Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

ΠΩΣ ΝΑ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙΣ ΤΟΥΣ TROLL "ΦΙΛΟΥΣ" ΣΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK.


Το trolling όπου κι αν γίνεται δεν το συμπάθησε κανείς, πόσο μάλλον αν γίνεται σε σας και μάλιστα από κάποιον “φίλο” σας στο Facebook. Θα σας...
εξοργίσει θα σας βγάλει έξω από τα ρούχα σας και σεις θα αδυνατείτε να αντιδράσετε καθώς είναι πια γνωστό ότι τα trolls “τρέφονται” με τις απαντήσεις του θύματος. Χμμ, δεν μπορείτε να αντιδράσετε; Μάλλον δεν έχετε διαβάσει το άρθρο του BuzzFeed που έχει ανακαλύψει ένα αρκετά αποτελεσματικό αλλά και “μαύρο” τρόπο που θα σας απαλάξει από κάθε είδους ανεπιθύμητο “φίλο”. 

Ο απλός και πολύ αποτελεσματικός τρόπος απομάκρυνσης των trolls από την λίστα των φίλων σας αναφέραμε ότι είναι “μαύρος”, κυριολεκτικά όμως αφού, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναφέρετε στο Facebook ότι έχασαν τη ζωή τους. 
Πως γίνεται αυτό;,
 Υπάρχει μια σελίδα από το Facebook για να κάνετε “memorialized” ανθρώπους που έφυγαν από τη ζωή και οι συγγενείς δεν επιθυμούν να υπάρχει η σελίδα τους. Η ιστοσελίδα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία ζητάει πολύ λίγα στοιχεία, όπως το ονοματεπώνυμο, το email, το url από το timeline και δημοσιευμένο κάπου στο internet το ατυχές γεγονός. Το Facebook πάνω στο τελευταίο δεν ζητάει τρανταχτές αποδείξεις, αυτό συμαίνει ότι αν κάνετε search στο Google με το όνομα του ανθρώπου που θέλετε να ξεφορτωθείτε και την λέξη “obituary” δίπλα σίγουρα θα σας έρθουν αποτελέσματα με urls αποδείξεις για το Facebook.
 Περιτό να αναφέρουμε ότι δεν εγκρίνουμε τέτοιου είδους αστεία καθώς υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι που μπορείτε να διασκεδάσετε σε βάρος των φίλων χωρίς να τους κάνετε τόσο μεγάλη ζημιά.
 Πιστεύουμε βέβαια ότι ήδη το Facebook θα έχει αρχίσει να παίρνει μέτρα για να εξασφαλίσει ότι η διαδικασία είναι ασφαλής.





ΠΗΓΗ...http://iguru.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ CREATIVE SUITE 2 -ΘΕΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ADOBE!!!



Συντάκτης του άρθρου: kiriakosGR

Απίστευτη και συνάμα ευχάριστη κίνηση έκανε η Adobe, η οποία διέθεσε ( κατά πολλούς έκανε γκάφα) την σχεδιαστική σουϊτα Creative Suite 2 εντελώς δωρεάν για κατέβασμα!! Ναι δεν είναι κάποιο αστείο, σοβαρά σας μιλάμε!! Μία πανάκριβη σουίτα που περιλαμβάνει το γνωστό μας Photoshop στην έκδοση 2 , το Acrobat Pro 8.0, το Illustrator CS2 και πολλά άλλα καταπληκτικά προγράμματα. Μπορεί να είναι εκδόσεις λίγο παλιές αλλά δεν παύει να είναι επαγγελματικά εργαλεία που θα ενθουσιάσουν πολλούς στο άκουσμα ότι μπορούν να τα κατεβάσουν εντελώς δωρεάν!!!
Συγκεκριμένα η σουίτα περιλαμβάνει τα παρακάτω προγράμματα:

Acrobat 3D 1.0 for Windows
Acrobat Standard 7.0
Acrobat Pro 8.0
Audition 3.0
GoLive CS2
Illustrator CS2
InCopy CS2
InDesign CS2
Photoshop CS2
Photoshop Elements 4.0/5.0
Adobe Premiere Pro 2.0

Με ένα απλό registration (εγγραφή) στο site της Adobe θα μπορέσετε να κατεβάσετε εντελώς δωρεάν όλα αυτά τα καλούδια. Γρήγορα όμως, διότι δεν γνωρίζουμε για πόσο οι άνθρωποι της εταιρίας θα έχουν σε δημόσια θέα τα download link!

στο download link που σας δίνουμε θα μεταφερθείτε στην σελίδα της εταιρίας που έχει συγκεντρωμένα και με τα serial number τους όλα τα προγράμματα.

καλό κατέβασμα!

Έκδοση: CS2
Μέγεθος: Διαφέρει ανάλογα την εφαρμογή που θα επιλέξετε
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: Adobe
Πηγή: adobe.com







ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΖΑΚΙΩΝ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ.



Το μέτρο σχεδιάζεται να ενταχθεί στο πρόγραμμα «εξοικονόμηση κατ' οίκον»
Την παροχή κινήτρων ώστε να μετατραπούν τα ...
τζάκια σε ενεργειακά, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων για θέρμανση αλλά και την άμβλυνση του φαινομένου της αιθαλομίχλης, επεξεργάζεται το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός, Σταύρος Καλαφάτης, το υπουργείο Περιβάλλοντος σχεδιάζει να εντάξει άμεσα το μέτρο της μετατροπής των συμβατικών τζακιών σε ενεργειακά στο πρόγραμμα «εξοικονόμηση κατ' οίκον» για να παρέχεται και για τη δράση αυτή επιδότηση προς τους πολίτες.

Ο κ. Καλαφάτης ενημέρωσε για το σχέδιο αυτό του ΥΠΕΚΑ την αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ενεργειακή απόδοση κτιρίων, τονίζοντας ότι γίνονται προσπάθειες για άμεση υλοποίησή του σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία.

