Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΜΟΥ.


 Ανέστρεψαν τα συμπτώματα του αυτισμού
Το επιτυχημένο πείραμα σε ποντίκια ανοίγει τον δρόμο για θεραπευτικούς στόχους και στον άνθρωπο
Τα άτομα με αυτισμό εμφανίζουν σοβαρά προβλήματα επικοινωνίας και κοινωνικής αλληλεπίδρασης

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο ΜακΓκιλ στο Μόντρεαλ του Καναδά κατάφεραν να αναστρέψουν συμπτώματα παρόμοια με εκείνα του αυτισμού σε ποντίκια, όπως αναφέρουν με δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «Nature».
1 στα 110 άτομα
Οι διαταραχές του αυτιστικού φάσματος επηρεάζουν περίπου 1 στα 110 άτομα. Παρότι ορισμένα φάρμακα φαίνονται υποσχόμενα ενάντια στον αυτισμό σε μοντέλα ζώων, κανένα μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να θεραπεύσει τα βασικά προβλήματα στην επικοινωνία και στην κοινωνική αλληλεπίδραση που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αυτισμό.
Τώρα η ερευνητική ομάδα από το ΜακΓκιλ με επικεφαλής τον Νέουμ Σόνενμπεργκδημιούργησε ένα νέο μοντέλο ποντικού με αυτισμό και στη συνέχεια επέτυχε να αναστρέψει στα ζώα τα συμπτώματα της διαταραχής.
Το γονίδιο – «κλειδί»
Συγκεκριμένα οι ερευνητές ξεκίνησαν τροποποιώντας γενετικώς τα ποντίκια ώστε να εμφανίζουν έλλειψη του γονιδίου Eif4ebp2. Τα ποντίκια που δεν έφεραν το γονίδιο εμφάνιζαν πολλά συμπτώματα αυτισμού, όπως κακή κοινωνική αλληλεπίδραση και επαναλαμβανόμενες κινήσεις και συμπεριφορές. Ο Σόνενμπεργκ και οι συνεργάτες του ανακάλυψαν ότι όταν το Eif4ebp2 απουσιάζει εμφανίζεται υπερπαραγωγή μιας ομάδας πρωτεϊνών που ονομάζονται νευρολιγίνες (NLGNs) – οι πρωτεΐνες αυτές εντοπίζονται στη μεμβράνη των νευρώνων και βοηθούν στη δημιουργία και στη διατήρηση των συνάψεων μεταξύ τους.
Όταν οι ερευνητές εξέτασαν τον εγκέφαλο ποντικών μετά τον θάνατό τους ανακάλυψαν ότι η υπερπαραγωγή των NLGNs οδηγεί σε δημιουργία συνάψεων που είναι επιρρεπείς σε υπερδιέγερση – με τον τρόπο αυτό υπάρχει «υπερ-συνδεσιμότητα» μεταξύ των νευρικών κυττάρων, η οποία, σύμφωνα με πολλούς επιστήμονες, βρίσκεται στη ρίζα των συμπτωμάτων των διαταραχών του αυτιστικού φάσματος.
Αναστροφή των επιδράσεων της έλλειψης του γονιδίου
Ο Σόνενμπεργκ και η ομάδα του έδειξαν επίσης στο πλαίσιο των πειραμάτων τους ότι μπορούν να αναστρέψουν τις επιδράσεις της έλλειψης του γονιδίου Eif4ebp2 με χρήση ενός μικρού φαρμακευτικού μορίου.
Η θεραπεία όχι μόνο ανέστρεψε την «υπερ-συνδεσιμότητα» μεταξύ των νευρώνων αλλά «εξαφάνισε» και τα συμπτώματα του αυτισμού σε ποντίκια που τα εμφάνιζαν εντόνως.
Οι ερευνητές στη συνέχεια δοκίμασαν άλλη μια μέθοδο: κατέστειλαν την παραγωγή των πρωτεϊνών NLGNs με χρήση της μεθόδου παρέμβασης RNA και είδαν ότι επέτυχαν και πάλι να σταματήσουν τα αυτιστικά συμπτώματα στα πειραματόζωα.
Νέοι θεραπευτικοί στόχοι
Παρά τα ενθαρρυντικά αυτά αποτελέσματα ο δρ Σόνενμπεργκ προειδοποιεί ότι δεν πρέπει να νομίζουμε πως η θεραπεία για τον αυτισμό βρίσκεται… στη γωνία. Όπως λέει «το φάρμακο που χρησιμοποιήσαμε στα ποντίκια θα ήταν πολύ τοξικό για τον άνθρωπο. Σε κάθε περίπτωση όμως δείξαμε ότι το μονοπάτι που ανακαλύψαμε είναι σημαντικό και μας οδηγεί σε νέους πιθανούς θεραπευτικούς στόχους».
Η αναζήτηση φαρμακευτικών θεραπειών για τις διαταραχές του αυτιστικού φάσματος αποτελεί μια άκρως πολύπλοκη διαδικασία εξαιτίας του ότι αυτού του είδους οι διαταραχές έχουν πολλά και διαφορετικά γενετικά αίτια το καθένα εκ των οποίων είναι «ένοχο» για λιγότερο από το 1% των περιπτώσεων. Ωστόσο ο δρ Σόνενμπεργκ σημειώνει πως είναι πιθανό όλες αυτές οι γενετικές μεταλλάξεις να συγκλίνουν προς το ίδιο μονοπάτι το οποίο και θα δείξει τον δρόμο της θεραπείας. «Αυτό ακριβώς μελετούμε τώρα» κατέληξε ο ερευνητής.



