντουκ με το «Pieta», ένα οιδιπόδειο δράμα, με ήρωες έναν αδίστακτο συλλέκτη χρεών από ιδιοκτήτες καταστημάτων σιδερικών και μια γυναίκα η οποία ισχυρίζεται ότι είναι η μητέρα του. 

Με δυο σημαντικά βραβεία από τη Βενετία έφυγε όμως και το «The master» του Πολ Τόμας Αντερσον. Ο αμερικανός σκηνοθέτης του «Θα χυθεί αίμα» απέσπασε το βραβείο σκηνοθεσίας και όπως ήταν αναμενόμενο, στους ηθοποιούς Χοάκιν Φίνιξ και Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν δόθηκε εξ’ ημισείας το βραβείο ανδρικής ερμηνείας. 

Το «The master» αναφέρεται στην γέννηση της σαϊεντολογίας μέσα από την ιδιόρρυθμη σχέση δυο εντελώς διαφορετικών σε χαρακτήρα ανδρών στην Αμερική μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όσο για το βραβείο σεναρίου δόθηκε στην ταινία «Μετά τον Μάη» («Apres Mais»).

Ο γάλλος σκηνοθέτης Ολιβιέ Ασαγιάς επέστρεψε στην Γαλλία των αρχών της δεκαετίας του 1970 για να αφηγηθεί την ιστορία ενός νεαρού σπουδαστή, μέλους αριστερού ριζοσπαστικού κινήματος, ο οποίος αντιστέκεται στην κοινωνική καταπίεση του πολιτικού συστήματος της χώρας του και συγχρόνως ανακαλύπτει τον έρωτα.

Η ισραηλινή ηθοποιός Χαντάς Γιαρόν απέσπασε το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για την ταινία «Le male et ha’ chalal» σε σκηνοθεσία Ράμα Μπουρστάιν, ενώ ένα τρίτο βραβείο ερμηνείας, το «Μαρτσέλο Μαστρογιάνι» που δίδεται σε νέο ή νέα ηθοποιό, δόθηκε στον ιταλό Φαμπρίτσιο Φάλκο που έπαιξε σε δύο ταινίες του διαγωνιστικού προγράμματος το «Bella addormentata» του Μάρκο Μπελόκιο και το «E stato il figlio» του Ντανιέλε Τσίπρι. Στον Τσίπρι δόθηκε και το βραβείο καλλιτεχνικής συμβολής.

Στα βραβεία πρωτοεμφανιζόμενων, το καλύτερης ταινίας Leone del Futuro (Λέοντας του μέλλοντος) δόθηκε στην γερμανοτουρκική συμπαραγωγή «Mold» του Αλι Αϊντίν.

Η 69η Μόστρα επεφύλασσε τέλος μια βράβευση και για τον Έλληνας σκηνοθέτη Γιώργο Ζώη και τους «Τίτλους Τέλους» καθώς απέσπασε το βραβείο EUROPEAN FILM AWARDS 2012 για την καλύτερη μικρού μήκους ταινία.



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...