Επί του νομοσχεδίου, ο εισηγητής της ΝΔ, Διονύσης Σταμενίτης, τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη για φιλικά προς το περιβάλλον κτίρια και είναι προτεραιότητα καθώς η αποτελεσματική διαχείριση της ενέργειας συμβάλλει και στην οικονομία και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ο εισηγητής του, Θάνος Μωραΐτης, τόνισε ότι η εξοικονόμηση ενέργειας είναι το ζητούμενο και ως εκ τούτου είναι αναγκαία η εναρμόνιση της χώρας μας με την κοινοτική οδηγία.

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρούλα Καφαντάρη, χαρακτήρισε «πρόχειρο» το νομοσχέδιο και διατύπωσε ενστάσεις σε πολλά άρθρα του, μεταξύ των οποίων εκείνα που αφορούν τους ενεργειακούς επιθεωρητές, τα αυθαίρετα μέσω ναοδομίας και τον Κώδικα αστικών απαλλοτριώσεων.

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, η ειδική αγορήτρια, Ραχήλ Μακρή, έκανε λόγο για πολλές ασάφειες στο νομοσχέδιο, όπως για παράδειγμα στα άρθρα για τους ενεργειακούς επιθεωρητές, και ζήτησε να υπάρξει ακρόαση φορέων.

Ο ειδικός αγορητής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, τάχθηκε κατά του νομοσχεδίου επί της αρχής λέγοντας ότι δεν θα υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος απόδοσης στα παλαιά κτίρια. Πάντως, δήλωσε ότι το κόμμα του θα υπερψηφίσει ορισμένα άρθρα.

Η ειδική αγορήτρια της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκη Φούντα, τόνισε ότι η κοινοτική οδηγία αυτή που προωθείται προς ψήφιση αποτελεί σημαντικό βήμα για την εξοικονόμηση ενέργειας και κινείται στη σωστή κατεύθυνση.

Εκ μέρους του ΚΚΕ, η ειδική αγορήτρια, Διαμάντω Μανωλάκου, μίλησε για «κατασταλτικό» νομοσχέδιο, αφού προβλέπει κυρώσεις αν δεν υπάρχει πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης, κάτι που επιφέρει όφελος κυρίως στο μεγάλο κατασκευαστικό κεφάλαιο.

Το νομοσχέδιο για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων με το οποίο εναρμονίζεται σχετική κοινοτική οδηγία με το εθνικό μας δίκαιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.





http://periergaa.blogspot.com 

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΦΑΓΩΝΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΑ ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ: Η ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΗ.


Η ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΞΥΛΟΣΟΜΠΕΣ ΕΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΗ, ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ...
ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΑΕΡΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΝΑ ΠΕΠΛΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ. ΟΙ ΙΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΨΕΚΑΣΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΟΛΙΣ ΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΘΑΛΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΑΚΑ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΤΩΝ ΞΥΛΩΝ.
ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΤΑΝ Η ΑΘΗΝΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΒΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΛΟΙΜΟ Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΔΙΕΤΑΞΕ ΝΑ ΑΝΑΨΟΥΝ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΙΝΕ ΞΥΛΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ (ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ, ΘΥΜΑΡΙ, ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ, ΚΤΛ). ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟΛΥΜΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΑΕΡΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ ΚΑΙ ΙΩΣΕΩΝ.
ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΤΣΙΜΙΝΙΕΡΕΣ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΟΜΠΕΣ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΝΕΙ ΕΥΚΟΛΑ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΤΙ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΔΕΧΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΟΥΣΑΝ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΑΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ, ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΞΕ Ο ΚΑΠΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΙΟΜΕΝΑ ΞΥΛΑ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟΣ Ο ΚΑΠΝΟΣ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΜΩΝΙΑ, ΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ, ΤΟ ΘΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΒΑΡΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑ. ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΠΟ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΨΕΚΑΣΜΑΤΑ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΦΙΛΤΡΑΡΕΙ Η ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΙΟΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΠΙΔΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ.
ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΣΕ ΚΟΡΟΪΔΙΑ, ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΡΙΠΟΥΣ ΜΕΘΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ (!!!), ΕΝΩ ΠΑΡΑΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΑΒΛΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΡΟΚΦΕΛΕΡ ΚΑΙ ΡΟΤΣΙΛΘ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΥ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΤΡΙΣ-ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ...!



http://periergaa.blogspot.com 

ΤΟ BUKKAKE ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ.


  Ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα έπεσε πρόσφατα στην αντίληψή μου. Ενώ το είχα υπόψη, όπως φαντάζομαι και η πλειοψηφία του ανδρικού πληθυσμού παγκοσμίως, μου διέφευγε η αρχική αιτία του εν λόγω φαινομένου.
  Ήθελα λοιπόν στο παρόν άρθρο να μιλήσω για το λεγόμενο Bukkake. Για όσους δε γνωρίζουν, είναι η πράξη σύμφωνα με την οποία ένα πλήθος ανδρών εκσπερματώνουν πάνω σε μία γυναίκα. Δε μου έκανε τόσο εντύπωση το γεγονός αυτό καθ’ αυτό, αφού περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, ή για να το πούμε διαφορετικά, ο καθένας με τα βίτσια του.
  Αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση, είναι ότι η γέννηση αυτού του είδους πορνό, στην Ιαπωνία, συνέβη κατά βάση για το λόγο ότι η λογοκρισία για πορνογραφικού περιεχομένου θεάματα ήταν αυστηρή. Καθώς λοιπόν οποιαδήποτε εικόνα γεννητικών οργάνων και γενικά γυμνού (ιδιαίτερα γυναικείου) σώματος προβαλλόταν με τη γνωστή σε όλους κουκκιδοποίηση, η ερωτική διέγερση του θεατή ήταν εξαιρετικά ανεπαρκής.
  Οι σκηνοθέτες λοιπόν και οι παραγωγοί, βρήκαν έναν ευφυή τρόπο να παρακάμψουν έντεχνα τις απαγορεύσεις, καθώς η νομοθεσία περί λογοκρισίας σε καμία περίπτωση δε περιλάμβανε την κουκκιδοποίηση του σπέρματος καθ’ αυτού. Λουσμένη λοιπόν γυναίκα από ένα πλήθος ανδρών, ακόμα και με ένδυση, ακόμα και χωρίς διείσδυση, ακόμα και χωρίς ηδονή από την πλευρά της, ήταν αρκετό για να διεγείρει τα πλήθη των αρσενικών. Αξίζει εδώ να τονιστεί, ότι ένας από τους παράγοντες ερεθισμού, ήταν το ίδιο το γεγονός απουσίας ερωτικής ικανοποίησης της γυναίκας. Μία μονόπλευρη δηλαδή ευχαρίστηση, με εξουσιαστικά και σαδιστικά χαρακτηριστικά, καθόλα νόμιμη και ηθική στο βωμό των αβυσσαλέων ορέξεων.
  Όλα καλά, όμως ποιος μπορεί να κρίνει τις ανάγκες και την αισθητική του κάθε ανθρώπου και λαού. Σκέφτομαι όμως, από πού ξεκίνησε το όλο θέμα. Σκέφτομαι ότι αρχική πρόθεση ήταν απλά η αποφυγή της έκθεσης ερωτικών οργάνων σε κοινή θέα. Σκέφτομαι πώς τα όρια μεταξύ ηθικού και κοινωνικά αποδεχτού αποκλίνουν από τα αντίστοιχα της νομιμότητας. Όχι εξαιτίας της αντίδρασης εκ μέρους της αγοράς και της κοινωνίας, αλλά εξαιτίας της αρχικής απαγόρευσης. Σκέφτομαι πόσες παρομοιώσεις θα μπορούσα να βρω στο δυτικό κόσμο. Και εδώ, στην Ελλάδα, για στρεβλώσεις, για απαγορεύσεις και περιορισμούς, για ενισχύσεις ομάδων και ατόμων με κριτήρια αναξιοκρατικά. Και συμπεραίνω πως κι εδώ, ο νομοθέτης, η εξουσία, το όργανο της τάξης, βρίσκονται εκεί για να υπηρετούν την ανωμαλία και μόνο, όπως αυτή φαντάζει όμορφη, σαν ουτοπία, σαν τελολογική αυταπάτη.






ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ...ΓΚΑΛΗ!


Μην ψηφίσετε…Γκάλη

Του Τάσου Μαγουλά

Δεν θα αργούσε ο εξευτελισμός, αυτού που ονομάζουμε ελληνικό μπάσκετ, από τους πραγματικούς λάτρεις τους αθλήματος. Ο εξευτελισμός όλων όσοι ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ σε αυτό από οποιοδήποτε μετερίζι.


Έρχονται οι γιάνκηδες, οι...μαϊμούδες που λέει και μία προεδρική ψυχή, να προωθήσουν την τιμή για τον κορυφαίο αθλητή αυτής της χώρας. Τον μοναδικό άνθρωπο στην σύγχρονη ιστορία της γηραιάς ηπείρου, ο οποίος άλλαξε την αθλητική ροή ενός τόπου.

Ο Νίκος Γκάλης έχει καλές πιθανότητες να περιληφθεί στα Hall of Fame του μπάσκετ, όντας άλλωστε και παιδί του αμερικάνικου μπάσκετ. Το αξίζει όσο λίγοι με σημαντικά επιτεύγματα τόσο εδώ όσο και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού με το πανεπιστήμιο του Seton Hall.

Είναι ήδη μέλος του Hal of Fame της Φίμπα, πράγματα νομοτελειακά. Ο καλύτερος των καλύτερων τιμάται σε όλο τον πλανήτη εκτός από την χώρα του.

Για τον Νίκο Γκάλη αντιστρέφεται το ρηθέν του Τζον Κέννεντυ: ήρθε η ώρα να ρωτήσουμε τους εαυτούς μας τί έχουμε κάνει για τον Γκάλη. Τί έχουμε ζητήσει-απαιτήσει να γίνει.

Μην ψηφίσετε…Γκάλη

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος φέρει ελάχιστες ευθύνες

Η εύκολη λύση ειναι να ρίξουμε το ανάθεμα στον γνωστό(από φίλους και... υπηρέτες) και ως... Άγιο του ελληνικού μπάσκετ. Μόνο που για την συγκεκριμένη περίπτωση, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος φέρει ελάχιστες ευθύνες. Ναι, είναι σαφές ότι θεσμικά δεν αποτελούσε ποτέ προτεραιότητά του να τιμηθεί πραγματικά ο κορυφαίος των κορυφαίων. Δεν θέλει να υπάρξει κάτι τέτοιο όσο αυτός...κρατάει τα ηνία.

Οι άλλοι όμως; Με εξαίρεση το παθιασμένο χειροκρότημα του Παπαλουκά πριν από την έναρξη του τελικού του 2007 στο ΟΑΚΑ ή την αποθέωση σύσσωμου του κόσμου στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, αλήθεια τί έχουμε κάνει;

Εμείς οι δημοσιογράφοι. Να θυμηθούμε εκπομπή-αφιέρωμα στον Γκάλη όπου ο σκοπός ήταν πώς θα αποδεχθεί ότι δεν ήταν μόνος του το 1987 αλλά πρέπει να τιμηθούν και οι υπόλοιποι; Μα ειναι σαφές πως δεν έπαιζε μόνος, ειναι σαφές όμως ότι στο πρόσωπό του θα είχε αποθεωθεί όλη εκείνη η παρέα.

Μην ψηφίσετε…Γκάλη

"Οι εποχές του Γκάλη πέρασαν"

Να μιλήσουμε για το αγωνιστικό; Για την...ανακάλυψη ότι ο Γκάλης δεν έπαιζε άμυνα ή ότι ήταν υπερβολικά επαγγελματίας; Ακόμα και για την πορεία που πήρε το μπάσκετ μετά την αποχώρησή του όπου βαλθήκαμε να αποθεώσουμε ως μπάσκετ την σκληρό αμυντικό εργάτη, θάβοντας όποιον τολμούσε να διαθέτει ταλέντο. «Οι εποχές του Γκάλη πέρασαν» ή « ο Γκάλης τώρα δεν θα έπαιζε 40 λεπτά ούτε θα έβαζε 40 πόντους». Λόγια που ακούστηκαν και γράφηκαν κατά κόρον.