ΠΗΓΗ...http://troktiko.eu

ΝΕΚΡΟΦΙΛΗ ΕΙΧΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΝΕΚΡΟ.


article 0 16226531000005DC 998 634x473 Εικόνες ΣΟΚ: Στο σπίτι της νεκρόφιλης που είχε σχέση με σκελετό
Κατηγορίες για περιύβριση νεκρού αντιμετωπίζει μια Σουηδέζα, η οποία φέρεται να επιδιδόταν σε σεξουαλικές πράξεις με έναν ανθρώπινο σκελετό!
Πέρα από τα ανθρώπινα κρανία, η αστυνομία είχε ανακαλύψει στο σπίτι της μια σπονδυλική στήλη καθώς και έναν μεγάλο αριθμό διαφόρων ανθρωπίνων οστών, περιλαμβανομένων και μηριαίων.

Η 37χρονη γυναίκα είχε τοποθετήσει αρκετά από τα οστά αυτά στο πάτωμα κατά τρόπο ώστε να σχηματίζεται μια ανθρώπινη μορφή, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.
Τον Σεπτέμβριο η αστυνομία κλήθηκε στο διαμέρισμα της γυναίκας σε ένα προάστιο της πόλης Γκέτεμποργκ όταν γείτονας κατήγγειλε πως άκουσε πυροβολισμό.
article 0 16226536000005DC 452 634x473 Εικόνες ΣΟΚ: Στο σπίτι της νεκρόφιλης που είχε σχέση με σκελετό
Η γυναίκα κρατούσε ορισμένα από τα οστά στο ψυγείο, φέρεται να χρησιμοποιούσε άλλα για τη σεξουαλική της ικανοποίηση κι επομένως κατηγορείται για “μεταχείριση νεκρών με προσβλητικό και ανήθικο τρόπο”, δήλωσε η εισαγγελέας Κριστίνα Έρενμποργκ-Στάφας.

Η γυναίκα αρνείται τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι αγόρασε τα οστά μέσω Διαδικτύου διότι την ενδιαφέρει η Ιστορία και η αρχαιολογία.
Στο διαμέρισμά της ωστόσο η αστυνομία ανακάλυψε φτυάρια, σάκους για την μεταφορά ανθρώπινων σορών και οδηγίες για το πώς μπορεί κανείς να ανοίξει τάφους.
Οι εικόνες από το σπίτι της προκαλούν σοκ, ενώ η αστυνομία ανακάλυψε και ένα CD με φωτογραφίες με τον τίτλο: ”Η Νεκροφιλία μου”!



ΠΗΓΗ...http://troktiko.eu

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΩΣ "ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΠΙΖΗΜΙΟΥ".


ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ: Το βίντεο της κρίσης που κάνει πάταγο στο διαδίκτυο!
Αυτό είναι το βίντεο που κάνει θραύση τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο!
Η γερμανική κυβέρνηση εμπόδισε την προβολή του ως «πολιτικά επιζήμιου», με αποτέλεσμα να διαμαρτυρηθεί ο εμπνευστής και υπεύθυνος για την κυκλοφορία του, που είναι ο πρόεδρος των σοσιαλδημοκρατών.
Σε αυτό περιγράφονται ιδιαίτερα παραστατικά οι θυσίες και οι περικοπές που έχει κάνει τα δύο τελευταία χρόνια ο πορτογαλικός λαός, σε αντιπαραβολή με τη Γερμανία.

Το βίντεο απευθύνεται ουσιαστικά στο γερμανικό λαό και σαν στόχο έχει να ανατρέψει τα στερεότυπα περί τεμπέληδων λαών του Νότου
.

 





ΠΗΓΗ...http://www.to-mati.gr

ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝ.



Από το ταχυδρομικό πρακτορείο Προμάχων ανακοινώνεται ότι...
γίνεται εκτύπωση και είσπραξη των τελών κυκλοφορίας έτους 2013,
καθώς επίσης και εξόφληση φόρου εισοδήματος φυσικού προσώπου.
Αποφεύγεται έτσι το χάσιμο χρόνου , πηγαίνοντας στην πόλη και εξυπηρετείται ο πολίτης
 γρήγορα και άμεσα.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ : ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟ ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ MARKETING ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ



Ο Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε Υπόμνημα υπόψη του Υπουργού Παιδείας το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας, με το οποίο ζητείται να παραμείνει στην Έδεσσα και να συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του το Τμήμα Marketing και Διοίκησης Λειτουργιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Όπως επισημαίνεται στο Υπόμνημα, στο συγκεκριμένο Τμήμα φοιτούν περισσότεροι από 300 φοιτητές, η πλειοψηφία των οποίων διαβιώνει στην πόλη της Έδεσσας και τα οφέλη που προκύπτουν για τον Δήμο, αλλά και τους κατοίκους είναι πολλαπλά.
Ο Γιώργος Καρασμάνης ζητάει από τον αρμόδιο Υπουργό, πριν ν’ αποφασίσει οριστικά για το ζήτημα, να λάβει σοβαρά υπόψη την αντίθεση ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας σε ενδεχόμενη μεταφορά από την Έδεσσα του συγκεκριμένου Πανεπιστημιακού Τμήματος, τονίζοντας παράλληλα και τη διαβεβαίωση του Δήμου να βοηθήσει με κάθε πρόσφορο μέσο στη διατήρηση και την εύρυθμη λειτουργία του, όπως άλλωστε έμπρακτα απέδειξε και στο παρελθόν.




ΠΕΜΠΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2012          ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΖΟΓΚΛΕΡ ΜΟΥΣΙΚΟΣ!!!


ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ!!!





ΠΗΓΗ...http://www.videocosmos.gr

ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ.


Στις 16 Οκτωβρίου, ερευνητές της Boeing και της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ δοκίμασαν με επιτυχία έναν πύραυλο που έχει την ικανότητα να απενεργοποιεί υπολογιστές και άλλα ηλεκτρονικά μηχανήματα από απόσταση χρησιμοποιώντας μια ριπή ισχυρών ραδιοκυμάτων.

Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στην έρημο Utah ως μέρος του προγράμματος Counter-electronics High-powered Microwave Advanced Missile Project (CHAMP), μιας συντονισμένης προσπάθειας της εταιρείας Boeing Phantom Works και ενός ερευνητικού εργαστηρίου της Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών. Σκοπός τους ήταν η δημιουργία ενός πυραύλου που να μπορεί να «παραλύσει» ηλεκτρονικά συστήματα από απόσταση με ελάχιστες παράπλευρες απώλειες.

Μια δυνατότητα που σύμφωνα με την Boeing θα μπορούσε μια μέρα να αλλάξει την μορφή του σύγχρονου πολέμου.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, ο πύραυλος CHAMP απενεργοποίησε με επιτυχία τον στόχο του, «πυροβολώντας» μικροκύματα υψηλής ισχύος σε ένα διώροφο κτίριο γεμάτο υπολογιστές και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές. Όλες αυτές απενεργοποιήθηκαν μέσα σε δευτερόλεπτα, μαζί με ολόκληρο το ηλεκτρικό σύστημα του κτιρίου.

Η δοκιμή μάλιστα είχε τόσο μεγάλη επιτυχία που απενεργοποιήθηκαν ακόμα και οι κάμερες που την κατέγραφαν. «Η τεχνολογία αυτή σηματοδοτεί μια νέα εποχή στον σύγχρονο πόλεμο» δήλωσε ο διαχειριστής του προγράμματος, Keith Coleman. Ο Coleman θεωρεί πως «στο άμεσο μέλλον, η τεχνολογία αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αχρηστεύσει τα ηλεκτρονικά συστήματα και στοιχεία του εχθρού, ακόμα και πριν την άφιξη των πρώτων στρατευμάτων ή αεροσκαφών» ενώ συμπληρώνει πως «κάναμε την επιστημονική φαντασία, επιστημονικό γεγονός».







ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ...ΖΩΑ.

Σήμερα θα μιλήσουμε για τα… ζώα
Όχι, όχι, μην βιάζεστε.. δεν θα διαβάσετε κάποιο βουκολικό κείμενο.. δεν θα σας μιλήσω για τα βουνά και τα λαγκάδια μας, τους ποταμούς και τις λίμνες, για τα δάση, την χλωρίδα και την πανίδα της χώρας μας, αν και θα χρησιμοποιήσω τη φύση γύρω μας ως επιχείρημα..

Αυτό που μου αρέσει περισσότερο να παρακολουθώ στην τηλεόραση (γιατί πιστέψτε με, τίποτε άλλο δεν αξίζει) είναι τα ντοκιμαντέρ για τα ζώα.. μου αρέσει να παρακολουθώ και να μαθαίνω πως ζουν, πως κινούνται, πως κυνηγούν, πως οργανώνονται, πως επιβιώνουν, πως αγαπιούνται, πως αναπαράγονται..

Τα ζώα.. Μια λέξη που έχει κακοποιηθεί όσο ίσως καμιά άλλη.. π.χ. όταν βρίζουμε κάποιον ενίοτε τον αποκαλούμε και ζώον εκτός όλων των άλλων.. Το ένα ζώο βρίζει το άλλο δηλαδή.. γιατί, …. για να μην γελιόμαστε μεταξύ μας, κι εμείς ένα είδος της πανίδας του γήινου σύμπαντος αποτελούμε..

Ας παρατηρήσουμε λοιπόν λίγο το ζωικό βασίλειο: τα ελεύθερα, άγρια ζώα στη φύση συνήθως ζουν σε αγέλες – κοινωνίες, όπως ακριβώς κι εμείς.. έχουν γλώσσα επικοινωνίας, όπως ακριβώς κι εμείς… κυνηγούν για την επιβίωσή τους επιτιθέμενα σε άλλα ασθενέστερα είδη.. όπως, κι εμείς; Χμμμ.. εμείς κυνηγάμε για διασκέδαση, εμείς κοιτάμε πώς να βγάλουμε το μάτι του διπλανού μας για κάθε είδους «επιβίωση», όπως η θέση μας στην εργασία, η θέση μας στη γειτονιά, η εικόνα μας στον περίγυρο και δεν δίνουμε δεκαρίτσα τσακιστή για το τι βιώνει ο γείτονας.. ενώ πολλές φορές κάνουμε ότι ενδιαφερόμαστε, έτσι απλά για να κάνουμε ότι ενδιαφερθήκαμε (όπως συμβαίνει στις μικρές κοινωνίες π.χ. ενός χωριού ή μια κωμόπολης, όπου βασιλεύουν κάποια πρέπει και κάποια δήθεν)… Παρένθεση: ειλικρινά δεν ξέρω τι είναι καλύτερο ή χειρότερο.. οι άνθρωποι της πόλης που είναι απρόσωποι και προστατεύονται πίσω απ’ αυτό ώστε να μην λένε ούτε καλημέρα αλλά και να μην δείχνουν ενδιαφέρον στον διπλανό τους, ή αυτοί που ζουν σε πιο κλειστές κοινωνίες αλλά ωθούμενοι από κάποια δήθεν πρέπει εμφανίζουν εαυτούς ως ενδιαφερόμενους;.. όπως και να χει, έχει σχεδόν εκλείψει το αυθόρμητο, το πηγαίο.. αυτό που συνηθίζουμε να λέμε ανθρώπινο..

