Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΠΡΟΣ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ-CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ-LIDL-OTE-VODAFONE-WIND.

Προς ΑΒ Βασιλόπουλο - Carrefour Μαρινόπουλο - Lidl

ΑΒ Βασιλόπουλος ΟΤΕ
Carrefour Mαρινόπουλος Vodafone
Lidl Wind

Τα τρόφιμα στην Ελλάδα προσφέρονται από τις παραπάνω αναφερόμενες αλυσίδες Super Market κατά 100% έως 350% ακριβότερα από ότι στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αν και είναι ταυτόσημα στην μάρκα, στο περιεχόμενο και στη συσκευασία.


Τα τηλεποικινωνιακά προϊόντα και οι υπηρεσίες internet προσφέρονται στην Ελλάδα από τις παραπάνω αναφερόμενες εταιρείες κατά 125% έως 1200% ακριβότερα απ’ ότι λ.χ. στη Γερμανία. Εκεί στοιχίζει το λεπτό στην κινητή τηλεφωνία και έκαστο SMS 0,09 € και το πακέτο στη σταθερή τηλεφωνία με flatrate στα τηλεφωνήματα εσωτερικού, εξωτερικού και στις υπηρεσίες internet (36 kbits) κοστίζει 19,90€ και η flatrate για Funk-internet 9,90€ μηνιαίως ( το 19% ΦΠΑ είναι ενσωματωμένο).

Τόσο oι αλυσίδες των Super Markets όσο και οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες έχουν στην Ελλάδα λειτουργικά έξοδα κατά 70% φθηνότερα από την υπόλοιπη Ευρώπη. Όλοι οι αναφερόμενοι κολοσσοί έχουν δημιουργήσει καρτέλ, έχουν καταργήσει τον ανταγωνισμό και «πίνουν επί δεκαετίες το αίμα του Έλληνα καταναλωτή». Τέρμα λοιπόν στην κοροϊδία των καρτέλ.

ΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΣΑΣ ΚΑΤΑ 40% !!!

Ο Ελληνικός λαός πεινά και εσείς κάνετε πλιάτσικο στις αντοχές του! Τέρμα στην αισχροκέρδεια των μονοπωλίων σας. Αν δεν ρίξετε τις τιμές στο επίπεδο των τιμών της ευρωπαϊκής αγοράς τότε ο εξαθλιωμένος λαός θα αναγκαστεί να σας δείξει ... την αγάπη του!

Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ!


Φίλοι Συμπατριώτες,

Θυροκολλήστε το κάλεσμα στα κοντινά σας καταστήματα των παραπάνω Εταιρειών.
Ο νόμος είναι με το μέρος του καταναλωτή και όχι στο πλευρό της αισχροκέρδειας. Όταν μας ζητούν να αγοράζουμε και να τρώμε τα προΪόντα τους με ληγμένη την ημερομηνία κατανάλωσης και αυτοί το θεωρούν σαν προσφορά στα νοικοκυριά σε καιρό κρίσης...τότε έχουμε να κάνουμε με πιστοποιημένους ανήθικους και απάνθρωπους αλήτες, χωρίς ημερομηνία λήξης.

Από τις 19.11.2012 θα αρχίσουν τα όργανα και το σκληρό Rock…
Όλοι μαζί θα καταφέρουμε το ηθικό και το νόμιμο να γίνει και αυτονόητο. Βαρεθήκαμε τις καθημερινές μπούρδες με τις «προσφορές» τους, το «ενδιαφέρον» τους και τη «φροντίδα» τους.

Ήρθε ο καιρός να αρχίσουμε να τους στέλνουμε στο διάολο. 40 χρόνια δούλεμα είναι αρκετά... δεν πάει άλλο πια... ΑΡΚΕΤΑ!!!

Μας ενώνει ότι μας χώριζε...





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.


Τα «σκοτεινά» Χριστούγεννα της Ελλάδας!
Τα φετινά Χριστούγεννα σίγουρα θα είναι τα πιο σκοτεινά των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα μας.
Κυριολεκτικά σκοτεινά, αφού οι περισσότεροι Δήμοι της Ελλάδας δεν διαθέτουν κονδύλια για τον στολισμό των κεντρικών σημείων των πόλεων και των δρόμων. 

Έτσι στην καλύτερη περίπτωση κάποια ταπεινά δέντρα και μίας περιορισμένης έκτασης εορταστικός φωτισμός θα θυμίζουν την επερχόμενη μεγάλη γιορτή που την αναμένουν κυρίως τα παιδιά.  Κάντε μία σύγκριση με την επίσης δύσκολη περσινή χρονιά που τέτοιες μέρες οι περισσότεροι Δήμοι είχαν στολίσει αλλά φέτος δεν μπορούν και είχαν προειδοποιήσει για τη γενικότερη οικονομική τους ασφυξία τη συγκυβέρνηση.

