Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΤΗΝ "ΚΛΟΥΖ ΟΥΝΙΒΕΡΣΙΤΑΤΕΑ" ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΠΑΡΗΣ!

Ο έμπειρος και ταλαντούχος τερματοφύλακας Γιώργος Αμπάρης "έκλεισε" τελικά στην ΚΛΟΥΖ ΟΥΝΙΒΕΡΣΙΤΑΤΕΑ της Ρουμανίας, βάζοντας την υπογραφή του σε συμβόλαιο 2 ετών.

Στον ένα χρόνο περίπου που παρέμενε εκτός δράσης, εξακολουθούσε να προπονείται συστηματικά, ψάχνοντας το κατάλληλο timing και ομάδα που θα κάλυπτε τις ανάγκες του.
Η ομάδα στης οποίας τις τάξεις ανήκει πλέον ο Αμπάρης, βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας μέχρι στιγμής και όλοι ευελπιστούμε ότι με την προσθήκη του έμπειρου και αποτελεσματικού γκολκήπερ, θα πάει πολύ καλύτερα.
Η πόλη Κλούζ βρίσκεται στην Τρανσυλβανία, με πληθυσμό 350.000 κατοίκους και είναι μια σύγχρονη και βιομηχανική περιοχή, και αποτελεί κέντρο πολιτιστικό και επιστημονικό.
Στην ίδια πόλη υπάρχει και άλλη ομάδα ονόματι  CFR CLUJ στην οποία αγωνίζεται ο φίλος και κουμπάρος του Παντελής Καπετάνος.
Στην νέα του ομάδα ο Αμπάρης θα συναντήσει τον Κύπριο Παρασκευά Χρήστου ο οποίος είναι και αρχηγός της ομάδας.Επίσης και ο προπονητής που θα τον προετοιμάζει, είναι ο Έλληνας Γιάννης Αθανασίου , ο οποίος είναι προπονητής τερματοφυλάκων.
Ο Γιώργος Αμπάρης με καταγωγή από τους Προμάχους Αλμωπίας, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νάουσα.Από μικρός έδειξε τις ικανότητές του κάτω από τα γκολπόστ, και με τον καιρό άρχισε να αναρριχάται από τις μικρές κατηγορίες στις μεγαλύτερες φτάνοντας στο ανώτερο σκαλί.
Το ήθος του και η εργατικότητά του τον  κατέστησαν αγαπητό σε συμπαίκτες και αντιπάλους.



ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑ
ΣεζόνΟμάδαΣυμ.
98/99ΑΕΤΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ0
99/00ΑΕΤΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ30
00/01ΑΕΤΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ30
01/02ΗΡΑΚΛΗΣ0
02/03ΗΡΑΚΛΗΣ4
03/04ΗΡΑΚΛΗΣ24
04/05ΗΡΑΚΛΗΣ30
05/06ΗΡΑΚΛΗΣ25
06/07ΗΡΑΚΛΗΣ19
07/08ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ27
08/09ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ23
09/10ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ0
10/11ΛΑΡΙΣΑ15


Τα "Π.Ν." και όλοι οι κάτοικοι των Προμάχων εύχονται στον Γιώργο κάθε επιτυχία και θα τον παρακολουθούμε με υπερηφάνεια και συγκίνηση , γιατί εκπροσωπεί την περιοχή μας επάξια και δοξάζει με τις επιτυχίες του όλη την Ελλάδα.







ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΛΑΜΑΝΗΣΝΙΚΟΣ ΑΜΠΑΡΗΣ.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ: ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΤΟΥΡΣΙ.



ΥΛΙΚΑ





  • 6 κιλά Πιπεριές πράσινες
  • 1 κιλό Καρότο
  • ½ κιλό Σέλινο
  • λάχανο 1 κιλό περίπου
  • Αλάτι
  • ½ Λάδι
  • Σκόρδο
  • 1 ποτήρι Ξύδι
  • 4 ποτήρια νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Πλένουμε καλά με κρύο νερό όλα τα λαχανικά.
Καθαρίζουμε και κόβουμε της πιπεριές, και το καρότο κομματάκια, καθώς επίσης το σέλινο και το λάχανο τα ψιλοκόβουμε . Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό, με το λάδι, και το ξύδι. Μόλις αρχίσει να βράζει ζεματίζουμε τις πιπεριές λίγο και τις βγάζουμε από την κατσαρόλα για να κρυώσουν.
Ρίχνουμε μέσα σε μια λεκάνη το λάχανο, καρότο, σέλινο, σκόρδο και το αλάτι (ανάλογα πόσο αλμυρό το θέλουμε) και τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά.
Στη συνέχεια σε ένα μικρό βαρελάκι βάζουμε μια στρώση πιπεριές – μια στρώση από το μείγμα με τα λαχανικά. Αφού τελειώσουν όλα τα υλικά ρίχνουμε μέσα στο βαρελάκι το ζουμί που έχουν βγάλει τα λαχανικά και το ζουμί που βράσαμε στην αρχή. Εάν το ζουμί δεν καλύψει τα υλικά κάνουμε λίγο άλμη (αλάτι και νερό) και το ρίχνουμε και αυτό μέσα.
Αφήνουμε το τουρσί για 20 μέρες περίπου μέσα στο βαρελάκι για να ζυμώσει.
Μετά τις 20 μέρες το τουρσί είναι έτοιμο.
Βγάζουμε το τουρσί από το βαρελάκι και το βάζουμε σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα και τα σφραγίζουμε με καινούργια καπάκια.