Μόνο που ο Γκάλης στις ημέρες μας, θα έπαιζε 40 λεπτά θα έβαζε 30 πόντους γιατί πολύ απλά υπήρξε αυτό που έλεγαν οι φίλοι του Άρη: ΘΕΟΣ, και ο ύψιστος είναι παντός καιρού. Το αυθεντικό του ταλέντο, το ανέπτυξε δουλεύοντας νυχθημερόν φέρνοντας στην Ελλάδα τον επαγγελματισμό σε όλες του τις εκφάνσεις.



Μετατράπηκε στην λατρεία των πολλών...

Το να ψηφίσουμε ώστε να περιληφθεί στην χρυσή παρέα του αυθεντικού Hall of Fame είναι μία μορφή εξιλέωσης. Εδώ και χρόνια καταστρέφουμε όλη την παράδοσή του, διαλύουμε όσους δρόμους άνοιξε, γκρεμίζουμε όσες γέφυρες έκτισε για το ελληνικό μπάσκετ. Μόλις δε κάνουμε αυτό που θεωρούμε ως καθήκον, μετά θα συνεχίσουμε να αποδομούμε το άθλημα που ο Νίκος Γκάλης κατάφερε να το κάνει δημοφιλέστερο, έστω και για ένα διάστημα, στην χώρα. Το έβγαλε από τα...μικρά γράμματα και το έβαλε σε κάθε σπίτι. Έπαψε να είναι η κρυφή αγάπη των λίγων και μετατράπηκε στην λατρεία των πολλών. Από κομπάρσο, μετατράπηκε σε ανταγωνιστή του ποδοσφαίρου, στέλνοντας χιλιάδες παιδιά, πρώτα στα τσιμέντα, και μετά στα παρκέ.

Ξέρετε κάτι; Καλύτερα να μην ψηφίσουμε. Θα το κάνουν οι ξένοι και αυτό. Αυτοί, όπως ο θρυλικός Όντι Νόρις ή ακόμα και ο Μισέλ Πλατινί, ο οποίος θα τον τιμήσει πριν από τον τελικό του τσάμπιονς λιγκ, κατανοούν καλύτερα τί πραγματικά ήταν το φαινόμενο «Γκάλης».


contra.gr





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ...


15Αληθινή ιστορία!
Τα τέσσερα ανήλικα παιδιά στο σπίτι πεινούσαν. Πίνανε τσάι για τρείς μέρες . Ο πατέρας και η μητέρα άνεργοι.

Ο πατέρας…πήγε σε μια γνωστή αλυσίδα φούρνων πήρε γάλα και ψωμί και ζήτησε τον υπεύθυνο του καταστήματος ο οποίος απουσίαζε.
Τότε λέει της κοπέλας στο ταμείο "Δεν έχω λεφτά να πληρώσω και τα παιδιά μου πεινάνε , κράτησε την ταυτότητα μου και μόλις έχω λεφτά θα έρθω να σε πληρώσω και να περάσω να την πάρω". Όταν ήρθε ο υπεύθυνος του καταστήματος κάλεσε την αστυνομία.

Πήγαν δύο αστυνομικοί στο σπίτι του ανθρώπου και δεν μπορούσαν να πιστέψουν. Με το φώς των κεριών βρήκαν τους γονείς και τα ανήλικα παιδιά να βάζουν το ψωμί μέσα στο γάλα και να τρώνε. Ο αστυνομικός δάκρυσε και έφυγε.

Πήγε πίσω στον φούρνο και πλήρωσε ο ίδιος τον λογαριασμό του πατέρα και προπλήρωσε γάλα και ψωμί για την οικογένεια για ακόμαένα μήνα !!!

ΈΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ !! Οι ΣΠΑΝΙΟΙ άνθρωποι έχουν μεγάλη Καρδιά!! 





ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΑΞΙΑΣ 120 ΕΚ. ΕΥΡΩ!


1Τελικά οι Τούρκοι δεν παλεύονται... Η ιστορία έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οι αρχαιότητες αυτές είχαν εντοπιστεί στο διαμέρισμα του Τούρκου στο Μόναχο, μετά από συντονισμένες ενέργειες της ιδρύτριας του Οργανισμού Walk of Truth, Tασούλας Χατζηττοφή και της γερμανικής αστυνομίας.

Εδώ και 15 χρόνια, φυλάσσονται στον αστυνομικό σταθμό της βαυαρικής πόλης. Ο Τούρκος ζητά τους θησαυρούς πίσω ως... προίκα της γυναίκας του (!), ενώ στην περίπτωση αλλά σε περίπτωση επιστροφής τους, απαιτεί οικονομικά ανταλλάγματα εκατομμυρίων από την εκκλησία, όπως διαβάζουμε στο «Πενταπόσπαγμα». 

Σημειωτέον ότι το 2010 ο Τούρκος αρχαιοκάπηλος Αϊντίν είχε καταδικαστεί από γερμανικό δικαστήριο, άσκησε όμως έφεση και η υπόθεση βρίσκεται τώρα ενώπιον Ανωτάτου Δικαστηρίου. Ο δικηγόρος του απαιτεί έξι εκατομμύρια ευρώ για να συναινέσει στην επιστροφή των ελληνικών αρχαιοτήτων, η αξία των οποίων αγγίζει τα 120.000.000 ευρώ. Το Ανώτατο Δικαστήριο της Γερμανίας, αναμένει το πόρισμα ειδικού εκτιμητή για τις αρχαιότητες για να αποφασίσει για το ιδιοκτησιακό καθεστώς...

Mηπως θα έπρεπε να ασχοληθεί και το Ελληνικό Δημόσιο με την δίκη αυτή; 







ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΠΟΙΟΣ ΜΠΕΤΟΒΕΝ; ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΑ PC.


