Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Ένας γερμανός και ένας έλληνας ψαρεύουν δίπλα-δίπλα , μπερδεύονται οι πετονιές τους και όταν τις βγάζουν έξω βλέπουν ότι έχουν πιάσει ένα χρυσόψαρο .

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΚΕΡΑΣΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΟΥΜΕΝΗ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ.



Από την τοπική κοινότητα Προμάχων ανακοινώθηκε ότι...
όσοι κερασοπαραγωγοί θέλουν να υποβάλλουν ένσταση
 για την εκτίμηση της ζημιάς της παραγωγής τους από την κακοκαιρία, θα μπορούν από αύριο να συμπληρώνουν τις σχετικές αιτήσεις στα γραφεία της κοινότητας.

ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΚΚΕ ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ



ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

Θέμα: Διαθεσιμότητα εκπαιδευτικού στα Γιαννιτσά - Π.Ε. Πέλλας.


Επανερχόμαστε στην ερώτηση μας υπ’ αριθμ. 5397/21.12.2012, σχετικά με τη διαθεσιμότητα εκπαιδευτικού στα Γιαννιτσά ΠΕ Πέλλας, η οποία παραμένει αναπάντητη από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, μολονότι έχει παρέλθει αρκετό διάστημα από την κατάθεση της. 

Η ερώτηση μας είναι η παρακάτω:

Συνέχεια στην τρομοκρατική και πρωτοφανή για τα εκπαιδευτικά δεδομένα απόφαση του δικαστηρίου Γιαννιτσών, που καταδίκασε πρωτόδικα 41 καθηγητές, 3 γιατρούς και 1 μητέρα σε 12μηνη φυλάκιση, δίνεται ένα χρόνο μετά και τίθεται σε διαθεσιμότητα ένας εκπαιδευτικός επειδή, σαν Προϊστάμενος τότε του Γραφείου Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, λειτουργώντας με αμιγώς παιδαγωγικά κριτήρια, είχε δεχτεί την εκπρόθε–σμη δικαιολόγηση απουσιών του Συλλόγου Διδασκόντων του 2ου Γ.Ε.Λ. Γιαννιτσών για μαθητές με σοβαρά προβλήματα υγείας. Η αιτία ήταν ότι τότε οι εκπαιδευτικοί του σχολείου και ο Προϊστάμενος του Γραφείου είχαν δεχθεί μήνυση από τον πρώην διευθυντή του σχολείου και μετέπειτα σύμβουλο εκπαίδευσης Θεσσαλίας, για την εκπρόθεσμη δικαιολόγηση απουσιών και είχαν καταδικαστεί. 
Η απόφαση αυτή είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων όλης της περιοχής.
Παράλληλα σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του κόμματος μας (αρ. πρωτ. 447/24.01.2011) προς το Υπουργείο Παιδείας, η τότε Υπουργός αφ’ ενός χαρακτήριζε ως «δυστυχές περιστατικό» την όλη εξέλιξη αφ’ ετέρου δήλωνε πως «ο Σύλλογος Διδασκόντων σε ένα σχολείο είναι εκείνος ο οποίος θα πρέπει να έχει τον τελικό παιδαγωγικό λόγο, για το με ποιο τρόπο θα μπορέσει να βοηθήσει τα παιδιά … που έχουν αδυναμίες και προβλήματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». 
Και η τότε καταδίκη και η σημερινή διαθεσιμότητα στόχο έχουν την τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών, ώστε να σκύβουν το κεφάλι, να δέχονται να κάνουν μαθήματα σε παγωμένες τάξεις, να παίρνουν τα σχολικά βιβλία στη μέση της σχολικής χρονιάς, να χάνονται διδακτικές ώρες επειδή το ίδιο το Υπουργείο δεν καλύπτει τα οργανικά κενά στα σχολεία και οι γονείς να επιβαρύνονται με επιπρόσθετα έξοδα για την εκπαίδευση των παιδιών τους. 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε:

Να αρθεί η απαράδεκτη και αντιπαιδαγωγική απόφαση που θέτει σε διαθεσιμότητα τον εκπαιδευτικό και τότε προϊστάμενο του Γραφείου Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Να αποκατασταθούν οι καταδικασθέντες εκπαιδευτικοί, γιατροί και γονείς που έπραξαν το αυτονόητο: να βοηθήσουν μαθητές με προβλήματα υγείας. 


Οι βουλευτές του ΚΚΕ

Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Ελένη Γερασιμίδου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΜΙΑ.


ΙΜΙΑ 2013 - Μνήμη Ηρώων Σάββατο 2/2 19:00

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΗΝΥΜΑ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Χ.Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΡΕΛΑΣ.

Ημερομηνία: Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2013 - 19:00
Περιοχή: Μνημείο Ιμίων Λεωφόρος Βασ. Σοφίας
Διοργανωτής: Επιτροπή Εθνικής Μνήμης
Η Επιτροπή Εθνικής Μνήμης διοργανώνει ανελλιπώς από το 1997 εκδήλωση μνήμης για τα τραγικά γεγονότα του '96 στα ΙΜΙΑ, όπου έπεσαν εν ώρα καθήκοντος οι εθνομάρτυρες Χριστόδουλος Καραθανάσης, Παναγιώτης Βλαχάκος και Έκτορας Γιαλοψός.
Τότε το αιματοβαμμένο Ελληνικό έδαφος έγινε αμαχητί "γκρίζα ζώνη", όπου οι Έλληνες απαγορεύεται να πλησιάσουν απ' τις ίδιες τις αρχές του κράτους τους. Μια προδοσία που ζητά τιμωρία. Πεσόντες που ζητούν δικαίωση. Την τραγική βραδιά της εθνικής ταπείνωσης και της προδοσίας, τη νύχτα της 30ης προς 31η Ιανουαρίου του 1996, οι μόνοι που διαμαρτυρήθηκαν ήταν 100 αυθόρμητα συγκεντρωμένοι έξω απ' την Βουλή Χρυσαυγίτες, που φώναζαν το σύνθημα που έγινε πλέον συνειδητή εθνική κραυγή: "ΑΛΗΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ". Φέτος για ακόμη μια χρονιά δεκάδες χιλιάδες Εθνικιστές θα τιμήσουν την μνήμη των πεσόντων ηρώων!
Σάββατο 2/2 19:00 Μνημείο Ιμίων Λεωφόρος Βασ. Σοφίας (Έμπροσθεν Λέσχης Αξιωματικών)

ΣΥΝΕΧΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΗΨΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ.


Άλλη μια επιβεβαίωση της συνεχούς υποβάθμισης της Αλμωπίας...
Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο νομός μας ακολουθώντας κοινοτικές οδηγίες, κατάργησε τις αναλογικές εκπομπές τηλεοπτικών καναλιών και πέρασε στη νέα ψηφιακή τεχνολογία, με ποιοτικότερο σήμα, εικόνα και ήχο.
Η επαρχία Αλμωπίας, όπως σε πολλές άλλες περιπτώσεις, βρέθηκε στο περιθώριο και έτσι δεν συμπεριλήφθηκε στην κάλυψη από την ψηφιακή πλατφόρμα.Συνεχίζει λοιπόν να καλύπτεται από την παλαιά αναλογική τεχνολογία από τους πομπούς της Κορυφής..
Δυο ημέρες τώρα με τα πρώτα σημάδια της κακοκαιρίας, ακόμη και αυτοί οι παρωχημένοι αναλογικοί αναμεταδότες, άρχισαν να νεκρώνουν και τα λιγοστά κανάλια , που παρακολουθούσαν οι Αλμωπείς, νέκρωσαν κι αυτά.
Πλήρης υποβάθμιση λοιπόν και οι υπεύθυνοι θα πρέπει να λάβουν γενναίες αποφάσεις στον τομέα της πληροφόρησης και να ενεργήσουν τάχιστα, για να αποκαταστήσουν την αξιοπιστία τους και να δώσουν στους πολίτες το εύλογο δικαίωμά τους στην πληροφόρηση, το οποίο πληρώνουν αδρά μέσα από τα κάθε είδους τέλη και χαράτσια.


