Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.



Αύριο  στις 6 το πρωί  θα αποφασίσει ο Δήμαρχος Αλμωπίας αν θα λειτουργήσουν ή όχι τα σχολεία λόγω του καιρού και ιδίως του παγετού .
Τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έτσι κι αλλιώς δεν θα λειτουργήσουν λόγω εκλογών των καθηγητών . Το θέμα είναι με τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης . Ήδη οι δρόμοι στα ορεινά ,αλλά και σε περιοχές κυρίως της Ανατολικής Αλμωπίας έχουν μετατρπεί σε παγοδρόμια. 
Το άλλο ζητούμενο είναι πως θα ενημερωθεί χαράματα ο κόσμος για την λειτουργία ή όχι των σχολείων .



ΠΗΓΗ...http://aridaia-gegonota.blogspot.gr

ΜΙΑ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΦΑΚΟ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΑΝΔΡΕΑ

  Δείτε μερικά στιγμιότυπα από την ευλογημένη μέρα που μας χάρισε ο μεγαλοδύναμος.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΔΕΣΣΑΣ-ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ 2013


  

 Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Έδεσσας συζητήθηκε το θέμα των δημοτικών τελών για το 2013 και με την ανακοίνωσή μας αυτή ενημερώνουμε τους συνδημότες μας για τη θέση που πήρε ο εκλεγμένος μας σύμβουλος. 
     Απολύτως ταυτισμένες και σύμφωνες βρέθηκαν στο θέμα της μηδενικής αύξησης των δημοτι-κών τελών οι δυο παρατάξεις των κ. Γιάννου και κ. Σόντρα με το επιχείρημα των «δυσκολιών που υπάρχουν λόγω της υποχρηματοδότησης του δήμου από το κράτος και της ανάγκης λειτουργίας του δήμου».
     Ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης Έδεσσας-Βεγορίτιδας» Μιχάλης Φουνταλής επισήμανε τα παρακάτω :

1)  Ο “Καλλικράτης” αποτέλεσε τη συνέχεια των αλλαγών σε αντιλαϊκή κατεύθυνση σε συνεργασία με την ευρωπαική ένωση για την μετατροπή της τοπικής διοίκησης και τη λειτουργία της σαν Ανώ-νυμη Εταιρία (ΑΕ) σε βάρος των συνδημοτών μας.
2)   Σε αυτήν την λογική σιγά-σιγά το κράτος απεμπλέκεται από την χρηματοδότηση των Δήμων και έτσι για την λειτουργία τους φορτώνονται οι δημότες δημοτικά τέλη και δημοτικούς φόρους.
3)   Ο αντιλαϊκός κρατικός προϋπολογισμός, που ψήφισε η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ,  προσαρμοσμένος στο μνημόνιο ΙΙΙ προβλέπει και άλλες περικοπές για τους Δήμους, ενώ προτείνει, τα ελλείμματα των Δήμων να καλυφθούν με δάνεια, που θα κληθούν να πληρώσουν οι δημότες με αύξηση φόρων και τελών. Μάλιστα εκβιάζονται ήδη οι δημότες που χρωστούν, με την μη χορήγηση φορολογικής ενημερότητας
4)  Σε μια περίοδο που μισθοί, συντάξεις, αγροτικό εισόδημα έχουν χάσει πάνω από 50%, που οι μικροεπαγγελματίες και μικρομαγαζάτορες δεν έχουν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφο-ρές και είναι ανασφάλιστοι, ένα βήμα πριν το κλείσιμο τους, και η ανεργία βρίσκεται στο κόκκινο, η προτεινόμενη μηδενική αύξηση των παρατάξεων Γιάννου και Σόντρα είναι απαράδεκτη σε μια περίοδο που οι συνδημότες μας βρίσκονται σε απόγνωση.
5)  Το Δημοτικό μας Συμβούλιο πρέπει να εκφράζει τους δημότες και όχι αυτά που μας προτείνουν οι κυβερνώντες.
6)  Εμείς σαν «Λαϊκή Συσπείρωση Έδεσσας-Βεγορίτιδας» προτείναμε ΜΕΙΩΣΗ τουλάχιστον κατά 30% των δημοτικών τελών σε σπίτια και μικροκαταστήματα, απαλλαγή από τα δημο-τικά τέλη των ανέργων για όσο διάστημα είναι άνεργοι, και να αυξήσουμε κατά 50% τα τέλη στις τράπεζες και τα μεγαλοκαταστήματα.
    Δυστυχώς αυτή μας η πρόταση ψηφίστηκε μόνο από την παράταξή μας στο Δημ.Συμβούλιο. 
7)  Επίσης στην πρόταση της πλειοψηφίας για απαλλαγή των ενοικίων του δημοτικού καταστήμα-τος στην πλατεία 25ης Μαρτίου, η «Λαϊκή Συσπείρωση Έδεσσας-Βεγορίτιδας»  αντιπρότεινε αφαίρεση μόνο του ποσού των προστίμων & πληρωμή των ενοικίων, αφού η ευθύνη για την κα-θυστέρηση έκδοσης της Άδειας ανήκε στο Δήμο. Αυτήν μας την αντιπρόταση ψήφισε τελικά και η παράταξη του κ. Σόντρα και έτσι η απαλλαγή για τα ενοίκια πέρασε με τις ψήφους μόνο της παρά-ταξης του κ Γιάννου


