Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΗΓΕΜΟΝΩΝ.

Δοκιμαστές των ηγεμόνων

Το πρωτοφανές και θλιβερό περιστατικό που διαβάσαμε σε παραπολιτικές στήλες, αλλά δεν διαψεύστηκε, ότι δηλαδή ο Ελληνας υπουργός των Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας υποχρεώθηκε από τα μέλη της τρόικας να δοκιμάσει πρώτος τα φρούτα, πριν τα φάνε οι ίδιοι, είναι τόσο προσβλητικό για τον ίδιο και τόσο εξευτελιστικό για την Ελλάδα, που είναι ανάξιο σχολιασμού.


Πλην όμως, εδώ που έχουμε φτάσει, εξ όνυχος τον λέοντα, που λέμε. Διότι το συμβάν αυτό, να έχει προκλητικά λάβει τη θέση ενός δοκιμαστή Ρωμαίου αυτοκράτορα ο Ελληνας υπουργός, αποκαλύπτει την πολιτική ουσία της συγκυρίας: το πρόβλημα της Ελλάδας έχει πάψει πλέον να είναι μόνον οικονομικό και έχει μετατραπεί πρωτίστως σε πολιτικό. Δοκιμαστής δηλαδή δεν είναι μόνον ο Στουρνάρας, αλλά μέσω αυτού ο ίδιος ο λαός. Η υποχωρητική στάση της κυβέρνησης αντανακλά απ' ευθείας στους πολίτες και αυτό δεν μπορεί να γίνει πλέον ανεκτό.

Πριν από οποιαδήποτε συζήτηση για το Μνημόνιο και το χρέος, πρέπει να ανακτήσουμε την πολιτική εξουσία και την κυριαρχία της εσωτερικής έννομης τάξης. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν έχει κατάλληλη κυβέρνηση. Διοικείται από ανθρώπους που δεν έχουν στοιχειώδες πολιτικό σθένος, που ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μόνο για την πολιτική τους επιβίωση, αντλώντας την εξουσία τους από μια ενδοτική στάση απέναντι στους γερμανικούς πολιτικούς σχεδιασμούς. Είναι η πιο άβουλη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ποτέ ο τόπος, μια κυβέρνηση που συνεχώς υποχωρεί σε κάθε απαίτηση, την οποία μάλιστα εμφανίζει και ως επιτυχία, έχοντας προηγουμένως διαδώσει υποθετικά σενάρια χειρότερης μορφής από την ήδη συμφωνηθείσα.

Η κυβέρνηση δηλαδή έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της υποχωρητικότητας απέναντι στους δανειστές, απέναντι στην εξωθεσμική και αποτυχημένη τρόικα και στην Κομισιόν. Οι κυβερνητικοί μάλιστα βουλευτές έχουν χάσει κάθε ίχνος συνέπειας, με το να διαφωνούν προσχηματικά και εν τέλει να ψηφίζουν ό,τι τους φέρνουν έτοιμο. Επιπλέον χάσανε ακόμα και το φιλότιμο που λέμε, βγάζοντας στο σφυρί σπίτια δανειοληπτών που βρίσκονται σε αντικειμενική αδυναμία λόγω μεταβολής των οικονομικών συνθηκών. Το επιχείρημα ότι με τα κριτήρια που τέθηκαν διασφαλίζονται όσοι έχουν πραγματική ανάγκη είναι επιχείρημα εντελώς αφελές, μέχρις παρεξηγήσεως.

Ουδέποτε η Ελλάδα είχε γνωρίσει παρόμοιου τύπου κυβέρνηση. Ούτε καν οι καθαυτό δικτατορικές δεν ήταν τόσο ενδοτικές τότε στους Αμερικανούς. Ούτε καν οι εμφυλιοπολεμικές δεξιές κυβερνήσεις, τότε που ο Παπάγος απαίτησε από τον Αμερικανό πρέσβη να περάσει αμέσως έξω, επειδή εκείνος είχε πάει προς το παράθυρο, στρέφοντας τα νώτα του στον πρωθυπουργό. Κι εμείς τώρα καταλήξαμε ως κυβέρνηση να δοκιμάζουμε ακόμη και τα φρούτα των υπαλλήλων ξένων κρατών και οργανισμών. Τι ανάλυση να κάνει κανείς;

Συζήτηση για τα περαιτέρω είναι ανώφελη. Στο πρόσωπο του ακατάλληλου υπουργού προσβάλλεται ολόκληρη η κυβέρνηση και φυσικά η ίδια η χώρα. Δεν έχει κανένα νόημα πλέον να συζητάμε. Ηδη ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να είχε πάραυτα απολύσει τον υπουργό του και να έχει δημοσίως απολογηθεί.

Δεν είναι δυνατόν οι Ελληνες να ντρέπονται για την κυβέρνησή τους. Τα όρια διασυρμού της χώρας έχουν προ πολλού ξεπεραστεί. Ας κάνει κάτι κάποιος επιτέλους. Μέσα στη Βουλή δεν υπάρχουν δυστυχώς βουλευτές με σθένος να θέσουν όρια σ' αυτή την κυβέρνηση, οι υπουργοί της οποίας κατέληξαν δοκιμαστές σε γεύματα.


Του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗ για την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...