Ένας πρόσθετος λόγος, που τα φετινά Χριστούγεννα, θα μοιάζουν περισσότερο με… Μεγάλη Παρασκευή είναι το γεγονός πως θα είναι τα τελευταία απομεινάρια των πάλαι ποτέ Δώρων αυτά που θα δοθούν σε μισθωτούς και συνταξιούχους.

Η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών έχει συρρικνωθεί δραματικά και οι έμποροι, που ήδη βρίσκονται λίγο πριν το λουκέτο, να εκφράζουν φόβους για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους.

Τα απλήρωτα φορο-χαράτσια, τα τέλη κυκλοφορίας και οι προκλητικά υψηλές τιμές σε προϊόντα και υπηρεσίες δεν αφήνουν τους δοκιμαζόμενους Έλληνες να αισθανθούν το κλίμα των ημερών.

Πώς να είναι εορταστικό το κλίμα όταν από 1ης Ιανουαρίου θα έλθουν νέες τσουχτερές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ;

Συμπεριλάβετε και το γενικότερο κλίμα εθνικής κατάθλιψης, που έλεγε κάποτε ο νυν πρωθυπουργός και τόσο γρήγορα «ξέχασε» και το σκηνικό ολοκληρώνεται.

ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr

ROLLING STONES: ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ Η ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΩΝ 50 ΧΡΟΝΩΝ.


Rolling Stones: Ξεκίνησε στο Λονδίνο η περιοδεία των 50 χρόνων
Μπροστά σε ένα κοινό 20.000 ανθρώπων έδωσαν οι Rolling Stones την πρώτη τους συναυλία εδώ και πέντε χρόνια, στο O2 Arena του Λονδίνου, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 50 χρόνια τους στη διεθνή μουσική σκηνή.
Για περισσότερες από δύο ώρες, τα τέσσερα θρυλικά μέλη του συγκροτήματος, ο Mick Jagger, ο Ronnie Wood, ο Keith Richards και ο Charlie Watts απέδειξαν ότι η ηλικία δεν έχει επηρεάσει τη μουσική ικανότητα τους, ενώ για πρώτη φορά μετά από είκοσι χρόνια ενώθηκαν με το πρώην μέλος του συγκροτήματος, τον μπασίστα Bill Wyman.
Η ντίβα της αμερικανικής R&B Mary J. Blige ανέβηκε στη σκηνή και τραγούδησε μαζί με τον Jagger το ντουέτο «Gimme Shelter», ενώ ο σπουδαίος κιθαρίστας, Jeff Beck, έπαιξε με το «κουαρτέτο» το τραγούδι «I'm Going Down».
Στη βραδιά των Rolling Stones πήρε μέρος και ο κιθαρίστας Mick Taylor.
Οι πιστοί οπαδοί του συγκροτήματος δεν αποθαρρύνθηκαν, από την ιδιαιτέρως υψηλή τιμή των εισιτηρίων, κάτι για το οποίο είχαν επικριθεί, προσφάτως, οι Rolling Stones. Όσοι βρέθηκαν στην O2 Arena κατέβαλαν αντίτιμο ακόμη και 500 ευρώ για να παρακολουθήσουν τη συναυλία. Στην αρχή της δε, ο Mick Jagger αστειεύτηκε για τις ακριβές τιμές των εισιτηρίων, λέγοντας, «δεν είναι τόσο φθηνά και αυτό είναι το πρόβλημα».
Αυτή η εμφάνιση ήταν η πρώτη από μια σειρά πέντε συναυλιών που σηματοδοτούν την 50η επέτειο των Rolling Stones. Μια δεύτερη συναυλία έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη στην ίδια αρένα και τρεις στη Νέα Υόρκη, το Νιούαρκ, και το Νιου Τζέρσεϋ τον Δεκέμβριο.
Τον Αύγουστο, το αμερικανικό περιοδικό Billboard είχε γράψει ότι το συγκρότημα θα κερδίσει συνολικά 25 εκατομμύρια δολάρια, από τις τέσσερις πρώτες συναυλίες της περιοδείας του.





ΠΗΓΗ...http://www.newsbomb.gr

ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΓΥΑΛΙΑ ΣΕ ΑΝΩΝΥΜΟ ΓΕΝΟΣΗΜΟ MADE IN INDIA.


