Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ. ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ.

Click on the slide!
Νέο κύμα κακοκαιρίας προβλέπει για την Κυριακή η ΕΜΥ, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, καθώς και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι προβλέπονται νότιοι, 6 με 8 μποφόρ.
Ήδη η κακοκαιρία πλήττει από το βράδυ του Σάββατο την Ήπειρο όπου σημειώνονται ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες σε διάφορες περιοχές του νομού, ενώ η διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, έχει ειδοποιήσει όλες της Περιφερειακές ενότητες και τους δήμους της Ηπείρου, για έντονα καιρικά φαινόμενα.

Αναλυτική πρόγνωση για την Κυριακή

Αττική

Νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα. Οι άνεμοι προβλέπονται από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες μετά το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Ύφεση των φαινομένων τη νύχτα. Οι άνεμοι προβλέπονται από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 11 ως 17 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους έντονα στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Ύφεση την φαινομένων τη νύχτα στην κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι προβλέπονται νότιοι 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων τη νύχτα. Οι άνεμοι προβλέπονται νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα. Οι άνεμοι προβλέπονται από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές η καταιγίδες κυρίως στις δυτικές περιοχές.
Οι άνεμοι προβλέπονται νότιοι 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα από το απόγευμα στα βόρεια. Οι άνεμοι προβλέπονται νότιοι 5 με 7 μποφόρ και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Δευτέρα- Τρίτη

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν και τη Δευτέρα κατά διαστήματα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο. Επίσης αναμένεται να συνεχιστούν και στη Θράκη μέχρι το πρωί, στο ανατολικό Αιγαίο μέχρι το απόγευμα και στα Δωδεκάνησα μέχρι αργά το βράδυ. Χιόνια προβλέπεται να πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της Μακεδονίας και από το βράδυ σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας.

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Τρίτη σε όλη τη χώρα, από βορρά προς νότο, με παροδικές χιονοπτώσεις σχεδόν σε όλα τα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...