Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

Ο μεγαλύτερος φασίστας το κράτος
Ήταν ένα μικρό καράβι και τώρα ποιος - ποιος θα φαγωθεί, σε κάποιον θα πέσει ο κλήρος και όλοι οι υπόλοιποι θα συνεχίσουμε με παγωμένο αίμα στον γνωστό χαρούμενο σκοπό. Εδώ που βρισκόμαστε δεν υπάρχει δύναμη να αντιδράσεις, είμαστε όλοι εγκλωβισμένοι στην ίδια ουσία, στο ίδιο καράβι και πάντα κάποιος άλλος αποφασίζει για εμάς. Δεν υπάρχει ούτε ένας που να μην ντρέπεται για αυτό, ντροπή που γίναμε δούλοι της, ντροπή που μας κυριεύουν τα ένστικτα και σκεφτόμαστε μόνο στη θολούρα μας, ντροπή που τους πληρώνουμε για να μας έχουν δούλους.

Και έτσι κάθε φορά χάνουμε και κάποιον και είμαστε ανήμποροι να τον βοηθήσουμε, πώς άλλωστε αφού κι εμείς οι ίδιοι είμαστε χαμένοι. Κάποιες στιγμές γεννιέται μια κρυφή χαρά που καταφέραμε για λίγο ακόμα, έστω για αυτό το λίγο να είμαστε πάνω στο καράβι, έστω κι έτσι. Ύστερα τύψεις, τύψεις γι' αυτόν που έφυγε, τύψεις για τους δικούς μας ανθρώπους και τα τόσα αναπάντητα γιατί.

Όλοι μας κάποια στιγμή προσπαθήσαμε, είπαμε τέλος, από εδώ και πέρα καθαροί, και δεν ήταν μόνο ο εθισμός που σε γυρίζει πίσω, είναι και όλο αυτά τα βλέμματα που σε χώνουν όλο και περισσότερο στο περιθώριο. Είναι οι κοινωνία, που ενώ σου προσφέρει απλόχερα ουσίες, έπειτα δεν μπορεί ούτε να σε βοηθήσει στην απεξάρτηση, ούτε να σε επανεντάξει. Είναι που μέχρι να έρθει το νούμερό σου για να μπεις στο πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ σίγουρα δεν θα το χρειάζεσαι πια... Είναι που ο εθισμός στις ουσίες είναι η πιο αποτελεσματική καταστολή. Είναι που το κράτος είναι ο πρώτος και πιο επικίνδυνος φασίστας απέναντι σε κάθε εξαρτημένο. Μερικές από τις πιο συνηθισμένες σκέψεις ενός εξαρτημένου ατόμου. Το ερώτημα είναι τι κάνουμε όλοι εμείς τόσα χρόνια για αυτήν τη μορφή φασισμού.

Τα ναρκωτικά δεν βγήκαν με την οικονομική κρίση, έχουν θάψει πολλά παιδιά χρόνια τώρα. Και δεν είναι η ενημέρωση που λείπει και αυτό το γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά. Τι κάνει λοιπόν μια κοινωνία όταν επί δεκαετίες κάποιοι δηλητηριάζουν ασταμάτητα τα σχολεία της; Τι κάνουμε εμείς όταν ο ναρκομανής αντιμετωπίζεται σαν εγκληματίας και όχι σαν άρρωστος που έχει δικαίωμα στη θεραπεία; Πώς το αντέχει ένας πολίτης όταν στον συμπολίτη του στερείται το δικαίωμα στη ζωή γιατί δεν έχει το σωστό νούμερο στη λίστα;

Ένα επόμενο ερώτημα είναι πώς γίνεται όπου και να κοιτάξεις να ανακαλύπτεις διαφορετικές μορφές φασιμού που δεν γεννήθηκαν τώρα και να συνεχίζεις να πιστεύεις ότι δεν ευθύνεσαι, όλοι έχουμε μερίδιο στην ευθύνη για την όποια μορφή φασισμού. Είναι καλό που αρχίζουμε δειλά - δειλά να τις καταγράφουμε δημόσια, αλλά δεν θα είναι τίποτα παραπάνω από ανούσιες αραδιασμένες λέξεις αν στον αυριανό απολογισμό μας παραμείνουμε ίδιοι.





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...