Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

"ΑΝΑΣΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΑΕΕ".


Διονύσης Σταμενίτης: «Ανάσα επιβίωσης για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ οι ρυθμίσεις των οφειλών»

Επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας απέστειλε εκ  νέου ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης σχετικά με το θέμα των οφειλών των ασφαλισμένων προς τον ΟΑΕΕ.
Ο Βουλευτής επανερχόμενος στο θέμα, με αφορμή τις νέες ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό ζητά από τον  Υπουργό  στο νέο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή, να προστεθούν ρυθμίσεις και για τους ασφαλισμένους – επιχειρηματίες με ελάχιστη ή μηδενική δραστηριότητα γεγονός που θα συμβάλλει στην επίτευξη δύο βασικών στόχων, πρώτον, στην εγγύηση των εισπράξεων για τα ασφαλιστικά ταμεία και δεύτερον, στην ανακούφιση και διευκόλυνση των ασφαλισμένων που ταλαιπωρούνται από την κρίση.
Συγκεκριμένα ο κ. Σταμενίτης προτείνει:
1) Διαχωρισμός των εισφορών ιατροφαρμακευτικής κάλυψης από τις συνταξιοδοτικές εισφορές και παροχή δυνατότητας για επιλογή μόνο της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης προκειμένου καμία οικογένεια και κανένας ασφαλισμένος να μην στερούνται  την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Παροχή δυνατότητας για αποπληρωμή μόνο των ιατροφαρμακευτικών εισφορών.

2) Δυνατότητα διακοπής και αποποινικοποίησης των οφειλών και πληρωμή των οφειλών ανάλογα με το φορολογητέο εισόδημα του οφειλέτη. Ειδικότερα:
 Αναστολή της υποχρεωτικής καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών για τους ασφαλισμένους με εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ και πάγωμα και αποποινικοποίηση των οφειλών με  ρύθμιση της δόσης ανάλογα με τις δυνατότητες των ασφαλισμένων.
Ρύθμιση του χρέους για τα εισοδήματα από 10.000 μέχρι 20.000 ευρώ, με μείωση της δόσης σε προσιτά ποσά για τους ασφαλισμένους και πληρωμή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών. 
Για τα εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ ρύθμιση της  αποπληρωμής βάση των οφειλών και πληρωμή των εισφορών με τις ρυθμίσεις που ισχύουν μέχρι σήμερα.

3) Δυνατότητα ελεύθερης επιλογής ασφαλιστικής κλάσης ανάλογα με το φορολογητέο εισόδημα του ασφαλισμένου.
Σύμφωνα με τον κ. Σταμενίτη η πρόταση αυτή εξυπηρετεί και τα δύο συμβαλλόμενα μέρη, δηλαδή τους ασφαλισμένους και τα ασφαλιστικά ταμεία διότι από τη μία υπάρχει και διασφαλίζεται η είσπραξη των εσόδων και από την άλλη οι ασφαλισμένοι εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους και δίνονται σημαντικές ανάσες στους ελεύθερους επαγγελματίες και κατά συνέπεια στην αγορά.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...