Για όσους διαθέτουν δορυφορικό σύστημα λήψης υπάρχει η λύση που μεταδίδουμε παρακάτω...
Τα δύο multiplex της Digea ξεκίνησαν να εκπέμπουν από τις 3 μοίρες ανατολικά και τον Eutelsat 3C, όπως ήταν και αναμενόμενο μετά τη διακοπή του σήματος τους από τις 33 μοίρες ανατολικά. Οι δύο συχνότητες εκπομπής των multiplex είναι οι: 12682,Η,8375 DVB-S2/8PSK με τα ANT1, ALPHA, M.TV (Μακεδονία TV), ALTER (με χρωματική κάρτα) και 12694,Η,8375 DVB-S2/8PSK με τα Mega, SKAI, Star και το δοκιμαστικό με την χρωματική κάρτα.

Να σημειώσουμε ότι υπάρχει πιθανότητα οι παράμετροι εκπομπής να μην είναι οι οριστικές, αφού μετά από τις δοκιμές για βελτιστοποίηση του σήματος ίσως αλλάξουν.


πηγη...http://digitaltvinfo.gr


 

ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ: ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΔΥΟ ΓΛΩΣΣΕΣ!



Πιο παλιά, ερευνητές και εκπαιδευτικοί, θεωρούσαν πως η ταυτόχρονη εκμάθηση δύο γλωσσών μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ...

ανάπτυξη ενός παιδιού, να του δημιουργήσει καθυστερήσεις και προβλήματα.

Ωστόσο, τελευταίες έρευνες βασισμένες στις αρχές των επιστημών της εκπαίδευσης, της ψυχολογίας, της λογοθεραπείας και της νευρολογίας, καταδεικνύουν μάλλον το αντίθετο.

Υποστηρίζουν πως η διγλωσσία όχι μόνο δεν εμποδίζει την ανάπτυξη του παιδιού, αλλά μπορεί ακόμα και να συμβάλλει θετικά στη γνωστική και νευρολογική εξέλιξή του.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, η ταυτόχρονη εκμάθηση δύο γλωσσών από πολύ μικρή ηλικία, ακόμα και από τη γέννηση ενός παιδιού, δεν είναι η ίδια δύσκολη διαδικασία, όπως η μάθηση μιας γλώσσας μετά την ηλικία των 10 ή 12 ετών. Σύμφωνα με τις έρευνες αυτό συμβαίνει γιατί μέχρι εκείνη την ηλικία, ο ανθρώπινος εγκέφαλος χειρίζεται διαφορετικά τη γλώσσα απ’ ότι μετά από αυτή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι νευρωνικές συνάψεις (η δημιουργία των οποίων είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά πληροφοριών στον εγκέφαλο), δημιουργούνται με πολύ γρήγορους ρυθμούς σε μικρή ηλικία, σε αντίθεση με την ηλικία των 10-12 κατά την οποία αυτή η διαδικασία επιβραδύνεται σημαντικά.

Όταν ένα παιδί μαθαίνει ταυτόχρονα δύο γλώσσες, είναι πολύ πιθανό να έχει μικρότερο λεξιλόγιο στην κάθε μία από αυτές σε σύγκριση με αυτό των άλλων παιδιών της ίδιας ηλικίας που μαθαίνουν μόνο μία. Ωστόσο, αν υπολογίζουμε συνολικά τις λέξεις που γνωρίζει και στις δύο γλώσσες, θα δούμε πως είναι μάλλον περισσότερες από αυτές που γνωρίζουν τα παιδιά αντίστοιχης ηλικίας.

Πολλές φορές, παιδάκια που μαθαίνουν να μιλούν ταυτόχρονα δύο γλώσσες (π.χ. ελληνικά-αγγλικά) μπορεί να «πετάξουν» μια αγγλική λέξη σε μια ελληνική πρόταση. Σε αυτήν την περίπτωση δε θα πρέπει να ανησυχούμε πως έχουν αρχίσει να μπερδεύονται. Αυτό που συμβαίνει είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό. Η παρατήρηση έχει δείξει πως πολλές οικογένειες που μιλούν δύο γλώσσες μπορεί να κάνουν συχνά ακριβώς το ίδιο. Συχνά οι γονείς «πετούν» μια λέξη από τη μια γλώσσα μέσα σε μια πρόταση, η οποία είναι αποκλειστικά στην άλλη. Όσο τα δίγλωσσα παιδιά θα μεγαλώνουν, θα αναπτύσσουν και την ικανότητα να διαχωρίζουν τις καταστάσεις και να γνωρίζουν πότε και πού να μιλούν τη μια ή την άλλη γλώσσα. Για παράδειγμα, θα ξεχωρίσουν το σχολείο ως χώρο στον οποίο μιλούν ελληνικά, ενώ την επίσκεψη στον παππού και τη γιαγιά ως ευκαιρία για την άλλη γλώσσα (αγγλικά, γαλλικά, κλπ).

Όταν αξιολογούμε διαταραχές και καθυστερήσεις στο λόγο και την ομιλία, θεραπευτές και εκπαιδευτικοί θα πρέπει να αξιολογούμε το παιδί και στις δύο γλώσσες. Θα πρέπει να γνωρίζουμε τις γνώσεις και τις επιδόσεις του παιδιού και στις δύο γλώσσες τις οποίες μαθαίνει, προκειμένου να έχουμε μια σαφή εικόνα για τυχόν δυσκολίες.

Οι γονείς κυρίως, αλλά και οι δάσκαλοι μπορούν να βοηθήσουν και να υποστηρίξουν ένα παιδί που μαθαίνει ταυτόχρονα δυο γλώσσες. Αυτό μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας χειρονομίες και εκφράσεις μαζί με το γλωσσικό μήνυμα, επαναλαμβάνοντας συχνά καινούργιες λέξεις και φράσεις, τοποθετώντας πάντα μια λέξη και σε πρόταση μετά την επανάληψη, αποφεύγοντας παιχνίδια χωρίς αλληλεπίδραση και διάλογο.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές για γονείς που θέλουν να βοηθήσουν το παιδί τους να μάθει ταυτόχρονα δύο γλώσσες:

-Μιλάτε πολύ στο παιδάκι τη δεύτερη γλώσσα (συνήθως αυτή που ακούει λιγότερο από άλλους).

-Ακόμα και όταν νομίζετε πως είναι πολύ μικρό για να καταλάβει, συνηθίστε να μιλάτε κατά τη
διάρκεια της όποιας δραστηριότητας κάνετε

-Μάθετε στο παιδί τραγουδάκια και νανουρίσματα στη δεύτερη γλώσσα

-Αφηγηθείτε παραμύθια και προτρέψτε το παιδί να συμμετάσχει σε αυτά

-Αφηγηθείτε μαζί του δραστηριότητες της ημέρας, τι έκανε στην παιδική χαρά, στο σχολείο, κλπ. Αν η κύρια γλώσσα που χρησιμοποιεί το παιδί κατά τις αφηγήσεις είναι ελληνικά, επαναλάβετε τις λέξεις στη δεύτερη γλώσσα που μαθαίνει

-Σιγουρευτείτε πως το παιδί σας γνωρίζει τα ονόματα και των δύο γλωσσών που χρησιμοποιεί και πως ξέρει ποιο αντιστοιχεί σε καθεμιά

-Πηγαίνετε με το παιδί σε μέρη όπου θα ακούσει και άλλους ανθρώπους να μιλούν τη δεύτερη γλώσσα (κινηματογράφο, θεατρικά, χορωδίες, κλπ.)