Καλή επιτυχία



ΠΗΓΗ...https://www.sintagigiagias.gr

ΕΚΛΕΙΣΕ Ο "STAR FM 97.1".




Ένας από τους πιο αγαπημένους σταθμούς της Θεσσαλονίκης "Star FM 97.1 " έβαλε λουκέτο,
ύστερα από σχεδόν 24 χρόνια στον αέρα...
Την ανακοίνωση έκανε ο ιδιοκτήτης μέσα από τη σελίδα του σταθμού στο Facebook. Έγραψε:







ΠΗΓΗ...http://www.enikos.gr 

ΖΩΝΤΑΝΑ ΓΑΤΑΚΙΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΕ....ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ.


Στην Κίνα ζωντανά γατάκια μεγαλώνουν μέσα σε μπουκάλια, παίρνοντας το σχήμα του...
μπουκαλιού.

Για να κατορθωθεί αυτό, λίγο πριν τοποθετηθούν στο βάζο, τα γατάκια δέχονται ηρεμιστικό μυών, ούτως ώστε να μην μπορούν να αντισταθούν.
Μέσα σε ένα μήνα και με τις κατάλληλες ανθρώπινες επεμβάσεις τα γατάκια παίρνουν τα σχήμα του βάζου... Ακόμα και το κεφάλι τους!
Τα ζώα μετά πουλιούνται για σουβενίρ στο σπίτι...Αντε να δούμε και πού θα φθάσουμε στο τέλοs.???


ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ!


Εσυ φταις!
Ένα από τα τεχνάσματα που χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον για να πείσουν για τις αιτίες της κρίσης είναι η ενοχοποίηση του πληθυσμού. Φυσικά ως σημαία κυμάτισε η φοροδιαφυγή. Ένα υπαρκτο μεν πρόβλημα, το οποίο όμως το ανήγαγαν στον κύριο λόγο της κατάρρευσης.

Κι αν περιμένεις πως μεγαλογιατροί και μεγαλοδικηγόροι βρίσκονται δικαιολογημένα στο στόχαστρο, σίγουρα θα νιώθεις αμήχανα, στην στοχοποίηση όλων ως υπόπτων στην συμμετοχή της “εθνικής τραγωδίας”. Αποτελεί το επόμενο κεφάλαιο του “μαζί τα φάγαμε”, δηλαδή των πελατειακών σχέσεων που μετέτρεψε σε θεσμό το κομματικό σύστημα. Επίσης βόλεψε ο διαχωρισμός των πολιτών σε “φιλοευρωπαιστές” κι αυτούς που είναι προσκολλημένοι σε παλιά και “άχρηστα” σχήματα όπως εργασιακά δικαιώματα, τόπος καταγωγής, κοινωνικά κεκτημένα. Αυτό που έκαναν τόσα χρόνια τα κόμματα εξουσίας, πλέον το χρησιμοποιούν για τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Δηλαδή, τους λένε δημαγωγούς γιατί παρασέρνουν τον λαό σε ανέφικτες λύσεις, τους ονοματίζουν εχθρούς της αλλαγής. Και μαζί μ’ αυτούς βάζουν και τους πολίτες που αντιτίθεται στις “διαρθωτικές αλλαγές”.

Σου λένε κατάμουτρα “εσύ φταις!”. Και ναι, δεν αποκλείουν το ότι μπορούν να φταίνε κι εκείνοι λίγο, αλλά τα προνόμια θα κοπούν μόνο από σένα. Ουσιαστικά ο Έλλην πολίτης αντιμετωπίζεται ως ένας κρετίνος, εύκολα χειραγωγήσιμος κι ευκολόπιστος, βλάχος, συντηρητικός και φοβισμένος. Φυσικά υπάρχουν πολλές“ιδιαιτερότητες” του νεοέλληνα και τις έχουμε επισημάνει πολλάκις, αλλά όταν αντιμετωπίζεται ένας ολόκληρος λαός ως “άρρωστος” που έχει ανάγκη ιατρικών-οικονομικών συνταγών, ο δόλος είναι εμφανής.