Κομμάτια από γυαλιά σε ανώνυμο γενόσημο made in India!
Κομμάτια από γυαλιά βρέθηκαν σε ανώνυμο γενόσημο ατορβαστατίνης που κατασκευάζει ινδική πολυεθνική γενοσήμων.
Το φάρμακο (γενόσημο του Lipitor της Pfizer) που χρησιμοποιείται για τη μείωση της χοληστερόλης και κατασκευάζει η ινδική Ranbaxy, βρέθηκε στις ΗΠΑ να περιέχει κομμάτια από γυαλί, με αποτέλεσμα η ινδική φαρμακευτική να ανακαλέσει σειρές παρτίδων, μετά από σύσταση του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).
Αυτή η ανάκληση, ούτε λίγο ούτε πολύ, επιβλήθηκε στην εταιρία Ranbaxy μετά από σωρεία προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η συγκεκριμένη εταιρία στις ΗΠΑ.
Και τα προβλήματα αυτά περιλαμβάνουν πολλαπλές ανακλήσεις προϊόντων, ψεύτικα στοιχεία στους φακέλους που υποβάλλονται στο FDA και μια σειρά κατασκευαστικά προβλήματα που αφορούν τα φάρμακά της!
Όπως αναφέρουν διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, τα προβλήματα αυτά δείχνουν επίσης τις δυσκολίες που προκύπτουν μετά από εξαγορές φαρμακευτικών εταιριών που έχουν έδρες διαφορετικές χώρες, όπως έγινε με τη Ranbaxy, άρχισαν να γίνονται εντονότερα μετά την εξαγορά του 70% των μετοχών της από την Daichi Sankyo. Η εξαγορά έφερε την τιμή των μετοχών και των δύο εταιρειών σε... ελεύθερη πτώση από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην διαχείριση της ινδικής φαρμακευτικής, με αποτέλεσμα η τιμή των μετοχών και των δύο εταιριών να πέσει κάτω από το μισό!
Τα διεθνή πρακτορεία σημειώνουν επίσης και την ολιγωρία του FDA και ενδεχομένως και την αδυναμία του για συνεχείς ελέγχους, που οδηγούν σε εκ των υστέρων αποσύρσεις όπως προ ημερών η ανάκληση του γενοσήμου βουποπριόνης. Πολλοί μάλιστα κατηγορούν τον οργανισμό γιατί εξ αρχής έδωσε άδεια στην ινδική φαρμακευτική, γνωρίζοντας το προηγούμενο ιστορικό των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει με τα ανώνυμα γενόσημά της... Και σημειώνουν ότι μπορεί να λειτουργεί το σύστημα καταγραφής των προβλημάτων, όμως αφότου τα φάρμακα έχουν κυκλοφορήσει όχι μόνο στην αγορά, αλλά και στους οργανισμούς των ασθενών!
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αποσύρθηκαν όλες οι παρτίδες, με όλες τις περιεκτικότητες του φαρμάκου.
Το πρόβλημα τώρα που δημιουργείται με το συγκεκριμένο φάρμακο, οδηγεί όλους τους ασθενείς των ΗΠΑ να επιστρέψουν στο φαρμακείο απ’ όπου εκτέλεσαν τις συνταγές τους για να βρει ο φαρμακοποιός ποιάς εταιρείας το ανώνυμο γενόσημο χρησιμοποίησε και να μάθει αν παίρνοντας το χάπι του κατάπιε και σπασμένα γυαλιά ή αν δεν τα έχει χρησιμοποιήσει ακόμη, να τα επιστρέψει και να πάρει άλλα φάρμακα, καλύτερης ποιότητας!
Η είδηση σκάει σαν βόμβα και στη χώρα μας, τη στιγμή που οι ΗΠΑ έχουν αρχίσει τελευταία να διαπιστώνουν τη σωρεία προβλημάτων που τους δημιουργεί η συνταγογράφηση με τη δραστική ουσία των φαρμάκων, αντί της χρήσης του εμπορικού ονόματος του προϊόντος.
Ο λόγος βέβαια είναι προφανής, αφού με τη χρήση της εμπορικής ονομασίας, είναι εύκολη η αναζήτηση του παρασκευαστή του φαρμάκου, όπως και ο έλεγχός του.
Και ενώ αυτό συνέβαινε μέχρι πριν από σχεδόν δύο μήνες στη χώρα μας, τώρα η τρόικα επιβάλλει πλέον τη συνταγογράφηση με δραστική, αφήνοντας τους ασθενείς όχι στον «πατριωτισμό των Ελλήνων», αλλά στην «καλή πίστη» οποιασδήποτε ξένης εταιρίας και πολύ περισσότερο των εταιριών τρίτων χωρών όπως η Ινδία, που είναι γνωστό ότι τα φάρμακά τους είναι εξαιρετικά φθηνά, εξαιτίας των χαμηλών προδιαγραφών ποιότητας.
Και η απόδειξη, έρχεται δυστυχώς, ακόμη και από χώρες όπου οι έλεγχοι θεωρούνταν ως αποτελεσματικοί. Τώρα, στην πράξη, βλέπουμε όλοι, ότι οι μηχανισμοί ελέγχου δεν μπορούν να είναι πανταχού παρόντες, με αποτέλεσμα προβλήματα να δημιουργούνται στις παραγωγές. Και επειδή πρόκειται για φάρμακα, τα οποία οι ασθενείς χρειάζονται για να ζήσουν, με τα ανώνυμα γενόσημα αντί να θεραπευτούν, φορτώνονται με πρόσθετους κινδύνους, αφού οι  ίδιοι δεν είναι σε θέση να ελέγξουν τι είναι αυτό που καταπίνουν!






