Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Τρεις τύποι είναι έξω από τον παράδεισο. Επειδή ο Aγιος Πέτρος είχε πολύ δουλειά, λέει:
- «Σήμερα θα περάσουν μόνο όσοι είχαν φριχτό θάνατο
Πλησιάζει ο πρώτος και λέει:

ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΘΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗ ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ "ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ" ΤΗΣ.


Δεν έχει ξαναγίνει αυτό που έγινε στην βουλή κατά την ομιλία της τεράστιας Θεοδώρας Τζάκρη!

Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ήταν εισηγήτρια του κόμματος για τα μέτρα. Τι μπορεί να δηλώσει ένας εισηγητής; Δεν μιλάμε για απλό βουλευτή αλλά για εισηγητή του κόμματος…

“Θα ψηφίσω τα μέτρα με το πιστόλι στον κρόταφο”!!!

Για τέτοιον ενθουσιασμό μιλάμε… και τότε από τα έδρανα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ακούγεται η ατάκα της δεκαετίας:

“Δεν θα βρεθεί ένας μαλάκας να πατήσει την σκανδάλη;;;”

Ήταν η κορυφαία στιγμή κοινοβουλευτικής δραστηριότητας του κινήματος…




ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΝΕΩΝ.


Ο Δήμος Αλμωπίας σας ενημερώνει ότι το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς υλοποιούν το πρόγραμμα "Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων".
 Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων είναι μία εκπτωτική κάρτα, η οποία απευθύνεται σε νέους ηλικίας από 13 έως 30 ετών και προσφέρει στους κατόχους της, εκπτώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και σε 37 ακόμα χώρες του εξωτερικού, σε κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών, όπως: ο πολιτισμός, η εκπαίδευση, τα καταστήματα, οι μεταφορές, ο τουρισμός, η υγεία, κτλ.
Το κόστος της Κάρτας είναι 10€ και ισχύει για ένα χρόνο. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία τα οφέλη για τους νέους κατόχους της κάρτας είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Μέχρι σήμερα, τα μέλη της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων στην Ελλάδα είναι περίπου 10.000.
 Η ιστοσελίδα του προγράμματος είναι :http://www.europeanyouthcard.gr/
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 210 25 99 444 / 422.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ +375..... ΚΑΙ +371....



Αν κάποιος σας καλέσει από +375602605281, +37127913091 ή οποιοδήποτε αριθμό ξεκινώντας με τον αριθμό 375, ή 371.Κάνοντας ένα ''κουδούνισμα' & μετα το κλείνουν, αφήνοντας ετσι μια αναπάντητη κλήση 'η μήνυμα.
Αν καλέσετε μετα ένα από...
αυτούς τους αριθμούς που σας άφησαν αναπάντητη κλήση είναι
θα χρεωθείτε $ 15 - $ 30 & μπορούν να αντιγράψουν τη λίστα επαφών σας σε 3 sec.
Αν έχετε στο τηλέφωνό σας τραπεζικά ή τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας, μπορούν να τα αντιγράψουν πάρα πολύ εύκολα.

375 είναι ο κωδικός από τη Λευκορωσία και το Αφγανιστάν .

371 είναι ο κωδικός για τη Λετονία ...

Μην απαντήσετε ή να καλέσετε πίσω.

Παρακαλούμε ΠΡΟΩΘΗΣΑΤΕ & ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ αυτό στους φίλους και την οικογένειά σας.








ΠΗΓΗ...www.peramatozoa.net

DEJA VU ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΑΣ!



Τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας, όλοι έχουμε κάνει ή έχουμε πει πράγματα, τα οποία μας δημιουργούν την έντονη εντύπωση ότι ...
έχουν ξαναγίνει. Τι παιχνίδια μας παίζει ο εγκέφαλός μας; Σύμφωνα με το ygeianews, τα 10 πιο παράξενα φαινόμενα που συμβαίνουν κάποιες στιγμές στο μυαλό μας είναι τα εξής:

1. Deja vu
Το Déjà vu είναι η εμπειρία του να έχετε βιώσει ή δει μια νέα κατάσταση στο παρελθόν. Να νιώσετε σαν το γεγονός να έχει ήδη συμβεί ή να επαναλαμβάνεται. Η εμπειρία συνήθως συνοδεύεται από μια έντονη αίσθηση οικειότητας και μια αίσθηση παραδοξότητας ή παραξενιάς. Η "προηγούμενη" εμπειρία συνήθως αποδίδεται σε ένα όνειρο, αλλά μερικές φορές υπάρχει μια σταθερή αίσθηση ότι έχει πραγματικά συμβεί στο παρελθόν.

2. Deja Vecu
Το Déjà vécu είναι αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δοκιμάζουν όταν νομίζουν ότι βιώνουν το deja vu. Déjà vu είναι η αίσθηση που έχει κάποιος όταν έχει δει κάτι πριν, ενώ déjà vécu είναι η εμπειρία του να έχει δει ένα γεγονός στο παρελθόν, αλλά με μεγάλη λεπτομέρεια, όπως το να αναγνωρίσει μυρωδιές και ήχους. Αυτό, επίσης, συνήθως συνοδεύεται από μια πολύ ισχυρή αίσθηση γνώσης για το τι πρόκειται να γίνει στη συνέχεια.

3. Deja Visite
Το Déjà visite είναι μια λιγότερο κοινή εμπειρία και περιλαμβάνει μια παράξενη γνώση ενός νέου τόπου. Για παράδειγμα, ίσως γνωρίζετε την τοποθεσία γύρω σας (μια νέα πόλη ή ένα τοπίο) παρά το γεγονός ότι ποτέ δεν την έχετε επισκεφτεί. Γνωρίζετε, δηλαδή, ότι είναι αδύνατο για σας να έχετε αυτή τη γνώση και όμως την έχετε.

4. Deja Senti
Το Déjà senti είναι το φαινόμενο του να έχεις ήδη νιώσει κάτι. Η φράση "αυτό το έχω ξανανιώσει" αποτυπώνει απόλυτα το Deja Senti. Αυτό είναι αποκλειστικά και μόνο ένα ψυχικό φαινόμενο και σπάνια παραμένει στη μνήμη μας αργότερα. Αρκετοί επιληπτικοί ασθενείς βιώνουν συχνά το deja senti.

5. Jamais Vu
Το Jamais Vu περιγράφει μια γνώριμη κατάσταση την οποία δεν αναγνωρίζουμε. Συχνά θεωρείται ότι είναι το αντίθετο του déjà vu. Ο παρατηρητής δεν αναγνωρίζει την κατάσταση αν και είναι γνωστό ότι παρευρισκόταν σε αυτή. Όπως όταν ένα άτομο προς στιγμήν δεν αναγνωρίζει ένα πρόσωπο, μια λέξη, ή έναν τόπο παρά το γεγονός ότι στην ουσία τα γνωρίζει.

6. Presue Vu
Το Presque Vu είναι πολύ παρόμοιο με την αίσθηση στην "άκρη της γλώσσας". Όταν κάποιος είναι έτοιμος να πει μια λέξη αλλά κολλάει το μυαλό του και δεν του βγαίνει.

7. L'esprit de l'escalier

L'esprit de l'escalier είναι όταν μας έρχεται μια ιδέα, μια έξυπνη σκέψη όταν είναι πολύ αργά. Είναι το γνωστό σε εμάς "κατόπιν εορτής".

8. Capgras Delusion
Το Capgras Delusion είναι το φαινόμενο κατά το οποίο ένα άτομο πιστεύει ότι ένας στενός φίλος ή ένα μέλος της οικογένειας του έχει αντικατασταθεί από ένα πανομοιότυπο και αναζητεί αυτόν που τον εξαπάτησε. Αυτή την αυταπάτη την συναντάμε σε άτομα που πάσχουν από σχιζοφρένεια.

9. Fregoli Delusion
Το Fregoli Delusion είναι ένα σπάνιο φαινόμενο του εγκεφάλου στο οποίο ένα άτομο έχει την πεποίθηση ότι διαφορετικοί άνθρωποι είναι το ίδιο πρόσωπο σε ποικίλες μεταμφιέσεις. Συχνά συνδέεται με την παράνοια και την πεποίθηση ότι το άτομο που είναι μεταμφιεσμένο προσπαθεί να τους καταδιώξει.

10. Prosopagnosia
Η Prosopagnosia είναι ένα φαινόμενο στο οποίο ένα άτομο αδυνατεί να αναγνωρίσει πρόσωπα των ανθρώπων ή αντικειμένων που έπρέπει να γνωρίζει. Οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν αυτή τη διαταραχή είναι συνήθως σε θέση να χρησιμοποιούν άλλες αισθήσεις τους για να αναγνωρίσουν τα άτομα – όπως αρώματα ενός προσώπου, το σχήμα ή το στυλ των μαλλιών τους, τον ήχο της φωνής τους, ή ακόμα και το περπάτημα τους. Μια κλασική περίπτωση αυτής της διαταραχής παρουσιάστηκε σε ένα βιβλίο το 1998 που ονομάζεται "Ο άνθρωπος που μπέρδεψε τη σύζυγό του με ένα καπέλο»





ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.gr

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ.