Με σύμμαχο τα ΜΜΕ, η κυρίαρχη ιδεολογία απογυμνώνει την επιχειρηματολογία της λογικής, στρέφοντας την μια ομάδα ανθρώπων έναντι της άλλης. Δεν σκάβει βαθύτερα, αφού δεν είναι αυτό που την ενδιαφέρει. Η φοροδιαφυγή και ειδικότερα ο φοροφυγάς παρουσιάζονται ως όντα από άλλο πλανήτη. Η ανομία -όρος που χρησιμοποιεί το σύστημα για να κατασκευάσει το περιθώριο- πηγάζει από το ίδιο το πολιτικό σύστημα εδώ και δεκαετίες. Ας είναι καλά τα ρουσφέτια. Όπως η θρησκεία τοποθετεί το κακό έξω από τον άνθρωπο, προσωποποιώντας το με τον Διάβολο, έτσι και η ρητορική της κρίσης, τοποθετεί την ανομία έξω από το σύστημα και τους εξουσιαστές, σαν να το προκαλώ εγώ κι εσύ από το πουθενά. Φυσικά η ατομική ευθύνη έχει πολύ μεγάλη σημασία, αλλά το άτομο υιοθετεί συμπεριφορές βάσει της ποιότητας της κοινωνίας μέσα στην οποία κινείται.

Ένα ακόμη τέχνασμα για να σου κουνάνε το δάχτυλο κατάμουτρα, είναι η ετικετοποίησή σου ως άτομο που τόσα χρόνια ανήκες σε κάποια ομάδα ή συντεχνία υπεύθυνη για την σημερινή κατάσταση. Όπως οι Βενιζελοσαμαράδες και διάφοροι αμόρφωτοι θεωρούν πως τόσα χρόνια “κυβερνούσε η Αριστερά”, έτσι και όσοι δεν θέλουν την υπακοή στις εντολές της τρόικας κηλιδώνονται ως το “παλιό σύστημα εξουσίας” που δεν θέλει να αλλάξουν τα πράγματα για να βγούμε από την κρίση. Έχουν ανάγκη αυτή την πλάνη για να διατηρήσουν τους συσχετισμούς εξουσίας.

Το “εσύ φταις” είναι η ιδανικότερη μέθοδος για να σε πείσουν ότι είσαι τόσο διεφθαρμένος όσο το ίδιο το σύστημα. Ή αντίστροφα, να επιμηκύνουν την ζωή του συστήματος, ανάλογα με τον βαθμό στην κλίμακα διαφθοράς. Η επιβεβαίωση της σαθρότητας δεν έχει ως στόχο την καταπολέμησή της, αλλά το να παραμείνει ζωντανό το άρρωστο περιβάλλον που ζει γι’ αυτήν και από αυτήν.

Strange Journal





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Ο ΜΩΑΜΕΘ?


Τι κρύβει ο Μωάμεθ;
Τι κρύβεται πίσω από την αντιπαράθεση για την κινηματογραφική ταινία ενός αμερικανο-ισραηλινού, του Sam Bacile για τον Μωάμεθ; Και άλλες φορές είχαμε ανάλογα περιστατικά όχι όμως τέτοιας έκτασης. Για πρώτη φορά, μία χαμηλής αισθητικής δεκαπεντάλεπτη κινηματογραφική ταινία, η οποία δεν έγινε γνωστή από τις κινηματογραφικές αίθουσες αλλά από το διαδίκτυο, επιτίθεται τόσο βίαια στο ισλάμ και τον Μωάμεθ εξαπολύοντας κατηγορίες για βία, ρατσισμό, σεξισμό, παιδοφιλία κ.ά..

Η ταινία έγινε γνωστή από έναν Αιγύπτιο κόπτη χριστιανό και από τον διάσημο -γιατί ήθελε να κάψει το Κοράνι- πάστορα Terry Jones. Επίσης, διάφορα έντυπα στη Γαλλία, στη Γερμανία και αλλού αναπαράγουν προκλητικά γελοιογραφίες του Μωάμεθ. Γιατί όλα αυτά; Μήπως προαναγγέλλουν και προετοιμάζουν μία σύγκρουση Δύσης-Ανατολής, χριστιανών και μουσουλμάνων; Και ο λόγος; Το έχουμε ξαναγράψει: Η έξοδος της Δύσης από τη μεγάλη οικονομική κρίση της δεκαετίας του 1930 δεν έγινε με το New Deal –αυτό είναι ένας μύθος- αλλά με το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Μήπως ετοιμάζεται ένας πόλεμος και για την έξοδο από τη σημερινή κρίση και η ταινία για τον Μωάμεθ εντάσσεται στην προπαγάνδα του; Ίσως πρόκειται γι’ αυτό που σημείωνε ο Λέων Τολστόι στο «Πόλεμος και Ειρήνη», ότι δηλαδή για να υπάρξει μία πολεμική σύγκρουση είναι «απαραίτητος ο συνδυασμός αναρίθμητων περιστάσεων (...), είναι αναγκαίο να δεχτούν εκατομμύρια άνθρωποι, στους οποίους βρίσκεται η πραγματική δύναμη … να πειστούν να την κάνουν….».