Για να πάμε ξανά στους φίλους μας τα ζώα… Όταν η ομάδα αντιληφθεί κίνδυνο επίθεσης, τα μέλη συσπειρώνονται ώστε να αντιμετωπίσουν τον εξωτερικό εχθρό.. εμείς τι κάνουμε; Τα ζώα λοιπόν έχουν την έννοια της αλληλεγγύης… εμείς;

Όταν ένα μέλος της αγέλης γεράσει μένει πίσω και πεθαίνει τις περισσότερες φορές μόνο του.. κι εμείς το ίδιο κάνουμε.. απομονώνουμε καθετί διαφορετικό, καθετί μη χρήσιμο και το καταδικάζουμε σε μοναξιά, σε πείνα, σε αρρώστια, σε θάνατο.. εμείς, όμως, είμαστε «ανώτερα όντα», είμαστε άνθρωποι.. και κάνουμε το ίδιο; Εμείς υποτίθεται ότι έχουμε κάποια χαρακτηριστικά που μας κάνουν να διαφέρουμε όπως το πνεύμα.. Είμαστε ανώτερα όντα… χμ, δεν το βλέπω..

Είμαστε όλα τα όντα του πλανήτη μέρος της φύσης και η φύση η ίδια είναι γενναιόδωρη με όλα της τα πλάσματα.. Το δικό μας είδος είναι που έχει πιο πολύ απομακρυνθεί απ’ αυτή.. κι εννοώντας φύση δεν αναφέρομαι και πάλι στα βουνά και στα λαγκάδια.. αναφέρομαι σε όλα αυτά που μας διδάσκει η φύση: γενναιοδωρία, αλληλεγγύη, σεβασμός, αγάπη, φροντίδα, επικοινωνία, κ.α.… χμμ.. κάποιος θα έλεγε ότι όλα αυτά μπορούν να περικλείονται στην λέξη ανθρωπιά ή στα χαρακτηριστικά του είδους που λέγεται άνθρωπος.. παρακολουθώντας όμως, μανιωδώς, τα ντοκιμαντέρ που σας έλεγα για τα ζώα, έρχομαι να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι πιο πολύ ανθρώπινα είναι τα ζώα παρά εμείς οι ίδιοι οι άνθρωποι..

Ξέρω, τα έχετε ήδη πάρει στο κρανίο μαζί μου, γιατί θεωρείτε ότι προσβάλω το ανθρώπινο είδος, ή επειδή θα σκέφτεστε ότι άλλη μία τρελαμένη ζωόφιλη.. λυπάμαι που θα σας απογοητεύσω.. περιμένετε λιγάκι.. στόχος του παρόντος δεν είναι η προσβολή του ανθρώπινου είδους.. τουναντίον, στόχος είναι η επαναφορά στην ανθρώπινη φύση που θα έπρεπε να συνάδει με την ίδια αυτή, καθεαυτή τη φύση..

… ναι, καταρχήν είμαι ζωόφιλη, γιατί προσπαθώ να σέβομαι και ν’ αγαπώ τη φύση και όλα της πλάσματα, μεταξύ των οποίων και τον άνθρωπο.. γιατί στο δικό μου «λοξό» μυαλό αγάπη και σεβασμός της φύσης ισοδυναμεί με αγάπη και σεβασμό στον ίδιο τον άνθρωπο.

Για να μην το κουράζουμε λοιπόν και για να φτάσουμε στο δια ταύτα του σήμερα, πάρτε λιγάκι Θουκυδίδη που του έχω αδυναμία: «Συμφορές, μικρότερες ή μεγαλύτερες, θα επέρχονται πάντοτε, όσο δεν αλλάζει η φύση των ανθρώπων» (Ιστορία Γ΄ 82).

Εν ολίγοις, η ευθύνη για ότι συμβαίνει σήμερα στις σύγχρονες κοινωνίες αλλά και ειδικότερα στη χώρα μας ανήκει αποκλειστικά και μόνο σ εμάς..

Εμείς απομακρυνθήκαμε από την ανθρώπινη φύση μας και γίναμε θεριά ανήμερα, χειρότερα από το αγριότερο λιοντάρι της φύσης.. εμείς ξεχάσαμε τι σημαίνει άνθρωπος.. εμείς χάσαμε την ανθρωπιά μας, εμείς μεταλλάξαμε έννοιες όπως η αγάπη, εμείς ρίξαμε στο πυρ το εξώτερο το σεβασμό, την αλληλεγγύη, την αξιοπρέπεια και πολλά άλλα.. έτσι αυτή η κοινωνία, μεταλλαγμένη ήταν το κατάλληλο και πρόσφορο έδαφος άλλων ανθρωπόμορφων θεριών που περίμεναν υπομονετικά για τα θύματά τους..