Ἡ ἑλληνική γραμματική στό... ἀπόσπασμα!

Στό βιβλίο μου "Ἀλαλία, ἤτοι τό σύγχρονο γλωσσικό μας πανόραμα", εἶχα καταγράψει τήν ἕως τότε ἄγνωστη φράση τοῦ Λένιν: "Ἄν θέλεις νά ἐξαφανίσεις ἕνα λαό, ἐξαφάνισε τή γλῶσσα του". Ἀπό τό 1976 ("μεταρρύθμιση" Ράλλη) ἕως σήμερα ἡ ἑλληνική γλῶσσα τελεῖ ὑπό ἐξάτμιση. Μέ τή νέα ἀγραμμάτιστη γραματική τῆς Ε' καί ΣΤ' Δημοτικοῦ, πού ἔθεσε σε κυκλοφορία τό ὑπουργεῖο πνευματικῆς ἡμιπληγίας, ἡ ἑλληνική γλῶσσα ὁδηγεῖται στό ἀπόσπασμα.

Ὅπως συχνά ἔχουμε γράψει ἡ Γραμματική εἶναι ἡ γεωμετρία τοῦ λόγου. Γεωμετρώντας τό λόγο, γεωμετρεῖ καί τή σκέψη. Δημιουργεῖ σύνθετο λόγο καί στοχασμό. Μέ τό νέο "ἐγχειρίδιο" γραμματικῆς (ἐγχειρίδιο κατά τοῦ παιδικοῦ μυαλοῦ) ἀπογεωμετρεῖται ὁ λόγος, ἀποσυντίθεται ὁ στοχασμός. Δέν πρόκειται γιά ἕνα κακό βιβλίο· πρόκειται γιά μιά κακή πράξη. Δέν εἶναι βιβλίο γιά Ἑλληνόπουλα ἀλλ' οὔτε καί γιά παιδιά ἀλλογενῶν. Εἶναι κατώτερο καί τῶν παλαιῶν μεθόδων ἐκμαθήσεως ξένων γλωσσῶν. Τά εἰκονογραφικά ψιμύθια ἁπλῶς δίνουν στό βιβλίο μιά εἰκόνα "κλόουν". Ἀλλά μιά "κλοουνίστικη"γραμματική κλονίζει ἐκ βάθρων τό οἰκοδόμημα τῆς Ἑλληνικῆς. Ὅπως θά ἔλεγε ὁ Κάτων, "hoc censeo": τό βιβλίο πρέπει πάραυτα νά ἀποσυρθεῖ. Τήν εὐθύνη τῆς ἀποσύρσεως χρεώνουμε εὐθέως στόν πρωθυπουργό κ. Ἀντώνη Σαμαρᾶ. Ἄς μή βάψει τά χέρια του στό αἷμα τῆς σφαγιαζομένης Ἑλληνικῆς. Διαπράττεται crimen majiestatis. Ἔγκλημα καθοσιόσεως.

Προειδοποιοῦμε γιά ὕστατη φορά: Ἐδῶ καί χρόνια ἡ Ἑλληνική γλῶσσα παραπαίει. Ἡ συντακτική της δομή ἔχει δυναμιτισθεῖ, ὁ λεκτικός της πλοῦτος στεγνώσει. Καί μέ τήν τωρινή γραμματική θά παραπατάει σάν τόν Ὀρέστη Μακρῆ στόν "Μεθύστακα". Λυπᾶμαι γιά τή θλιβερή μου διαπίστωση πού ὅμως εἶναι ἀλήθεια ἀναμφισβήτητη: Ἡ μοναδική πρόοδος πού σημειώθηκε μετά τή μεταπολίτευση εἶναι στό πεδίο τῆς ὀπισθοδρόμησης. Ὁ πραγματικός μας ἐχθρός ὑπῆρξε ἡ ἀνικανότητά μας. Καί τή μεγαλύτερη ἀνικανότητα τή δείξαμε στή διαχείριση τοῦ πνευματικοῦ μας θησαυροῦ.

Ἡ κολόβωση τῆς γλώσσας θά φέρει σταδιακά καί τήν κολόβωση τῆς Ἑλλάδος. Θά ἦταν πράξη ἐθνικῆς προσφορᾶς νά κλείσει τό ὑπουργεῖο κακοπαιδείας. Ἐπί δεκαετίες εἶναι πρόξενος συμφορᾶς. Ὅ, τι ἔχει ἀποδοθεῖ -ἐνδεχομένως ψευδῶς- στόν Κίσσινγκερ ὑπῆρξε ἡ κατευθυντήρια γραμμή τοῦ ἐγκληματικοῦ αὐτοῦ μηχανισμοῦ, πού -ὑποτίθεται- διακονεῖ παιδεία Ἑλληνική!


Σαράντος Ι. Καργάκος, Ιστορικός - Συγγραφέας





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.

Οι ημέρες της εβδομάδας στην αρχαία Ελλάδα

Στην αρχαία Ελλάδα, η εβδομάδα δεν τελείωνε, αλλά άρχιζε την Κυριακή, μέχρι που η παράδοση άλλαξε, με την άφιξη του χριστιανισμού... Ας δούμε ποια ήταν τα ονόματα των ημερών, πριν υποστούν την αλλαγή.

Κυριακή: Οι αρχαίοι Έλληνες την ονόμαζαν Ημέρα Ήλιου, όπως ονομάζεται δηλαδή σήμερα στη διεθνή γλώσσα τα αγγλικά Sunday.

Δευτέρα: Οι αρχαίοι Έλληνες την ονόμαζαν Ημέρα Σελήνης, δηλαδή Mo(o)nday στα Αγγλικά

Τρίτη: Άρεως ημέρα κατά τους αρχαίους.

Τετάρτη: Ημέρα του Ερμή

Πέμπτη: Ημέρα τους Θεού Δία

Παρασκευή: Ημέρα της Θεάς Αφροδίτης. Η Αφροδίτη ονομάζεται Venere στα ιταλικά και η Παρασκευή Venerdi.

Σάββατο: Ημέρα του Θεού Κρόνου (Saturn), δηλαδή Satur(n)day)






ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΝΕΚΡΟΝΟΜΙΚΟΝ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΥΘΟ.

Νεκρονομικόν, η μεγάλη αλήθεια πίσω από τον Μύθο
Ποίος είναι αυτός που ασχολείται με τον κόσμο του Occult και δεν έχει ακούσει ποτέ για το Νεκρονομικόν; 

Κανείς! 

Το κρυφό βιβλίο του παράφρονα Άραβα Abdul Alhazred. 

Το βιβλίο της κυριαρχίας του Μεγάλου Κθούλου. 

Το βιβλίο που κανείς δεν έχει δει ποτέ! 

Το βιβλίο αυτό που το συναντάμε στις σελίδες των διηγημάτων του συγγραφέα H.P. Lovecraft… ο μεγάλος μύθος που στην συνέχεια δημιούργησε μία σχολή συγγραφέων με τον όνομα Chulhu Mythos.

 Άραγε ποια είναι η αλήθεια; Όλα είναι ένα δημιούργημα της φαντασίας του H.P.L ή μήπως το βιβλίο αυτό όντως υπάρχει και είναι πέρα για περά πραγματικό; Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μία απάντηση σε αυτό το ερώτημα αφού πρώτα πούμε λίγα λόγια για την ιστορία του βιβλίου αυτού και του συγγραφέα του σύμφωνα πάντα με τον Lovecraft…

Η ιστορία του Νεκρονομικόν ξεκινάει από του Σουμέριους και τις τελετουργίες που χρησιμοποιούσαν για να ανοίξουν τις πύλες και να ξυπνήσουν τον Μεγάλο Κθούλου, ο οποίος κοιμάται κάτω από τον βυθό της θάλασσας στην πόλη R’ Lyeh, εκεί που τον φυλάκισαν οι Πρεσβύτεροι. Όλη η μυστική αυτή γνώση είναι γραμμένη σε ένα βιβλίο που αρχικά ονομαστικέ Al Azif και πείρε το όνομα του από την λέξη που χρησιμοποιούσαν οι Άραβες για να χαρακτηρίσουν τον εκνευριστικό ήχο που έκαναν τα έντομα για τους οποίου συμβόλιζε τις κραυγές τον Δαιμόνων.