Αλλά γιατί η ταινία; Γιατί η σύγκρουση στο πεδίο της πίστης και των στερεοτύπων θα αποκρύψει την πραγματική αιτία που είναι τα οικονομικά συμφέροντα. Το γεγονός ότι στη Λιβύη υπάρχουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο για τον έλεγχο των οποίων έγινε η στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Καντάφι δεν το είπε κανείς. Γενικά, για να υπάρξει απόκρυψη, κάθε πόλεμος δεν είναι ποτέ μία σύγκρουση αντιτιθέμενων οικονομικών και κοινωνικών συμφερόντων αλλά γίνεται δήθεν για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για την ειρήνη ή κάποια άλλη ευγενή ιδέα.

Τα περί πυρηνικών ή χημικών όπλων του Ιράκ αποδείχθηκαν ασύστολα ψεύδη, το ίδιο και η ιστορία με τα μωρά του Κουβέιτ, ή με τα δάκρυα της νεαρής ιρακινής ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου, που πολλά χρόνια αργότερα αποκαλύφθηκε πως ήταν η κόρη του πρέσβη του Κουβέιτ στις ΗΠΑ! Η δουλειά όμως είχε γίνει. Τώρα μιλούν για τα χημικά της Συρίας και τα πυρηνικά του Ιράν. Το κατασκευασμένο παραμύθι επιχειρεί να νομιμοποιήσει τον πόλεμο και να δικαιολογήσει τους εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους αθώων.

Τέλος, έχουμε τη χρησιμοποίηση των μέσων μαζικής ενημέρωσης για τη δαιμονοποίηση των αντιπάλων. Σήμερα, όμως, τα πράγματα καθίστανται άκρως επικίνδυνα γιατί δεν δαιμονοποιείται ούτε ο Σαντάμ Χουσεΐν ούτε ο Μιλόσεβιτς ούτε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν ούτε ο Καντάφι αλλά ο Μωάμεθ, ένας πνευματικός ηγέτης και μία μεγάλη πίστη, το ισλάμ. Συνεπώς, έχουμε μία γενικευμένη επίθεση εναντίον ενός ολόκληρου κόσμου.

Συμπέρασμα: Μην πιστεύετε άκριτα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Αυτός είναι ένας τρόπος αντίστασης στους πολέμους που ετοιμάζονται και των οποίων εμείς και τα παιδιά μας θα είμαστε τα θύματα. 

Του ΓΙΩΡΓΟΥ Χ.ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ






ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

Η ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΓΙΚΕΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.


Magnify Image
ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΚΟΝΙΔΗ.
 Το παρανοϊκό νέο μιούζικαλ της Peaches περιλαμβάνει πέη που εκρήγνυνται, κάουμποϊ στρίπερς κι ένα κορίτσι που γίνεται διάσημο απ' το πουθενά!

Η Καναδή τραγουδίστρια και περφόρμερ (που μεσουρανεί στην άντρεγκράουντ βερολινέζικη σκηνή εδώ και χρόνια) πάντρεψε για άλλη μια φορά την εικόνα με τη μουσική της, και παρουσιάζει ένα μιούζικαλ διαφορετικό απ' όλα τα άλλα. 

Magnify Image

Το PEACHES DOES HERSELF ("Η Peaches 'πηδάει' τον εαυτό της") παίχτηκε την περασμένη εβδομάδα στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο και άφησε άφωνους όσους το είδαν. Διάβασα την υπόθεση και είδα εικόνες στο σάιτ του Φεστιβάλ: μοιάζει πολύ διασκεδαστικό φιλμ (βασίστηκε άλλωστε στην ομώνυμη παράσταση που παρουσίαζε στο θέατρο η Peaches ενθουσιάζοντας τους θεατές).


NA TO TRAILER του φιλμ:



Το flix μοιάζει να είδε την ταινία, ή έστω αποσπάσματα, και γράφει:

Η αποδόμηση του φύλου, το γκρέμισμα των ορίων της παραδοσιακής σεξουαλικότητας, ένας επιθετικός φεμινισμός και μια οργιαστική ελευθεριότητα, αποτελούν μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά της μουσικής και της περσόνα της Peaches, της Καναδέζας μουσικού που μεταμορφώθηκε σε μια από τις πιο αναγνωρίσιμες κι ανατρεπτικές καλλιτέχνιδες της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής. Με έδρα το Βερολίνο και όπλα μια καταιγιστική electro θύελλα που παρασύρει κάθε αντίσταση και σημαία μια macho θηλυκότητα που καταρρίπτει κάθε στερεότυπο των φύλων, η Peaches υπήρξε από την αρχή ένα γοητευτικό μουσικό παράδοξο και μια γυναίκα με δυναμικές απόψεις και ανατρεπτικό χιούμορ.

Magnify Image

Η πρώτη της ταινία «Peaches Does Herself» είναι στην ουσία η μουσική παράσταση που ανέβασε πριν μερικούς μήνες στο HAU Eins του Βερολίνου. Το μιούζικαλ, αφηγείται την ιστορία ενός κοριτσιού που μόνη στο δωμάτιό της, ονειρεύεται να γίνει διάσημη. Μια εξηντάρα cowboy στρίπερ θα της δώσει την δύναμη να γίνει μουσικός, μια εγχείρηση αλλαγής φύλου θα την απογειώσει, ο ερωτάς της για μια υπέροχη transexual θα την αναγκάσει να ανακαλύψει ποια αληθινά είναι. Ή κάτι τέτοιο.