ΠΗΓΗ...http://www.newsbomb.gr

ΑΥΤΟΜΑΣΤΙΓΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΛΑΜΕΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΙΜΑΜΗ ΧΟΥΣΕΙΝ.


Αυτομαστιγώνονται με λάμες προς τιμήν του ιμάμη Χουσεΐν!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Βίντεο και φωτογραφίες καταγράφουν τις απίστευτα σκληρές εικόνες

Μια μικρή λίμνη αίματος σχηματίζεται σταδιακά στο έδαφος τζαμιού στο Νέο Δελχί, καθώς σιίτες μουσουλμάνοι, μεταξύ των οποίων και παιδιά, αυτομαστιγώνονται στη διάρκεια ιερής τελετής.

Αφού ακόνισαν και καυτηρίασαν τις λάμες για να αποφύγουν οποιαδήποτε μόλυνση και έβρασαν πολλά καζάνια γάλα για να αλείψουν στη συνέχεια τις πληγές τους οι μουσουλμάνοι συμμετείχαν στην ιεροτελεστία προς τιμήν του ιμάμη Χουσεΐν, εγγονού του προφήτη Μωάμεθ.

Ο προφήτης είχε δολοφονηθεί τον 7ο αιώνα στη μάχη της Καρμπάλα, από έναν τύραννο του σημερινού Ιράκ που ήθελε την εξουσία για τον εαυτό του. 

Η ημέρα μνήμης του θανάτου του ονομάζεται Ασούρα και είναι μέρα πένθους για τους Σιίτες. 

















ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1.000 ΕΥΡΩ: ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.

Πώς λαμβάνετε φοιτητικό στεγαστικό επίδομα
Το δικαίωμα να αιτηθούν φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος στέγασης λαμβάνοντας το ποσό των 1.000 ευρώ έχουν οι οικογένειες όλων εκείνων που σπουδάζουν σε πόλεις μακριά από την κύρια κατοικία τους αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να απευθυνθούν στις κατά τόπους ΔΟΥ κάνοντας τη σχετική αίτηση. 

Αυτό που προβλέπει η νομοθεσία είναι ότι το επίδομα των 1.000 ευρώ δίδεται στους γονείς προπτυχιακών φοιτητών που σπουδάζουν σε ιδρύματα του Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων και τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, καθώς επίσης και για τους προπτυχιακούς φοιτητές των Σχολών του Πανεπιστημίου της Κύπρου που περιλαμβάνονται στο σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων. 

Οι οικογένειες λαμβάνουν το συγκεκριμένο επίδομα για το προβλεπόμενο διάστημα των σπουδών. Για να χορηγηθεί στους φοιτητές πρέπει εκείνοι να έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους ή είναι ορφανοί ή οι γονείς τους μένουν στο εξωτερικό. 

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις

Οι φοιτητές πρέπει να είναι Έλληνες υπήκοοι ή άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, πρέπει να μένουν σε ενοίκιο σε διαφορετική πόλη από αυτήν που βρίσκεται η κύρια κατοικία της οικογένειάς τους και φυσικά δεν πρέπει (για την πόλη που σπουδάζουν) να έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία σε άλλη κατοικία. 

Πάντως, το οικογενειακό εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ ενώ το όριο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί πέραν του ενός. 

Οι γονείς υποχρεούνται να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις τους στις αρμόδιες ΔΟΥ μέχρι τις 31 Μαρτίου κάθε έτους. 
Μαζί με την αίτηση πρέπει να υποβληθεί και αντίγραφο του μισθωτηρίου συμβολαίου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι ο φοιτητής διαμένει σε μισθωμένη οικία που βρίσκεται σε πόλη άλλη από αυτήν στην οποία κατοικεί η οικογένειά του. 

Σε περίπτωση που φοιτητές συγκατοικούν, θα πρέπει στο μισθωτήριο συμβόλαιο να εμφανίζονται όλοι οι μισθωτές και σε περίπτωση που οι σπουδαστές μένουν σε ξενοδοχείο οφείλουν να προσκομίσουν βεβαίωση τουλάχιστον δίμηνης συνεχόμενης διαμονής σ' αυτό καθώς και απόδειξη παροχής υπηρεσιών σε επικυρωμένο αντίγραφο. 




ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟ.