Η μυστική αυτή γνώση γράφτηκε στο βιβλίο αυτό από τον Abdul Alhazred, έναν παράφρονα ποιητή από την Sanaa της Υεμένης που έζησε την περίοδο του Χαλίφη Ommiade, το 700 μΧ περίπου. Ο Alhazred επισκέφτηκε την κρυφή Βαβυλώνα και το υπόγειο καταφύγιο του Memphis, πέρασε 10 χρόνια μόνος του στην Μεγάλη Νότια έρημο, την Roba al Khaliyeh, ή “Κενό Διάστημα” για τους αρχαίους και “Dahma” ή “Βαθιά Κόκκινη” έρημο για τους σύγχρονους Άραβες, όπου λέγετε ότι κατοικείται και προστατεύεται από τα κακόβουλα πνεύματα και τα τέρατα του Θανάτου. 

Γι αυτήν την έρημο πολλά περίεργα, απίστευτα και θαυμαστά πράγματα ειπώθηκαν από αυτούς που ισχυρίζονται ότι την διέσχισαν. Στα τελευταία του χρόνια ο Alhazred πηγαίνει στη Δαμασκό όπου γράφει το Al Azif και το 738 μ.Χ. αιφνιδίως πεθαίνει ή εξαφανίζεται όπως πολλοί εικάζουν, σχετικά με τον θάνατό του πολλά τρομερά και αντιφατικά πράγματα λέγονται. 

Λέγεται από τον Ebn Khallikan (στην βιογραφία του, 12ος αιώνας) ότι ο Alhazred αρπάχτηκε από ένα αόρατο τέρας και καταβροχθίσθηκε στο φως της ημέρας μπροστά από πολλούς άπραγους αυτόπτες μάρτυρες. Ακόμα περισσότερα λέγονται για την παράνοια του. Ισχυρίζεται πως είδε το μυθικό Irem, την Πόλη την Στηλών και ότι ανακάλυψε ανάμεσα στα ερείπια μίας ερημωμένης άγνωστης πόλης τα τρομακτικά χρονικά και μυστικά μιας φυλής αρχαιότερης από τον άνθρωπο. Δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένας ιδιόμορφος Μουσουλμάνος που λάτρευε Θεότητες που τις ονόμαζε Κθούλου και Γιογκ-Σοθόθ.

Το 950 μ.Χ. το Azif, το οποίο έχει κερδίσει μία αξιοσημείωτη εκτίμηση από τους φιλόσοφους της εποχής εκείνης μεταφράζεται κρυφά στα Ελληνικά από τον Θεόδωρο Φιλέτα στην Κωνσταντινούπολη με τον τίτλο «Νεκρονομικόν».

Περίπου για έναν αιώνα το βιβλίο αυτό χρησιμοποιήθηκε πειραματικά με πολύ τρομακτικά αποτελέσματα ώσπου απαγορεύτηκε και κάηκε με διαταγή του Πατριάρχη Μιχαήλ μαζί με πολλά άλλα μαγικά βιβλία. 

Μετά από αυτό η διάδοση του «Νεκρονομικόν» σταματάει και γίνεται μυστική ώσπου ο Olaus Wormius ( 1228 ) αργότερα στον Μεσαίωνα το μεταφράζει στα Λατινικά, κυκλοφόρησαν δύο αντίγραφα, ένα τον 15ο αιώνα (κατά πάσα πιθανότητα στα Γερμανικά) με μεγάλη μυστικότητα και ένα τον 17ο αιώνα (πιθανών στα Ισπανικά). Και οι δύο εκδόσεις δεν είχαν κανένα επίσημο τυπογραφικό χαρακτηριστικό και τις συσχετίζουμε χρονικά μόνο από την τυπογραφική εξέταση και τον δύο η οποία ταυτίζεται.

Το έργο αυτό, τόσο η Ελληνική όσο και η Λατινική μετάφραση αφορίσθηκαν από τον Πάπα Γρηγόριο ΙΧ το 1232, λίγο μετά την κυκλοφορία της Λατινικής έκδοσης η οποία είχε προκαλέσει το αρνητικό του ενδιαφέρον.

Το Αραβικό πρωτότυπο χάθηκε από την εποχή του Wormius όπως μαθαίνουμε από τις προκαταρτικές σημειώσεις του (παρόλα αυτά υπήρξε μία ακαθόριστη ποσότητα μυστικών αντιτύπων που βρέθηκε στο San Francisco κατά την διάρκεια του περασμένου αιώνα η οποία κάηκε στην πυρά). Κανένα ίχνος από το Ελληνικό αντίτυπο -το οποίο τυπώθηκε στην Ιταλία ανάμεσα στο 1500 και 1550- δεν αναφέρθηκε από την στιγμή που κάηκε η βιβλιοθήκη του Salem το 1692.

Μία Αγγλική μετάφραση έγινε από τον Dr. John Dee, η οποία δεν κυκλοφόρησε ποτέ και υπάρχει μόνο σε σκορπισμένα χειρόγραφα του Dee.

Από τα Λατινικά κείμενα σώζεται ένα (του 15ου αιώνα) το οποίο λέγεται ότι βρίσκεται κλειδωμένο στα αρχεία του Βρετανικού Μουσείου, ένα άλλο (του 17ου αιώνα) στην Εθνική Βιβλιοθήκη του Παρισιού. Άλλες εκδόσεις του 17ου αιώνα βρίσκονται στην Widener Library στο Χάρβαρντ και στην βιβλιοθήκη του Μiskatonic University στο Arkham καθώς και στην βιβλιοθήκη του Πανεπιστήμιου του Μπουένος Άιρες.

Πολλές άλλες εκδόσεις προφανώς θα υπάρχουν χωρίς να το γνωρίζουμε, φημολογείται πως μία σπάνια έκδοση του 15ου αιώνα υπάρχει στην ιδιωτική συλλογή γνωστού Αμερικανού εκατομμυριούχου. Μία ακόμα φήμη λέει πως υπάρχει ένα Ελληνικό χειρόγραφο το οποίο έχει η οικογένεια Pickman, οι οποίοι θα έπρεπε να το προστάτευαν περισσότερο έτσι ώστε να μην εξαφανισθεί μαζί με τον καλλιτέχνη R.U. Pickman ο οποίος εξαφανίστηκε με έναν μυστήριο τρόπο στις αρχές του 1962. Το βιβλίο αυτό έχει απαγορευτεί αυστηρά σε αρκετές χώρες, όπως και στην Ελλάδα που είχε κυκλοφορήσει στις αρχές του 1990 από τις εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ και απαγορεύτηκε λίγα χρόνια αργότερα μετά από μία σωρεία μηνύσεων. Ακόμα και το να διαβάζεις αυτό το βιβλίο θεωρείται επικίνδυνο. Πολλοί συγγραφείς και καλλιτέχνες έχουν επηρεαστεί από το «Νεκρονομικόν», όπως ο Giger και ο R.W.Chambers…

Αυτά λέει περίπου ο H.P.Lovecraft για το «Νεκρονομικόν» που κατά την δική του άποψη είναι 100% πραγματικό και είναι δημιούργημα του κοσμογυρισμένου παράφρονα Άραβα… 

Τα πράγματα όμως δεν είναι και τόσο απλά…

Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως το «Νεκρονομικόν» δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα δημιούργημα της φαντασίας του H.P.Lovecraft μέσα από ένα παιχνίδι αλληλογραφιών με τους φίλους του δημιούργησε έναν φανταστικό κόσμο με μυθικούς ήρωες και βιβλία. Λέγεται πως ο H.P.Lovecraft επηρεάσθηκε από το αγαπημένο -κατά τα παιδικά του χρόνια- μυθιστόρημα, το 1001 νύχτες και ότι ο παράφρονας Άραβας δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία παραλλαγή του ήρωα των 1001 νυχτών, Abdul.

Υπήρξε μία περίοδος (μέσα της δεκαετίας 1970) όπου δημιουργήθηκε η ανάγκη να γεννηθεί ένα χειροπιαστό «Νεκρονομικόν». Είναι γεγονός πως στην Αμερική συρρέανε κατά δεκάδες οι αναγνώστες του H.P.Lovecraft στα βιβλιοπωλεία να αγοράσουν ένα βιβλίο που δεν υπήρξε ποτέ επηρεασμένοι από τις διηγήσεις του H.P.L.