Έδεσσα , 11/12/2012                                                   

  Λαϊκή Συσπείρωση Έδεσσας-Βεγορίτιδας                                 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ.


Ο Δήμος Αλμωπίας καλεί όλους τους συλλόγους, τους εμπόρους και τους επαγγελματίες της Αλμωπίας να συμμετάσχουν στα χριστουγεννιάτικα περίπτερα που θα βρίσκονται στην κεντρική πλατεία της Αριδαίας μαζί με το παγοδρόμιο, από την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου μέχρι την Κυριακή 6 Ιανουαρίου.
Τα ξύλινα περίπτερα μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε από πολιτιστικούς συλλόγους για την προβολή των τοπικών τους προϊόντων ή ενδυμασιών, είτε από τους εμπόρους της Αλμωπίας για την πώληση κυρίως ζαχαρωτών, γλυκών, είδη δώρων, και προϊόντων που συνάδουν με το χριστουγεννιάτικο γιορτινό κλίμα.
Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2384350210-211-212.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ "ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ" ΚΑΝΙΕΜΠΑ ΣΤΑ ΠΡΟΜΑΧΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ.


Με τον προπονητή του ΑΣ Πρόμαχοι Μανώλη Κοβάτση (Κανιέμπα) συναντήθηκε ο ρεπόρτερ των "Π.Ν." Νίκος Αμπάρης...
στο γνωστό στέκι των ποδοσφαιρόφιλων καφέ "Αστεροσκοπείο" στους Προμάχους.

"Π.Ν." Κατ αρχάς σε ευχαριστώ για την κουβέντα μας αυτή και θα ήθελα να μου πεις πως είναι το κλίμα στο χωριό και πως σε υποδέχτηκαν παίκτες και φίλαθλοι.
Κανιέμπα...Τα παιδιά τα γνωρίζω από πολύ μικρά, μιας και δούλεψα παλιότερα στις Ελπίδες Προμάχων.Είμαστε όλοι γνωστοί και με τους περισσότερους φίλοι.Η διοίκηση και οι φίλαθλοι με υποδέχτηκαν θερμά και με εμπιστεύτηκαν εν λευκώ στο τιμόνι της ομάδας .Φυσικά εγώ θα προσπαθήσω να μην τους απογοητεύσω, δίνοντας το 100%  των γνώσεων και των δυνάμεών μου.

"Π.Ν." Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας και πως εργάζεστε για να τους πραγματοποιήσετε;
Κανιέμπα...Ένα ιστορικό σωματείο όπως είναι οι Πρόμαχοι αξίζει μόνο να πρωταγωνιστεί στα γήπεδα.Γνωρίζοντας την ιστορία του συλλόγου και το πόσο μεγάλη είναι η ευθύνη του προπονητή, έχω αφιερώσει ψυχή και σώμα για την επίτευξη των στόχων μας.Δουλεύουμε με τα παιδιά πολύ σκληρά, όλη τη βδομάδα, γυμναζόμαστε με Σπαρτιατική πειθαρχεία και νομίζω πως τα αποτελέσματα φαίνονται στο γήπεδο.Το θετικό είναι πως η ομάδα επανδρώνεται με παιδιά του χωριού και ότι η ακαδημία των μικρών αθλητών , έρχεται από πίσω για να εμπλουτίσει την μεγάλη ομάδα με τα κατά καιρούς ταλέντα που αναδεικνύει.Για φέτος ο στόχος μας είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και η άνοδος της ομάδας στην μεγαλύτερη κατηγορία.

"Π.Ν." Πως βλέπεις το επίπεδο των ομάδων της ΕΠΣ Πέλλας;
Κανιέμπα...Το επίπεδο των ομάδων βελτιώνεται και υπάρχουν πολλοί και καλοί ποδοσφαιριστές που μπορούν να αγωνιστούν σε μεγαλύτερες κατηγορίες.Γενικά το επίπεδο του νομού μας σε σύγκριση με άλλους γειτονικούς νομούς είναι πολύ καλύτερο.