Και θέλω να θέσω, τελειώνοντας, ένα ερώτημα: αν το δρόμο μας οδηγούσε η αγάπη, ο σεβασμός, η αλληλεγγύη -έννοιες που μας ενώνουν– υπήρχε περίπτωση να υπάρχει χώρος για τα κάθε είδους τρωκτικά που ροκανίζουν τη ζωή μας; Και για να πάμε στην σημερινή πραγματικότητα: αν εμείς όλοι ήμασταν ενωμένοι, μια γροθιά, με μόνο οδηγό την πραγματική, γνήσια ανθρώπινη φύση, θα είχε φτάσει αυτή η χώρα εδώ που βρίσκεται αυτή την ύστατη στιγμή;

Μήπως ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στην πραγματική, ανθρώπινη φύση μας; Να βγούμε από το εγώ μας και να δούμε καταρχήν τον διπλανό μας και κατά δεύτερο το σύνολο; Μήπως είναι ώρα να δούμε την πατρίδα μας όχι μόνο ως πηγή εισοδήματος και εκμετάλλευσης αλλά ως ιδέα; Μήπως ήρθε η ώρα να θυμηθούμε ότι είμαστε άνθρωποι; Μήπως ήρθε η ώρα να θυμηθούμε ότι είμαστε Έλληνες; «Φροντίζετε σε καθημερινή βάση την ισχύ της χώρας μας και αγαπήστε την με πάθος. Και, αναλογιζόμενοι το μεγαλείο της, θυμηθείτε πως όλα αυτά τα κατέκτησαν άνθρωποι τολμηροί -με αίσθημα καθήκοντος και αυτοθυσίας την ώρα της μάχης» (Θουκυδίδης, Ιστορία Β΄ 43).

Γιατί η φύση μας μπορεί πάλι να είναι ανθρώπινη αλλά κι επειδή η δική μας αγέλη μπορεί ξανά να είναι αυθεντικά ελληνική.

ΥΓ: Και γιατί… εγώ, μια ηλίθια ρομαντική σαραντάρα, πιστεύω ακόμα στον άνθρωπο με Α κεφαλαίο, εξακολουθώ να πιστεύω στη χώρα μου και σας χρειάζομαι ώστε να μην νιώθω μοναξιά, λούμπεν και ΟΥΦΟ.. συγχωρήστε αυτή την ανάγκη του εγώ μου.

Αφιερωμένο στα όντα που λέγονται άνθρωποι και στην «αγέλη» μου που λέγεται Ελλάδα.. Με την ελπίδα ότι η επικείμενη χρεοκοπία της χώρας μας, θα είναι συνάμα χρεοκοπία του εγώ μας κι η αρχή της επιστροφής μας στην πραγματική μας φύση, ώστε να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε σε στέρεες, αυθεντικές βάσεις και αξίες την ίδια μας την πατρίδα.




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

Ο ΠΑΠΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΛΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

15
Ο Ιησούς δεν γεννήθηκε το έτος 1 όπως πιστεύεται, αλλά μερικά χρόνια νωρίτερα.

Στο τρίτο του βιβλίο αφιερωμένο στη ζωή του Ιησού, ο Πάπας αυτή τη φορά ασχολείται με τη γέννηση του Υιού του Θεού και ισχυρίζεται ότι ο Σκύθης μοναχός και εκκλησιαστικός συγγραφέας Διονύσιος ο Μικρός (532 μ.Χ.), έκανε λάθος όταν θεώρησε ότι ο Ιησούς Χριστός γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου του έτους 1.

Χωρίς να δίνει την ακριβή χρονολογία της γέννησης του Ιησού ο Πάπας Βενέδικτος αφήνει να εννοηθεί ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε ...στο 2010. «Η ιστορική χρονολογία της γέννησης του Χριστού πρέπει να καθοριστεί μερικά χρόνια νωρίτερα» γράφει ο Πάπας στο βιβλίο του.

Σύμφωνα με έναν υπολογισμό που βασίζεται στον αστρονόμο Κέπλερ, ο Χριστός γεννήθηκε 6 ή 7 χρόνια νωρίτερα απ'ό,τι πιστεύουμε. Αν πιστέψουμε «τους κινεζικούς χρονολογικούς πίνακες», τους οποίους επικαλείται ο Πάπας, η διαφορά μειώνεται στα 4 χρόνια. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΧΟΣΕ ΜΟΥΧΙΚΑ: «ΦΤΩΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΛΗΣΤΟΣ»

1
Ο πρόεδρος της Ουρουγουάης, Χοσέ Μουχίκα, έχει χαρακτηριστεί ως ο πιο φτωχός ηγέτης στον κόσμο, αρνούμενος πεισματικά να ζει στην χλιδή με παχυλούς μισθούς, πολυτελή αυτοκίνητα και προσωπικούς φρουρούς να τον προστατεύουν.