Το γεγονός αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι εκδότες και ανέθεσαν σε κάποιον με το όνομα Simon να δημιουργήσει ένα βιβλίο ίδιο με το «Νεκρονομικόν», αν υπήρχε. Τότε αυτός ανέτρεξε σε μια ξεχασμένη βιβλιοθήκη ενός χριστιανικού μοναστηριού και βρήκε κάποια αρχαία Αραβικά χειρόγραφα βασισμένα σε Σουμερικές τελετές και επικλήσεις. Με βάση όλα και βέβαια πάνω στα πρότυπα του H.P.L. κυκλοφορεί ένα βιβλίο με τον τίτλο «Νεκρονομικόν». Δεν πέρασε πολύς καιρός και βιβλία με αυτόν τον τίτλο ξεπηδούσαν σαν μανιτάρια. Είχε γίνει μια μεγάλη εκδοτική επιτυχία μπερδεύοντας τους αναγνώστες πιο είναι το πραγματικό και πιο το ψεύτικο «Νεκρονομικόν»…

Aυτό δεν σημαίνει πως το «Νεκρονομικόν» δεν είναι ένα από τα ισχυρότερα και βασικότερα βιβλία μαγείας. Το περιεχόμενο του «Νεκρονομικόν» είναι εφικτό και ενδιαφέρον και σίγουρα αρκετά επικίνδυνο λόγο τις έλλειψης προστασίας που έχει. Παρόλα αυτά όμως είναι φτιαχτό, θα μπορούσε να έχει οποιονδήποτε άλλο τίτλο εκτός από αυτό που έχει τώρα. Αλλά μην ξεχνάτε ποτέ, πως πίσω από κάθε μύθο κρύβεται μια μεγάλη αλήθεια…




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ.


Εκτακτη εξεταστική για τους επί πτυχίω φοιτητές το Φεβρουάριο - «Παράθυρο» για μετεγγραφές

Σε δύο σημαντικά μέτρα με στόχο την ανακούφιση των ελληνικών οικογενειών που υποφέρουν από την κρίση, προχωρεί το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου δίδεται η δυνατότητα:


1) Σε συγκεκριμένες κατηγορίες πρωτοετών φοιτητών αυτής της χρονιάς, με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, να μεταγραφούν το επόμενο εξάμηνο σε αντίστοιχο τμήμα άλλου Ιδρύματος, προκειμένου να μειώσουν το κόστος διαβίωσής τους.

2) Στους επί πτυχίω φοιτητές να συμμετέχουν σε έκτακτη εξεταστική περίοδο τον Φεβρουάριο του 2013, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, λίγους μήνες νωρίτερα.

Ο υπουργός προσέθεσε ακόμη ότι ήδη έχει αυξηθεί ο αριθμός των δωρεάν σιτιζόμενων φοιτητών από τη Φοιτητική Μέριμνα, από τους 57.000 στους 70.000.

«Ο στόχος μας είναι το 2013 να σιτίζονται δωρεάν 90.000 φοιτητές, προκειμένου να καλύψουμε τις αυξημένες ανάγκες. Αντίστοιχη είναι και η προσπάθειά μας σε ό,τι αφορά στη στέγαση των φοιτητών», δήλωσε ο υπουργός, και προσέθεσε:

«Γνωρίζουμε ότι με αυτό τον τρόπο δεν λύνουμε τα πολλά και μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικογένεια. Αυτά τα κοινωνικά μέτρα μπορούμε, όμως, να λάβουμε αυτήν τη στιγμή, προκειμένου να μειώσουμε τα οικονομικά βάρη, εκείνων που υφίστανται σε μεγαλύτερο βαθμό τις συνέπειες της κρίσης, και να βοηθήσουμε τους φοιτητές να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους».




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ MARIE CURIE.



"Είμαι απ' αυτούς που πιστεύουν πως η επιστήμη έχει μεγάλη ομορφιά.'Ενας επιστήμονας στο εργαστηριό του δεν είναι μόνο ένας τεχνικός, είναι καί ένα παιδί που βρίσκεται μπροστά σε φυσικά φαινόμενα που τον εντυπωσιάζουν όπως τα παραμύθια. Δεν θα έπρεπε να αφήσουμε να εννοηθεί πως οποιαδήποτε επιστημονική πρόοδος ισοδυναμεί μόνο με μηχανισμούς, με μηχανές και με γρανάζια, όσο κι αν έχουν κι αυτοί οι ίδιοι οι μηχανισμοί την ομορφιά τους. Δεν πιστεύω επίσης πως το πνεύμα της περιπέτειας θα χαθεί από τον κόσμο μας. Αν θεωρώ κάτι ζωτικό γύρω μου, είναι ακριβώς αυτό το πνεύμα της περιπέτειας που μου φαίνεται πως δεν θα εκλείψει ποτέ γιατί έχει να κάνει με την περιέργεια. Τι θα ήμασταν χωρίς την πνευματική περιέργεια ; Αυτή ακριβώς είναι η ομορφιά και η ευγένεια της επιστήμης : η επιθυμία να διευρύνουμε συνεχώς τα όρια της γνώσης, να ανακαλύπτουμε τα μυστικά της ύλης και της ζωής χωρίς να έχουμε συλλάβει εκ των προτέρων τις ενδεχόμενες συνέπειες". (Από το βιβλίο « Marie Curie » της Eve Curie. Εκδ. Da Capo, Series in Science)


Η Μαρία Σκουοντόφσκα-Κιουρί (Marie Skłodowska-Curie, 7 Νοεμβρίου, 1867 – 4 Ιουλίου 1934) ήταν Γαλλίδα φυσικός και χημικός πολωνικής καταγωγής. Σε συνεργασία με το σύζυγό της, Πιερ Κιουρί, ανακάλυψε το ράδιο και μελέτησε τα φαινόμενα της ραδιενέργειας. Ανακάλυψε επίσης το πολώνιο και υπήρξε η πρώτη γυναίκα που έγινε Καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο της Σορβόνης, ενώ τιμήθηκε δυο φορές με το βραβείο Νόμπελ για τη Φυσική (1903) και τη Χημεία(1911). Ήταν γνωστή επίσης και ως Μαντάμ Κιουρί.

Νεανικά χρόνια 
Η Μαρία Σκουοντόφσκα γεννήθηκε το 1867 στη Βαρσοβία και ήταν το πέμπτο παιδί μιας ευκατάστατης οικογένειας. Ο πατέρας της, Βουαντίσουαφ Σκουοντόφσκι (Władysław Skłodowski), ήταν καθηγητής φυσικής και μαθηματικών και υποδιευθυντής σε ένα Λύκειο θηλέων της Βαρσοβίας ενώ η μητέρα της, Μαρία, η οποία ανήκε σε αριστοκρατική οικογένεια χωρίς όμως οικονομική άνεση, ήταν καθηγήτρια σε σχολή της ίδιας πόλης. Οι γονείς της τής είχαν δώσει τρία υποκοριστικά: Μάνια, Μανιούσια, Αντσιουπέτσιο. Η Μαρία Σκουοντόφσκα μαζί με τα τέσσερα αδέλφια της[1] μεγάλωσε σε δύσκολη εποχή για την Πολωνία αφού δεν είχαν περάσει πολλά χρόνια από την αποτυχημένη επανάσταση του 1863. Από μικρή ξεχώριζε στο σχολείο για τις ικανότητες της, κυρίως στην φυσική και στα μαθηματικά. Η δυστυχία όμως δεν άργησε να χτυπήσει την πόρτα της οικογένειάς της. Το 1874 ήταν δύσκολη χρονιά, καθώς η μητέρα της πήγε στη Νίκαια για θεραπεία από φυματίωση και τον ίδιο χρόνο ο πατέρας της έπεσε σε κυβερνητική δυσμένεια, με αποτέλεσμα να μειωθεί ο μισθός του και να του αφαιρεθεί το διαμέρισμα που του είχε παραχωρηθεί. Δύο χρόνια αργότερα η αδελφή της, Σοφία, πέθανε από τύφο, ενώ το 1878 η μητέρα της, Μαρία, απεβίωσε. Παρ' όλες τις κακουχίες η Μαρία Σκουοντόφσκα συνέχισε τις σπουδές της σε κρατικό γυμνάσιο και αποφοίτησε με επιτυχία. Εκείνη την εποχή δεν επιτρεπόταν η φοίτηση γυναικών στα πολωνικά πανεπιστήμια, με αποτέλεσμα να πρέπει να μετακομίσει στο εξωτερικό. Όμως η φτώχεια της οικογένειας την ανάγκασε να αναζητήσει εργασία ως γκουβερνάντα και δασκάλα σε πλούσιες οικογένειες, ενώ ταυτόχρονα, μαζί με τη φίλη της Μαρία Ρακόφσκα και τις δύο αδελφές της, παρακολούθησε μαθήματα στο παράνομο «Ιπτάμενο Πανεπιστήμιο». Εκείνη την περίοδο μεγάλο μέρος του μισθού της το έστελνε στην αδελφή της, Μπρονισουάβα, που σπούδαζε ιατρική στο Παρίσι. Στην οικογένεια όπου εργαζόταν γνώρισε και ερωτεύτηκε τον Καζίμιεζ Μπουοντίφσκι, αλλά ύστερα από παρέμβαση των γονέων του το ειδύλλιο διαλύθηκε.

