Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

"ΤΡΙΧΡΟΝΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΩΝ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ".

ΕΡΩΤΗΣΗ
Του Γιώργου Καρασμάνη, προς τους κ.κ. Υπουργούς
1. Αγροτικής  Ανάπτυξης και Τροφίμων
  2.  Υπουργό Οικονομικών
 ΘΕΜΑ: «Τρίχρονος εμπαιγμός και παρανομία σε βάρος των ροδακινοπαραγών για τα 4 λεπτά που τους οφείλετε»
        Ο υπογράφων, με αλλεπάλληλες ερωτήσεις, κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις στην ολομέλεια της Βουλής, αλλά και συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου, από το 2010, έχει επισημάνει ότι, ένας σημαντικός αριθμός παραγωγών συμπύρηνου ροδάκινου του Νομού μας, δεν έχει εισπράξει τη συμπληρωματική ενίσχυση των 4 λεπτών ανά κιλό για την παραγωγή του 2009. Γεγονός που εξ αρχής οφειλόταν, είτε σε υπηρεσιακά λάθη Οργανισμών εποπτευόμενων από το Υπουργείο σας, είτε σε (λόγω αγνοίας) παραλείψεις όπως π.χ. λάθος ΑΦΜ, ή μη υποβολή δήλωσης ΟΣΔΕ.
        Στις ερωτήσεις αυτές, οι απαντήσεις ΟΛΩΝ των ηγεσιών του Υπουργείου αναγνώριζαν το πρόβλημα. Σε μία δε εξ αυτών αναφερόταν μεταξύ άλλων επί λέξει ότι «… Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει λάβει διορθωμένο αρχείο από τον ΕΛΓΑ, έχει πραγματοποιήσει όλους τους απαραίτητους διασταυρωτικούς ελέγχους με το ΟΣΔΕ, και οι πληρωμές θ’ αρχίσουν μόλις υπογραφεί η σχετική ΚΥΑ, με την οποία θα διατίθενται οι απαραίτητες πιστώσεις από το Υπουργείο Οικονομικών».
       
        ΕΠΕΙΔΗ λοιπόν, έχουν περάσει τρία και πλέον χρόνια και οι… επίσημες ¨διαβεβαιώσεις¨, έχουν μείνει στα χαρτιά….
        ΕΠΕΙΔΗ, ο επί σειρά ετών εμπαιγμός αυτών των ανθρώπων και των οικογενειών τους – σε καιρούς δεινής οικονομικής δυσπραγίας – ισοδυναμεί με ακραίο δείγμα κρατικής αναλγησίας σε βάρος φτωχών βιοπαλαιστών…
        ΕΠΕΙΔΗ πέραν αυτού, η μη εφαρμογή ειλημμένης κυβερνητικής απόφασης συνιστά και αυταπόδεικτη παρανομία, δεδομένου ότι, όπως προαναφέρθηκε, υπήρξαν σοβαρά λάθη από Κρατικούς Οργανισμούς όπως ο ΟΠΕΚΕΠΕ….
       
        ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κύριοι Υπουργοί:

1.   Για ποιο λόγο καθυστερεί εξοργιστικά η εφαρμογή μιας απόφασης για την οποία μάλιστα υπήρξαν επίσημες διαβεβαιώσεις και χρονικές δεσμεύσεις;
2.   Εάν, έστω και τώρα, μετά παρέλευση τριετίας και πλέον, θα δοθεί η εντολή για άμεση πληρωμή αυτών των ανθρώπων, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και ρητή επίσημη δέσμευση για τη τήρησή του.

 Ο Ερωτών

 Γιώργος Καρασμάνης

Βουλευτής Πέλλας

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...