Magnify Image
 

Η ιστορία θα ξετυλιχθεί μέσα από τραγούδια και σεξουαλικά φορτισμένα χορευτικά, από κοστούμια με ευμεγέθη dildos, από το μπαλέτο των fatherfuckers από την αγαλματένια τρανσέξουαλ Ντάνι Ντάνιελς, από ένα κρεββάτι-αιδοίο και φυσικά, από τo naked cowgirl Σάντι Κέιν, που κλέβει την παράσταση τραγουδώντας το απολαυστικό, μελλοντικά κλασσικό τραγούδι «I Love Dick» σε κάτι που θα μπορούσε να είναι και το highlight της ταινίας.

Δείτε το εδώ:






ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ

alt
«Επί τέλους η ευλογημένη ώρα ήθε. Παρά τις πολλές μου αντιρρήσεις βρίσκομαι μπροστά στον πνευματικό. Δεν ξέρω πώς νιώθω. Οπωσδήποτε αμήχανα. Ένας κρύος ίδρώτας περιλούζει ολόκληρο το σώμα μου. Είπα να ζητήσω συγγνώμη και να φύγω. Σκέφτηκα όμως πως για να φθάσω εδώ έκανα μεγάλη προσπάθεια. Δε θα γίνει του Σατανά, είπα.

Ο πνευματικός είδε την αμηχανία μου. Κατάλαβε. Μην ανησυχείς, παιδί μου, μου είπε. Εδώ που ήλθες θα ανακουφισθείς. Το φορτίο σου θα ελαφρώσει. Να θεωρείς τον εαυτό σου ευτυχή γι' αυτή σου την απόφαση. Θα το διαπιστώσεις, άλλωστε, γι' αυτό δε χρειάζεται να χρονοτριβούμε. 
Πήρα θάρρος. Η μορφή του με ενέπνεε. Χωρίς να το καταλάβω δέθηκα μαζί του. Νόμισα προς στιγμή ότι γνωριζόμαστε χρόνια. Τον ένιωσα πιο κοντά από κάθε άλλο γνωστό καί φίλο μου. Απ' εκείνη τη στιγμή έγινε ο πατέρας μου. Τώρα, είπα, μπορώ να μιλήσω ελεύθερα Η γλώσσα μου λύθηκε. Πήρα θάρρος. Πατέρα μου, είπα, πολύ καιρό ζητούσα αυτή τη στιγμή. Ο Θεός μου τη χάρισε.

Μιλήστε μου. Πέστε μου για το μυστήριο που λυτρώνει. Πέστε μου αν ο Θεός μπορεί να συγχωρήσει καί τα δικά μου αμαρτήματα Διαβεβαιώστε με ότι στο χώρο της Αγίας μας Εκκλησίας υπάρχει μια γωνιά καί για μένα. Θέλω να λυτρωθώ. Βοηθήστε με. Θα κάνω αυτό που θα μου πείτε.

Ο πνευματικός κατάλαβε. Είχε μπροστά του ένα νέο άνθρωπο με πλήρη συναίσθηση. Μια ψυχή που ζητούσε τη λύτρωση. Ένα πρόβατο απολωλός.

Απολωλώς είναι ο κάθε άνθρωπος που ζει μακριά από τη Χάρη του Θεού. Είχε όμως κοντά του έναν άνθρωπο με πλήρη επίγνωση. Ήξερε τι έκανε και τι ήθελε. Δεν ήταν αυτά συγκινήσεις της στιγμής. Είχε την απόφαση να προσεγγίσει τον πνευματικό. Καί τώρα ήρθε η ώρα της χάριτος. Μια ώρα που την εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο.

Καί μετά απ' αυτά ο πνευματικός άρχισε να ομιλεί. Μίλησε στη μετανιωμένη ψυχή για την αγάπη του Θεού. Είπε για τη χαρά του ουρανού κατά τη σημερινή αυτή ήμέρα .«Χαρά έσται εν τω ουρανώ επί ενί αμαρτωλώ μετανοούντι» (Λουκ. 15, 7). Υπενθύμισε ότι ο Θεός συγχώρεσε το ληστή, την πόρνη, τον τελώνη, τον αρνητή μαθητή του. Είπε πολλά.

Καί η μετανιωμένη ψυχή μου άκουγε. Δε μιλούσε. Άκουγε από τον πνευματικό ότι ο Θεός είναι οικτίρμων και ελεήμων, μακρόθυμος και πολυέλεος και αληθινός (Ψαλμ 102) καί ότι η αγκαλιά του Θεού είναι ανοικτή και περιμένει. Άκουγε σιωπηλά χύνοντας δάκρυα, πολλά δάκρυα.