Σπουδές 
Το 1891, σε ηλικία 24 ετών, μετακόμισε στο σπίτι τής μεγαλύτερης αδελφής της, Μπρονισουάβα, στο Παρίσι για να παρακολουθήσει μαθήματα στη σχολή Θετικών επιστημών του πανεπιστημίου της Σορβόνης. Τα φοιτητικά της χρόνια ήταν δύσκολα λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπιζε. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της διαμονής της στο Καρτιέ Λατέν[2] περιόρισε σε τόσο μεγάλο βαθμό τα γεύματα της, ώστε λιποθύμησε και αναγκάστηκε να επιστρέψει, ύστερα από πιέσεις του γαμπρού της, Καζίμιερζ Ντουούσκι, στο σπίτι της αδελφής της. Αφού ανέρρωσε, επέστρεψε στο δικό της διαμέρισμα. Σημαντική οικονομική ενίσχυση για τη συνέχιση των σπουδών της έλαβε από ένα πολωνικό ίδρυμα, το οποίο της παραχώρησε υποτροφία 600 ρουβλίων. Η καθημερινή της ζωή περιελάμβανε διάβασμα και λίγες ώρες ύπνου, ενώ απέφευγε να κάνει παρέα με Γάλλους και διατηρούσε επαφές μόνο με λιγοστούς Πολωνούς φοιτητές και επιστήμονες. Τελικά η Μαρία Σκουοντόφσκα αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο της Σορβόνης με τα πτυχία των μαθηματικών, της χημείας και της φυσικής.

Η γνωριμία της με τον Πιερ Κιουρί 
Η Μαρία Σκουοντόφσκα συνάντησε για πρώτη φορά τον Πιέρ Κιουρί τον Φεβρουάριο του 1894. Γνωρίστηκαν μέσω του καθηγητή φυσικής του Πανεπιστημίου Φριμπούρ της Πολωνίας Μ. Κοβάλσκι. Ο Πιέρ Κιουρί είχε σπουδάσει φυσική στο πανεπιστήμιο της Σορβόνης και ήταν μερικά χρόνια μεγαλύτερος της. Στην αρχή της γνωριμίας τους αναπτύχθηκε αμοιβαίος αλληλοσεβασμός που εξελίχθηκε σε βαθύτερο αίσθημα. Η χαρά και ο ενθουσιασμός της Μαρίας δεν περιγραφόταν όταν ο Πιέρ της χάρισε το βιβλίο του «Περί της συμμετρίας στα φυσικά φαινόμενα. Συμμετρία μεταξύ ηλεκτρικού πεδίου και μαγνητικού πεδίου» με αφιέρωση που έγραφε: «Στη δεσποινίδα Σκουοντόφσκα με το σεβασμό και τη φιλία του συγγραφέα Πιέρ Κιουρί». Τον Μάιο του 1894 ο Πιέρ έκανε πρόταση γάμου στη Μαρία Σκουοντόφσκα, αλλά εκείνη απάντησε αρνητικά λόγω της προοπτικής να εγκαταλείψει για πάντα τη Βαρσοβία και τον πατέρα της. Τελικά, μετά από ένα χρόνο, η Μαρία αποδέχθηκε την πρόταση του Πέτρου και παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο στο δημαρχείο του Παρισιού. Στον γάμο δεν είχαν καν δαχτυλίδια επειδή ο Πιέρ Κιουρί δήλωνε άθεος. Ο μήνας του μέλιτος που ακολούθησε ήταν μάλλον ασυνήθιστος αφού πραγματοποίησαν τον γύρο της Γαλλίας με ποδήλατα. Από τότε η Μαρία Σκουοντόφσκα απέκτησε το επώνυμο Κιουρί, με το οποίο έγινε ευρέως γνωστή. Στις 12 Σεπτεμβρίου του 1897 απέκτησαν την κόρη τους Ειρήνη και το 1903 την δεύτερη κόρη τους, Εύα. Η Εύα πέθανε σε ηλικία 104 ετών στις 22 Οκτωβρίου του 2007.
Μετά τον γάμο της με τον Πιέρ Κιουρί η Μαρία συνέχισε τις επιστημονικές έρευνές της. Στην ανατροφή των δύο παιδιών τους βοήθησε ο πατέρας του Πιέρ, ο οποίος ήταν χήρος. Χαρακτηριστικό στην ανατροφή που έδωσε στις κόρες της, είναι ότι δεν τις ώθησε σε καμία θρησκεία αφήνοντας αυτές να επιλέξουν ποια προτιμούν. Τα παιδιά της Κιουρί ακολούθησαν την εξής πορεία στη ζωή τους: η Εύα Κιουρί-Λαμπουίς έγινε συγγραφέας και έγραψε τη βιογραφία της μητέρας της με τίτλο «Μαντάμ Κιουρί», ενώ η Ειρήνη Κιουρί-Ζολιό παντρεύτηκε τον μαθητή της μητέρας της και φυσικό Φρεντερίκ Ζολιό, σπούδασε φυσικός και βραβεύτηκε[3] με το Νόμπελ Φυσικής.
Το 1906 ο Πιέρ Κιουρί παρασύρθηκε από άμαξα και σκοτώθηκε. Αμέσως μετά τον θάνατό του χιλιάδες μηνύματα συμπαράστασης έφθασαν στο σπίτι τους από πρωθυπουργούς κρατών, από επιστήμονες, ακόμα και από αγνώστους. Η κηδεία έγινε στο νεκροταφείο του Σο, όπου συνοδευόταν από τον πεθερό της. Τον επικήδειο εκφώνησε ο φίλος του Πιέρ, Ανρί Πουανκαρέ.

Τελευταία χρόνια 
Το 1912 η Μαρία Κιουρί χειρουργήθηκε στα νεφρά. Από το 1933 η υγεία της είχε κλονιστεί σημαντικά λόγω της έκθεσής της στην ραδιενέργεια. Έτσι, στις 4 Ιουλίου του 1934 η Μαρία Κιουρί απεβίωσε (έπασχε από λευχαιμία), αφήνοντας πίσω της πραγματικά μεγάλο έργο. Ενταφιάστηκε δίπλα στον άντρα της στο κοιμητήριο του Σο. Το 1995 τα οστά της μεταφέρθηκαν στο Πάνθεον, το μαυσωλείο στο οποίο βρίσκονται θαμμένοι οι «μεγάλοι άνδρες» της Γαλλίας. Η Μαρία Κιουρί θεωρείται από τον καθηγητή της Ιατρικής Πιερ Ρεγκό ένα από τα πρώτα θύματα της ραδιενέργειας.
Σημαντική είναι η προσφορά της στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου εφοδίασε με δικά της έξοδα πολλά πολεμικά νοσοκομεία με συσκευές ακτίνων Χ, έτσι ώστε να εντοπίζονται τα θραύσματα και οι σφαίρες που ήταν καρφωμένες στα σώματα των στρατιωτών. Υπολογίζεται ότι η ίδια, με τα χρήματα που είχε συγκεντρώσει από τα δύο βραβεία Νόμπελ, έστησε περίπου 250 ακτινολογικούς θαλάμους στα πολεμικά μέτωπα.
Μερικά χρόνια μετά τον θάνατο του Πιερ Κιουρί, το 1910, η Μαρία σύναψε σχέση με τον Πολ Λανζεβάν, πέντε χρόνια μικρότερό της και πατέρα τεσσάρων παιδιών, πρώην μαθητή του άντρα της και εν διαστάσει παντρεμένο. Στο άκουσμα της είδησης[4] από τον γαλλικό τύπο, η γαλλική κοινωνία κατέκρινε[5] τη Μαρία Κιουρί με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει[6] σοβαρά, σε συνδυασμό με μια αρρώστια που την ταλαιπωρούσε, η υγεία της. Ενδεικτική περίπτωση της στάσης που κράτησε ο γαλλικός τύπος απέναντι της είναι η αποσιώπηση της απονομής του Νόμπελ Χημείας στη Μαρία Κιουρί, το 1911. Σχεδόν καμία εφημερίδα δεν έγραψε σχετικά με τη διάκριση της Κιουρί. Παρ' όλα αυτά η Μαρία Κιουρί δεν σταμάτησε ποτέ να αποκαλεί τη Γαλλία δεύτερη πατρίδα της.