Χτύπησαν μέχρι θανάτου πρώην δήμαρχο του Μεξικού

Είχαν προηγηθεί κι άλλες απόπειρες δολοφονίας της

«Η ηρωίδα του 21ου αιώνα» όπως την αποκαλούσαν στο Μεξικό για τον αγώνα της ενάντια στα καρτέλ ναρκωτικών είναι πλέον νεκρή. Η Maria Santos Gorrostieta, αν και επέζησε ύστερα από δύο απόπειρες δολοφονίας εναντίον της, τελικά ήταν γραφτό να υποκύψει στα χτυπήματα που οδήγησαν στο θάνατο της.

Η πρώην δήμαρχος του Tiquicheo, που βρίσκεται δυτικά της πόλης του Μεξικού και μητέρα τριών παιδιών βρέθηκε μαχαιρωμένη σε δρόμο της περιοχής αν και επίσημη αιτία θανάτου ήταν σύμφωνα με την αστυνομία, χτύπημα που δέχτηκε στο κεφάλι.Τα χέρια και τα πόδια της ήταν δεμένα και η μέση και το στήθος της είχαν σημάδια από εγκαύματα, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι δράστες, πριν τη σκοτώσουν τη βασάνισαν. 

Το πτώμα της εντόπισαν κάτοικοι της κοινότητας του San Juan Tararameo ενώ πήγαιναν στη δουλειά. Η οικογένεια της είχε δηλώσει την εξαφάνισή της από τις 14 Νοεμβρίου. 

Η πρώτη απόπειρα δολοφονίας εναντίον της έγινε τον Οκτώβριο του 2009, στο El Limone, όταν ένοπλοι «γάζωσαν» με σφαίρες το αυτοκίνητο που οδηγούσε η ίδια και στο οποίο επέβαινε και ο σύζυγός της. 

Η επίθεση παραλίγο να της στοιχίσει τη ζωή, αλλά η Gorrostieta κατάφερε να κερδίσει τη μάχη και να βγει ζωντανή. Η Gorrostieta, που εξελέγη το 2008, πριν ακόμα ξεπεράσει το σοκ δέχτηκε μία ακόμα επίθεση.

Η νέα απόπειρα δολοφονίας εναντίον της έγινε τρεις μήνες μετά, όταν ομάδα μασκοφόρων της έστησε ενέδρα και άρχισε να εξαπολύει εναντίον της πυρά. Από τις 30 σφαίρες που καρφώθηκαν στο βανάκι, τρεις την «βρήκαν» στο σώμα. Παρόλα αυτά είχε καταφέρει να διαφύγει τον κίνδυνο και να σταθεί ξανά στα πόδια της.

 



 




ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ 8 ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ...ΜΕΓΕΘΟΣ.


Τελικά είναι θέμα μήκους ή πλάτους; Παίζει ρόλο η τεχνική για να ικανοποιήσει κάποιος μια γυναίκα, ή αρκεί να διαθέτει “πλούσια” προσόντα; Και όταν λέμε “πλούσια” τι εννοούμε; Ποιο είναι το φυσιολογικό μήκος ενός πέους και πότε ένα πέος θεωρείται μικρό ή μεγάλο; Αυτές είναι μερικές από τις ερωτήσεις μεταξύ ανδρών στις οποίες σήμερα σας δίνουμε απαντήσεις. Διαβάστε το επιστημονικό άρθρο για τις 8 αλήθειες για το πέος...

- Το μήκος του πέους σε κατάσταση χαλάρωσης δεν είναι ανάλογο με το μήκος του πέους όταν βρίσκεται σε στύση.
- Το μήκος ενός φυσιολογικού πέους στον ενήλικα κυμαίνεται κατά μέσον όρο σε 12-15 cm σε μήκος όταν βρίσκεται σε στύση, ενώ η μέση διάμετρος σε χάλαση υπολογίζεται σε 2,8 cm.
- Το μεγάλο πέος δεν «εγγυάται» τον γυναικείο οργασμό
- Για τη γυναίκα μπορεί να είναι πιο σημαντικό το πάχος του πέους αντί το μήκος του.
- Ένα πολύ μεγάλο πέος μπορεί να προκαλέσει πόνο κατά τη διείσδυση και καθ’ όλη τη διάρκεια της ερωτικής επαφής
- Ο κόλπος της μια γυναίκα που δεν έχει τεκνοποιήσει έχει μήκος 7,5 εκ. και εκτείνεται περίπου στα 10 εκατοστά κατά τη σεξουαλική διέγερση
- Ο φόβος του άνδρα ότι το πέος του είναι μικρό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στύσης και εκσπερμάτισης.
- Η αισθητική φαλλοπλαστική δεν αφορά μόνο σε άνδρες που υποφέρουν από αληθή μικροφαλλία.

Δημήτριος Μπορούσας,
χειρουργός Ουρολόγος - Ανδρολόγος


ΠΗΓΗ...http://iatropedia.com

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΖΩΟΦΙΛΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΤΟ ΣΕΞ ΜΕ ΖΩΑ.



