Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

ΤΟ ΤΕΧΝΗΤΟ ΑΥΓΟ, ΜΙΑ ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.

Magnify Image
Δεν ξέρω αν είναι πραγματική είδηση ή φάρσα [έχουν σβήσει το λινκ με την «πηγή»], αλλά αν ισχύει, ακούγεται «even better than the real thing»: Τεχνητό αυγό φτιαγμένο από φυτικά συστατικά που χρηματοδοτείται από τον Bill Gates βγήκε δοκιμαστικά στην αγορά και αναμένεται να φέρει επανάσταση στη μαγειρική [κυρίως στην κουζίνα των χορτοφάγων].
Magnify Image
        Το επαναστατικό αυγό που χρηματοδότησαν ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του Paypal, ο Peter Thiel και ο Bill Gates, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα ράφια των αμερικάνικων σουπερμάρκετ στις 10 Σεπτεμβρίου. Είναι φτιαγμένο από φυτικά συστατικά και μπορεί να αντικαταστήσει τα αυγά οπουδήποτε, από κέικ μέχρι μαγιονέζες. Και φυσικά η κότα δεν εμπλέκεται καθόλου στην επανάσταση. Το φυτικό αυγό που ονομάζεται «beyond eggs» (πέρα από τα αυγά) ξεκίνησε να πουλιέται στα Whole Foods στην Καλιφόρνια και σύντομα θα είναι διαθέσιμο παντού στον κόσμο.
     «Θέλουμε να βγάλουμε τα ζώα από τη διαδικασία», λέει ο ιδρυτής της εταιρίας, Josh Tetrick, «η βιομηχανία του φαγητού εκλιπαρεί για καινούργια πράγματα, ειδικά όταν σχετίζονται με ζώα». Η ιδέα του Terick ήταν να ανακαλύψει ένα μίγμα από φυτά που είναι εύκολο να καλλιεργηθούν, το οποίο όταν το χρησιμοποιήσεις με τον σωστό τρόπο, αντικαθιστά τα αυγά. Είναι απολύτως όμοιο με αυτά στη γεύση, στα θρεπτικά συστατικά και στις μαγειρικές ιδιότητες. Θα επιτρέψει έτσι στην εταιρία να δημιουργήσει μαζικά υποκατάστατα για τα βιομηχανικά φαγητά και στις αναπτυσσόμενες χώρες να φτιάξουν τις δικές τους εκδοχές, με πρόσθετες θρεπτικές ουσίες.
Magnify Image
         «Τα αυγά έχουν απίστευτες ιδιότητες, κάνουν τα πάντα, από το να βοηθούν να ομοιογενοποιηθεί το λάδι και το νερό στη μαγιονέζα, μέχρι να κάνουν τα κέικ να φουσκώνουν και να συγκρατούν μαζί τα υλικά στην ομελέτα», λέει. «Άρχισα να σκέφτομαι γιατί να μην μπορούν να το κάνουν αυτό και τα φυτά; Έχουμε επιλέξει περίπου 12 φυτά, μεταξύ αυτών και ένα είδος μπιζελιού που είναι πολύ διαδεδομένο στον Καναδά. Επίσης, ένα φασόλι της Νότιας Ασίας που μπορεί να γίνει απίστευτα 'αυγά στραπατσάδα'». 
  Η εταιρία είναι έτοιμη να έρθει σε επαφή με μεγάλες βιομηχανίες φαγώσιμων σε διάφορες χώρες του κόσμου –και αρκετές στην Αγγλία- για να αντικαταστήσουν τα αυγά στα προϊόντα των σουπερμάρκετ με τα εναλλακτικά αυγά. Μέχρι τώρα, λέει, η ομάδα του έχει τελειοποιήσει ένα αυγό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο στη μαγιονέζα και ένα για τα κέικ. 
Magnify Image
         Εταιρίες όπως η Hampton Creek Foods πειραματίζονται με νέους τρόπους για να μετατρέψουν τα φυτά σε φαγώσιμα που μοιάζουν στην εμφάνιση και στη γεύση με κρέας και αυγά, με τη βοήθεια της θερμότητας και της πίεσης. «Τα αποτελέσματα των πρώτων προσπαθειών δεν ήταν και τα καλύτερα», λέει. «Προσπαθήσαμε να φτιάξουμε ένα μάφιν χρησιμοποιώντας μίγμα από διάφορα φυτά, αλλά ήταν πολύ κολλώδες, δεν είχε την υφή που θέλαμε. Η μαγιονέζα μας δεν μπορούσε να κρατήσει τα αυγά και το λάδι ομογενοποιημένα, έτσι έβγαινε κάτι που έμοιαζε με σιρόπι. Τα αυγά στραπατσάδα ήταν ακόμα χειρότερα –δεν έπηζαν καθόλου και είχαν μία πολύ κακή επίγευση. 
    Η Tetrick αγωνίζεται να φτιάξει τεχνητά αυγά που να γίνονται ομελέτα. Λέει ότι έχουν φτάσει ήδη σε μία ‘αρκετά καλή’ συνταγή, αλλά παραδέχεται ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά. «Στο τέλος θα καταφέρουμε να φτιάξουμε ένα αυγό που θα αντικαταστήσει τα πραγματικά σε κάθε χρήση», λέει.
   Στη συνέχεια μιλάει για τα θρεπτικά συστατικά που μπορούν να προσφέρουν τα φυτά-αυγά σε χώρες όπου ο κόσμος έχει έλλειψη φαγητού [και θα κάνουν τους χρηματοδότες τους ακόμα πιο πλούσιους].
   Μάλιστα. Για τους vegan μπορεί να είναι κάτι επανασταστικό. Το επόμενο βήμα ποιο θα είναι άραγε; Μπριζόλες από δέντρα ή μπούτια κοτόπουλου που καλλιεργούνται σε γλάστρες;  



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...