Επιστημονικό έργο
Η Μαρία Κιουρί σε επιστημονική διάσκεψη στις Βρυξέλλες, το 1911. Επίσης διακρίνεται ο Αϊνστάιν
Η Μαρία Κιουρί έγινε γνωστή για την ανακάλυψη του ραδίου και τις μελέτες για τη ραδιενέργεια. Από το 1891 η Μαρία μελετούσε τις εργασίες του Μπεκερέλ με κύριο θέμα τις ακτινοβολίες που εξέπεμπαν τα άλατα του ουρανίου με αποτέλεσμα, ύστερα από παρότρυνση του ίδιου του Μπεκερέλ, να διαλέξει για θέμα της διατριβής της αυτά τα φαινόμενα. Για την πρόοδο των ερευνών της το πανεπιστήμιο της Σορβόνης της παραχώρησε μια υπόγεια αποθήκη με στοιχειώδη εξοπλισμό. Παρ' όλες τις κακές συνθήκες που επικρατούσαν στο εργαστήριο, η Μαρία Κιουρί απέδειξε ότι η εκπομπή των ακτίνων ήταν μια ιδιότητα των ατόμων του ουρανίου και ότι η ένταση της ακτινοβολίας που παραγόταν από το ουράνιο ήταν ανάλογη της ποσότητας. Επίσης διαπίστωσε ότι η εκπομπή των ακτίνων δεν επηρεαζόταν από τις εξωτερικές μεταβολές, καθώς και ότι, εκτός από το ουράνιο, κάποιες ενώσεις του στοιχείου του θορίου εξέπεμπαν επίσης ακτινοβολία. Ύστερα από αυτές τις πρώτες ανακαλύψεις, η Μαρία Κιουρί πρότεινε την αλλαγή του ονόματος από «ακτίνες ουρανίου» σε «ραδιενέργεια», η οποία περιγράφει γενικά την ιδιότητα της εκπομπής ακτινοβολιών. Η πιο σημαντική όμως παρατήρηση ήταν ότι μερικά ορυκτά ουρανίου παρουσίαζαν πολύ πιο ισχυρή ραδιενέργεια από το ουράνιο. Η συγκεκριμένη παρατήρηση συνάρπασε τον Πιέρ Κιουρί, που αποφάσισε να εγκαταλείψει τις έρευνές του στους κρυστάλλους για να βοηθήσει τη Μαρία στο δύσκολο έργο της.
Στις 18 Ιουλίου του 1898 οι Κιουρί ανακοινώνουν στην επιστημονική κοινότητα την ανακάλυψη ενός νέου στοιχείου, του πολωνίου, που ονομάστηκε έτσι προς τιμήν της πατρίδας της Μαρίας Κιουρί. Στις 25 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους αναγγέλλεται από το ζεύγος Κιουρί η ανακάλυψη του ραδίου. Τα συγκεκριμένα στοιχεία είχαν ανιχνευθεί με τη βοήθεια της ραδιενέργειας. Προσπάθησαν να απομονώσουν τα δύο νέα στοιχεία. Για τέσσερα χρόνια εξέταζαν τύπους ορυκτών που προμηθεύονταν[7] από ορυχείο της Βοημίας. Τον διαχωρισμό του ραδίου τον πέτυχαν με κλασματική κρυστάλλωση, εκμεταλλευόμενοι τη μικρότερη διαλυτότητα του χλωριούχου ραδίου σε σχέση με το χλωριούχο βάριο. Τελικά το 1902 κατάφεραν και απομόνωσαν 1/10 του γραμμαρίου καθαρό ράδιο και 1/20 καθαρό πολώνιο. Επιπλέον προσδιόρισαν τα ατομικά τους βάρη. Έτσι, ύστερα από μερικές έρευνες των επιστημόνων, τα δύο νέα στοιχεία αναγνωρίστηκαν επισήμως από την επιστημονική κοινότητα.
Εντύπωση προκαλεί ότι δεν κατοχύρωσαν τις μεθόδους τους για την απομόνωση των στοιχείων, επειδή δεν συμβάδιζε με το επιστημονικό πνεύμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Κιουρί ανακάλυψαν ότι η ακτινοβολία του ραδίου κατέστρεφε τους καρκινικούς όγκους (Ραδιοθεραπεία). Η μέθοδος της ραδιοθεραπείας τελειοποιήθηκε το 1906 από τη Μαρία Κιουρί, όταν υπολόγισε τις σωστές δόσεις για θεραπεία με ράδιο. Το 1910 δημοσίευσε το θεμελιώδες έργο της «Μελέτη επί της ραδιενέργειας», ενώ τον επόμενο χρόνο κατάφερε να απομονώσει το μεταλλικό ράδιο. Μετά τον θάνατό της εκδόθηκε από το Ινστιτούτο Ραδίου στο Παρίσι ένα έργο της με τίτλο: «Ραδιενέργεια, συγγραφέν υπό της Μαρίας Κιουρί, καθηγήτριας του Πανεπιστημίου της Σορβόνης, κατόχου βραβείων Νόμπελ Φυσικής και Χημείας».







ΠΗΓΕΣ...http://el.wikipedia.org.....http://www.lifo.gr

ΜΑΡΤΥΡΙΑ: Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΕΙ

15
Αναγνώστρια του «Αγιορείτκου Βήματος» κάνει λόγο για Θαύμα της Παναγίας της Προυσιώτισσας
Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου βρέθηκα στην Ιερά Μονή Παναγίας Προυσιώτισσας προκειμένου να προσκυνήσω τη Χάρη Της. Είναι γνωστό από την παράδοση ότι η συγκεκριμένη εικόνα βρισκόταν αρχικά στην Προύσσα της Ασίας από όπου ένας ενάρετος νέος γιος άρχοντα της βασιλικής αυλής τη μετέφερε στην Ελλάδα προκειμένου να γλυτώσει τη λαίλαπα της εικονομαχίας. Φθάνοντας στην Καλλίπολη όμως την έχασε και τότε ποταμοί δακρύων κύλησαν από τα μάτια του.Αισθάνθηκε την αμαρτωλότητά του παρόλα αυτά δεν θέλησε να φύγει από εκείνα τα μέρη και εγκαταστάθηκε στη Νέα Πάτρα (σημερινή Υπάτη).

Το μέρος όπου βρίσκεται σήμερα το Μοναστήρι ήταν τότε άγνωστο λόγω του δύσβατου της περιοχής. Η εικόνα της Παναγίας φανερώθηκε κατά τρόπο θαυμαστό σε έναν απλό βοσκό ο οποίος είδε την νύχτα να βγαίνει από την σπηλιά ένας φωτεινός στύλος που έφτανε μέχρι τον ουρανό. Αφού το είπε στον πατέρα του, πήγαν μαζί και βρήκαν την Αγία Εικόνα σε ένα σημείο της σπηλιάς να φεγγοβολά. Από αυτό το θαύμα μέχρι σήμερα ονομάζεται το Μοναστήρι Πυρσός (δηλαδή λαμπάδα φωτός).

Όταν μπήκα στο Μοναστήρι να προσκυνήσω θέλησα πολύ να τραβήξω μια φωτογραφία την Αγία Εικόνα της Παναχράντου. Αμέσως όμως δίστασα και σκέφτηκα ότι δεν θα βγει καθαρή και φωτεινή λόγω του ότι θα έβγαινε ΧΩΡΊΣ ΦΛΑΣ αλλά με παρότρυνση της μητέρας μου αποφάσισα να τη βγάλω. Όταν εμφάνισα τις φωτογραφίες, είδα - ω του θαύματος! - το πρόσωπο της Παναγίας Προυσιώτισσας να φέγγει σαν ήλιος φωτεινός! Προσκυνώ με σεβασμό και ευλάβεια τη Χάρη Σου Παναγία Δέσποινα.

Είμαι άπειρες φορές ευγνώμων  που με αξίωσες να δω  αυτό το θαύμα. Βοήθησέ μας Παναγία μου να διάγουμε τον αγώνα τον καλό και να μην πέφτουμε στις ενέδρες που μας στήνει ο μισόκαλος. Η Παναγία είναι κοντά μας αυτές τις δύσκολες μέρες και να μην απελπιζόμαστε.






ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.


Μόνο οι κορυφαίοι είναι εδώ


Ένας μαγικός κόσμος σε πέντε λεπτά

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ.


Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον



Ήταν της μοίρας του γραφτό

ΠΕΘΑΝΕ, ΤΟΝ ΕΠΑΝΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΡΩΤΗΣΕ;


Το περιστατικό δημοσιεύεται στην Detroit News. Η Ται Χιούστον, 48 ετων, νοσοκόμα, είχε πάει να ψηφίσει αλλά στο εκλογικό κέντρο ένας ηλικιωμένος άνδρας κατέρρευσε την ώρα που ψήφιζε.

"Ηταν νεκρός", είπε η Χιούστον. "Δεν είχε σφυγμό και δεν ανέπνεε. Προσπάθησα να του κάνω τεχνητή αναπνοή και μετά από λίγα λεπτά άρχισε και πάλι να αναπνέει. Τον ρώτησα το όνομά του και το όνομα της γυναίκας του και απάντησε με σαφήνεια."

