Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
«Δώστε λύση στο ιδιοκτησιακό για Καραμάν, Άγιο Μάρκο, Ντερέ  Έδεσσας, Στρατόπεδα Φιλιππάκου και Καψάλη Γιαννιτσών και 3 Έλατα Αλμωπίας»

         Το ζήτημα των δημοσίων εκτάσεων που κατέχονται από πολίτες πάνω από 50 χρόνια, χωρίς εντούτοις να έχει ρυθμιστεί νομικά το καθεστώς ιδιοκτησίας, ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησαν την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Η Επιτροπή συνήλθε με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρου Καλαφάτη, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη για θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου, αλλά και να ακούσει τις απόψεις των Βουλευτών για Νομοσχέδιο που επεξεργάζεται και αφορά πολεοδομικά ζητήματα.
          Ο Γιώργος Καρασμάνης παίρνοντας τον λόγο, χαρακτήρισε τη συνεδρίαση σημαντική, διότι αφορά σε σοβαρά κοινωνικά θέματα που αγγίζουν φτωχές οικογένειες και, γενικότερα, ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Επισήμανε ότι όντως υπάρχουν εκτάσεις που κατέχονται εδώ και πολλές δεκαετίες – σε πολλές περιπτώσεις πάνω από 80-90 χρόνια – μέσα σ’ αυτές έχουν κατασκευαστεί κτίσματα από την πρώτη γενιά (σήμερα εκεί ζει και δραστηριοποιείται η δεύτερη και Τρίτη γενιά), έχουν γίνει εγκαταστάσεις και συνδέσεις ηλεκτροδότησης, υδροδότησης και τηλεφωνικές, όλοι αυτοί οι άνθρωποι πληρώνουν κανονικότατα τους φόρους που τους ζητούνται, αλλά ποτέ δεν τους δόθηκε τίτλος ιδιοκτησίας.
          Ορθώς – όπως είπε ο Βουλευτής - ο Υπουργός αναφέρθηκε στην Έδεσσα, όπου τρεις περιοχές (Καραμάν, Άγιος Μάρκος και Ντερέ), βιώνουν ιδιαίτερα προβλήματα. Πρόσθεσε δε ότι, ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και τα Γιαννιτσά, στη συνοικία Νέας Τραπεζούντας στο Στρατόπεδο Φιλιππάκου αλλά και πέριξ του Στρατοπέδου Καψάλη. Διευκρίνισε δε ότι, οι συγκεκριμένες εκτάσεις ανοίκουν στα Υπουργεία Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας. Είπε δε στον Υπουργό ότι, για τις συγκεκριμένες περιοχές, έχει καταθέσει επανειλημμένα υπομνήματα και ερωτήσεις, κάθε φορά οι απαντήσεις των ηγεσιών των αρμόδιων Υπουργείων ότι το… θέμα μελετάται αλλά, εδώ και 17 χρόνια, όλα έχουν μείνει στις μελέτες και στα λόγια.
          Ο Γιώργος Καρασμάνης χαρακτήρισε ως ευοίωνο το γεγονός ότι για πρώτη φορά φέρνει  υπουργός το θέμα αυτό στη Βουλή, δείχνοντας ότι έχει την πολιτική βούληση να αναζητήσει και να δώσει λύση. Υπογράμμισε όμως παράλληλα ότι, για να γίνει αυτό, πρέπει ο ίδιος να σπάσει τα γραφειοκρατικά γρανάζια, να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή συνεργασία με τα καθ’ ύλη  αρμόδια Υπουργεία και να σταματήσει επιτέλους η ομηρεία και η ανασφάλεια όλων αυτών των ανθρώπων.
          Με την ευκαιρία, ο Βουλευτής υπενθύμισε στον Αναπληρωτή Υπουργό ότι, τόσο στον ίδιο όσο και στους συναρμόδιους συναδέλφους του, έχει θέσει το παρεμφερές πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κάτοχοι – χρήστες γης στην περιοχή 3 Ελάτων στην Αλμωπία και ότι στο υπόμνημα που έχει υποβάλει περιμένει την απάντηση.  

29/10/2013

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...