Ο πολιτικός -όπως αναφέρει το vima.gr- που έχει κερδίσει τον σεβασμό από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της χώρας του, αποκαλείται συχνά «El Presidente pobre mas» («ο πιο φτωχός πρόεδρος»). Ο μηνιαίος μισθός του Μουχίκα ανέρχεται στα 9.700 ευρώ, αλλά δωρίζει το 90% του μισθού του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και κρατά για τον εαυτό του μόνο 970 ευρώ.  «Τι να το κάνω όλο αυτό το ποσό; Οι περισσότεροι κάτοικοι της Ουρουγουάης ζουν με πολύ λιγότερα», δήλωσε ο πρώην αντάρτης του κινήματος Τουπαμάρος και πασιφιστής σήμερα, ο οποίος δεν διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό, δεν έχει χρέη και πρόσφατα δήλωσε σε συνέντευξή του ότι το μοναδικό αντικείμενο που έχει στην ιδιοκτησία του είναι το, αξίας 1400 ευρώ, αυτοκίνητό του: ένα μπλε φολκσβάγκεν «σκαραβαίος», αγορασμένο το 1987 που έχει πάρει τη θέση της… παραδοσιακής προεδρικής λιμουζίνας.

«Με αποκαλούν «φτωχό», αλλά εγώ δεν νιώθω έτσι. Φτωχός είναι όποιος αγωνίζεται να διατηρήσει ένα πολυτελές επίπεδο ζωής, επιθυμώντας διαρκώς ολοένα και περισσότερα υλικά αγαθά» είναι μια χαρακτηριστική φράση που συμπυκνώνει την προσωπική φιλοσοφία του 77χρονου πολιτικού, ο οποίος έχει επιλέξει να μη φρουρείται από αστυνομικούς, ενώ σχεδόν καθημερινά μοιράζει ενημερωτικά φυλλάδια στον δρόμο για να προωθήσει τις κυβερνητικές του πρωτοβουλίες, όπως το 2011 όταν μοίρασε μπροσούρες που καταδίκαζαν τη βία κατά των γυναικών.

Στις ομιλίες του δεν εμφανίζεται ποτέ ντυμένος με ακριβά κοστούμια, αλλά φορά πάντα παλιές μπλούζες και ζακέτες, ενώ στον ελεύθερο του χρόνο του αρέσει να απολαμβάνει τη συντροφιά του σκύλου του, της Μανουέλα.

Ζει σε ένα αγρόκτημα που ανήκει στην γυναίκα του, Λουσία Τοπολάνσκι, η οποία είναι μέλος της Γερουσίας και, όπως ο σύζυγός της, έτσι και εκείνη δωρίζει μέρος του μισθού της σε κοινωφελή ιδρύματα.

«Ζω σε ένα αγρόκτημα στο Μοντεβιδέο με τη γυναίκα μου και τον αγαπημένο μου σκύλο. Εχω ό,τι χρειάζομαι. Δεν θέλω κάτι παραπάνω από αυτό. Η συντροφιά των αγαπημένων μου προσώπων δεν αγοράζεται με χρήματα! Με αυτά μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο για κάποιους άλλους ανθρώπους στη χώρα μου», λέει ο Μουχίκα, που εκλέχθηκε το 2009 κι είναι πρόεδρος της Ουρουγουάης από την 1 Μαρτίου του 2010.

Για τον ίδιο, το μεγαλύτερο διεθνές πρόβλημα είναι η συνέπειες της υπερκατανάλωσης στο περιβάλλον. «Διαθέτει αυτός ο πλανήτης αρκετούς πόρους ώστε επτά ή οκτώ δισεκατομμύρια άνθρωποι να έχουν ανάλογο επίπεδο κατανάλωσης και δημιουργίας απορριμμάτων με εκείνο των πλούσιων κοινωνιών; Αυτό το επίπεδο υπερκατανάλωσης είναι που καταστρέφει τον πλανήτη» τονίζει.

Ο «πιο φτωχός πρόεδρος» έχει περάσει 14 χρόνια στη φυλακή την περίοδο της δικτατορίας στη χώρα, ενώ τον έχουν πυροβολήσει έξι φορές. Δεν μετανιώνει για τις επιλογές του: «έζησα φτωχά και ταπεινά, με λίγα, το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου. Μπορώ να ζήσω άνετα κι ωραία με όσα έχω τώρα».

O Μουχίκα, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Ουρουγουάης, έχει νομιμοποιήσει τη χρήση ινδικής κάνναβης για προσωπική χρήση, μέτρο που για την ώρα δείχνει να αποδίδει καρπούς. «Η χρήση κάνναβης δεν είναι το πιο ανησυχητικό πρόβλημα. Το αληθινό πρόβλημα είναι η παράνομη διακίνηση των ναρκωτικών, ο τεράστιος τζίρος και η εγκληματικότητα που την συνοδεύουν», επισημαίνει.


  




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.


Ο χάρτης των εθνικιστικών κινημάτων στα Βαλκάνια

Έξαρση σε Αλβανία, Σκόπια, Βουλγαρία και Σερβία

Εθνικιστικά κινήματα που αυξάνουν διαρκώς την επιρροή τους δρουν και αναπτύσσονται στα Βαλκάνια, έχοντας στη φαρέτρα τους δηλητηριώδη βέλη κατά γειτονικών χωρών, υποδαυλίζοντας εντάσεις και διακατεχόμενα από μεγαλοϊδεατισμό, κυρίως τα αλβανικής προέλευσης.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα», ορισμένες κυβερνήσεις κινούνται στο ίδιο περίπου πλαίσιο, ενώ παράλληλα υπάρχει ένα μείγμα αντιευρωπαϊσμού- ευρωσκεπτικισμού και, ανάλογα με την περίπτωση, βρίσκονται σε έξαρση ο ανθελληνισμός, ο αντιαλβανισμός και ο αντιτουρκισμός. Όλα αυτά αποτελούν την πρώτη ύλη για αναφλέξεις στο -ίσως όχι τόσο μακρινό- μέλλον.

