Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΧΟΜΠΙΤΟΣΠΙΤΟ.


Ειρήνη Λαλίδου

Βαρεθήκατε τη ζωή στην πόλη και θέλετε να επιστρέψετε στην εξοχή. Το ταμείο, όμως, είναι μείον και δεν υπάρχουν λεφτά για πολλά-πολλά. Μην ανησυχείτε, σας έχουμε ένα σπίτι που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας, ξοδεύοντας μόλις 4.000 ευρώ. Και μην ανησυχείτε, δε χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις για να τα καταφέρετε.


Αρχικά, σκάβετε τη γη, με τέτοιο τρόπο ώστε το έδαφος να είναι επίπεδο. Οι πέτρες που θα ξεθάψετε, μαζί με λάσπη μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τα θεμέλια και την κατασκευή φράχτη.




Στη συνέχεια φτιάχνετε το βασικό σχήμα του σπιτιού, τοποθετώντας τους κορμούς μικρών δέντρων που θα στηρίζουν την οροφή. 




Στερεώστε τα κούτσουρα στο βασικό άξονα της στέγης και τοποθετείστε παλέτες στο έδαφος, τις οποίες μπορείτε να μονώστε με άχυρα.




Στη συνέχεια, μονώστε τη στέγη με φύλλα από άχυρο και βαμβάκι, φροντίζοντας στη συνέχεια να την καλύψετε με ένα μουσαμά σε περίπτωση βροχής.Σειρά έχουν οι εξωτερικοί και εσωτερικοί τοίχοι. Τοποθετήστε λεπτά δεμάτια από άχυρο πάνω σε πέτρες στη θέση που θέλετε να βρίσκεται ο κάθε τοίχος και στη συνέχεια καλύψτε τα και από τις δύο πλευρές με κλωνάρια φουντουκιάς. Τοποθετείστε στα ανοίγματα παράθυρα και στο πάτωμα σανίδια και έχετε τελειώσει από το εσωτερικό. Το μόνο που μένει είναι να καλύψετε τη στέγη με χώμα και να σοβατίσετε τους τοίχους.




Η χομπιτότρυπά σας είναι έτοιμη! Κοστίζει λίγο, είναι φιλική προς το περιβάλλον και με το που θα βγει η ταινία Χόμπιτ θα αποκτήσει και συλλεκτική αξία! Αφήστε που θα ζείτε σε ένα σπίτι που το φτιάξατε οι ίδιοι με τα χέρια σας! 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να ψάξετε εδώ





ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...