Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

ΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΑΠΟ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Ν. ΠΕΛΛΑΣ.


ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ τον κύριο Υπουργό   Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

ΘΕΜΑ: «Γιατί το ΙΚΑ δεν εφαρμόζει απόφαση για διευκολύνσεις σε πληγείσες από θεομηνία επιχειρήσεις του Νομού Πέλλας»;

          Στις 25 Φεβρουαρίου και 4 Μαρτίου 2013, σφοδρή θεομηνία έπληξε τις ευρύτερες περιοχές των Δήμων Πέλλας και Σκύδρας του Νομού μας. Πέραν των μεγάλων καταστροφών στην αγροτική παραγωγή, ανυπολόγιστες ζημιές υπέστησαν και πολλές επιχειρήσεις, σε κτίρια, εγκαταστάσεις, υποδομές, εξοπλισμό κλπ.
          Γι’ αυτές τις καταστροφές, για τις οποίες ο Ερωτών έδωσε τη δική του μάχη με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, και συνεχείς επαφές με αρμόδιους Υπουργούς και Υπηρεσίες, εξεδόθη Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α. 1891/Α325/σχετική 1177), που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 1494της 20ης Ιουνίου 2013).
Η συγκεκριμένη Κ.Υ.Α.:
•       Οριοθετεί τις περιοχές που επλήγησαν από την προαναφερθείσα θεομηνία (Δήμος Πέλλας και Δήμος Σκύδρας).
•       Προβλέπει για τις πληγείσες επιχειρήσεις των παραπάνω περιοχών, αποζημιώσεις ύψους 2.688.300 ευρώ.
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι, με βάση την ως άνω Κοινή Υπουργική Απόφαση, το ΙΚΑ – όπως άλλωστε ορίζει εγκύκλιος της ίδιας της Διοίκησης του Ιδρύματος – ΟΦΕΙΛΕΙ να παράσχει συγκεκριμένες σημαντικές διευκολύνσεις προς τις πληγείσες επιχειρήσεις όπως: αναστολή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, ρυθμίσεις σε δόσεις για τυχόν οφειλές κλπ.
 ΕΠΕΙΔΗ, στη χώρα μας βρίσκεται σε εξέλιξη μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να ενθαρρυνθούν με κάθε τρόπο οι επενδύσεις, να προσελκυθούν ντόπιοι και ξένοι επενδυτές, ως το ασφαλέστερο μέσον εξόδου από τη δεινή οικονομική και κοινωνική κρίση.
ΕΠΕΙΔΗ, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κίνα, προσδιόρισε την προσέλκυση επενδύσεων ως βασικό εθνικό στόχο.

ΕΠΕΙΔΗ, στη συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία που βιώνει ο Τόπος με το 1,6 και πλέον εκατομμύριο των ανέργων – ιδίως νέων – είναι (επιεικώς) αδιανόητο, ανεπαρκείς και ανεύθυνοι ¨μανδαρίνοι¨, να καθυστερούν την εφαρμογή Κοινής Υπουργικής Απόφασης και να μην προχωρούν στις διευκολύνσεις που προκύπτουν από ην εφαρμογή της, με συνέπεια να εξακολουθούν να αφήνουν στο δρόμο εργαζόμενους (όπως, για παράδειγμα, οι 400 εργάτες της Ελληνικής Υφαντουργίας και οι οικογένειές τους)…
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
1.    Με ποίων την ανοχή, υφιστάμενοί υπάλληλοι του ΙΚΑ, αρνούνται ή καθυστερούν ανεπίτρεπτά – ενδεχομένως και ύποπτα - να εφαρμόσουν μια Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα έπρεπε να είχε υλοποιηθεί εδώ και 25 ημέρες;
2.    Αν προτίθεται, με κατεπείγουσα εντολή του, να διατάξει τη συμμόρφωσή τους, προκειμένου οι πληγείσες επιχειρήσεις να τύχουν των διευκολύνσεων που νομίμως δικαιούνται ώστε αυτές να επανέλθουν σε κανονική λειτουργία, διασφαλίζοντας την απασχόληση εκατοντάδων εργαζομένων και την επιβίωση των οικογενειών τους;
  
Ο Ερωτών 


Γιώργος Καρασμάνης
Βουλευτής Πέλλας

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...