Η Γερμανία αναμένεται να απαγορεύσει ρητώς τη σεξουαλική συνεύρεση μεταξύ ανθρώπων και ζώων, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της χώρας, ενώ μια ομάδα «ζωόφιλων» απειλεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της απαγόρευσης

Η εφημερίδα Ταγκεστσάιτουνγκ (Tageszeitung) αναφέρει σε άρθρο της ότι ο γερμανικός νόμος περί προστασίας των ζώων προς το παρόν απαγορεύει τη σεξουαλική συνεύρεση μεταξύ ανθρώπων και ζώων μόνο στην περίπτωση που το ζώο τραυματίζεται.

«Μια ρητή απαγόρευση θα κάνει πιο εύκολη τη δίωξη και θα βελτιώσει τον βαθμό προστασίας των ζώων», δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής γεωργίας της Μπούντεσταγκ (κάτω βουλή) Χανς-Μίχαελ Γκόλντμαν. Εξάλλου βάσει της τροποποίησης θα προβλέπονται ενισχυμένα πρόστιμα στους παραβάτες, που θα φτάνουν τα 25.000 ευρώ.

Η επιτροπή γεωργίας της γερμανικής βουλής αναμένεται να εξετάσει την Τετάρτη την τροποποίηση του νόμου και στη συνέχεια να την στείλει προς ψήφιση στη βουλή μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, πρόσθεσε ο Γκόλντμαν.

Η οργάνωση Κτηνίατροι κατά της Ζωοφιλίας επισημαίνει ότι χιλιάδες Γερμανοί ανταλλάσσουν πληροφορίες μέσω διαδικτύου για την κτηνοβασία, ενώ κάποιες φάρμες νοικιάζουν ζώα για σεξουαλική εκμετάλλευση.

Το τροποποιημένο νομοσχέδιο θα απαγορεύει επίσης την προμήθεια ζώων για σεξουαλική συνεύρεση με ανθρώπους, υπογράμμισε ο Γκόλντμαν.

Πάντως, η οργάνωση Ζωόφιλοι για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων (ZETA) σκοπεύει να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της τροποποίησης του νόμου, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Μίχαελ Κίοκ, ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα Tageszeitung ότι ζει με την Κέσι, ένα θηλυκό σκυλί οκτώ ετών.

Ο ιστότοπος της ZETA αναφέρει ότι οι ζωόφιλοι κάνουν σεξ με ζώα μόνο αν είναι βέβαιοι ότι έχουν τη συγκατάθεσή τους και ότι καταδικάζουν την κακοποίηση των ζώων.

Η οργάνωση υπολογίζει ότι ο αριθμός των ανθρώπων που συνευρίσκονται σεξουαλικά με ζώα στη Γερμανία φθάνει τους 100.000




ΠΗΓΗ...http://www.newsit.gr

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

15
Γιορτάζουμε σήμερα 26 Νοεμβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Στυλιανού, ας πούμε λίγα λόγια:

Ο Άγιος Στυλιανός ήταν γιος πλουσίων γονέων (που μάλλον γεννήθηκε στην Παφλαγονία, χωρίς αυτό να είναι σίγουρο, διότι εκεί φυλασσόταν και ιερό λείψανο του), διδάχτηκε νωρίς απ' αυτούς να είναι εγκρατής και να θεωρεί το χρήμα μέσο για την ανακούφιση και περίθαλψη των φτωχών και των αρρώστων.

Αφού έτσι ανατράφηκε, και οι γονείς του πέθαναν, διαμοίρασε όλη την κληρονομιά του και πήγε σαν ασκητής στην έρημο.Εκεί γνωρίστηκε με άλλους ασκητές, που ζούσε μαζί τους με αδελφική αγάπη, χριστιανική συγκατάβαση και επιείκεια.

Δεν λύπησε ποτέ κανένα, μεγάλη του χαρά μάλιστα, ήταν να επαναφέρει τη γαλήνη στις ταραγμένες ψυχές. Η φήμη της θαυμαστής ασκητικής του ζωής έφθασε μέχρι τις πόλεις, και πολλοί έτρεχαν να τον βρουν για να ζητήσουν απ' αυτόν τις πνευματικές του οδηγίες.

Ο Άγιος Στυλιανός, παρά την ερημική ζωή του, έτρεφε στοργή και συμπάθεια προς τα παιδιά, που τόσο αγαπούσε και ο Κύριος. Αν, έλεγε, η ταπεινοφροσύνη αποτελεί θεμέλιο των αρετών, η παιδική ηλικία από τη φύση της είναι περισσότερο ενάρετη, απ' ότι οι μεγαλύτεροι των φιλοσόφων.

Πολλές φορές οι γονείς έφεραν προς αυτόν τα παιδιά τους, και τότε η αγαλλίαση του Αγίου ήταν πολύ μεγάλη. Ο Θεός βραβεύοντας το Ιερό αυτό αίσθημα του, προίκισε τον Άγιο με το χάρισμα να θεραπεύει τα άρρωστα παιδιά και να καθίστα εύτεκνους άτεκνες γυναίκες.

