Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΕΝΑ ΑΣΚΕΡΙ ΛΗΣΤΩΝ, ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΛΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Ένα ασκέρι ληστών, πειρατών λυμαίνεται την ΕλλάδαΗ ιστορία κάνει κύκλους... Έχει ειπωθεί πολλές φορές, και ισχύει. Η Ελλάδα, άγονη γη (σε μεγάλο μέρος), ένας βράχος στα Ανατολικά της Μεσογείου. Πολλές φορές, από την αρχαιότητα μέχρι την πρόσφατη ιστορία της, πειρατές, ορδές ληστών, ορδές κατακτητών πάτησαν αυτή την γη. Και όταν την πάτησαν, την εκμεταλλέυθηκαν, την λήστεψαν, την κατέστρεψαν.

Πέρσες, Ρωμαίοι, Νορμανδοί, Σλάβοι, Σαρακηνοί, Φράγκοι, Τούρκοι, Γερμανοί μάτωσαν αυτόν τον τόπο. Αυτός ο τόπος, δυστυχώς μάτωσε και από Έλληνες, που είτε συμμάχησαν με όλους τους παραπάνω, αλλά και από Έλληνες που θέλησαν να επιβληθούν, να καρπωθούν τα καλά αυτού του τόπου, αυτού του λαού.


Ελλάδα 2010-2013:

Η ιστορία πάλι έχει την χώρα μας, να δέχεται τέτοιες ορδές, τέτοια ασκέρια. Ληστές, πειρατές από έξω, καλέστηκαν από Έλληνες για να μας λεηλατήσουν, να μας αφαιμάξουν. "Εφιάλτες" αποδείχθηκαν οι επί δεκαετίες σωτήρες μας, οι οποίοι έφεραν Αμερικάνους και Ευρωπαίους τραπεζίτες, τα αρπακτικά του διεθνή καπιταλισμού να σαρώσουν την χώρα.

Ο απολογισμός φρικτός.....4.000 αυτοκτονίες, χιλιάδες άλλοι θάνατοι από καρδιακά και εγκεφλικά λόγω της κρίσης, δεκάδες χιλιάδες Έλληνες είναι άστεγοι. Το 1/3 του πληθυσμού, δεν έχει σίγουρο ένα πιάτο φαί την επόμενη μέρα, τα 2/3 του πληθυσμού επιβιώνουν, με τεράστια χρέη να υποθηκεύουν το μέλλον τους. Δεκάδες χιλιάδες λαού, έφυγε και συνεχίζει να φεύγει για τις 4 γωνιές του πλανητή, προς αναζήτηση καλύτερης τύχης.

Το ασκέρι των ληστών, των πειρατών είναι ακόμα στην χώρα και κάνει πλιάτσικο, ασκώντας βία. Τρομοκρατεί καθημερινά από τα Μέγαρα, και τα ΜΜΕ, μέσα σε μία νύκτα αποφασίζει ποια κοινωνική ομάδα θα βρεθεί μπροστά στο φάσμα της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Ασκεί βία στις φωνές αντίστασης φιμώνοντας τις, ασκεί βία στον λαό που αντιστέκεται με τα ΜΑΤ, τα ΕΚΑΜ και την ΔΙΑΣ.


Οι ληστές, οι πειρατές, δεν δείχνουν την διάθεση να φύγουν....Δεν θα φύγουν, αν δεν τους διώξουμε. Μα όπως έδειξε η ιστορία, όσοι πιο σκληροί ήταν οι τύραννοι σε αυτή την χώρα, τόσο πιο σκληρό ήταν το τίμημα για την ελευθερία μας. Η αλλαγή μέσω εκλογών, θα είναι ένα βήμα, μικρό. Το τίμημα, για να πετάξουμε στην θάλασσα, τους ληστές, τους πειρατές θα είναι βαρύ και για εμάς. Θα ματώσουμε, δεν θα έρθει απλά με μία ψήφο. Και πρέπει να ματώσουμε, γιατί η ελευθερία σε αυτόν τον τόπο στέριωνε πάντα με αίμα πραγματικό, με πραγματικά σκληρές θυσίες εναλλακτικά.......

Θα πρέπει να αντισταθούμε, και να παλέψουμε μέχρι το τέλος, γιατί οι ληστές, οι πειρατές ήταν πάντα αδίστακτοι, αιμοβόροι. Οφείλουμε σαν λαός, πάλι να γράψουμε κάποιες σελίδες της ιστορίας μας, με Χρυσά γράμματα. Να ζήσουμε πάλι ένδοξες στιγμές που θα τις θυμούνται πολλές γενεές μετά. Να γράψουμε πάλι Ιστορία, δίνοντας πάλι ένα μάθημα ελευθερίας σε όλο τον κόσμο!
Ή αυτοί ή Εμείς.....Λευτεριά ή Θάνατος.....Ή Ταν ή επί Τας.....






ΠΗΓΗ:
Άνεμος Αντίστασης


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...