-Προσπαθήστε να προτρέψετε το παιδί να κάνει παρέα με παιδιά τα οποία μαθαίνουν και αυτά την ίδια δεύτερη γλώσσα

-Ενημερωθείτε για σχολεία που διδάσκουν τη γλώσσα που μαθαίνει το παιδί σας σα δεύτερη. Τα μαθήματα μπορεί να είναι βοηθητικά

-Ψάξτε να βρείτε παιδικά βιβλία και παιχνίδια στη δεύτερη γλώσσα. Κοιτάξτε σε καταστήματα, στο διαδίκτυο ή ζητήστε βοήθεια από άλλους

-Μην κάνετε πλάκα και μην πειράζετε το παιδί σας για τυχόν λάθη ή αστεία προφορά

-Μη φοβάστε να μιλήσετε σε δημόσιους χώρους τη δεύτερη γλώσσα. Αν σε κάποιους ανθρώπους δεν αρέσει, αυτό είναι δικό τους θέμα προς διαχείριση

-Κάντε το παιδί να αισθανθεί περήφανο και για τη γλώσσα αλλά και για τις επιδόσεις του σε αυτή

*Ως «δεύτερη γλώσσα» ορίσαμε τη γλώσσα η οποία δεν ακούγεται στη χώρα στην οποία μεγαλώνει το παιδί. Για παράδειγμα αν μιλάμε για την Ελλάδα, δεύτερη γλώσσα ορίζουμε οποιαδήποτε εκτός των ελληνικών. Πολλές φορές η «δεύτερη» γλώσσα μπορεί να είναι η μητρική ενός εκ των δυο γονέων.

Φανή Βαγγελάτου, Λογοθεραπεύτρια – Ειδική Παιδαγωγός, Μ.Α.



ΠΗΓΗ...paidorama.com

ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΦΘΑΛΜΑΠΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΤΕ!!!


Εκ πρώτης όψης μοιάζει με μία ...


εντυπωσιακή τίγρη που απαθανάτισε η φωτογραφική μηχανή ενός παράτολμου φωτογράφου!

 Ίσως για κάποιους είναι απλώς μια εξαιρετική εικόνα από το National Geographic. Με μια δεύτερη, προσεκτικότερη ματιά, όμως, αυτό που βλέπετε δεν είναι τίποτα άλλο από μια οφθαλμαπάτη!

Τρία μοντέλα και ένας body painter ξετυλίγουν μπροστά σας τις μοναδικές στιγμές της καλλιτεχνικής τους δημιουργικότητας αλλά και της έμπνευσής τους... Δημιουργός είναι ο Αμερικανός καλλιτέχνης Craig Tracy που γεννήθηκε στη Νέα Ορλεάνη και έχει βάλει σκοπό της ζωής του να μας εκπλήσσει συνεχώς με τα έργα του, που ποτέ δεν είναι αυτά ακριβώς που βλέπουμε!















Πηγή: perierga.gr

ΣΕΡΓΚΕΙ ΑΙΖΕΝΣΤΑΙΝ: ΜΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΙΔΙΟΦΥΙΑ.

Σεργκέι Αϊζενστάιν, μία κινηματογραφική ιδιοφυϊα


Στις 23 Ιανουαρίου του 1898 ήρθε στον κόσμο ο άνθρωπος που έμελλε να αλλάξει μια για πάντα τον παγκόσμιο κινηματογράφο, αποτελώντας παράλληλα τον κορυφαίο εκπρόσωπο του Ρωσικού κινηματογράφου. Ο Σεργκέι Αϊζενστάιν δεν ήταν όμως μόνο ένας σπουδαίος σκηνοθέτης αλλά υπήρξε και ο πρωτοπόρος της τέχνης του μοντάζ, επηρεάζοντας με το έργο του όλους τους μεταγενέστερους κινηματογραφιστές.

Γεννήθηκε στη Ρίγα της Λετονίας, από εύπορη οικογένεια, που του εξασφάλισε μία καλή μόρφωση και όλα τα εχέγγυα για το μέλλον του. Η σκηνοθετική ευφυϊα του φάνηκε από τα πρώτα του βήματα, καθώς με τη δεύτερη ταινία του, το 1925, άλλαξε οριστικά την ιστορία του κινηματογράφου.

Το «Θωρηκτό Ποτέμκιν» αναγνωρίζεται ως ένα από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου, ενώ η σκηνή με το πανικόβλητο και αλαφιασμένο πλήθος να τρέχει στα σκαλιά της Οδυσσού κυνηγημένο από τον τσαρικό στρατό, θεωρείται η καλύτερη σκηνή στην ιστορία του κινηματογράφου.

Είχε προηγηθεί η «Απεργία», το 1924, και ακολούθησαν το «Οκτώβρης ή Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο» (1928), το λυρικό «Γενική Γραμμή» (1929), το «Αλέξανδρος Νιέβσκυ» και «Το λιβάδι του Μπεζίν», ενώ το 1945 σκηνοθετεί το «Ιβάν ο Τρομερός» και ένα χρόνο αργότερα το 1946 γυρίζει και το δεύτερο μέρος του της ταινίας. Ο Αϊζενστάιν σκόπευε να γυρίσει και το τρίτο μέρος, της τριλογίας, όμως στις 9 Φεβρουαρίου του 1948 πέθανε από καρδιακή προσβολή σε ηλικία πενήντα χρόνων.

Πέρα από κινηματογραφικός σκηνοθέτης, ο Σεργκέι Αϊζενστάιν, υπήρξε και θεατρικός, ανεβάζοντας στη Μόσχα πολλά έργα, ανάμεσά τους το «Η αυτού μεγαλειότης, η πείνα», «Μάκβεθ του Σαίξπηρ», «Σοφός Άνθρωπος του Οστρόβσκι» και «Μάσκες αερίου», ενώ έγραψε και αρκετά δοκίμια στα οποία αναλύει τα έργα και την τεχνική του και διατυπώνει τις σκέψεις του για την 7η τέχνη.






ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.


Η Διακήρυξη του Βερολίνου και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων....


Το τελευταίο διάστημα στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, έχει δημιουργηθεί ένα κίνημα υπερ της ανοικτής πρόσβασης στην επιστημονική γνώση, για όλους τους χρήστες μέσω του Διαδικτύου.


Μέχρι αυτή τη στιγμή, η επιστημονική γνώση διακινείται μέσω μεγάλων εκδοτικών εταιριών, οι οποίες εκδίδουν τ' αντίστοιχα επιστημονικά περιοδικά, στα οποία οι ερευνητές στέλνουν προς δημοσίευση τις ερευνητικές τους εργασίες.

Οι εταιρίες αυτές, λαμβάνουν κάθε χρόνο ένα τεράστιο ποσό από τους ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς φορείς, προκειμένου να τους επιτρέπουν την πρόσβαση στη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία.

Τον περασμένο Απρίλιο, το Harvard University ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί ν' αντέξει τα 3.5 εκατομμύρια δολλάρια που δίνει το χρόνο, για την πρόσβαση των μελών του στα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Εάν σκεφτείτε το πλήθος των ακαδημαϊκών και ερευνητικών φορέων παγκοσμίως, μπορείτε να καταλάβετε το οικονομικό μέγεθος αυτής της αγοράς.

Είναι μία αγορά, στην οποία οικονομικά αδύναμα Πανεπιστήμια δεν μπορούν να έχουν πλήρη πρόσβαση και αυτό υποδηλώνει περιορισμό στην επιστημονική γνώση, για τα μέλη τους. Δεν είναι λίγες φορές, όπου τα Ελληνικά Πανεπιστήμια έχουν αδυναμία πρόσβασης σε πολλά επιστημονικά περιοδικά, λόγω αδυναμίας καταβολής των αντιστοίχων συνδρομών.