Ο Άγιος Στυλιανός κοιμήθηκε πλήρης ήμερων αλλά και αρετών.

Στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες, χρόνια πολλά και ευάρεστα στο Θεό !!!

Απολυτίκιο:
Ήχος γ'. Θείας πίστεως.
Στήλη έμψυχος της εγκρατείας, στύλος άσειστος της Εκκλησίας Στυλιανέ ανεδείχθης μακάριε, ανατεθείς γαρ Θεώ εκ νεότητος κατοικητήριον ώφθης του Πνεύματος. Πάτερ όσιε Χριστόν τον Θεόν ικέτευε δωρίσασθαι ημίν το μέγα έλεος.

Το συναξάρι επιμελείται ο συνεργάτης του agioritikovima.gr Κυριάκος Διαμαντόπουλος

Το Απολυτίκιο ψάλλει ο αρχ. π. Νικόδημος Καβαρνός


Με πληρ. από τον Ορθόδοξο Συναξαριστή 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΜΕ ΤΟ 15ΜΕΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΕΛ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.



Σήμερα, Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012, το 15μελές συμβούλιο των μαθητών του Γ.Ε.Λ. Αριδαίας επισκέφτηκε το Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Δημήτρη Πασόη, στο Δημοτικό Κατάστημα της Αριδαίας.
Είχε προηγηθεί πορεία των μαθητών του Λυκείου με κατάληξη το Δημαρχείο.
Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Τάσος Χρήστου καθώς και η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δέσποινα Καλδερεμτζή. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα αιτήματα των μαθητών και η δυνατότητα της άμεσης επίλυσής τους.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Πασόης Δημήτρης αναφέρθηκε εκτενώς στις ενέργειες της δημοτικής αρχής αναφορικά με τα προβλήματα της στέγασης, της ασφάλειας και της θέρμανσης και διαβεβαίωσε τους μαθητές ότι δρομολογούνται άμεσες λύσεις για ορισμένα από τα αιτήματα τους και ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες για την επίλυση του κτιριακού προβλήματος.
Δήλωσε ακόμη ότι είναι στο πλευρό τους και στην προσπάθειά τους για σωστή και ασφαλή λειτουργία του σχολείου τους.
Στη συνέχεια οι μαθητές επέστρεψαν στο σχολείο τους και στα μαθήματά τους.

Από το Δήμο Αλμωπίας    

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΔΟΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΗΓΑΝΕΛΑΙΩΝ.



Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Η τοπική κοινωνία να στηρίξει το πρόγραμμα ανακύκλωσης τηγανελαίων


Με την εγκατάσταση του πρώτου κάδου για την ανακύκλωση τηγανελαίων στο Διοικητήριο της Π.Ε. Πέλλας ξεκίνησε και επίσημα πλέον η υλοποίηση του προγράμματος. Την πρώτη φιάλη με βρώσιμο λάδι προς ανακύκλωση τοποθέτησε στον κάδο συμβολικά ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ενώ δίπλα του ήταν η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Μαρία Ζωγράφου και ο εμπνευστής του προγράμματος «Αρχιμήδης» κ. Διονύσης Κορσιανός . Ο κ. Κορσιανός είναι Διευθυντής της Ionian Recycling που συμμετέχει στο πρόγραμμα έχοντας την ευθύνη εγκατάστασης των κάδων και περιβαλλοντικά υπεύθυνης συλλογής και μεταφοράς των τηγανέλαιων.  

Η επιτυχής εφαρμογή του προγράμματος ανακύκλωσης τηγανελαίων βασίζεται στην ενεργό συμμετοχή των πολιτών. Η «διαλογή στην πηγή», ο διαχωρισμός δηλαδή των ανακυκλώσιμων υλικών που εμπεριέχονται στα αστικά απορρίμματα από τους πολίτες στην οικία τους και η κατάλληλη διάθεσή τους στους χρωματιστούς κάδους ανακύκλωσης, αποτελεί τον πιο οικονομικό και ταυτόχρονα περιβαλλοντικά ασφαλή τρόπο διαχείρισης των οικιακών απορριμμάτων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, σε δήλωσή του αναφέρει: «Καλώ όλους τους πολίτες της Πέλλας να αγκαλιάσουν και να συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα ανακύκλωσης τηγανέλαιων που ξεκινήσαμε. Προσδοκούμε να υπάρξει ένα σημαντικό ανταποδοτικό όφελος που θα διατεθεί για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης σε σχολικές μονάδες της περιοχής μας. Για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, είναι σημαντικό να διαθέτουμε στους ειδικούς κάδους το χρησιμοποιημένο τηγανέλαιο κατάλληλα συσκευασμένο, σε πλαστικά μπουκάλια νερού ή του ίδιου του λαδιού που τηγανίστηκε. Μέσω της εφαρμογής του συγκεκριμένου και παρόμοιων προγραμμάτων και δράσεων μπορούμε να καταστήσουμε την Πέλλα συνώνυμο της υπεύθυνης περιβαλλοντικής διαχείρισης και οικολογικό τουριστικό προορισμό». 