Κατόπιν άρχισα συγκλονισμένος να εξαγορεύω τις αμαρτίες μου. Ήταν η σειρά του πνευματικού να ακούσει προσεκτικά. Τα λόγια πνίγονταν από τα δάκρυα. Τα δάκρυα της συντριβής. Τα δάκρυα της μετανοίας.

Τα δάκρυα αυτά έγιναν αφορμή να μου διηγηθεί ο πνευματικός την παρακάτω πολύ διδακτική ιστορία:
«Κάποτε ο Θεός έστειλε τον Άγγελο του εδώ κάτω στη γη με την εντολή να του φέρει ο, τι πολυτιμότερο εύρισκε. Και ο άγγελος βρέθηκε σε μια μάχη. Πήρε μια σταγόνα αίμα από το στρατιώτη που υπερασπιζόταν την πατρίδα του και την πίστη του και το μετέφερε στο Θεό Πατέρα. Και ο Θεός του είπε: είναι πράγματι πολύτιμο το αίμα που χύνει κανείς υπερασπίζοντας πίστη και πατρίδα. Αλλά δεν είναι αυτό που θέλω.

Κατόπιν ο Άγγελος κατέβηκε στη γη και πλησίασε έναν τίμιο οικογενειάρχη που έσκαβε σ' ένα αμπέλι, για να θρέψει τη φαμελιά του. Πήρε μια σταγόνα από τον ίδρώτα του και την πήγε στο Θεό. Και ο Κύριος του είπε: είναι ο ίδρώτας που χύνει κανείς για την οικογένειά του πολύτιμος, άλλά δεν είναι αυτό που θέλω. Πολλές φορές επανέλαβε ο άγγελος το ίδιο έργο φέρνοντας από τη γη ο, τι πολύτιμο, κατά τη γνώμη του, εύρισκε, χωρίς να ευαρεστήσει το Θεό.

Την τελευταία φορά βρέθηκε σε κάποια έρημο. Άκουσε αναστεναγμούς. Πλησίασε το βράχο. Βλέπει εκεί έναν ασκητή. Έκλαιγε με λυγμούς. Κατηγορούσε τον εαυτό του. Παίρνει τότε ένα δάκρυ και το μεταφέρει στο Θεό. Και ευαρεστήθηκε ο Κύριος. Ήταν αυτό που ζητούσε».

Όταν τελείωσε την ιστορία, μου είπε:
-Τα πολύτιμα δάκρυα που χύνεις είναι αυτά που θέλει ο Θεός. Όχι μόνο από σένα, αλλά και από μένα και από κάθε αμαρτωλό. Και, αφού διάβασε τη συγχωρητική ευχή, έφυγα, αφήνοντας στο εξομολογητάρι του πνευματικού τον «παλαιόν άνθρωπον» (Εφεσ. 4, 22).
Και ο πνευματικός συνέχισε το ιερό του έργο. Δε λησμόνησε όμως να βάλει μόνιμα στο κομβοσχοίνι του τη μετανιωμένη ψυχή που ο Θεός του εμπιστεύθηκε». 




ΠΗΓΗ...leimwnas.blogspot.gr

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΙΩΗΛ ΣΤΗΝ ΕΣΘΟΝΙΑ

15
Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη η τετραήμερη επίσκεψη του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Εσθονίας.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Προκαθημένου της Εσθονικής Εκκλησίας, Σεβ. Μητροπολίτου Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στεφάνου, προκειμένου να γίνει η επίσημη παράδοση της Ακολουθίας του Αγίου Ιερομάρτυρος Πλάτωνος και των Εσθονών Νεομαρτύρων στην τοπική Εκκλησία από τον υμνογράφο της Ακολουθίας Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ.

Ο Μητροπολίτης Εδέσσης ανέλαβε την συγγραφή τον Ιανουάριο του 2011, όταν για πρώτη φορά επισκέφθηκε την χώρα προσκληθείς από τον Προκαθήμενο της Εσθονικής Εκκλησίας και έλαβε μέρος στον επίσημο εορτασμό της μνήμης του Αγίου Ιερομάρτυρος Πλάτωνος, πρώτου Επισκόπου της Εσθονικής Εκκλησίας στο Tallinn, ενώ τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο του μαρτυρίου του στην πόλη Tartu.

Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Τ. Προδρόμου


Την Τρίτη 18/9 ο Μητροπολίτης Εδέσσης συνοδευόμενος από τον Προκαθήμενο της Εσθονικής Εκκλησίας και τον Πρέσβη της Ελλάδος στο Tallinn κ. Πολύδωρο Κοκονά πραγματοποίησε επίσκεψη στο μοναδικό ορθόδοξο μοναστήρι της Εσθονίας και σε δύο ορθόδοξες ενορίες στα νησιά της Εσθονίας Muhu και Saaremaa, τα οποία βρίσκονται στα Νοτιοδυτικά της χώρας και είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους με μια στενή λωρίδα γης.




