Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

ΕΝΑ ΕΓΓΕΝΕΣ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

Ένα εγγενές μειονέκτημα του πολιτισμού. του Ξενοφώντα Ίσαρη

Στη διάρκεια των χιλιετηρίδων εξέλιξης εκπολιτιστήκαμε. Όλοι; Όχι. Εκπολιτίστηκε όμως η συντριπτική πλειοψηφία. Απομακρύνθηκε από τη βαρβαρότητα. Απέκτησε αντισώματα, την αντιπάθησε. 


Πάντα στις κοινωνίες όμως υπήρχαν οι κακοποιοί. Αυτοί που θεωρούσαν εξυπνάδα να αρπάζουν όσα οι άλλοι κόπιασαν για να φτιάξουν. Ενώ ο πολιτισμός αύξανε τις προδιαγραφές του σε επίπεδο συμπεριφοράς, τεχνολογίας, κοινωνικών συστημάτων, εκείνοι αύξαναν και δυνάμωναν τα όπλα τους. Εκμεταλλευόμενοι μάλιστα τον πολιτισμό.

Το Καλάσνικοφ του σημερινού νταή-κακοποιού σκοτώνει πολλούς περισσότερους από τη πέτρα ή το ρόπαλο του προϊστορικού νταή-κακοποιού. Τα ΜΑΤ με τις ασπίδες, τα 45αρια περίστροφα, τα ρόπαλα, τις αύρες, τα πυροσβεστικά οχήματα και τα χημικά είναι απείρως αποτελεσματικότερα για τον νταή-κακοποιό-κυβερνήτη από τις φρουρές του προϊστορικού αρχηγού. Οι πυρηνικές κεφαλές του νταή-πλανητάρχη-κακοποιού είναι πολύ καταστροφικότερες από τις λεγεώνες του Ιούλιου Καίσαρα.

Τα ΜΜΕ και το δίκτυο διασποράς παραπλάνησης στο Ίντερνετ του νταή-δικτάτορα-κακοποιού αποπροσανατολίζουν πολύ περισσότερο τη Κοινή Γνώμη από το "άρτος και θεάματα" της αρχαίας Ρώμης.

Τα ηλεκτρονικά λογιστικά και η Εφορία του νταή-κράτους-κακοποιού μπορούν να κλέψουν σε μια στιγμή εκατομμύρια πολίτες εξ αποστάσεως, από τα λεφτά τους έως τα σπίτια τους, όταν οι φοροεισπράκτορες του μεσαίωνα ήταν οι πρώτοι που κινδύνευαν και ληστεύονταν, όταν ένας ληστρικός κυβερνήτης (όπως ο σερίφης του Νοτιγχαμ) άρχιζε να κλέβει.

Η ιατρική βιομηχανία και η βιολογία των παγκόσμιων νταήδων-οικονομικών ελίτ-κακοποιών μπορούν να εξολοθρεύσουν ολόκληρο τον μη γνωρίζοντα πληθυσμό, δια μέσου κατασκευασμένων ασθενειών ή γενετικά μεταλλαγμένων τροφών, κάτι που έως πριν 150 χρόνια δεν υφίστατο καν σαν πιθανότατα. 

Είναι προφανές λοιπόν ότι σήμερα οι καλοί άνθρωποι είναι περισσότεροι από ποτέ. Διότι με τέτοια δύναμη καταστροφής στα χέρια τους οι κακοποιοί, λίγο περισσότεροι να ήτανε, θα είχαν καταστρέψει τα πάντα. 

Το ζήτημα είναι ότι προχωρώντας η τεχνολογία θα μπορεί να δώσει ολοένα και μεγαλύτερη δύναμη. Άρα ολοένα λιγότεροι κακοποιοί θα μπορούν δια μέσου αυτής να ελέγξουν, να κλέψουν, να εξαπατήσουν, να καταστρέψουν. Την ίδια στιγμή, ένεκα πάλι της ανάπτυξης του γενικότερου πολιτισμικού επιπέδου, ολοένα λιγότεροι θα είναι πρόθυμοι να τους δείρουν ή να τους σκοτώσουν για να τους σταματήσουν. 


Στη Βενεζουέλα, όταν απήγαγαν τον Τσαβες και η σύζυγος του έβγαλε σήμα από έναν πειρατικό ραδιοσταθμό που δεν ελεγχόταν από τους πραξικοπηματίες, ότι ο Τσαβες δεν είχε παραιτηθεί αλλά απαχθεί, 2 εκ πολίτες ξεχύθηκαν με μιας στους δρόμους με μπαλτάδες χασαπομάχαιρα βαριές και τσεκούρια, κατευθυνόμενοι προς το προεδρικό μέγαρο που είχαν καταλάβει οι πραξικοπηματίες. Το πραξικόπημα εκεί έπεσε μέσα σε 48 ώρες και οι κακοποιοί επέστρεψαν τον Τσαβες.

Στην Ελλάδα αντίθετα, ενώ η κυβέρνηση κατακλέβει όλους τους Έλληνες, φονεύοντας κανονικά όσους χιλιάδες πλέον αυτοκτονούν, 4 ολόκληρα χρόνια το κάνει χωρίς ο κόσμος να έχει αντιδράσει έτσι. Πώς εξηγείται αυτό; 

Ο Πάγκαλος ισχυρίζεται ότι όλοι τα έφαγαν μαζί του, όμως αυτό δεν φαίνεται να ισχύει. Ο Πάγκαλος έχει 64 ακίνητα έχει γίνει σαν γουρούνι από το πολύ φαΐ, όταν χιλιάδες Έλληνες πηδούν από τα μπαλκόνια ή τινάζουν τα μυαλά τους στο Σύνταγμα μπροστά στη Βουλή. Δεν είναι λοιπόν που είναι τόσο χορτάτοι η αιτία που δεν αντιδρούν έτσι.

Μια άλλη θεωρία λέει ότι οι Έλληνες είναι είτε ηλίθιοι είτε δειλοί. Το έπος του 40 και όλοι οι "αμυντικοί" αγώνες του Ελληνισμού δεν δείχνουν τίποτα τέτοιο. Πάντα οι Έλληνες νικούσαν πολύ πιο πολυάριθμους στρατούς. Τι είναι λοιπόν αυτό που συμβαίνει; 

... to be continued


Ξενοφών Ίσαρης





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...