Οι πληγές στα Βαλκάνια δεν έχουν επουλωθεί. Ολοένα και περισσότερο έρχονται στην επιφάνεια και αναπτύσσονται με γρήγορους ρυθμούς τα κινήματα αυτά, αναβιώνοντας προβλήματα του παρελθόντος και δημιουργώντας νέα, θέτοντας σε πραγματική δοκιμασία τις διμερείς σχέσεις των χωρών της περιοχής, όπως και συνολικά την ειρήνη στα Βαλκάνια. 

Στο δημοσίευμα του περιοδικού αναφέρεται ότι η δυσλειτουργική Δημοκρατία, η απουσία μηχανισμών ελέγχου και πραγματικής λογοδοσίας, η εκτεταμένη διαφθορά, η φτώχεια που παίρνει μεγάλες διαστάσεις, το οργανωμένο έγκλημα αλλά και η αίσθηση ότι οι πραγματικές αλλαγές δεν θα γίνουν ποτέ για να ευημερήσει ο τόπος τους είναι η εύφλεκτη ύλη για την ανάδυση τέτοιων κινημάτων. 

Παράλληλα, καλλιεργούν την εθνικιστική τους ρητορική στον ευάλωτο σε μεγάλες ιδέες πληθυσμό και τον κατευθύνουν εκεί που ακριβώς θέλουν: στη διεκδίκηση πραγματικών ή φανταστικών αιτημάτων από τις γειτονικές χώρες και στην αίσθηση ότι οι μεγάλες ιδέες κάποια στιγμή θα δικαιωθούν. Στο στόχαστρό τους βρίσκεται πάντα η κυβέρνησή τους, αν δεν επιδεικνύει τον πατριωτισμό που τα ίδια τα κινήματα ορίζουν ως τέτοιο.

Αλβανία-Σερβία-ΠΓΔΜ
Η ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας και ο αλυτρωτισμός στην υπηρεσία των εθνικιστών

Πρόσφορο έδαφος, σύμφωνα με τα «Επίκαιρα», για την ανάπτυξη τέτοιων κινημάτων υπάρχει στην Αλβανία, όπου καταγράφεται έξαρση μεγαλοϊδεατισμού ή κάθε άλλο παρά αμβλύνεται όσο περνά ο καιρός. 

Η δημιουργία ενός δεύτερου αλβανικού κράτους στο Κόσοβο, η διεκδίκηση πολλών δικαιωμάτων για την ισότιμη σχεδόν διοίκηση της ΠΓΔΜ και η απροκάλυπτη σε μεγάλο βαθμό διεκδίκηση της αυτονομίας στη Νότια Σερβία εκτοξεύουν στα ύψη την εθνική αυτοπεποίθηση των Αλβανών αλλά και τον παραλογισμό τους. 

Τα νέα εθνικιστικά κινήματα εμφορούνται από την ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας και το ανησυχητικό είναι ότι η επιρροή τους αυξάνεται στο φτωχό πληθυσμό και στη νεολαία.
Ως προς την Ελλάδα, έχει μεγάλη σημασία το ότι κλιμακώνεται επικίνδυνα ο ανθελληνισμός. 

Το κίνημα της «Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας», που είναι το πλέον δυναμικό, διευρύνει συνεχώς το πεδίο δράσης του και διεκδικεί τον επηρεασμό της συνολικής αλβανικής πολιτικής έναντι της χώρας μας: από την επαναχάραξη των συνόρων, τις θαλάσσιες ζώνες, την απογραφή του πληθυσμού κα την τρομοκράτηση της ελληνικής μειονότητας μέχρι τους ελέγχους στην Κακαβιά κ.ο.κ.

Η «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία» που έχει πολύ μεγαλύτερη επιρροή στον αλβανικό Βορρά, συνεργάζεται με το κίνημα «Αυτοδιάθεση» του Κοσόβου, ενώ τελευταία επεκτείνει την επιρροή της και σε δυνάμεις των Αλβανών στα Σκόπια, κάτι που, αν ενισχυθεί, θα αποτελέσει εξαιρετικά αποσταθεροποιητικό παράγοντα. Έχει στις τάξεις της ακόμη και δικαστές, ανθρώπους από τις δυνάμεις ασφαλείας, αποφασισμένους νέους, ενώ η χρηματοδότηση της είναι συνεχής και από αδιευκρίνιστες πηγές. 

Η «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία» άσκησε αποτελεσματικές πιέσεις ώστε οι μειονοτικοί στην Αλβανία να μην έχουν το δικαίωμα να αναφέρουν την εθνική τους καταγωγή. Στις 13 Δεκεμβρίου θα δοθεί στη δημοσιότητα το αποτέλεσμα της απογραφής, η οποία είχε γίνει το καλοκαίρι χωρίς τις μειονότητες, κι έτσι θα εμφανιστεί ένα «καθαρό» αλβανικό έθνος. Η ελληνική μειονότητα δεν έλαβε μέρος στην απογραφή, το Συμβούλιο της Ευρώπης καταδίκασε την Αλβανία, εντούτοις αυτό δεν άλλαξε την κατάσταση. 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, συνεχίζονται οι απειλές, οι εκβιασμοί, η τρομοκράτηση κ.α. Κι αυτό διότι είναι γνωστή η ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας και υποτίθεται ότι βρίσκει αντίθετες τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. Πέραν των άλλων, είναι γνωστό ότι η Μεγάλη Αλβανία περιλαμβάνει και εδάφη της Ελλάδας, της Σερβίας, του Μαυροβούνιου, φυσικά το Κόσοβο και εδάφη της ΠΓΔΜ. 