Στην Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου Reomae στο νησί Saaremaa η αδελφή Θεοφίλη και τα άλλα μέλη της γυναικείας αδελφότητος επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στους επισκέπτες και τους ξενάγησαν στους χώρους της νεοσύστατης μονής. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Καθολικό της μονής είναι ο παλαιός ναός του χωριού. Κοντά σε αυτόν βρίσκονται το σχολείο και η εφημεριακή κατοικία σύμφωνα με την τοπική παράδοση, των οποίων την χρήση και συντήρηση ανέλαβε η αδελφότητα.

Η επίσημη παράδοση της Ακολουθίας των Εσθονών Αγίων


 
Την Τετάρτη 19/9 πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Συμεών του Ταλίν με επισημότητα η παράδοση της Ακουλουθίας του Αγίου Νεομάρτυρος Πλάτωνος, πρώτου επισκόπου Εσθονίας, και των συν αυτώ νέων μαρτύρων της Ορθόδοξης Εκκλησίας από τον Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ο οποίος και την συνέγραψε, στον Προκαθήμενο της Εσθονικής Εκκλησίας.

Προηγήθηκε σύντομη παρουσίαση του Μητροπολίτου Εδέσσης από τον Μητροπολίτη Ταλίν και πάσης Εσθονίας κ. Στέφανο, ο οποίος και αναφέρθηκε στο ιστορικό της προσπάθειας για την σύνθεση της Ακολουθίας. Ευχαρίστησε στον Σεβ. Μηροπολίτη Εδέσσης για την πρόθυμη και ανιδιοτελή προσφορά του και υπογράμμισε, ότι οι ύμνοι παρουσιάζουν με τρόπο εμπνευσμένο και παράλληλα παραδοσιακό τα πρόσωπα των αγίων.

Στη συνέχεια έλαβε τον λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, ο οποίος παρουσίασε τον τρόπο εργασίας του υμνογράφου, σύμφωνα με την ορθόδοξη λειτουργική παράδοση και δέχθηκε ερωτήσεις από το ακροατήριο.

Μετά την ολοκλήρωση του διαλόγου κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης έψαλλαν ορισμένους από τους ύμνους της ακολουθίας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την επίδοση της Ακολουθίας από τον Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης στον Προκαθήμενο της Εσθονικής Εκκλησίας, ο οποίος με τη σειρά του επέδωσε στον Υμνογράφο Μητροπολιτη ειδικό ευχαριστήριο έγγραφο εκ μέρους της Εσθονικής Εκκλησίας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν κληρικοί και λαϊκοί στελέχη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Εσθονίας.


Ο Σεβασμιώτατος αναχώρησε από την Εσθονία την Πέμπτη 20/9. Συνοδευόταν από τον Πρωτοσύγκελλο, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Γιαννιτσών και τον Υπεύθυνο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΦΑΒΟΡΙ ΓΙΑ ΝΟΜΠΕΛ Ο BOB DYLAN.


Bob Dylan είναι δεύτερο φαβορί για να κερδίσει το Νόμπελ λογοτεχνίας!  Στην πραγματικότητα, βέβαια, οι πιθανότητές του είναι πολύ λιγότερες, αλλά οι στοιχηματικές αποδόσεις του βρίσκονται χαμηλά επειδή πολύς κόσμος έχει ποντάρει υπέρ του. Η απόδοσή του να κερδίσει είναι αυτήν τη στιγμή 10 προς 1.

Σύμφωνα με τη Ladbrokes, ο Dylan έπεσε από το 33/1 στο 10/1 εξαιτίας αρκετά στοιχημάτων αξίας πάνω από 100 λίρες. Αποκαλύπτει μάλιστα ότι ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα υπέρ του ήρθε από τη Νορβηγία.

Ο Dylan, εκτός από τη μουσική του, έχει εκδώσει το 1971 συλλογή ποίησης και πρόζας, όπως επίσης και τα απομνημονεύματά του το 2004, για τα οποία ετοιμάζει δεύτερο μέρος αυτήν την περίοδο.

Η Ladbrokes παραδέχεται ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν απειροελάχιστες πιθανότητες να κερδίσει ποτέ Νόμπελ ο Bob Dylan, ωστόσο οι οπαδοί του εξακολουθούν να ποντάρουν υπέρ του.
Πηγή: rocking.gr

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΡΟΙΣΟΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ 900$ ΔΑΝΕΙΚΑ!!!