Ποιος Μπετόβεν; Τώρα την κλασική μουσική την φτιάχνουν τα pc (VIDEO)
Η σύνθεση που θα ακούσετε στο βίντεο ονομάζεται «Nasciturus» και είναι ένα από τα πολλά κομμάτια σύγχρονης κλασικής μουσικής που έχουν συντεθεί από τον Iamus, έναν υπερ-υπολογιστή του Πανεπιστιμίου της Μάλαγα στην Ισπανία.
Όπως και τα υπόλοιπα εννιά που περιλαμβάνονται στο πρώτο, ομώνυμο άλμπουμ του Iamus, δεν χρειάστηκε κανενός είδους ανθρώπινη παρέμβαση: ο υπολογιστής, ξεκινώντας με λίγα αρχικά δεδομένα και χρησιμοποιώντας έναν περίπλοκο αλγόριθμο, εξελίξε το κομμάτι σε πλήρη σύνθεση. Η όλη διαδικασία διήρκεσε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο, όμως ο Iamus χρειάζεται άλλα οκτώ λεπτά περίπου για να μετατρέψει τη μουσική σε φορμά κατανοητό από τον άνθρωπο.

Στο βίντεο ο πιανίστας και συνθέτης Gustavo Diaz-Jerez, σύμβουλος λογισμικού για τον Iamus, εξηγεί πώς ο υπολογιστής δημιουργεί τις συνθέσεις του.
ΣΕ ΝΕΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ




ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr

ΤΟΥΣ ΜΑΣΤΙΓΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΘΙΣΜΟΥΣ!!!


Τους μαστιγώνουν για να απαλλαγούν από τους εθισμούς τους
Την μέθοδο που βοηθά να απεξαρτηθεί κανείς από τα ναρκωτικά, το ποτό και από το σεξ ισχυρίζονται ότι έχουν ψυχολόγοι στην Σιβηρία.

Βάση της θεραπείας είναι η σωματική τιμωρία μέσω του ξυλοδαρμού. Όπως υποστηρίζουν  η μέθοδος αυτή μπορεί να είναι επώδυνη ωστόσο είναι θαυματουργή.

Δημοσιογράφος των Siberian Times που παρακολούθησε ορισμένες συνεδρίες με δύο ασθενείς αναφέρει ότι "Η αντίδραση των περισσότερων ανθρώπων είναι προβλέψιμη: Χαχανίζουν, γελούν ή κάνουν αστεία με σεξουαλικά υπονοούμενα".

Μια από τους ασθενείς είναι η 22χρονη ηρωινομανής Natasha, από το Novosibirsk η οποία δήλωσε για την εμπειρία της  "Είμαι η απόδειξη ότι αυτή η αμφιλεγόμενη μέθοδος λειτουργεί. Την συστήνω σε όσους πάσχουν από εθισμό ή κατάθλιψη" και προσθέτει "Πονάει πολύ, αλλά αυτό είναι που  μου έδωσε πίσω τη ζωή μου. Χωρίς αυτό  πιστεύω ότι τώρα θα ήμουν νεκρή. "

Η 22χρονη εθίστηκε στα ναρκωτικά μέσω ενός φίλου της ο οποίος πέθανε από υπερβολική δόση. "Υπήρχαν τόσοι πολλοί θάνατοι γύρω μου. Σχεδόν πέθαινα. Δεν μπορούσα να βρω  μια διέξοδο. Τότε ήταν που η μητέρα μου άκουσε για αυτή τη νέα  θεραπεία. Συμφώνησα να τη δοκιμάσω".

"Είναι πραγματικά δυσάρεστο, αλλά μετά από κάθε συνεδρία, μπορώ να δω ότι λειτουργεί. Παράλληλα  ο γιατρός μου  εξηγεί τον κίνδυνο των ναρκωτικών. Αυτή η θεραπεία λειτουργεί λόγω της επίδρασης στο σώμα μου."

Ο Δρ. German Pilipenko και η  συναδέλφους  του Marina Chukhrova επιμένουν ότι η  θεραπεία τους στηρίζεται σε έγκυρες επιστημονικές αρχές.

"Χτυπάμε τους ασθενείς στους γλουτούς με ένα σαφές και συγκεκριμένο ιατρικό σκοπό. Δεν είναι κάποια διαστρεβλωμένη σαδομαζοχιστικές δραστηριότητα" είπε η  Chukhrova.

Οι τοξικομανείς  υποφέρουν από την έλλειψη των ενδορφινών - συχνά γνωστή ως "ορμόνες ευτυχίας. Ο οξύς πόνος της σωματικής τιμωρίας  διεγείρει τον εγκέφαλο να εκκρίνει ενδορφίνες στο σώμα, κάνοντας τους ασθενείς να αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι"

Η  Chukhrova  τονίζει "Χρησιμοποιούμε κλαδιά ιτιάς. Είναι ευέλικτα και δεν μπορεί να σπάσουν ούτε να προκαλέσουν αιμορραγία. Χτυπάμε μόνο τους γλουτούς. Η εμπειρία δείχνει ότι είναι μια πολύ καλή αντανακλαστικογενής ζώνη η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μετατρέψει τα σήματα πόνου σε θετική δράση για τον ανθρώπινο οργανισμό".

Αν τυχόν ο ασθενής έχει  σεξουαλική ευχαρίστηση από τα χτυπήματα σταματάμε αμέσως", πρόσθεσε.

"Ο πόνος λειτουργεί σαν μια ένεση κατά του στρες", είπε ο  Pilipenko, ο οποίος παραδέχεται ότι "Μας αντιμετωπίζουν με  σκεπτικισμό οι άλλοι συνάδελφοί μας".

Οι ασθενείς δέχονται 30 με  60 χτυπήματα με μαστίγιο και η κάθε συνεδρία κοστίζει περίπου 60 λίρες.

ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr

ΣΤΟ SKYPE Ο MESSENGER ΤΩΝ WINDOWS.