Η πρωτοβουλία που έχει δημιουργηθεί στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, έχει καταλήξει στη Διακήρυξη του Βερολίνου για την Ανοικτή Πρόσβαση στη Γνώση των Θετικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών (Berlin Declaration on Open Access to Knowledge in the Sciences and Humanities), προκειμένου η επιστημονική παραγωγή να είναι ελεύθερα προσβάσιμη σε όλους τους χρήστες μέσω του Διαδικτύου. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ανάμεσα στους επιστημονικούς φορείς που έχουν υπογράψει την παραπάνω Διακήρυξη, βρίσκεται μόνο το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων από τη χώρα μας.

Υπερ της ανοικτής πρόσβασης στην επιστημονική γνώση, λοιπόν. 

Και συμφωνούμε απόλυτα.





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΑΣ; (VIDEO)


1Η Μεγάλη Θανάτωση του ανθρωπίνου γένους έχει ήδη αρχίσει.

Γίνεται μέσα από τις χημικές ουσίες που προστίθενται στο πόσιμο νερό, τα τρόφιμα, τα φάρμακα μας και τον αέρα που αναπνέουμε - χημικές ουσίες που έχουν τη γνωστή επίδραση της μείωσης....της γονιμότητας και τη συντόμευση της διάρκειας της ζωής.

Αυτό το μήνυμα δεν μπορεί πλέον να απορριφθεί ως μια θεωρία συνωμοσίας. Τα γεγονότα είναι σε κοινή θέα. 

Το ντοκιμαντέρ αυτό είναι το πρώτο από μια τριμερή σειρά.Δείχνει πώς τα πρόσθετα στο πόσιμο νερό μας, όπως το φθόριο, δήθεν για την καταπολέμηση της φθοράς των δοντιών, στην πραγματικότητα είναι συγκεκαλυμμένες δόσεις θανάτου. Δείχνει επίσης πώς μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας και την οικογένειά σας.






ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

Η "ΑΘΗΝΑ" ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΩΝ Α.Ε.Ι.


Η «Αθηνά» αλλάζει τον χάρτη των ΑΕΙ
Την πολιτική συναίνεση όλων των κομμάτων επιθυμεί το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να προχωρήσει στην ανακοίνωση και εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά», το οποίο θα επιφέρει μεγάλες αλλαγές στον χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης, καθώς, όπως είπε ο υπουργός Παιδείας, πρόκειται για εθνική υπόθεση.

Χθες ο κ. Αρβανιτόπουλος είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Νωρίς το μεσημέρι συναντήθηκε με τον Φώτη Κουβέλη και τη βουλευτή του κόμματος Μαρία Ρεπούση. Ο κ. Κουβέλης δεν έκανε δηλώσεις, ανακοινώθηκε μόνο ότι «η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα συνεργασίας, με ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με το προωθούμενο πρόγραμμα Αθηνά».

Αργότερα το βράδυ ακολούθησε συνάντηση και με τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος επίσης επέμεινε σε μεταβολές με ακαδημαϊκά κριτήρια αλλά και με βάση την κοινωνική και οικονομική γεωγραφία της χώρας. Μέσα στην εβδομάδα ο υπουργός Παιδείας θα ενημερώσει σχετικά όλους τους αρχηγούς των κομμάτων, σε μια προσπάθεια να έχει ευρεία πολιτική συναίνεση, καθώς γνωρίζει ότι το σχέδιο αυτό θα δεχτεί αντιδράσεις, όχι τόσο από την πανεπιστημιακή κοινότητα όσο από τοπικούς φορείς και παράγοντες αλλά και από βουλευτές.

Σύμφωνα με το «Έθνος», ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχουν θετική στάση όσον αφορά στον εξορθολογισμό των τμημάτων στα ΑΕΙ, αλλά, όπως και η πανεπιστημιακή κοινότητα, ζητούν το σχέδιο να εφαρμοστεί με ακαδημαϊκά κριτήρια και όχι οικονομικά και χωρίς να ικανοποιηθούν «άλλου είδους» συμφέροντα.

Ο υπουργός Παιδείας βιάζεται να προχωρήσει το σχέδιο αυτό καθώς, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, θέλει οι φετινοί υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων να έχουν στο μηχανογραφικό τους δελτίο τα τμήματα όπως θα διαμορφωθούν με τις νέες αλλαγές.

Με ποια κριτήρια θα γίνουν οι συγχωνεύσεις

Τα βασικά κριτήρια που προσμετρώνται από το υπουργείο Παιδείας για τις συγχωνεύσεις τμημάτων μεταξύ άλλων είναι τα εξής:

Το μέγεθος των Ιδρυμάτων.

H αναλογία φοιτητών - διδασκόντων.

H διασπορά των τμημάτων ανά ΑΕΙ - ΤΕΙ κ.ά.

Η ερευνητική δραστηριότητα και η διεθνής αναγνώριση των Ιδρυμάτων: Υπάρχουν αρκετά τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ με σπουδαίο ερευνητικό έργο και διακρίσεις αριστείας. Είναι δεδομένο ότι ανεξαρτήτως της βαθμολογίας που απαιτούν για την εισαγωγή φοιτητών, δεν πρόκειται να συγχωνευθούν.

Κατά πόσον οι εγκαταστάσεις των Ιδρυμάτων (αμφιθέατρα, βιβλιοθήκες, εργαστήρια κ.λπ.) επαρκούν για το σύνολο των φοιτητών.

Το υπουργείο υποστηρίζει ότι τμήματα τα οποία δεν διαθέτουν επαρκείς υποδομές θα πρέπει να συγχωνευθούν με άλλα που έχουν ομοειδές γνωστικό αντικείμενο. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας, ένα από τα βασικότερα κριτήρια που θα ληφθεί υπόψη είναι κατά πόσο σχετίζονται τα γνωστικά αντικείμενα των τμημάτων με τις αναπτυξιακές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Το συγκεκριμένο κριτήριο αφορά κυρίως σχολές της περιφέρειας, οι οποίες θα σηκώσουν το... βάρος των συγχωνεύσεων κατά 80%. Aκόμη, το υπουργείο Παιδείας βασίστηκε σε μελέτες που έχουν γίνει σχετικά με την απορρόφηση των αποφοίτων στην αγορά εργασίας και την ελκυστικότητα των γνωστικών αντικειμένων.

ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr

ΦΡΙΚΗ: ΕΦΤΙΑΞΕ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΕΡΜΑ.


Φρίκη: Έφτιαξε δακτυλίδι από ανθρώπινο δέρμαΕίναι ανατριχιαστικό και στην ιδέα ακόμα, αλλά κάποιοι επιμένουν να το χαρακτηρίζουν "τέχνη".
Ο Αυστραλός σχεδιαστής μόδας Σρούλι Ρεχτ, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης τμήματος του δέρματός του για να φτιάξει ένα ... δακτυλίδι.

Το δέρμα που του αφαιρέθηκε τοποθετήθηκε πάνω σε χρυσό 24 καρατίων.

Το ζήτημα είναι τι είδους τέχνη είναι αυτή.

Και γιατί να έχει διαφορά ένα αντίστοιχο δακτυλίδι ενός κανίβαλου από αυτό του "καλλιτέχνη" Ρεχτ...