Η «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία» πιέζει τα τελευταία δύο χρόνια αφόρητα για την αλλαγή των ονομάτων των ελληνικών πόλεων και χωριών με αλβανικές ονομασίες, στα πρότυπα των Τούρκων. 

Στην Αλβανία δραστηριοποιούνται επίσης το «Εθνικό Μέτωπο», το «Δημοκρατικό Εθνικό Μέτωπο», και το «Βασιλικό Κόμμα» ενώ διαρκώς αυξανόμενη είναι η επιρροή του PDIOU, του κόμματος των Τσάμηδων. 

Βουλγαρία
Αντιτουρκισμός και «αγκάθια» στις σχέσεις με τους γείτονες


Το κίνημα «Ataka» είναι ένας νέος πρωταγωνιστής στα Βαλκάνια. Η Βουλγαρία μετά την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού άσκησε μια μοναδική πολιτική έναντι της τουρκικής μειονότητας, που αναγνωρίστηκε ως εθνική τουρκική μειονότητα. 

Το τουρκικό κόμμα ήταν στην κυβέρνηση, ήταν και είναι στη Βουλή, υπό την πίεσή του γέμισε η Βουλγαρία τεμένη και αναβαθμίστηκε στρατηγικά. Το συγκεκριμένο κίνημα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στοχεύει στην αντιτουρκική πολιτική με επίκεντρο τη μειονότητα. 

Ο πρόεδρος του «Ataka», Βόλεν Σίντεροφ, ανέφερε ότι «κατά τη βίαιη εκδίωξη των Βούλγαρων από την Ανατολική Θράκη στους Βαλκανικούς Πολέμους, 250.000 πρόσφυγες εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν εσπευσμένα τα σπίτια τους για να σωθούν από τη γενοκτονία του τουρκικού στρατού τον Ιούνιο του 1913». 

Η τοποθέτηση έγινε με αφορμή την επέτειο από την υπογραφή της «Συνθήκης Φιλίας μεταξύ της Βουλγαρίας και της Τουρκίας», στις 18 Οκτωβρίου του 1925. 

Το «Ataka» έχει αρχίσει τη συλλογή υπογραφών στη βουλγαρική Βουλή, ώστε να κινηθεί διαδικασία που θα οδηγήσει το «Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών» (ΚΔΕ) που εκπροσωπεί κυρίως τους Τούρκους στο Συνταγματικό δικαστήριο, προκειμένου να εξεταστεί κατά πόσο είναι σύμφωνο με το Σύνταγμα ή όχι. 



ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

"ΟΛΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ" ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ.



«ΟΛΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ»
Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό


Την κωμωδία του Σταύρου Παρχαρίδη «Όλα του γάμου δύσκολα» από την Εταιρία Θεάτρου Βορείου Ελλάδος «Μαίωτρον», παρουσιάζουν το Κέντρο Πολιτισμού  της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και ο Δήμος Έδεσσας, το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 20:00, στην Αίθουσα Διοικητηρίου Έδεσσας.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Μια κωμωδία που με χιούμορ αντιμετωπίζει το αιώνιο πρόβλημα της επιβίωσης, ειδικά κάτω από τις σημερινές συνθήκες. Μια παράσταση διαδραστική, με ενεργή τη συμμετοχή των θεατών. Όλοι μαζί, θεατές και ηθοποιοί, ταξιδεύουν στις περιπέτειες του Μπάμπη που έχει… παντρευτεί. Έτσι, εκτός από τα ενδοοικογενειακά προβλήματα έχει να αντιμετωπίσει και διάφορους απρόσκλητους επισκέπτες (θεατές), που του κάνουν τον έγγαμο βίο αβίωτο.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ 
Σκηνοθεσία: Σταύρος Παρχαρίδης
Σκηνικά-Κοστούμια: Μαρία Παππατζέλου
Διασκευή παραδοσιακής μελωδίας: Γιώργος Ταπές
Παίρνουν μέρος: Αχιλλέας Δημητριάδης, Κική Σπύρου, Γιώργος Τούλης, Μαρία Ιωαννίδου, Σταύρος Παρχαρίδης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, Αντώνης Χαλιάσος.

Η παράσταση είναι ενταγμένη στη δράση «Ευριπίδεια 2011-2014 του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013. 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ 28η "PHILOXENIA".




Σας προσκαλούμε στην 28η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “PHILOXENIA” της “HELEXPO” στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου τα  Λουτρά «Πόζαρ» Δ. Αλμωπίας συμμετέχουν για δεύτερη φορά. 
Το περίπτερο των Λουτρών Πόζαρ βρίσκεται στο κτίριο 15,  STAND 50A.
Έναρξη Πέμπτη 22,  λήξη Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012, ώρες λειτουργίας Πέμπτη έως Σάββατο 11:00 - 20:00, Κυριακή 11:00 – 18:00.
Το Σάββατο, από τις 17:30 έως τις 19:30 τα τοπικά χορευτικά του Μορφωτικού Συλλόγου Λουτρακίου και της Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας θα χορέψουν στο χώρο της Εκθέσεως.

Σας περιμένουμε

  
 Το Δ.Σ των ΛΟΥΤΡΩΝ «ΠΟΖΑΡ» Δ. ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...