Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Ο ΦΩΣΚΟΛΟΣ, Η ΚΛΟΠΗ ΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΩΣ ΚΑΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ.

Ο Νίκος Φώσκολος, η κλοπή "διά της μεθόδου της απασχολήσεως" και ο κύκλος του αίματος
Δεν είναι στις προθέσεις μου να σπιλώσω την μνήμη ενός νεκρού. 
Δεν είναι επίσης στις προθέσεις μου να προσφέρω έστω και μία πρόταση δημοσιευμένου κειμένου, που να χαυνώνει ή να "κλέβει διά της μεθόδου της απασχολήσεως" τον αναγνώστη, πράγμα που καταμαρτυρώ στον Φώσκολο.
Ίσως να μην έγραφα το κείμενο αυτό, αν δεν συνέβαινε η δολοφονική επίθεση στο Ν.Ηράκλειο, χθες 1η Νοέμβρη 2013, όπου δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και ένας βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση στα χέρια των γιατρών.

Ο Νίκος Φώσκολος, πασίγνωστος για την μακροημέρευση των τηλεοπτικών του σειρών, εμβληματική μορφή για τους δακρυγόνους αδένες των καναπέδων, εγείρων ευτελή ψευδοσυγκίνηση στους φοβισμένους μικρομικρούς, κηδεύτηκε την ημέρα, που η δολοφονική επίθεση στο Ν.Ηράκλειο κατάχωσε την καταιγίδα των "μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής", που ονομάζουν την φορολογική λεηλασία των εκπτωχευμένων πολιτών. Μία σημειολογική συγκυρία που παραπέμπει στην ομοιότητα του αποτελέσματος, που δεν είναι παρά η αδρανοποίηση των ανακλαστικών των πολιτών. 

Έχουν γραφτεί πολλά για την συμβολή του Φώσκολου στην αποχαύνωση του μέσου τηλεθεατή και στο μόνο που χρειάζεται να σταθώ είναι η αδυναμία του μέσου τηλεθεατή να παρακολουθήσει ή να κατανοήσει το επερχόμενο δελτίο ειδήσεων μετά από την έμπλεη συγκινήσεων φωσκολιάδα που είχε αυτοβούλως ή αναγκαστικά καταναλώσειΗ ψευδοσυγκίνηση αδρανοποιεί το νευρικό σύστημα του "δέκτη" και το καθιστά ευεπίφορο στην διαστρέβλωση των γεγονότων και στην κατασκευασμένη διαμόρφωση της κοινής γνώμης. 

Πριν λοιπόν στεγνώσει το αίμα στο Ν.Ηράκλειο και πριν την ανάληψη ευθύνης μιας οργάνωσης, οποιασδήποτε κοσμοθεωρίας, δεν μπορούμε παρά να προστρέξουμε στον νομικό όρο cui bono-ποιος ωφελείται. 

  • Ποιος ωφελείται από μια τέτοια ενέργεια, που βροντοφωνάζοντας ότι είναι αντιφασιστική, αυτοακυρώνεται δίνοντας βήμα και λόγο στους φασίστες; 
  • Ποιος ωφελείται από την επερχόμενη επίθεση της θεωρίας των δύο άκρων, που χρησιμοποιεί την ακροδεξιά για να ακυρώσει την πολιτική επιρροή της Αριστεράς; 
  • Ποιος ωφελείται από το κλίμα του εμφυλιοπολεμικού τρόμου που διακατέχει ήδη τους αφοσιωμένους οπαδούς του Φώσκολου; 
  • Ποιος ωφελείται από τον κύκλο του αίματος, εκτός από αυτούς που μας ρουφούν το αίμα; 


Από την ιώβεια υπομονή μέχρι "να ωριμάσει ο υποκειμενικός παράγοντας" (θεωρητική προσέγγιση του ΚΚΕ) μέχρι το ένοπλο αντάρτικο που φιλοδοξεί να αποτελέσει το έναυσμα για την λαϊκή εξέγερση, υπάρχει μεγάλη απόσταση. Αυτή η απόσταση εμπεριέχει και άλλους δρόμους, συμβατούς με την γενικευμένη αίσθηση ότι η μετάβαση προς μια ανθρώπινη κοινωνία δεν μπορεί να έχει αφετηρία έναν κύκλο αίματος. Δεν μπορεί να καταστρατηγεί αυτό που ευαγγελίζεται.

Εκτός από την αυτονόητη καταδίκη που αρθρώνει η Αριστερά, της δολοφονικής επίθεσης του Ν.Ηρακλείου και τις επικλήσεις για ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, σαφής είναι επίσης η παραδοχή, ότι σε μία συγκυρία που η διατράνωση της αντίθεσης των πολιτών προς το σύστημα που διαφεντεύει την ζωή και την εργασία του, γίνεται όλο και πιο δύσκολη, λόγω του τρόμου της απόλυσης ή του ψυχολογικού φορτίου της ανεργίας, τέτοιες ενέργειες, όχι έναυσμα για λαϊκούς αγώνες δεν αποτελούν, αλλά ανασχετικό παράγοντα.

Ανεξάρτητα από το ποια οργάνωση θα αναλάβει την ευθύνη, τα πράγματα ξεκαθαρίζουν, με την παραδοχή της επόμενης διατύπωσης: Εάν μία οργάνωση φθάνει στο σημείο να δρα με όρους μυστικής υπηρεσίας, αργά ή γρήγορα καταντά μυστική υπηρεσία. 

Ο Μπαγασάκος




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...