Μήπως καμια φορά η "τέχνη" ορισμένων είναι γνώρισμα κοινωνικής παρακμής;

Iδού το "κόσμημα" με τις τριχούλες του επάνω...
Φρίκη: Έφτιαξε δακτυλίδι από ανθρώπινο δέρμα

ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΑΣ;


Γιατί οι νεκροί έρχονται στον ύπνο μας;
O Dr Mark Blagrove είναι καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Swansea και μελετά τα "όνειρα" μέσα από επιστημονικά πειράματα και έρευνες..
.
Eξηγεί τι ακριβώς είναι τα όνειρα, πώς η προσωπικότητα μας επηρεάζει αυτά που βλέπουμε στον ύπνο μας αλλά αναφέρεται και στους λόγους που αγαπημένα πρόσωπα που έχουν φύγει από την ζωή, μας επισκέπτονται στα όνειρα μας!!
"Τι φανερώνουν τα όνειρά μας;"
Mark Blagrove : "Τα περισσότερα όνειρα σχετίζονται με το παρόν και τη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα. Είναι πιθανό επίσης να μπορούν να αποκαλύψουν στοιχεία για γεγονότα του παρελθόντος. Η μεγαλύτερη όμως πιθανότητα παραμένει τα όνειρα να μας πληροφορούν για τα γεγονότα του παρόντος τα οποία ίσως και να μην γνωρίζουμε ότι συμβαίνουν.
Για παράραδειγμα ένα όνειρο μπορεί να μας αποκαλύψει τα αληθινά μας αισθήματά μας για κάποιο συγκεκριμένο άτομο τα οποία συνειδητά μπορεί να μην έχουμε αντιληφθει ή να μην θέλουμε να τα παραδεχτούμε."
"Ο χαρακτήρας επηρεάζει τα όνειρά μας"
Mark Blagrove : "Η προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου επίσης μπορεί να επηρεάσει τα όνειρα του. Άτομα με δημιουργικό χαρακτήρα συνηθίζουν να βλέπουν περίεργα όνειρα μεγαλύτερης διάρκειας με έντονη πλοκή και εναλλαγές συναισθημάτων. Σημαντικό επίσης είναι τα διάφορα επίπεδα ύπνου. Μερικές φορές βρισκόμαστε σε βαθύ ύπνο όπου δεν παρατηρείται κάποιο όνειρο, ενώ μερικές άλλες βρισκόμαστε σε στάδια ενεργού ύπνου, όπου παρατηρείται κίνηση ματιών και ο εγκέφαλος είναι ιδιαίτερα ενεργός. Στην περίπτωση αυτή τα όνειρα αυξάνονται!"
"Γιατί οι νεκροί έρχονται στον ύπνο μας;"
Mark Blagrove : "Επιστημονικά δεν έχει αποδειχτεί οποιαδήποτε δυνατότητα επικοινωνίας με νεκρούς ενώ είμαστε ξύπνιοι. Η επιθυμία όμως να δούμε για μια ακόμη φορά το αγαπημένο μας πρόσωπο που έχει πεθάνει, είναι τόσο μεγάλη που είναι πιθανό να επηρεάζει τα όνειρα μας.
Πέρα από την επιθυμία όμως υπάρχει και η δύναμη της συνήθειας, η καθημερινότητα που βιώναμε με τα πρόσωπα αυτά και η οποια ίσως έρχεται στον ύπνο μας με την μορφή αναμνήσεων. Όταν ξυπνήσουμε από αυτό το όνειρο έχουμε ανάγκη να δεχτούμε οτι δεν ήταν δημιούργημα του μυαλού μας αλλά συνάντηση -έστω ονειρική- με τον δικό μας άνθρωπο. "
"Μπορεί ένας νεκρός να μας μεταφέρει μηνύματα στον ύπνο μας;"
Mark Blagrove : "Αυτό βεβαίως προβληματίζει εμάς τους επιστήμονες. Δηλαδή ο ισχυρισμός πάρα πολλών ανθρώπων ότι ονειρεύονται κάποιον νεκρό κι εκείνος τους μεταφέρει μηνύματα για γεγονότα που θα συμβούν στο μέλλον.
Από τη πλευρά ενός επιστήμονα η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι ο ονειρευόμενος έχει ήδη μια ιδέα των εξελίξεων του μέλλοντος. Επομένως ο ίδιος εκμυστηρεύεται στον εαυτό του μέσω του νεκρού, πληροφορίες που έχει κρυμμένες στο υποσυνείδητό του.
Λυπάμαι αλλά δεν έχω επιστημονικές αποδείξεις οτι πράγματι οι νεκροί έρχονται από τον άλλο κόσμο στα όνειρα των ζωντανών και μάλιστα τους αποκαλύπτουν τα μελλούμενα. Είμαι υποχρεωμένος να ερμηνεύσω τέτοια γεγονότα με βάση την ψυχολογία και όχι την μεταφυσική.
Αυτό που προτείνω είναι την επόμενη φορά που θα ονειρευτείτε κάποιον δικό σας που είναι νεκρός, δώστε μεγάλη προσοχή σε αυτά που θα σας πει: είναι πράγματα που δεν τολμάτε να πείτε στον εαυτό σας ενώ είστε ξύπνιοι και του τα αποκαλύπτετε την νύχτα μέσω ενός νεκρού προσώπου!!"





ΠΗΓΗ...http://www.newsbomb.gr

ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΗ LEGO ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.




Τούρκοι καταγγέλλουν ως ρατσιστικό γνωστό παιχνίδι
Για ρατσισμό κατηγορεί την εταιρεία παιχνιδιών Lego η τουρκική κοινότητα της Αυστρίας, επειδή σχεδίασε το παλάτι ενός κακού χαρακτήρα του Star Wars με βάση τους μιναρέδες της Αγίας Σοφίας.


Πρόκειται για ένα παιχνίδι της Lego που αναπαριστά το παλάτι του «Jabba the Hutt», μοχθηρού χαρακτήρα της σειράς ταινιών φαντασίας του Τζορτζ Λούκας.
Ο Jabba the Hutt ήταν ένας εξωγήινος με μορφή σαλιγκαριού.
Ως εκ τούτου, οι Τούρκοι της Αυστρίας θίχτηκαν, καθώς όπως υποστηρίζουν συνδέεται το Μουσείο –πλέον- της Αγίας Σοφίας, όπως και εν γένει οι μουσουλμάνοι με δόλιους και εγκληματικούς χαρακτήρες στη συνείδηση των παιδιών.

Τούρκοι καταγγέλλουν ως ρατσιστικό γνωστό παιχνίδι



ΠΗΓΗ...http://www.newsbomb.gr

Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ.



Η ψυχολογική αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίαςΗ λανθασμένη στάση των γονιών μπορεί να εντείνει το πρόβλημα

Η παιδική παχυσαρκία εμφανίζεται στις σημερινές δυτικές κοινωνίες με όλο και αυξανόμενα ποσοστά, με τη χώρα μας να κατέχει δυστυχώς τη δεύτερη θέση στη σχετική λίστα, μετά τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις του ερευνητικού ινστιτούτου UMHRI.

Ενώ, εκ πρώτης όψεως, η παιδική παχυσαρκία φαίνεται να οφείλεται κυρίως στην ανθυγιεινή διατροφή ενός γενικότερα μη σωστά δομημένου προγράμματος διατροφής, που συχνά συναντάται στην ελληνική οικογένεια, έχει σημασία να κατανοήσουμε την ψυχολογική διάσταση του φαινομένου αυτού, που θα μας βοηθήσει στην πιο ολοκληρωμένη αντιμετώπισή του.

Η ερώτηση «γιατί το παιδί είναι υπέρβαρο;» είναι σωστή για να ξεκινήσει κανείς, μιας και η παχυσαρκία μπορεί να θεωρηθεί από μόνη της ως σύμπτωμα που κατ’ επέκταση προκαλεί δευτερογενείς ψυχολογικές επιπτώσεις. 

Όπως στους ενήλικες, έτσι και στα παιδιά, η κατάποση τροφής συχνά συνδέεται με μια ψυχολογική ανάγκη για «γέμισμα» ή αναπλήρωση (κάτι ανάλογο του καπνίσματος), που προσδίδει ένα αίσθημα «παρηγοριάς» ή επιβράβευσης. Συχνά νιώθουμε την ανάγκη να φάμε, όχι γιατί πραγματικά πεινάμε, αλλά γιατί μέσω του φαγητού νιώθουμε μια ικανοποίηση που καλύπτει κάποιες άλλες ψυχολογικές ανάγκες.

