Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

"ΣΥΝΘΗΚΗ 10/60" ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΙΩΤΗ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΑΚΗ ΠΟΛΥΖΟΥ.

Ο σκηνοθέτης
Γεννήθηκε το 1987 στα Γιαννιτσά της Πέλλας. Εχει σκηνοθετήσει μία ακόμη μικρού μήκους ταινία, το «Αλλοθι» το 2010, video clips, επεισόδια του webseries «The Flatmates», έχει δουλέψει ως βοηθός σκηνοθέτης σε πολλές μεγάλου μήκους ταινίες κι έχει υπογράψει τα οπτικά εφέ και τα γραφικά σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές.
Η ταινία
Μια εποχή που η κατοχή βιβλίων αποτελεί κακούργημα. Μια επιστημονική οργάνωση που προσπαθεί μάταια να βρει τρόπο να προστατέψει τον κόσμο και ένας Βοηθός Καθηγητή που θα κληθεί να αναλάβει την πιο δύσκολη αποστολή της ζωής του. (Σημείωση: Τα γεγονότα της ιστορίας λαμβάνουν χώρα σε έναν κόσμο λίγο διαφορετικό από τον δικό μας, ένα παράλληλο σύμπαν. Σε αυτό το παράλληλο σύμπαν η ιστορία εξελίχθηκε διαφορετικά.)
Τέσσερις ερωτήσεις για τη «Συνθήκη 10/60»
Ποια ήταν η αφορμή ή η σκέψη που σας οδήγησε να κάνετε την ταινία;
Η λογοκρισία και η δύναμη της πληροφορίας.
Πώς θα περιγράφατε το φιλμ σε κάποιον που θα σας ρωτούσε «τι είναι η ταινία σου;»
Αν είχες ένα κουμπί που θα άλλαζε τον κόσμο, πόσο εύκολα θα το πατούσες;
Εκτός από τη χρονική διάρκεια ενός φιλμ, ο προσδιορισμός «μικρού μήκους» ορίζει κάτι άλλο κατά τη γνώμη σας; Και γιατί ναι ή όχι;
Κατά τη γνώμη μου για το ευρύ κοινό ο όρος «μικρού μήκους» παραπέμπει σε κάτι το πειραματικό. Για μένα, ως σκηνοθέτης, ο πυρήνας είναι η ιστορία και πώς επιλέγεις εσύ να την αποδώσεις, ανεξαρτήτως χρονικής διάρκειας.
Πώς είναι να κάνεις σινεμά σε μια χώρα που από την μια βρίσκεται σε κρίση κι από την άλλη ο κινηματογράφος της κεντρίζει το διεθνές ενδιαφέρον;
Από τις 43 ταινίες που προκρίθηκαν φέτος στο Φεστιβάλ Δράμας, οι 38 ήταν ανεξάρτητες παραγωγές. Οσο δύσκολα και να είναι τα πράγματα τώρα, με ή χωρίς Μικροφίλμ, με ή χωρίς Ε.Κ.Κ, πιστεύω πως οι άνθρωποι θα βρίσκουν πάντα τρόπους να μοιραστούν αυτά που έχουν να πουν. Υπάρχουν άνθρωποι στην Ελλάδα που αγαπούν πραγματικά τον κινηματογράφο και είναι διατιθέμενοι να βοηθήσουν, αφιερώνοντας χρόνο και χρήματα. Δεν ξέρω αν ήταν πιο εύκολο να κάνεις σινεμά υπό κρατική χρηματοδότηση, γιατί δεν πρόλαβα αυτή την περίοδο, αυτό που ξέρω είναι πως το διεθνές ενδιαφέρον αποτελεί ένα κίνητρο. Είναι ίσως η μόνη ευκαιρία για έναν κινηματογραφιστή να αναγνωριστεί και να μπορέσει να επιβιώσει κάνοντας σινεμά. Είναι εξαιρετικά στενάχωρο μια χώρα όπως η Ελλάδα να θεωρεί τον πολιτισμό πολυτέλεια και να είναι ένα από τα πρώτα κονδύλια που επέλεξε να αφαιρέσει από τον κρατικό προϋπολογισμό.
info
Σενάριο, Σκηνοθεσία: Ακης Πολύζος / Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Δρακουλαράκος / Σκηνικά, Κοστούμια: Ιουλία Σταυρίδου / Μοντάζ: Λάμπης Χαραλαμπίδης / Μουσική: Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος / Ηχος: Γιάννης Αντύπας / Sound Design, Sound Mix: Αρης Λουζιώτης, Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος / Production Design, VFX: Παντελής Τσιαχρής, Ακης Πολύζος / Διεύθυνση Παραγωγής: Δημήτρης Χατζηβογιατζής / Παραγωγοί: Λέλια Ανδρονίκου, Ακης Πολύζος / Εκτέλεση Παραγωγής: Faliro House Productions / Ηθοποιοί: Ορφέας Αυγουστίδης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Μάνος Βακούσης, Γιώργος Γάλλος
Παρακάτω πάρτε μια γεύση από τη δουλειά του Ακη Πολύζου βλέποντας την προηγούμενη μικρού μήκους ταινία του, «Το Αλλοθι».
Δείτε στο τέλος του κειμένου το teaser trailer της «Συνθήκης 10/60».



ΛΗΔΑ ΓΑΛΑΝΟΥ
ΠΗΓΗ...http://flix.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...