"Π.Ν."  Ποιο είναι το μήνυμά σου προς τους νέους ποδοσφαιριστές;
Κανιέμπα...Ο αθλητισμός είναι αγωγή ψυχής και σώματος.Όποιος τον ακολουθεί θα κερδίσει υγεία, σωματική και ψυχική.

"Π.Ν." Ευχαριστώ πολύ και σου ευχόμαστε τα καλύτερα.
Κανιέμπα...Ευχαριστώ κι εγώ τα "Π.Ν." για τον αγώνα που κάνουν να βοηθήσουν και να αναδείξουν την ομάδα και κατ επέκτασιν και το χωριό των Προμάχων.Σας αξίζουν πολλά μπράβο γιατί σας βλέπω κάτω από τι αντίξοες συνθήκες δουλεύετε ακολουθώντας πάντα την ομάδα μας.

Ο Κανιέμπα , κατά κόσμον Μανώλης Κοβάτσης, γεννήθηκε στη Φούστανη Αλμωπίας.Είναι παντρεμένος με την Προμαχιώτισσα Κατερίνα Τανούρη και έχουν δυο παιδιά.Τον Δημήτρη, ο οποίος είναι ποδοσφαιριστής στον Ατρόμητο Αθηνών και αγωνίζεται στην εθνική Ελλάδας νέων, και την Σμάρω η οποία είναι καθηγήτρια φιλολογίας.

Έχει αγωνιστεί σαν ποδοσφαιριστής στις ομάδες...
Φιλώτεια
Αλμωπό
Καλαμαριά 
Νεάπολη
Μενεμένη
Νέα Τρίγλια
Εθνικό Αγιονερίου
Ελπίδες Προμάχων
ΑΣ Πρόμαχοι
Εθνικό Αριδαίας
Φούστανη.

Σαν προπονητής έχει εργαστεί στις
ΑΕΚ Κορώνειας
Ελπίδες Προμάχων
Φούστανη
ΑΣ Πρόμαχοι.

Αγαπητή φυσιογνωμία σε όλη την επαρχία μας, είναι από εκείνες τις προσωπικότητες που έχουν προσφέρει στα ποδοσφαιρικά πράγματα του νομού.
Και βέβαια δεν είναι τυχαίο το παρατσούκλι που του έχουν κολλήσει οι φίλοι του, αποκαλώντας τον 
"ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ".


ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΙΚΟΣ ΑΜΠΑΡΗΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ.


Επαληθεύτηκαν πλήρως οι προβλέψεις της ΕΜΥ για τον καιρό...
και έτσι σήμερα Τρίτη 11/12 οι κάτοικοι των Προμάχων και της ευρύτερης περιοχής, ξύπνησαν αντικρίζοντας λευκό τοπίο.Η χιονόπτωση ήταν πυκνή και σε λίγη ώρα όλο το χωριό σκεπάστηκε από το κατάλευκο πέπλο σκορπίζοντας χαμόγελα-κυρίως στα μικρά παιδιά- και μια φωτεινή νότα αισιοδοξίας.
Τα σχολεία έκλεισαν με απόφαση του δημάρχου Αλμωπίας και τα μηχανήματα του δήμου ανέλαβαν δράση με τα μηχανήματα αποχιονισμού, εκπλήσσοντας ευχάριστα τους πολίτες για την ετοιμότητά τους.
Αυτή την ώρα 2.40 μ.μ. η χιονόπτωση έχει σταματήσει και ο ήλιος παλεύει με τα σύννεφα για να κάνει την εμφάνισή του.
Στο χωριό επικρατεί ένα ευχάριστο χριστουγεννιάτικο κλίμα με τα παιδιά να εξορμούν στο χιόνι φωνάζοντας και τραγουδώντας.


















ΚΛΕΙΣΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.



Α Π Ο Φ Α Σ Η
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας
Έχοντας υπόψη: 
1.Τις διατάξεις του άρθρου 94 Ν.3852/2010 [ΦΕΚ  87/7-6-2010 τ.Α΄] «Νέα Αρχιτεκτονική  της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης  Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης».
2 . Τις κρατούσες έκτακτες  συνθήκες λόγω χιονόπτωσης  

Α  π  ο  φ  α  σ  ί  ζ  ε  ι

Την διακοπή των μαθημάτων  σήμερα 11-12-2012  σε όλες τις σχολικές μονάδες  της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης καθώς και τα απογευματινά μαθήματα των ολοήμερων σχολείων του Δήμου Αλμωπίας.
        
Η απόφαση αυτή να αναρτηθεί στο διαδίκτυο
                                              Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

                                                  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΣΟΗΣ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...