Οι συνηθέστεροι λόγοι που οδηγούν στην υπερφαγία σχετίζονται με αισθήματα μοναξιάς και κατάθλιψης, με το αίσθημα της χαμηλής αυτοεκτίμησης, με το στρες, καθώς και με το συναίσθημα της «βαριεστιμάρας» και του αντίστοιχου «κενού» που βιώνεται.

Εν συνεχεία, η κακή αυτο-εικόνα και η κακή αίσθηση σώματος, σε συνδυασμό με τον κοινωνικό στιγματισμό, οδηγούν σε συναισθήματα ενοχών και περαιτέρω μείωση της αυτοεκτίμησης, που ενισχύουν εκ νέου την «απαγορευμένη συμπεριφορά», δηλαδή την κατάποση τροφής, δημιουργώντας έτσι ένα φαύλο κύκλο.

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι ο κοινωνικός στιγματισμός είναι ιδιαίτερα αυξημένος μεταξύ των παιδιών, καθώς συχνά ένα υπέρβαρο παιδί περιθωριοποιείται στο σχολείο ή τις εξωσχολικές δραστηριότητες ή γίνεται αντικείμενο περιφρόνησης και «κοροϊδίας», που το απομονώνουν και το «κλείνουν» ακόμα περισσότερο.

Ο ρόλος των γονιών

Επίσης, η στάση των ίδιων των γονέων προς το παιδί, επηρεάζει αρνητικά τόσο την αυτοεκτίμηση όσο και αυξάνει την τάση για υπερφαγία. 

Έτσι, αν για παράδειγμα ένας γονιός νιώθει ντροπή, οίκτο ή αηδία που το παιδί του είναι υπέρβαρο, μπορεί άθελά του να του μεταφέρει αυτά τα συναισθήματα αποστροφής και απαξίωσης, κάτι που γίνεται συχνά με την κριτική ή με τη βίαιη απαγόρευση των «κακών» τροφών από το σπίτι, ή ακόμα χειρότερα όταν η απαγόρευση επιβάλλεται μόνο στο συγκεκριμένο παιδί (και όχι π.χ. στα αδέλφια του ή στα άλλα μέλη της οικογένειας). 

Επομένως, το σωστό πρόγραμμα διατροφής για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας, πρέπει να εφαρμόζεται σε συνδυασμό με τη σωστή αντιμετώπιση και στάση που τρέφουμε προς το παιδί.

Οι γονείς πρέπει να αφιερώσουν χρόνο, ώστε κατ’ αρχήν να εντοπίσουν πότε και υπό ποιες συνθήκες το παιδί τους καταφεύγει στην τροφή ή πότε άρχισε να παίρνει συστηματικά βάρος. Τα στοιχεία αυτά μπορεί να τους βοηθήσουν στην περαιτέρω διερεύνηση των βαθύτερων αιτιών της υπερφαγίας. 

Μήπως το παιδί περνάει μια στρεσογόνο φάση στη ζωή του (για παράδειγμα τσακωμοί, διαζύγιο, θάνατος, γέννηση νέου παιδιού στην οικογένεια); Μήπως πιέζεται από αυξημένες προσδοκίες γονιών και δασκάλων, και έτσι η τροφή αποτελεί επιβράβευση σε ένα κοπιαστικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων; Μήπως μένει πολλές ώρες μόνο του, χωρίς την ποιοτική συναισθηματική επαφή των γονιών του; Μήπως το παιδί μας βιώνει κάτι άλλο, που δεν το γνωρίζουμε;

Πώς μπορεί να βοηθήσει ο ψυχολόγος

Ένας ψυχολόγος μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους γονείς, τόσο να αντιληφθούν τους βαθύτερους λόγους που οδηγούν το παιδί στην υπερφαγία, όσο και στο δουν καλύτερα το δικό τους ρόλο στο όλο θέμα και στο πώς μπορούν  να βοηθήσουν το παιδί. 

Η δυναμική των σχέσεων κάθε οικογένειας, της σχέσης παιδιού-γονιού, όπως και κάθε παιδί και κάθε γονιός, είναι μοναδικά, και θα χρειαστεί να στρέψουμε το βλέμμα με σεβασμό και ενδιαφέρον στην κάθε περίπτωση ξεχωριστά. 

Βεβαίως, η αποδοχή και η αγάπη παραμένουν πάντοτε η ουσιαστικότερη θεραπεία που μπορεί να προσφερθεί στο παιδί. Αποδεχτείτε το, ζήστε κοντά του, γνωρίστε το, ακούστε το, χαϊδέψτε το στη ζεστή αγκαλιά σας, δώστε του χώρο μέσα σας!

Πηγή: mednutrition.gr

"ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ" ΣΕ GOLDMAN SACHS ΚΑΙ SHELL.


«Βραβείο της ντροπής» σε Goldman Sachs και ShellΚατηγορούνται για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και περιβαλλοντικά εγκλήματα

Η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs, σύμβολο των κακών πρακτικών του χρηματοπιστωτικού τομέα και η πετρελαϊκή εταιρεία Shell, η οποία κατηγορείται ότι έχει συμβάλει στη μείωση των αιώνιων πάγων της Αρκτικής, διακρίθηκαν σήμερα με το «βραβείο της ντροπής» 2013 που τους απονεμήθηκε κυρίως από το ελβετικό τμήμα της οργάνωσης Greenpeace.

Τα βραβεία αυτά απονέμονται κάθε χρόνο στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός σε επιχειρήσεις που κατηγορούνται για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ιδιαίτερα σοβαρά περιβαλλοντικά εγκλήματα.

Το 2012 τα βραβεία αυτά είχαν απονεμηθεί στην αμερικανική τράπεζα Barclays και στο βραζιλιάνικο όμιλο πρώτων υλών Vale.

H Goldman Sachs παίρνει το βραβείο της επιτροπής, η οποία έκρινε πως η αμερικανική τράπεζα υπήρξε ένας «κεντρικός πρωταγωνιστής της παγκοσμιοποίησης, τροφοδοτώντας τα κέρδη μερικών ελάχιστων κατεχόντων μέσω τεράστιων ανισοτήτων και της ένδειας μεγάλων στρωμάτων του πληθυσμού».

Η Greenpeace Ελβετίας και η Διακήρυξη της Βέρνης, μια ελβετική μη κυβερνητική οργάνωση, κατήγγειλαν επίσης τους «διευθυντές της Goldman Sachs, οι οποίοι ελέγχουν την περιστρεφόμενη πόρτα, κατέχοντας διαδοχικά θέσεις στους κόλπους της τράπεζας και δημόσιες ή πολιτικές θέσεις, και εξασφαλίζουν για τον εαυτό τους τις δουλειές του αύριο».

Σύμφωνα με τον Μίκαελ Μπαουμγκάρτνερ, μέλος της επιτροπής, «η Goldman Sachs είναι όχι μόνον ένας από τους κύριους ωφελημένους της οικονομικής κρίσης, αλλά κατέχει επίσης μια κυρίαρχη θέση στο καζίνο των πρώτων υλών. Η τράπεζα άρχισε να αποσταθεροποιεί τις τιμές και αν οι τιμές των τροφίμων σπάσουν και πάλι όλα τα ρεκόρ, όπως το 2008, εκατομμύρια άνθρωποι θα πεινάσουν και θα εξαθλιωθούν».

Η αγγλο-ολλανδική εταιρεία Shell έλαβε το βραβείο του κοινού, έπειτα από online ψηφοφορία 41.800 ανθρώπων. Η Shell κατηγορείται ότι συνέβαλε στην κλιματική αλλαγή μέσω των υπεράκτιων πετρελαϊκών εγκαταστάσεών της στην Αρκτική.