Η Microsoft ανακοίνωσε επισήμως πως θα αποσύρει τον Μάρτιο τον Messenger και θα μεταφέρει τους χρήστες στο skype. Ήδη όποιος επιθυμεί μπορεί να συνδεθεί στην υπηρεσία του skype με το λογαρισμό που διαθέτει στη Microsoft, το γνωστό “Windows Live ID” αφού πρώτα κάνει την απαραίτητη αναβάθμιση στο skype.
Ο Messenger θα συνεχίσει να λειτουργεί έως τις 15 Μαρτίου κανονικά και όταν κανείς συνδεθεί στην υπηρεσία μετά από αυτή την ημερομηνία, θα του εμφανίζει μήνυμα να εγκαταστήσει το skype. ‘Ολες οι επαφές του Μessenger θα μεταφερθούν αυτόματα σε εκείνες του skype.

Πηγή: techit.gr 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΙΚΟ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ


Επί ποδός βρίσκεται σήμερα η ΕΛ.ΑΣ. στην Πάτρα με αφορμή τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για τη συμπλήρωση των 22 ετών από τη δολοφονία του εκπαιδευτικού Νίκου Τεμπονέρα έξω από το 3ο Λύκειο Πάτρας, κατά τη διάρκεια των μαθητικών κινητοποιήσεων της περιόδου 1990-91.
Η ΟΛΜΕ, τιμώντας τη μνήμη του μαθηματικού, πραγματοποιεί εκδήλωση στις 6 το απόγευμα έξω από το Σχολικό Συγκρότημα «Ν. Τεμπονέρα», στα Ψηλά Αλώνια, με πορεία στο κέντρο της πόλης.

Πηγή: patrastimes.gr

ΤΟ "ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ" ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΓΕΜΑΤΟ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ.


Γεμίζουν Ελληνες τα καζίνο των Σκοπίων
Ημέρες εορτών και το Λας Βέγκας των Βαλκανίων, η Γευγελή, είχε την τιμητική της. Οι δοκιμαζόμενοι από την ελληνική κρίση Ελληνες, σχημάτιζαν ουρές στον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων, για να δοκιμάσουν την τύχη τους σε ένα από τα καζίνο.
Μερικά χιλιόμετρα παραπάνω, στη συνοριακή διάβαση της Δοϊράνης, η ροή των αυτοκινήτων προς την ομώνυμη πόλη της γείτονος ήταν ιδιαίτερα αυξημένη όλο αυτό το διάστημα. Αλλα δύο καζίνο, περίμεναν τους Ελληνες πελάτες.
Στα πάρκινγκ των ναών του τζόγου δεν χωρούσε κουνούπι από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα. Μια ματιά στις πινακίδες κυκλοφορίας έφτανε να δει κανείς ότι είχαν καταφθάσει από Κιλκίς, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Λαμία, Ιωάννινα, Καρδίτσα.
Οσο για τις μάρκες, δεν υπήρχαν τα γνωστά πολυτελή τετρακίνητα και "κούρσες". Στο σύνολό τους ήταν "λαϊκά" ΙΧ και πολλά, πάρα πολλά, αγροτικά ημιφορτηγά.
Λεωφορεία μισθωμένα από τα καζίνο μετέφεραν από τη "νεκρή ζώνη" όσους είχαν αφήσει τα αυτοκίνητά τους στο ελληνικό τελωνείο και άλλα κουβαλούσαν παίκτες από Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Κατερίνη, ενώ η δωδεκάμετρες λιμουζίνες με τα φιμέ τζάμια για τους "υψηλούς πελάτες" πηγαινοέρχονταν αδιάκοπα μεταξύ Θεσσαλονίκης-Ευζώνων.

Πηγή: Καθημερινή

ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ: ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΗ Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ.


Ακριβότερα και δυσκολότερα τα διπλώματα οδήγησης το 2013 Τα πάνω κάτω στην έκδοση διπλωμάτων οδήγησης έρχονται  με το προεδρικό διάταγμα 51/2013, με τη ελληνική νομοθεσία εναρμονίζεται με την ευρωπαϊκή.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα γίνουν αυστηρότερα τα μέτρα για την απόκτηση της άδειας οδήγησης, και το κόστος θα αυξηθεί. Μία από τις αλλαγές που επέρχονται αφορά στην αύξηση των υποχρεωτικών μαθημάτων που από 20 γίνονται 25, όπως επίσης και τα μαθήματα της θεωρίας.
Παράλληλα δημιουργούνται νέες κατηγορίες οι οποίες δεν υπήρχαν έως τώρα.
ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ
Αλλαγές όμως υπάρχουν και στο κόστος έκδοσης των διπλωμάτων. Θα ακριβύνουν τα παράβολα που θα πρέπει να υποβάλλονται με τον φάκελο του κάθε υποψηφίου.  Επιπλέον αλλάζει και ο τρόπος εξέτασης των υποψήφιων οδηγών από τους γιατρούς. Σε αυτή την υπόθεση δεν εμπλέκεται πλέον η υπηρεσία Μεταφορών.
ΑΝΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ
Τα ερασιτεχνικά διπλώματα θα ανανεώνονται ανά 15ετία και  όχι στα 65 χρόνια όπως ισχύει τώρα. Όσον αφορά στους επαγγελματίες,  υποκατηγορίες δημιουργούνται και σε ό,τι αφορά στα φορτηγά και τα λεωφορεία, με τη θεσμοθέτηση υποκατηγοριών  Γ1 φορτηγό έως 7,5 τόνων και λεωφορείο έως 16 θέσεων δηλαδή Δ1, κατηγορίες που δεν υπήρχαν έως τώρα. 





ΠΗΓΗ...http://www.newsbomb.gr

ΨΗΦΙΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ ΣΤΟ BASKETBALL HALL OF FAME.


