Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΒΡΗΚΑΝ ΛΙΡΕΣ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ!

Click on the slide!
Τέσσερα άτομα έσκαβαν μέρα-νύχτα! Κάτω από το δάπεδο του παλιού ναού βρέθηκε τενεκές με λίρες Αγγλίας. Είχε θαφτεί στα θεμέλια από αντάρτες κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου
Έντονοι οι ψίθυροι πως σε εκκλησάκι ορεινού χωριού της Αχαΐας, βρέθηκε τενεκές γεμάτος χρυσές λίρες. "Τυχεροί" τέσσερις πιστοί!
Οι φήμες λένε ότι οι συγκεκριμένοι "ευεργέτες" βρήκαν, μετά από πληροφορίες που είχαν, κάτω από το δάπεδο του παλιού ναού ένα τενεκέ με λίρες Αγγλίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του "Κόσμου".

Ο τενεκές είχε θαφτεί στα θεμέλια του ναού από αντάρτες κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν μάλιστα πως οι ανασκαφείς -μετά τη διανομή του θησαυρού- είχαν ενοχές. Συμφώνησαν και παρέκαμψαν τις τυπικές διαδικασίες που προβλέπονται γι' αυτές τις περιπτώσεις και αποφάσισαν να δαπανήσουν μέρος του θησαυρού σε  έργα, όπως τον εξωραϊσμό του ναού, αναμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου αλλά και της πλατείας του χωριού, με δαπάνες μεγάλης αξίας.

Tα τέσσερα άτομα που συμμετείχαν στην ανασκαφή και για την οποία προφανώς δεν είχαν λάβει άδεια, πήραν τις λίρες, δαπάνησαν κάποιες υπέρ του ναού και τις υπόλοιπες τις έθαψαν στα δικά τους χωράφια, όπως αναφέρει το δημοσίευμα. Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται πως οι κάτοικοι διπλανών χωριών, όταν έμαθαν για τον θησαυρό, ξεσηκώθηκαν και απαίτησαν από τους...τυχερούς, με τον ίδιο τρόπο να τους φτιάξουν και τις δικές τους εκκλησίες και πλατείες!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...