Τζορτζ Αργυρός: O δισεκατομμυριούχος που ξεκίνησε με 900 δολ. δανεικά
Κατάφερε να γίνει δισεκατομμυριούχος και να βρίσκεται στην λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους της Αμερικής. Ο Tζορτζ Αργυρός ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα με 900 δολ. δανεικά και σήμερα η περιουσία του αγγίζει τα 1,9 δις. δολ. Μιλάει άπταιστα ελληνικά και είναι ενεργό μέλος της Ελληνοαμερικάνικης κοινότητας, αλλά και από τους μεγάλους «οπαδούς» της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.
Της Ρούλας Κοτσέτα
Κατάγεται από  τη Σμύρνη, τη Μικρά Ασία και από τη Θεσσαλονίκη.
Ο παππούς του έφτασε με ένα ατμόπλοιο, παράνομα στη Νέα Υόρκη. Εγκαταστάθηκε στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνιας και παντρεύτηκε την πρώτη Ελληνίδα που γνώρισε.
Παντρεύτηκαν και άνοιξαν ένα παντοπωλείο στο Όακμοντ της Πενσυλβανίας και έκαναν εφτά παιδιά.
Τα παιδικά χρόνια
Γεννήθηκε στο Ντιτρόιτ του Μίτσιγκαν το 1937. Όταν ήταν 11 χρονών πήγαν στην Καλιφόρνια και έγινε διανομέας της εφημερίδας «Pasadena Independent”.
«Ξυπνούσα στις 5.30 πμ για να διπλώνω και να διανέμω εφημερίδες για πάνω από 100 συνδρομητές. Έπιασα δεύτερη δουλειά στα 14, όπου κέρδιζα 25 σεντς την ώρα σε ένα μπακάλικο που λεγόταν “Good Foods market» περιγράφει ο ίδιος.
Μετά εργάστηκε σε ένα σουπερμάρκετ ως αποθηκάριος αλλά και αργότερα δεν σταμάτησε να εργάζεται ενώ ήταν στο γυμνάσιο και στο πανεπιστήμιο.
Τα πρώτα βήματα της επιτυχίας
Αποφοίτησε από το κολέγιο Chapman στα 22 με πτυχίο στα οικονομικά. Την επόμενη χρονιά έγινε μάνατζερ σε ένα σουπερμάρκετ στο Πάλ Σπρίνγκς.
Τότε γεννήθηκε η ιδέα να επενδύσει στο real estate. Δανείστηκε 900 δολάρια και ξεκίνησε ως μεσίτης στον ανερχόμενο μεσιτικό χώρο στο Όραντζ Κάουντι. Μέχρι την ηλικία των 26 είχε τη δική μου μεσιτική εταιρία, και το 1968 ίδρυσε τον όμιλο Arnel. Το 1981 αγόρασε την ομάδα μπέιζμπολ, τους Seattle Mariners. Ήταν ιδιοκτήτης της ομάδας για εννιά χρόνια.
«Δύο μήνες μετά με κάλεσε ένας καλός μου φίλος και μου είπε για την Air Cal και μου πρότεινε να αγοράσουμε την αεροπορική εταιρία. Μπήκαμε στο χρηματιστήριο και μετά την πουλήσαμε με κέρδος στην American Airlines το 1987. Ενώ ξεκίνησα ως μεσίτης, συνέχιζα να επενδύω ποικίλως εξαγοράζοντας διάφορες εταιρίες»  είπε ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξη του.
Σήμερα  ο Τζορτζ Αργυρός, είναι  Πρόεδρος της Arnel and Affiliates με έδρα την Κόστα Μέσα της Καλιφόρνιας. Είναι επίσης συνέταιρος στη Westar Capital, μια ιδιωτική αναπτυξιακή εταιρία. Η Westar group έχει στην ομπρέλα της την Petmate (Doskocil) που είναι βασισμένη στο Άρλινγκτον του Τέξας, μία από τις κύριες Αμερικάνικες βιοτεχνίες προϊόντων για κατοικίδια την Candle Light Company, με βάση το Ρίβερσάιντ της Καλιφόρνια, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες ρεσώ του χώρου εστίασης, και την Lifecare Solutions, με βάση το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας, μια εταιρία προσφοράς οικιακών υπηρεσιών υγείας όπως αναπνευστικές θεραπείες και άλλα μηχανήματα θεραπευτικά.
Επενδύσεις στην Ελλάδα;
Σε ερώτηση αν θα ήθελε να επενδύει στην Ελλάδα, απάντησε «Προτιμούμε να είμαστε αναμιγμένοι στις επενδύσεις μας. Το πρόβλημα είναι ότι  είναι πολύ μακριά για να το ελέγξει κανείς. Πιστεύω όμως ότι η Ελλάδα έχει πολύ προοπτική. Ένα από τα προβλήματα της είναι ότι είναι πολύ σοσιαλιστική και έχει τους δικούς της ρυθμούς. Ελπίζω να αλλάξει αυτό. Θα ήθελα να δω την Ελλάδα να δίνει τους ανθρώπους της μεγαλύτερη ευκαιρία για επιτυχία. Πιστεύω ότι οι πολύ σοσιαλιστικές πολιτικές δεν είναι υγιείς»
Αναφορά κάνει και στην γραφειοκρατία της Ελλάδας.
«Η γραφειοκρατία κάνει δύσκολο για κάποιον επενδυτή το εγχείρημα να αγοράσει και να εκμεταλλευτεί ακίνητα στην Ελλάδα. Η γνώμη μου είναι ότι η Ελλάδα έχει πάρα πολύ γραφειοκρατία».



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...