Ψήφισε για να μπει ο Νίκος Γκάλης στο Basketball Hall of Fame!
Στις 15 Φεβρουαρίου θα ανακοινωθούν οι μπασκετμπολίστες που θα μπουν στο Basketball Hall of Fame. Δηλαδή, που τα ονόματά τους και οι φανέλες τους θα κοσμούν τον απόλυτο «ναό» της καλαθοσφαίρισης, δίπλα σ' εκείνα του Τζόρνταν και του Τζαμπάρ.
Φέτος, ανάμεσα στους υποψήφιους είναι και ο θρύλος της ελληνικής καλαθοσφαίρισης, Νίκος Γκάλης.
Το ESPN, το πιο μεγάλο αθλητικό Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης στις ΗΠΑ οργάνωσε μια online ψηφοφορία για το ποιους θέλει να δει το κοινό να μπαίνουν φέτος στο Hall Of Fame.
Στην κατηγορία Διεθνών Παικτών, ο Νίκος Γκάλης προηγείται με συντριπτική διαφορά των υπολοίπων υποψηφίων (Βλάντε Ντίβατς, Όσκαρ Σμιντ, Σαρούνας Μαρτσουλιόνις κ.α.).
Στο χέρι σου είναι να παραμείνει πρώτος και να είναι αυτός που θα επιλεγεί στις 15 Φεβρουαρίου.
(Προσοχή: Πρέπει να ψηφίσεις σε όλες τις κατηγορίες, για να θεωρηθεί η ψήφος σου έγκυρη.
Αν θες βοήθεια, προς το παρόν προηγούνται οι εξής, ανά κατηγορία: North American – Gary Payton, Women – Laurie Byrd, ABA - George McGinnis, Early African-American Pioneer - William Smith, Veterans - Max Zaslofsky, Contributor - Del Harris)





ΠΗΓΗ...http://www.newsbomb.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΒΕΣ ΧΟΡΟΥ.


Από τον μορφωτικό σύλλογο Προμάχων ανακοινώνεται,

 ότι οι πρόβες όλων των τμημάτων χορού, θα πραγματοποιηθούν κανονικά το Σάββατο 12 Ιανουαρίου, τις προκαθορισμένες ώρες.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ 1940-1950



Έκθεση φωτογραφιών της Βούλας Παπαϊωάννου στην Πέλλα 

Εικόνες απόγνωσης και ελπίδας, 1940-1950 

Εδώ και λίγες ημέρες στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας φιλοξενείται μία σημαντική έκθεση φωτογραφιών της ελληνίδας φωτογράφου της εποχής του μεσοπολέμου Βούλας Παπαϊωάννου. Συγκεκριμένα πρόκειται για μία συνδιοργάνωση του Ξενοδοχείου Τέχνης και Φωτογραφικού Μουσείου «Leventis Art Suites» στην Παναγίτσα και του Φωτογραφικού Αρχείου Μουσείου Μπενάκη της έκθεσης φωτογραφιών της Βούλας Παπαϊωάννου με τίτλο «Εικόνες απόγνωσης και ελπίδας, 1940-1950». 

Το περιεχόμενο της έκθεσης είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον για τους φίλους της φωτογραφίας, της ιστορίας αλλά και όλους τους ενεργούς πολίτες καθώς περιλαμβάνει σπάνια φωτογραφικά ντοκουμέντα μίας εξαιρετικά ταραγμένης ιστορικής περιόδου της Ελλάδας. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, καλώντας όλους τους πολίτες της Πέλλας και της ευρύτερης περιοχής να επισκεφτούν την έκθεση, αναφέρει: «Μέσα από το ιδιαίτερο βλέμμα της φωτογράφου, η οποία εργάστηκε και για λογαριασμό των Ηνωμένων Εθνών στο πλαίσιο του Προγράμματος ενίσχυσης της Ελλάδας για την ανασυγκρότησή της, ουσιαστικά αποπνέεται μία αίσθηση αισιοδοξίας και ελπίδας που παραπέμπει και στην σημερινή εποχή της οικονομικής κρίσης και των οδυνηρών επιπτώσεών της στην καθημερινότητα των ελλήνων. Υπάρχει ελπίδα, αρκεί να υπάρξει κατάλληλος σχεδιασμός, ατομική και συλλογική προσπάθεια».  

Η διάρκεια της έκθεσης είναι από 22-12-12 έως και 10-2-2013.
Ώρες λειτουργίες: 11.00-20.00.
Χώρος: Leventis Art Suites, Παναγίτσα-Καϊμακτσαλάν-Βόρας. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε: τηλ. 23810-34141, κιν. 6944-299814, www.leventisartsuites.gr, e-mail: info@leventisartsuites.gr 
  
Πληροφορίες για την έκθεση: 
H Βούλα Παπαϊωάννου (1898-1990) δραστηριοποιήθηκε ως φωτογράφος για μία περίπου τριακονταετία, από τα μέσα της δεκαετίας του ’30 έως τα μέσα της δεκαετίας του ’60. Μυήθηκε στην τέχνη της φωτογραφίας από τον φωτογράφο Πάνο Γεραλή. Στα πρώτα της βήματα ασκήθηκε με επιτυχία σε λήψεις μουσειακών εκθεμάτων, τοπίου και αρχαιοτήτων. Μετά την είσοδο της Ελλάδας στον B΄ Παγκόσμιο πόλεμο και κατά τη γερμανική Κατοχή κατέγραψε τη ζωή του άμαχου πληθυσμού της Αθήνας, αποτυπώνοντας τη φρίκη του πολέμου με τις συγκλονιστικές φωτογραφίες των σκελετωμένων από την πείνα παιδιών.

Κατά τη μεταπολεμική περίοδο (1945-1949) ως φωτογράφος της UNRRA (United Nations Relief and Rehabilitation Administration) και των Αμερικανικών αποστολών βοήθειας, απεικόνισε τη ρημαγμένη ύπαιθρο, τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων της, αλλά και τις προσπάθειες ανασυγκρότησης της χώρας, μέσα στον απόηχο του εμφυλίου πολέμου.
Μετά το 1950 συμμετείχε, με την προσωπική της ματιά, συχνά ως μέλος της EΦE (Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία), στη διαμόρφωση της μεταπολεμικής εικόνας της Ελλάδας, όπως προβλήθηκε μέσα από τουριστικά έντυπα και φωτογραφικά βιβλία. Δύο μάλιστα σημαντικές εκδόσεις από τον ελβετικό οίκο Clairefontaine/Guilde du Livre, La Grèce à ciel ouvert και Iles Greques, διέδωσαν τις φωτογραφίες της πέρα από τα σύνορα της χώρας μας. Το έργο της, με την κατάθεσή του από την ίδια στο Φωτογραφικό Αρχείο του Μουσείου Μπενάκη το 1976, είδε πάλι το φως και επανεκτιμήθηκε κυρίως την τελευταία εικοσαετία.