Με αυτές τις γεωτρήσεις, η Shell «ποντάρει σ' έναν από τους τελευταίους φυσικούς παράδεισους στη γη και θέτει σε κίνδυνο 4 εκατομμύρια προσωπικό καθώς και μια απίστευτη πανίδα». Για τον Κούμι Ναϊντού, διευθυντή της Greenpeace International, «η Shel επένδυσε 4,5 δισεκ. δολάρια σ' ένα ανόητο σχέδιο, πολύ παρακινδυνευμένο και το οποίο δεν είναι παρά πηγή προβλημάτων».

Εκτός από τις δύο που κέρδισαν το «βραβείο της ντροπής» 2013, κατονομάσθηκαν άλλες πέντε επιχειρήσεις: οι Alstom (Γαλλία), Coal India (Ινδία), G4S (Βρετανία), Lonmin (Νέα Ζηλανδία) και Repower (Ελβετία).




ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.



Ο βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη Ερώτηση με την οποία ζητεί να δοθούν πρόσθετα κίνητρα στους αστυνομικούς που υπηρετούν στις ειδικές δυνάμεις.

Την Ερώτησή του αυτή την προσυπογράφουν ακόμη 44 βουλευτές.

Παρατίθεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Αθήνα 24 01 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς τον κ. Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη 

ΘΕΜΑ: «Ανάγκη για πρόσθετα κίνητρα στους υπηρετούντες στις Ειδικές Αστυνομικές Δυνάμεις»
         
Όχι μόνον ιδιαίτερα επίπονο και υπεύθυνο, αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνο, είναι το έργο των αστυνομικών που υπηρετούν στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής και Θεσσαλονίκης, δηλαδή στις Ειδικές Αστυνομικές Δυνάμεις (ΜΑΤ, ΥΜΕΤ κλπ). Στα πλαίσια της συνεπούς και αποτελεσματικής εκτέλεσης της αποστολής τους, έχουν μεταξύ άλλων την υποχρέωση και το καθήκον να ελέγχουν τις δημόσιες συγκεντρώσεις, όπως ορίζουν το Σύνταγμα και οι Νόμοι, να προστατεύουν περιουσίες αλλά και τα δικαιώματα όλων των πολιτών, καθώς και να επεμβαίνουν άμεσα σε έκνομες βίαιες εκδηλώσεις και εγκληματικές ενέργειες όπως εξεγέρσεις κρατουμένων φυλακών, ένοπλες ληστείες, ρισκάροντας σχεδόν καθημερινά, όχι μόνον την αρτιμέλειά τους αλλά και την ίδια τη ζωή τους. Κατ’ επανάληψη γίνονται στόχοι κακοποιών και άλλων αντικοινωνικών στοιχείων, απειλούνται, λοιδορούνται, προκαλούνται, την ώρα που οι ίδιοι, οφείλουν να επιδεικνύουν αυτοπειθαρχία και αυτοσυγκράτηση, αντοχή, ομαδική δράση στο πλαίσιο των Νόμων και των εντολών που οφείλουν να εκτελέσουν.
          Οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν είναι κάτι περισσότερο από προφανείς και καταγράφονται και σε επίσημα στοιχεία: Από την 1/1/2008 μέχρι την 30/04/2012 είχαμε 1514 τραυματισμούς ανδρών των Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων. Πολλοί εξ αυτών μάλιστα έχουν νοσηλευτεί επί μακρόν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τις αγωνιούσες οικογένειές τους. Γι’ αυτό και η Πολιτεία, αναγνωρίζοντας την επικινδυνότητα της εργασίας τους, τους έχει δώσει μηνιαίο επίδομα ¨ειδικών συνθηκών¨ .
Όμως, επειδή τελευταία αυτές οι ¨ειδικές¨ επικίνδυνες συνθήκες, έχουν επιδεινωθεί λόγω και των γνωστών οξυμένων κοινωνικών προβλημάτων στη χώρα μας, αρκετοί εξ αυτών θέλουν είτε να φύγουν, είτε να μετατεθούν σε άλλες υπηρεσίες.
Συνεπώς απαιτείται η καθιέρωση πρόσθετων κινήτρων, όχι μόνον για να μη φύγουν οι ήδη υπηρετούντες με την μεγάλη εμπειρία, αλλά και για να προσελκυσθούν νέοι.


ΕΡΩΤΑΤΑΙ λοιπόν ο κ. Υπουργός

1.    Αν προτίθεται να τροποποιήσει το Π.Δ. 100/2003, με πρόβλεψη επιπλέον μορίων για κάθε έτος παραμονής στην ίδια υπηρεσία με τα ίδια καθήκοντα, ώστε εάν κάποιος το επιθυμεί, να μπορεί να μετατίθεται ευκολότερα στον τόπο της επιλογής του.
2.    Αν επίσης προτίθεται να θεσπίσει ότι, σε περίπτωση τραυματισμού και μακράς νοσηλείας, να δίδεται στον αστυνομικό αυτόν η δυνατότητα της άμεσης μετάθεσης.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ                                      24/01/2013

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ SITE ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.



ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα κατέθεσαν οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με τη λειτουργία του διαδικτυακού τόπου μέσω του οποίου προσφέρονται υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Στην προσπάθεια εξομάλυνσης της δυσμενούς κατάστασης που επικρατεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εξαιτίας της έλλειψης στελεχιακού δυναμικού και προκειμένου να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι πολίτες, η διοίκηση του Υπουργείου Οικονομικών με σχετικό δελτίο τύπου στις 5 Οκτωβρίου 2012 ανακοίνωσε τη δημιουργία διαδικτυακού τόπου με ηλεκτρονική διεύθυνση: https://portal.gsis.gr/portal/page/portal/SYNTMIST,  καθώς και ένα σύνδεσμο μέσω της κεντρικής σελίδας του Υπουργείου Οικονομικών  www.minfin.gr, οι οποίοι τέθηκαν σε λειτουργία από τις 12 Οκτωβρίου 2012. Οι ανωτέρω διαδικτυακοί τόποι σχεδιάστηκαν για να παρέχουν υπηρεσίες στους ενδιαφερόμενους (εν ενεργεία Δημόσιους Υπάλληλους και Λειτουργούς και Συνταξιούχους του Δημοσίου), οι οποίοι θα μπορούσαν να πληροφορηθούν για τις συντάξεις τους αλλά και για την πορεία της αιτήσεως συνταξιοδότησης.

Ωστόσο μέχρι και τις 24 Ιανουαρίου, οι εν λόγω διαδικτυακοί τόποι παρουσιάζουν προβλήματα και δεν είναι προσβάσιμοι  στους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι προκειμένου να ενημερωθούν για τα αιτήματα τους θα πρέπει είτε να καλέσουν στην υπηρεσία τις επιτρεπόμενες ημέρες για το κοινό, δηλαδή Δευτέρα 11.30-14.30 και Πέμπτη 11.30-14.30,  είτε να παραβρεθούν αυτοπροσώπως, είτε να χρησιμοποιήσουν το δικαίωμα της νόμιμης εκπροσώπησης από δικηγόρο. 

Έπειτα από πλήθος καταγγελιών από τους πολίτες ότι, η τηλεφωνική επικοινωνία με τους αρμόδιους υπαλλήλους του Γ.Λ.Κ είναι αδύνατη, τόσο κατά τις ημέρες εξυπηρέτησης του κοινού, όσο και κατά τις υπόλοιπες ημέρες τις εβδομάδας, οπότε η είσοδος δεν είναι επιτρεπτή στο κοινό. Η δυνατότητα του κοινού να επισκεφτεί το Γ.Λ.Κ. μόνο κατά τις ημέρες Δευτέρα και Πέμπτη 11.30-14.30 καθιστά αδύνατη την εξυπηρέτηση καθώς υπάρχει μεγάλος συνωστισμός με αποτέλεσμα να μην αρκεί η μια επίσκεψη προκειμένου κάποιος να εξυπηρετηθεί. Αν αναλογιστεί κανείς τη δυσχερή θέση των ατόμων που προέρχονται από την επαρχία, οι οποίοι πρέπει να επωμιστούν το δυσβάσταχτο κόστος της μετακίνησης στην Αθήνα, με αμφίβολο το ενδεχόμενο να εξυπηρετηθούν με μια μόνο επίσκεψη, καταλαβαίνει ότι το πρόβλημα αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις. Επιπλέον, το δικαίωμα της νόμιμης εκπροσώπησης από δικηγόρο, καθιστά μια επιπλέον αγκύλωση για τους συναλλασσόμενους, καθώς στο σύνολό τους είναι άτομα που περιμένουν κατά μέσο όρο 2 χρόνια για να συνταξιοδοτηθούν και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος της νόμιμης εκπροσώπησης από δικηγόρο.