Ποιά ήταν όμως η αγωνία του ηλικιωμένου άνδρα;

"Η πρώτη ερώτηση που μου έκανε ήταν: Ψήφισα;"




ΠΗΓΗ...http://www.newsit.gr

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ.


Είναι ο 44ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο πρώτος Αφροαμερικανός... κάτοικος του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος που τόλμησε το αυτονόητο, να δώσει δωρεάν υγειονομική περίθαλψη σε όλους και γι’ αυτό παραλίγο να χάσει τις εκλογές. 


Το όνομά του είναι Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα. Ακόμη ένα «ταμπού» που έσπασαν οι Αμερικανοί όταν το 2008 τον ψήφισαν για να διαδεχτεί τον Τζορτζ Μπους, να βγάλουν δηλαδή πρόεδρο που τον λένε Χουσεΐν. Όπως έχει δηλώσει, πολύ θα ήθελε να μπορεί να χρησιμοποιεί το μεσαίο του όνομα. Αλλά είπαμε, μη σπάσουν κι όλα τα ταμπού!

Γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου του 1961 στη Χαβάη (κι ας υποστηρίζει άλλα ο Ντόναλντ Τραμπ). Ο πατέρας του ήταν από την Κένυα και η μητέρα του λευκή Αμερικανίδα. Μεγάλωσε στη Χονολουλού, αλλά πέρασε τέσσερα χρόνια (από τα 6 έως τα 10) στη Τζακάρτα της Ινδονησίας, όπου είχαν μετακόμιση η μητέρα του και ο Ινδονήσιος πατριός του. 
Ο Μπαράκ Ομπάμα με τη μητέρα, την αδερφή του και τον παπού τουΟ Μπαράκ Ομπάμα με τη μητέρα, την αδερφή του και τον παπού του
Παντρεύτηκε τη Μισέλ ΛαΒόν Ρόμπινσον στις 3 Οκτωβρίου του 1992. Γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν όταν και οι δυο εργάζονταν στο νομικό γραφείο Sidley Austin. Είναι πατέρας δυο κοριτσιών, της Μάλια που γεννήθηκε το 1998 και της Σάσα, που γεννήθηκε το 2001. 

Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο Κολούμπια και από τη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ. 

Το Φεβρουάριο του 2007 ανακοίνωσε επίσημα την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2008. Για να φτάσει ως εκεί, όμως, έπρεπε να νικήσει στις εσωκομματικές εκλογές τη Χίλαρι Κλίντον. Με τους νέους να είναι στο πλευρό του, ο Ομπάμα κατάφερε να πάρει το χρίσμα των Δημοκρατικών. «Αντάμειψε» τη Χίλαρι με τη θέση της υπουργού Εξωτερικών στην κυβέρνηση του. 

Τον Αύγουστο του 2008 συνελήφθη στο Μαϊάμι ένας άνδρας που απειλούσε ότι θα σκότωνε τον Ομπάμα. Τον ίδιο μήνα συνελήφθησαν στο Ντένβερ τέσσερα άτομα που σχεδίαζαν να τον δολοφονήσουν με καραμπίνα, στη διάρκεια της συνδιάσκεψης του Δημοκρατικού κόμματος. 

Στις εκλογές της 4ης Νοεμβρίου του 2008, αντίπαλός του από πλευράς Ρεπουμπλικάνων ήταν ο Τζον ΜακΚέιν. Μια μέρα πριν από τις εκλογές, έμαθε ότι η γιαγιά του Μαντελίν Ντούνχαμ, πέθανε από καρκίνο σε ηλικία 86 ετών. 
Νίκησε τον ΜακΚέιν λαμβάνοντας το 52,92% των ψήφων με 365 εκλέκτορες, έναντι 45,67% με 173 εκλέκτορες του αντιπάλου του.

Στις 20 Ιανουαρίου 2009, σε μια φαντασμαγορική τελετή, έδωσε τον όρκο για να είναι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ. Αλλά ο δικαστής Ρόμπερτς είχε κάνει λάθος μια λέξη και ο Ομπάμα έδωσε ξανά τον όρκο μια μέρα μετά. 


Στη διάρκεια της πρώτης θητείας του: υπέγραψε διάταγμα για να κλείσει η φυλακή του Γκουαντάναμο στην Κούβα, ανακοίνωσε (τον Φεβρουάριο του 2009) ότι τους επόμενους 18 μήνες θα τερματιστούν οι επιχειρήσεις στο Ιράκ και τον Μάρτιο του ίδιου χρόνου την αύξηση των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν σε 17.000.

Στις 9 Οκτωβρίου 2009 βραβεύτηκε με το Νόμπελ Ειρήνης. Σύμφωνα με την επιτροπή, ο λόγος ήταν «το όραμά του και η δουλειά του για ένα κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα». Έγινε ο τρίτος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ και τέταρτος συνολικά, που κέρδισε το βραβείο.

Αυτό όμως για το οποίο θα μείνει στην Ιστορία είναι ο θάνατος του Οσάμα Μπιν Λάντεν και το νομοσχέδιο για την υγειονομική περίθαλψη. Μόνο που αυτό (το νομοσχέδιο για την υγεία) ήταν που παραλίγο να του στοιχίσει τη δεύτερη θητεία. Μαζί με την κακή εμφάνιση στο πρώτο debate... 

Το νομοσχέδιο Patient Protection and Affordable Care του 2010, που αποτελεί τη μεγαλύτερη αναβάθμιση του εύρους 2,8 τρισεκ. δολαρίων από τη δεκαετία του '60, στοχεύει στην επέκταση της υγειονομικής κάλυψης περισσότερων των 30 εκατ. Αμερικανών αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο του 2014.




ΠΗΓΗ...http://www.newsit.gr

ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΑΥΤΟΨΙΑ ΤΟΥ Θ. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΣΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΕΔΕΣΣΑΣ-ΑΓΡΑ.



Επί τόπου αυτοψία σε σημεία του οδικού δικτύου που διερευνώνται δυνατότητες παρέμβασης-Επίσκεψη στον Π. Άγ. Αθανάσιο 
Θ. Θεοδωρίδης: «Διερευνούμε τις δυνατότητες νέων παρεμβάσεων  στις υφιστάμενες υποδομές της Πέλλας».

Χθές, 6/11, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης μαζί με κλιμάκιο μηχανικών από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν επί τόπου αυτοψία στην ΕΟ2 Έδεσσας-Άγρα, συγκεκριμένα στο οδικό τμήμα Ψιλή Βρύση-Άγρας. Ακόμη ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δ. Γιάννου και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα τεχνικών έργων της Περιφέρειας και περιφερειακός σύμβουλος κ. Α. Νουσηκύρου.

Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν η διερεύνηση δυνατότητας επεμβάσεων για τη βελτίωση του οδικού τμήματος Ψιλή Βρύση- Άγρας με την υλοποίηση μελέτης και κατασκευής του έργου «Διάνοιξη τρίτης λωρίδας οδοστρώματος» στο συγκεκριμένο σημείο. Διερευνήθηκαν οι ιδιαίτερα δύσκολες τοπικές συνθήκες του έργου κυρίως σε ότι αφορά, την κυκλοφοριακή ρύθμιση των διερχόμενων οχημάτων κατά τη διάρκεια υλοποίησης του έργου. 
Στη συνέχεια, ο κ. Θεοδωρίδης συνοδευόμενος από το κλιμάκιο των μηχανικών μετέβη στον Π. Άγιο Αθανάσιο όπου παρακολούθησαν την εξέλιξη της κατασκευής των δύο γεωτρήσεων που θα χρησιμοποιηθούν για την άρδευση των δύο υπό κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων στον οικισμό. Εξάλλου, έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η κατασκευή του έργου «Ανόρυξη δύο γεωτρήσεων στον Π. Άγιο Αθανάσιο». Η υλοποίηση του έργου θα γίνει από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Στο σημείο έγινε αυτοψία από τους υπαλλήλους της Δ.Τ.Ε. στον οικισμό και στη γύρω περιοχή προκειμένου  να συνταχθεί η σχετική μελέτη.