Η Βούλα Παπαϊωάννου κατέχει μία εξέχουσα θέση ανάμεσα στους εκπροσώπους της ελληνικής φωτογραφίας, ενώ παράλληλα συμβαδίζει με όλους τους γνωστούς φωτογράφους της εποχής της που στράφηκαν προς τον άνθρωπο πιστεύοντας ότι με το έργο τους θα κάνουν καλύτερο τον κόσμο.

Στην έκθεση παρουσιάζονται 61 θέματα, επιλεγμένα με φωτογραφικά και ιστορικά κριτήρια από την περίοδο της Κατοχής και τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια, χωρισμένα σε 4 ενότητες:
α) Η ζωή στην Αθήνα μετά την κήρυξη του πολέμου, 1940-41
β) Κατοχή – Πείνα, 1941- 1944
γ) Απελευθέρωση – Δεκεμβριανά, 1944-1945
δ) Η προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας – Η ρημαγμένη ελληνική ύπαιθρος, 1945-1950

Η Βούλα Παπαϊωάννου την κρίσιμη για την Ελλάδα δεκαετία του ’40 έστρεψε το φακό της προς τον απλό άνθρωπο που σιωπηρά έφερε στους ώμους του το βάρος των ιστορικών γεγονότων. Η απόδοση από την ευαίσθητη ματιά της του γενναίου αγώνα που έδωσε ο άμαχος πληθυσμός της χώρας της «καταχωρίζεται» όπως αναφέρει ο Άγγελος Δεληβορριάς : «στα όχι καλά μελετημένα κεφάλαια μιας υποβαθμισμένης αλλά μεγαλόπνοης ιστορίας: της περιπέτειας του Ανθρώπου που δεν παύει ποτέ να διεκδικεί τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στα δρώμενα των εκάστοτε περιστάσεων».

Συντελεστές Έκθεσης:
Διοργάνωση: Leventis Art Suites – Φωτογραφικό Αρχείο Μουσείου Μπενάκη
Επιμέλεια: Φανή Κωνσταντίνου, Όλγα Χαρδαλιά
Κείμενα: Φανή Κωνσταντίνου
Φωτογραφικές εκτυπώσεις: Γιώργος Μαρίνος

ΕΡΩΤΗΣΗ στη ΒΟΥΛΗ για τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ των Σ/Μ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ



ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Θέμα: Προβλήματα εργαζομένων στην επιχείρηση «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ»

Η επιχείρηση εμπορίας τροφίμων «Αρβανιτίδης Α.Ε.Ε.Ε.», που δραστηριοποιείται κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, είναι μέσα στις 10 πρώτες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο με περίπου 170 καταστήματα. 
Η εργοδοσία, στο βωμό της διασφάλισης και της αύξησης της κερδοφορίας της και με πρόσχημα την καπιταλιστική οικονομική κρίση, αξιοποιεί πλήρως το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων και αυτό της σημερινής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι συνθήκες που επικρατούν στην επιχείρηση «Αρβανιτίδης» να είναι δουλειά σε συνθήκες σκληρής εντατικοποίησης με κάθε μορφή ελαστικής εργασίας, καθυστέρηση μισθοδοσίας, μειώσεις μισθών, απλήρωτες υπερωρίες, κλείσιμο καταστημάτων, ακόμα και παρακολουθήσεις των Γενικών Συνελεύσεων των εργαζόμενων. Έχει επίσης επιβάλει εξαήμερη εργασία καταργώντας και το ρεπό των εργαζόμενων. 
Η επιχείρηση δεν αρκέστηκε να έχει ήδη δύο και τρεις μήνες απλήρωτους τους εργαζόμενους, αλλά παραμονές της Πρωτοχρονιάς τους «δώρισε» με περίπου 30 απολύσεις (στη Θεσσαλονίκη, στη Κατερίνη, στα Γιαννιτσά, στα Γιάννενα, στο Βόλο, στη Κοζάνη κ.α.).
Ειδικότερα στην Πιερία πρόκειται για 8 εργαζόμενους το σύνολο του προσωπικό ολόκληρου του καταστήματος στην Παραλία Κατερίνης. Το πρόσχημα ήταν ότι οι εργαζόμενοι συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία, στις 30 Δεκέμβρη, που είχε προκηρύξει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας με την απόφαση της κυβέρνησης για άνοιγμα των καταστημάτων και την τελευταία Κυριακή του χρόνου, ενώ παράλληλα διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα που τους χρωστάει η επιχείρηση από τον Οκτώβρη 2012. 
Την ίδια ώρα που η επιχείρηση κλείνει καταστήματα ανοίγει νέα, τα «BEST PRICE» με τυποποιημένα εισαγόμενα προϊόντα, με νέες συμφωνίες (τμήματα σε άλλους ιδιώτες) και φυσικά νέες συμβάσεις για τους ήδη εργαζόμενους. Ήδη δύο από αυτά λειτουργούν σε Βέροια και Θεσσαλονίκη.

Μετά τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει άμεσα η κυβέρνηση ώστε: 

1.  Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις και να διασφαλιστεί η μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. 
2. Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα και να υπάρξει πλέον τακτική μηνιαία καταβολή των αποδοχών και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων. 
3.  Ποιο είναι το αποτέλεσμα των έως σήμερα ελέγχων του ΣΕΠΕ στην επιχείρηση;
4. Να σταματήσει κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και τρομοκράτησης των εργαζομένων.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ 
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Ελένη Γερασιμίδου 
Γιώργος Λαμπρούλης

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...