Ως εκ τούτου, οι Βουλευτές ερωτούν τον αρμόδιο Υπουργό, πότε προτίθεται να θέσει επίσημα σε κανονική λειτουργία το διαδικτυακό τόπο του Γ.Λ.Κ, αν σκοπεύει να αλλάξει το πρόγραμμα του κοινού ώστε οι επιτρεπόμενες μέρες να γίνουν διαδοχικές και οι πολίτες από την επαρχία να μην επιβαρύνονται με κόστος διπλής μετακίνησης στην Αθήνα, αν προτίθεται να ενισχύσει την υπηρεσία με τον απαιτούμενο και αναγκαίο αριθμό υπαλλήλων για την καλύτερη και άμεση εξυπηρέτηση του κοινού και τέλος, αν βρίσκεται στις προθέσεις της ηγεσίας του Υπουργείου να δοθούν αρμοδιότητες στα ΚΕΠ προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες που δεν διαθέτουν την ικανότητα χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Την ερώτηση συνυπογράφει και ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.




    Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αλμωπίας προτίθεται να προβεί σε προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης για τις ανάγκες των σχολείων για ορισμένο χρονικό διάστημα . Παρακαλούνται οι προμηθευτές πετρελαίου θέρμανσης που θέλουν να προμηθεύσουν  τη Σχολική Επιτροπή με πετρέλαιο θέρμανσης , να υποβάλουν την προσφορά τους μέχρι την Παρασκευή 25/01/2013 στο γραφείο της Σχολικής Επιτροπής στο Δημαρχείο.

    Για περισσότερες πληροφορίες στο γραφείο της  Σχολικής Επιτροπής  (τηλ. 2384350207).


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Δεμιρτζίδης Θωμάς

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΑΤΖΟΒΙΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ.



Συνάντηση της Δημοτικής Αρχής με τους Τοπικούς Φορείς της Αλμωπίας για το Καρατζοβίτικο Καρναβάλι.

   Τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση των τοπικών φορέων της Αλμωπίας με τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Αλμωπίας. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Πασόης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κ. Χρήστου Αναστάσιος, η Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Α. κ. Δούκα Αθηνά ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Καραμαριάς Σταύρος, ο αντιπρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Α. κ. Δεμερτζίδης Θωμάς και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αριδαίας κ. Ελπασίδης Σόλων όπως και εκπρόσωποι των πολιτιστικών και άλλων συλλόγων της περιοχής.

   Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν η διοργάνωση του φετινού καρναβαλιού μέσα στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε. Κοινή διαπίστωση ήταν ότι θα πρέπει όλοι οι φορείς της Αλμωπίας να συμβάλλουν ούτως ώστε να πραγματοποιηθούν και φέτος οι εκδηλώσεις, χωρίς να επιβαρυνθούν τα οικονομικά του Δήμου άρα και οι πολίτες της Αλμωπίας. Γι’ αυτόν το λόγο προγραμματίστηκε συνάντηση με τους καταστηματάρχες της περιοχής τη Παρασκευή 25 Ιανουαρίου και ώρα 12:00 μ.μ.

   Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε η παρέλαση των καρναβαλιστών να πραγματοποιηθεί στην Αριδαία την Κυριακή 17 Μαρτίου και ώρα 16:30 μ.μ. ενώ την ίδια μέρα στις 13:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν η αναβίωση του εθίμου της «Τζαμάλας» στο γήπεδο του Προδρόμου και στις 12:00 μ.μ. η αναβίωση του εθίμου « Η δίκη του Καδή» στην Πολυκάρπη.



Από Το Δήμο Αλμωπίας

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.


 
  ΕΡΩΤΗΣΗ 
Του βουλευτή Πέλλας Γιώργου ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ
ΠΡΟΣ τον κύριο Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη .
ΘΕΜΑ: «Επιτακτική Ανάγκη να συνεχισθεί η λειτουργία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Αριδαίας».
Μεγάλες και εύλογες ανησυχίες διακατέχουν το τελευταίο διάστημα τους συμπατριώτες μας δημότες της Αλμωπίας, από τις διακινούμενες φήμες, ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Αριδαίας, όπου και η έδρα της, θα καταργηθεί ή θα συγχωνευθεί, μακραίνοντας έτσι τη λίστα των Δημοσίων Υπηρεσιών της περιοχής που κλείνουν ή συγχωνεύονται.
Μια τέτοια προοπτική (εάν, βεβαίως, έχουν βάση οι περιρρέουσες ανεπίσημες ¨πληροφορίες¨), θα αποτελέσει σοβαρότατο λάθος με πιθανές δραματικές συνέπειες, για το περιβάλλον, για περιουσίες αστικές και αγροτικές, ενδεχομένως και για ανθρώπινες ζωές. 
Οι κίνδυνοι συνίστανται στις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει ο Δήμος Αλμωπίας και οι οποίες τον καθιστούν εξαιρετικά ευάλωτο: Η τεράστια γεωγραφική έκταση (τρίτος σε έκταση Δήμος στην Ελλάδα), μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις μεταξύ χωριών και οικισμών που, ήδη βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από την Αριδαία (έδρα, επαναλαμβάνω, της Υπηρεσίας), μεγάλος αριθμός δασών και ευρύτερων δασικών και λοιπών εκτάσεων. 
Τα παραπάνω καθιστούν συνεπώς επιβεβλημένη την ύπαρξη στην περιοχή μιας Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και μάλιστα επαρκώς επανδρωμένης και εξοπλισμένης, ώστε να επεμβαίνει έγκαιρα και κυρίως αποτελεσματικά για την προστασία ανθρώπινων ζωών, περιουσιών και δασών και να συμβάλλει καθοριστικά στην εμπέδωση ενός κοινού αισθήματος ασφαλείας. 
ΕΠΕΙΔΗ ο Ερωτών, σε ανάλογη Ερώτηση, σε προκάτοχο ηγεσία του Υπουργείου, έλαβε απάντηση που, δυστυχώς, δεν ξεκαθάρισε τις προθέσεις για το μέλλον της συγκεκριμένης Υπηρεσίας… 
ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ως εκ τούτου ο κύριος Υπουργός, να ενημερώσει:
*Ποιες είναι οι προθέσεις του Υπουργείου σε ό,τι αφορά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Αριδαίας;
* Τα όσα εξετέθησαν ανωτέρω με την ανάπτυξη της Ερώτησής μου (και τα οποία προφανέστατα είναι γνωστά και σε αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, συνιστούν ή όχι απόλυτη αναγκαιότητα για την παραμονή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Αριδαίας και την απρόσκοπτη λειτουργία της;
*Θα μπορούσε αυτό να το εγγυηθεί ο κ. Υπουργός, ώστε να αμλυνθούν οι εύλογες ανησυχίες των συμπατριωτών μας, και να μη διαταραχθεί περισσότερο, το αίσθημα ασφάλειας στην Κοινή Γνώμη; 
Ο Ερωτών 
Γιώργος Καρασμάνης
Βουλευτής Πέλλας

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...