Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

COME TO GREECE ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΒΡΕΙΣ.

Come to Greece για να την βρεις. Του Πιτσιρίκου

Πολύ αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την τουριστική αγορά της Ελλάδας, αφού, εκτός από τα 17 εκατομμύρια τουρίστες που περιμένουμε, αναμένονται το επόμενο διάστημα και 20 εκατομμύρια Αιγύπτιοι τουρίστες που θα κάνουν διακοπές στην Μύκονο, για να σωθούν από τον εμφύλιο.

Το άσχημο νέο είναι πως οι περισσότεροι Έλληνες δεν θα κάνουν ούτε φέτος διακοπές αλλά δεν πειράζει, αφού θα πρέπει να αισθάνονται εθνικά υπερήφανοι που τα ελληνικά νησιά θα κατακλυστούν από εκατομμύρια μπατιροτουρίστες, ενώ αυτοί θα λιώνουν από τη ζέστη μέσα στα διαμερίσματά τους.

Οι πιο τυχεροί Έλληνες θα κάνουν διακοπές σε εξοχικά φίλων και συγγενών, όπου θα κοιμούνται πενήντα άτομα σε ένα δωμάτιο, ώστε να νιώθουν σαν μετανάστες από το Μπαγκλαντές σε υπόγειο της Κυψέλης.

Μπορεί οι ξένοι τουρίστες στο τέλος της χρονιάς να είναι περισσότεροι από πέρσι αλλά τα έσοδα θα είναι μάλλον μειωμένα -για τους πρώτους μήνες του 2013 ήδη είναι-, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των τουριστών έρχεται με πολύ φτηνά πακέτα και all inclusive.

Δεν πειράζει, όμως, αφού τα έσοδα δεν πρέπει να μας ενδιαφέρουν και ο μοναδικός μας στόχος πρέπει να είναι να ξεπεράσουμε όχι τα 17 εκατομμύρια αλλά τα 170 εκατομμύρια τουρίστες. Ακόμα και τζάμπα.

Επειδή η οικοδομή πέθανε, σταματήσαμε να μετράμε την ανάπτυξη με τούβλα -παγκόσμια πρωτοτυπία- και την μετράμε πια με κεφάλια τουριστών. Ξεχνώντας ότι ο τουρισμός θέλει μακροχρόνιο πλάνο και πως, αν τον αντιμετωπίζεις με τη λογική «ό,τι αρπάξουμε φέτος», απαξιώνεις το προϊόν σου και οδηγείς τον τουρισμό σε διάλυση.

Εν τω μεταξύ, όποιος κάνει τον κόπο να μιλήσει με επαγγελματίες του τουρισμού -όπως έκανα εγώ- θα μάθει από πρώτο χέρι πως οι μόνοι που ξοδεύουν χρήματα είναι Αμερικανοί, Καναδοί, Αυστραλοί και Ρώσοι· δηλαδή, αυτοί που δεν έχουν ευρώ.

Οι τουρίστες από τις χώρες της Ευρωζώνης είναι «πεθαμένοι», ενώ και οι Βρετανοί δεν αισθάνονται πολύ καλά τώρα τελευταία.

Εν κατακλείδι, στρέψαμε μια ιδανική για καλοκαιρινές διακοπές χώρα στον φτηνό τουρισμό αλλά οι Έλληνες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν διακοπές ούτε στην φτηνή χώρα τους.

Συγχαρητήρια.




ΤΟΥ ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΥ.





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...