Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ: ΦΥΤΑ ΠΟΥ ΦΩΣΦΟΡΙΖΟΥΝ.




Γιατί να φωτίσετε το σπίτι σας με λάμπες, όταν την ίδια δουλειά θα μπορούσε να κάνει ένα φυτό που φωσφορίζει;
Η πρωτότυπη και οικολογική ιδέα ανήκει σε μία ομάδα βιομηχανικών από την Καλιφόρνια που δημιούργησαν τα πρώτα «λαμπερά φυτά»

Η ομάδα των βιομηχανικών από το Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια με επικεφαλής τον Άντονι Έβανς, χρησιμοποιεί γονίδια από πυγολαμπίδες και βακτήρια και τα συνδέει με το DNA των φυτών κάνοντάς τα να φωσφορίζουν. Οι επιστήμονες έχουν ήδη τροποποιήσει φυτά του είδους Arabidopsis, ενώ εργάζονται για να δημιουργήσουν τριαντάφυλλα που φωσφορίζουν.

Η ομάδα χρησιμοποιεί πρώτα το λογισμικό Genome Compiler για τον εντοπισμό του DNA του φυτού και αφού εκτυπώσει την ακολουθία του γονιδιώματος το συνδέει με την κύρια γονιδιακή αλληλουχία που συναντάται και στις πυγολαμπίδες, γνωστή ως λουσιφεράση.

Είναι η πρώτη φορά που η λουσιφεράση χρησιμοποιείται σε φυτά για να τα κάνει να φωσφορίζουν,ενώ οι επιστήμονες μέσα από την έρευνά τους αυτή, ελπίζουν να δημιουργήσουν μία οικολογική και οικονομική λύση για τον φωτισμό των σπιτιών χωρίς να απαιτείται κατανάλωση ενέργειας.









http://periergaa.blogspot.com 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...