Έγραψε ιστορία ο Felix Baumgartner. Με 8.000.000 κόσμο... οn line και με κομμένη την ανάσα ο Αυστριακός έκανε ελεύθερη πτώση από τα 130.000 πόδια!

Έχουμε δει ανθρώπους να κάνουν πράγματα που σου κόβουν την ανάσα, αλλά αυτό που έκανε τελικά ο Felix Baumgartner, δεν έχει ξαναγίνει. Ο άνθρωπος με την βοήθεια ειδικής κάψουλας ανέβηκε στα 130.000 πόδια κάνοντας ελεύθερη πτώση.
Ναι καλά διαβάσατε, δεν κάνουμε πλάκα. Υπήρξε ένας... τρελός με την καλή έννοια φυσικά που έκανε αυτό που για όλους τους άλλους κατοίκους αυτού του πλανήτη φάνταζε αδύνατο. Το πρόγραμμα Red Bull Stratos έδειχνε και ήταν απίστευτα φιλόδοξο, καθώς ήθελε τον Φέλιξ να ανεβαίνει στα 120.000 πόδια και να πέφτει στο κενό.
Και μόνο στο άκουσμα το πρώτο πράγμα που σκεφτόσουν εκτός από το θα πρέπει να είναι τρελός, ήταν πως δύσκολα θα καταφέρει να την βγάλει καθαρή. Και όπως το πήδημα του αιώνα έγινε πραγματικότητα, με τον Αυστριακό να ανεβαίνει ακόμα πιο ψηλά και να φτάνει τα 130.000 πόδια (39.000 μέτρα), σπάζοντας όλα τα ρεκόρ, καθώς είχε φτάσει πλέον στην στρατόσφαιρα, ξεπερνώντας την ατμόσφαιρα της γης.
Ξεπέρασε το ρεκόρ του άλματος από το μεγαλύτερο ύψος, με το προηγούμενο να είναι αυτό του Τζο Κίτλινγκερ από το 1960, όταν είχε κάνει ελεύθερη πτώση από τα 31.333 μέτρα. Ο Φέλιξ επίσης έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας φτάνοντας μέχρι και τα 1173 χιλιόμετρα την ώρα, ξεπερνώντας το φράγμα του ήχου!!! Ενώ δικό του είναι και το ρεκόρ για την υψηλότερη επανδρωμένη πτήση με αερόστατο.
Η πτώση του κράτησε μόλις 4 λεπτά πριν ανοίξει το αλεξίπτωτο ενώ το ανέβασμά του στην στρατόσφαιρα, διήρκεσε περισσότερο από 2 ώρες. Την προσπάθεια του Φέλιξ έφτασαν να παρακολουθούν μέσω του you tube πάνω από 8.000.000 χρήστες, ενώ θυμίζουμε πως η πτώση ήταν να γίνει την περασμένη Τρίτη, αλλά αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών, ενώ ήταν σε συνεργασία της Red Bull με την NASA.
Πριν την πτώση είχε αφαιρεθεί από τον οργανισμό του Αυστριακού το άζωτο, ενώ όσοι είδαν όλη αυτή την προσπάθεια, δύσκολα θα ξεχάσουν το πως ζούσε η μάνα του όλο αυτό το απίστευτο εγχείρημα του γιου της, με τις 2.5 ώρες και κυρίως τα 4 λεπτά πριν ανοίξει το αλεξίπτωτο να φαίνεται μια ολόκληρη αιωνιότητα.
Το όνομα του Felix Baumgartner θα γραφτεί δικαίως με χρυσά γράμματα στην ιστορία, μιας και μιλάμε για ένα εντυπωσιακό επίτευγμα που θα θυμούνται γενιές και γενιές και δείχνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως ο άνθρωπος δεν έχει κανένα όριο...