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε καλή επιτυχία στο πρόγραμμα. 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.



Σας  προσκαλούμε να έλθετε  στην τακτική  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  Αλμωπίας (άρθρο 67 του Ν.3852/2010), που θα γίνει στο  Δημοτικό  Κατάστημα  Αριδαίας και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού  Συμβουλίου, την  30η   του μηνός  Νοεμβρίου, έτους  2012, ημέρα Παρασκευή  και ώρα   18:30΄   (6:30 μ.μ.),  για συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
                              ΘΕΜΑΤΑ   ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ   ΔΙΑΤΑΞΗΣ
Ανακοίνωση αιτήσεων – εγγράφων, που απευθύνονται στο Δημοτικό Συμβούλιο (άρθρο 9  του Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου).  
1ο: Έγκριση της ύπαρξης και λειτουργίας δημοτικών αρδευτικών γεωτρήσεων εντός δημοτικών εκτάσεων.
2ο: Αποδοχή  από ιδιώτες ιδιοκτήτες παραχώρησης εκτάσεων προς χρήση, εντός των οποίων υπάρχουν δημοτικές  αρδευτικές γεωτρήσεις.  
3ο: Έγκριση  διενέργειας προμήθειας υλικών για  εορταστικό φωτισμό.   
4ο:
Έγκριση  διενέργειας προμηθειών Δήμου Αλμωπίας.   
5ο: Αντικατάσταση μελών Διοικητικού Συμβουλίου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Αλμωπίας. 
6ο: Αντικατάσταση μελών Διοικητικού Συμβουλίου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Αλμωπίας.
7ο: Αντικατάσταση μελών Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης  Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.)   Δήμου Αλμωπίας.
8ο: Αντικατάσταση μελών Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ, με την επωνυμία Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης και Προσχολικής Παιδείας (ΚΕΚΠ-Α) Δήμου  Αλμωπίας. 
9ο: Αντικατάσταση μελών Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλμωπίας (ΔΗ.Κ.Ε.Α).
10ο: Έγκριση Ανακεφαλαιωτικών Πινάκων ΄Εργων  (ΑΠΕ) του Δήμου Αλμωπίας. 
11ο: ΄Εγκριση  Πρωτοκόλλων Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής ΄Εργων  του Δήμου Αλμωπίας. 
12ο: Μερική αναμόρφωση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος έργων, του Δήμου  Αλμωπίας, οικονομικού έτους 2012.

13ο: Ψήφιση  Κανονισμού  Άρδευσης  Δήμου Αλμωπίας.        

14ο: Έγκριση  έκθεσης  εσόδων - εξόδων  Γ΄ τριμήνου,  για έλεγχο υλοποίησης προϋπολογισμού του Δήμου, έτους 2012.
15ο: Λήψη  απόφασης  για: 1) ΄Εγκριση προκήρυξης (σχέδιο) του υποέργου 1 Κατασκευή  αποχετευτικού  δικτύου ακαθάρτων οικισμού Αριδαίας της πράξης «Αποχετευτικό δίκτυο και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων οικισμού Αριδαίας» σύμφωνα με τις νέες ΕΤΕΠ,  2) Δημοπράτησης του υποέργου και 3) Αποστολή  των τευχών δημοπράτησης στην ΕΥΠ  ΕΠΠΕΡΑΑ. 
16ο: ΄Εγκριση  δαπάνης  μετακίνησης στην Αθήνα,  του κ. Δημάρχου  και Δημοτικών  Συμβούλων,  για υποθέσεις του Δήμου Αλμωπίας. 
17ο:
Επιστροφή αχρεωστήτως  καταβληθέντος ποσού 136,69 €.
18ο: Εξέταση αιτήματος εκμετάλλευσης Χιονοδρομικού Κέντρου ΒΟΡΡΑΣ.
19ο: Κλειστή Αγορά Αριδαίας.
   Μέχρι την ημέρα της συνεδρίασης, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, μπορείτε να επισκεφθείτε το Γραφείο της Γραμματείας Δημοτικού Συμβουλίου και να ενημερωθείτε σχετικά.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ   ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  


Σας καλούμε να έρθετε την 30η Νοεμβρίου 2012  ημέρα Παρασκευή και ώρα 12.00΄ στο Δημοτικό Κατάστημα Αριδαίας στην Τακτική Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για να  συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1ο ΘΕΜΑ: Εισήγηση προς Δημοτικό Συμβούλιο για  τον Κανονισμό Άρδευσης του Δήμου Αλμωπίας.  


Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ



ΠΑΣΟΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...