Σε μία σύντομη δήλωσή του ο κ. Θεοδωρίδης δήλωσε: «Συζητήσαμε σήμερα και διερευνήσαμε τη δυνατότητα παρεμβάσεων στις συγκοινωνιακές υποδομές και στη βελτίωση του οδικού δικτύου στο οδικό τμήμα Ψιλή Βρύση-Άγρας από τη μία, στην πορεία κατασκευής των υποδομών στον Π. Άγ. Αθανάσιο οι οποίες συνδέονται με την ανέγερση δύο νέων αθλητικών εγκαταστάσεων από την άλλη. Έχω κατ’ εξακολούθηση αναφερθεί στο κάκιστο οδικό δίκτυο της Πέλλας και στις ατέρμονες προσπάθειες που κάνουμε μαζί με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τη βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης. Ακόμη, είναι ενθαρρυντικό ότι έχουν ξεκινήσει οι προκαταρκτικές υποδομές που αποτελούν τη βάση της λειτουργίας των δύο νέων αθλητικών εγκαταστάσεων. Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας για τη συνεργασία και ευελπιστώ για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΑΙΠΕΔ.


Η αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας, με κρυστάλλινες διαδικασίες – σε υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής βούλησης – μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα στην αύξηση των εσόδων και την πολυπόθητη δραστική μείωση του δημόσιου χρέους… Σε σημείο, που θα μπορεί να μπει επιτέλους τέλος στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τις καταργήσεις επιδομάτων και στα χαράτσια που έχουν κυριολεκτικά εξουθενώσει την ελληνική κοινωνία.
Αυτό τόνισε ο Γιώργος Καρασμάνης με παρέμβασή του επί της πρότασης Νόμου του ΚΚΕ με την οποία μεταξύ άλλων ζητεί και την κατάργηση του Ταμείου αξιοποίησης της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
Ο βουλευτής μάλιστα, εξέφρασε την εύλογη απορία του για το πώς εξηγείται, συνάδελφοι που τον Ιούλιο του 2011 ψήφισαν  τον Ν 3986 με τον οποίο δημιουργείται το παραπάνω Ταμείο, σήμερα, 15 μήνες μετά να ζητούν την… κατάργησή του!!
 Παρατίθενται τα επίσημα πρακτικά από την ομιλία Καρασμάνη.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Διαβάζοντας την πρόταση του Κ.Κ.Ε., διαπιστώνεις αυτή τη διαχρονική συνέπεια που μέχρι τώρα διακρίνεται το Κόμμα αυτό. Άσχετα εάν εμείς διαφωνούμε με τη φιλοσοφία του, την πρακτική του, την ιδεολογία του, γιατί γνωρίζοντας ότι πίσω από το κόκκινο παράδεισο κρύβεται εξαθλίωση και δυστυχία. Όμως, μεταξύ αυτών που προτείνει για κατάργηση, προτείνει και την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ, του ταμείου αξιοποίησης της ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου. Αυτό πιστεύει, αυτό προτείνει, συνεπέστατο και σε αυτό.
 Όμως, δεν μπορώ να μην στηλιτεύσω τη συμπεριφορά ορισμένων συναδέλφων οι οποίοι ψήφισαν το νόμο 39 86 τον Ιούλιο του 2011, με το οποίον δημιουργείται το ταμείο αξιοποίησης της ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου με κορυφαίο άρθρο το διαβάζω αυτολεξεί « …τα περιουσιακά στοιχεία περιέχονται στο ταμείο κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή και το δημόσιο απεκδύεται κάθε δικαιώματος του επί αυτών, από τη δημοσίευση της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.» Είναι το άρθρο, η φιλοσοφία αυτού του νόμου.
Ενάμιση χρόνο μετά, οι συνάδελφοι αυτοί που ψήφισαν την ίδρυση του ΤΑΙΠΕΔ, τώρα ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα, φοράνε δηλαδή την λεοντή του προστάτη της δημόσιας περιουσίας. Ποτέ ψήφισαν σωστά; Τότε ή τώρα; Πότε λέγανε την αλήθεια; Τότε ή τώρα; Στην πολιτική όπως ξέρετε, κύριε Πρόεδρε άγνοια δεν υπάρχει, ούτε φυσικά και δικαιολογία. Αν την  επικαλεστείς τότε οφείλεις τουλάχιστον να ζητήσεις συγνώμη και τέτοιο πράγμα δεν είδαμε. Η Κυβέρνηση, που προήλθε από τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις και πήρε τη λαϊκή εντολή να βγάλει τη χώρα από την οικονομική αυτή κρίση, ορθώς έχει βάλει ως προτεραιότητα την αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου, όταν γνωρίζουμε ότι έχουν κατατεθεί στατιστικά στοιχεία ότι ένα από τα τρία ακίνητα είναι καταπατημένο και η πλειονότητα των υπολοίπων είναι να ανεκμετάλλευτα.
Πρέπει λοιπόν να προχωρήσουμε με ταχύτητα δορυφόρων στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, αλλά κάτω από άπλετο φως, κάτω από διαφανείς διαδικασίες και κάτω από δικλίδες ασφαλείας, γιατί κακά τα ψέματα γνωρίζουμε ότι κοράκια υπάρχουν πάντοτε σε όλες τις εποχές και διεισδύουν σε όλες τις καταστάσεις. Ειλικρινά, για μένα είναι επιεικώς εξοργιστικό   το γεγονός ότι την προηγούμενη τριετία, αυτή τη μεγάλη ευκαιρία της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας δεν την εκμεταλλευτήκαμε για να τονώσουμε τα δημόσια έσοδα, να μειώσουμε το δημόσιο χρέος.
Απεναντίας τι έγινε; Επεβλήθησαν δυσβάσταχτα χαράτσια, φόροι και μάλιστα περικοπές σε χαμηλοσυνταξιούχους, σε χαμηλόμισθους, στις ασθενέστερες εισοδηματικά τάξεις. Η Κυβέρνηση έχει βάλει ως προτεραιότητα την αξιοποίηση αυτής της δημόσιας περιουσίας και πιστεύω ότι θα προέλθουν πολύ σημαντικά οφέλη.
Από την άλλη πλευρά, ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι στην πολιτική μάγοι και θαυματοποιοί δεν υπάρχουν. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Για μένα όμως που έχω μεγαλώσει στην ελεύθερη αγορά, έχω δουλέψει όλα μου τα χρόνια στην ελεύθερη αγορά, γνωρίζω την πιάτσα, υπάρχει μια συνταγή: Λιγότερο κράτος, λιγότερο βάρος στον ιδιωτικό τομέα. Η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι αυτή η οποία δημιουργεί θέσεις εργασίας, αλλά και πλούτο. Και ο πλούτος φυσικά αυτός πρέπει να διανέμεται κατά τον δικαιότερο τρόπο.
Η Κυβέρνηση κάνει αυτή την προσπάθεια να επανακτήσει τη χαμένη αξιοπιστία, η οποία φυσικά δεν κατακτάται έτσι άμεσα, χρειάζεται κόπο και χρόνο και κυρίως να δημιουργήσει ένα νέο κλίμα εμπιστοσύνης, να αλλάξει η ψυχολογία του ελληνικού λαού. Να δημιουργήσει δηλαδή αυτό το κλίμα εμπιστοσύνης, την πολιτική σταθερότητα, να σταματήσουν οι φωνές και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να βρεθεί εκτός ευρωζώνης.
 Και σ' αυτό το σημείο, μέχρι στιγμής, στους τέσσερις μήνες, η Κυβέρνηση τα πάει καλά, κάτι αλλάζει στην Ευρώπη. Αυτό είναι το βασικότερο που πρέπει να πετύχουμε για να δημιουργήσουμε, επαναλαμβάνω, το κλίμα εμπιστοσύνης.
Μόνο έτσι θα ξαναγυρίσουνε οι καταθέσεις, οι οποίες έχουν φύγει στο εξωτερικό αλλά και αυτές οι οποίες είναι κρυμμένες στα στρώματα και στα σεντούκια. Και κυρίως να διαγράψουμε από το ελληνικό λεξιλόγιο δύο λέξεις, τις χρεοκοπία και δραχμή. Τη δραχμή να την αφήσουμε στο μουσείο των αναμνήσεων μας και την δε λέξη εκλογές να την ξαναθυμηθούμε μετά από δύο χρόνια, στις εκλογές τις δημοτικές και στις ευρωεκλογές.
Μόνο έτσι θα μπορέσει να δημιουργηθεί αυτή η πολυπόθητη ρευστότητα για να σταματήσουν τα λουκέτα στην αγορά, γιατί αν δεν το πετύχουμε αυτό, φοβάμαι πολύ ότι μετά από λίγους μήνες θα ψάχνουμε για νέα Κυβέρνηση κύριε Πρόεδρε. Άρα λοιπόν, η Κυβέρνηση ορθά ακολουθεί αυτή τη στρατηγική της επανάκτησης της αξιοπιστίας και τη δημιουργία του κλίματος εμπιστοσύνης και κυρίως της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας κάτω από διαφανείς, επαναλαμβάνω, διαδικασίες, κάτω από άπλετο φως, κάτω από δικλίδες ασφαλείας

 ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ                                                                                         06/11/2012

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...