Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΤΑ 5 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ "FUCK THE EUROPE" ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ.

Tα 5 μαθήματα που πήραμε μετά το «fuck the Europe!» μιας Αμερικανίδας υφυπουργού

Ξέραμε ότι οι πρώην πρόεδροι Τζόνσον και Νίξον μιλούσαν σαν φορτηγατζήδες όταν ήταν μόνοι στο οβάλ γραφείο. Αγνοούσαμε όμως ότι και οι διπλωμάτες των ΗΠΑ συνεχίζουν αυτή την παράδοση ως σήμερα, γράφει η έγκυρη γαλλική εφημερίδα Le Monde, με αφορμή τα «γαλλικά» της Βικτόρια Νούλαντ, υφυπουργού για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις η οποία στις 6 Φεβρουαρίου είπε για την Ευρωπαϊκή Ενωση: «Δεν πάνε να γ@@@@νε!».

Η φράση ειπώθηκε σε μια τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ της κ. Νούλαντ και του αμερικανού πρεσβευτή στο Κίεβο Geoffrey Pyatt. Τη συνομιλία τους κατέγραψαν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες δεν έχασαν ευκαιρία να «δώσουν» στεγνά την Νούλαντ.


5 μαθήματα μπορούμε να εξάγουμε από αυτή τη φράση:


1. Η Μόσχα δεν διαστάζει να χρησιμοποιήσει τις παλιές μεθόδους της KGB
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters η συνομιλία καταγράφηκε και ανέβηκε στο youtube από τον Dmitri Loskoutov, συνεργάτη του αντιπροέδρου της Ρωσίας Ρογκοζίν με ρωσικούς υπότιτλους, μάλιστα.


2. Δεν υπάρχει πλέον μυστική διπλωματία
Μετά την τεράστια διαρροή εγγράφων από τα WikiLeaks το 2010 και την υπόθεση Σνόουντεν το 2013 οι Αμερικανοί γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν πλέον μυστικά. Η NSA ακούει ολόκληρο τον πλανήτη και δύο διπλωμάτες δεν φοβούνται ότι τους ακούνε;


3. Τα λόγια της Νούλαντ δείχνουν τη βαθιά ρήξη μεταξύ ΗΠΑ-ΕΕ για την Ουκρανία
Οι Αμερικανοί ασχολούνται με την κρίση στην Ουκρανία με τις μεθόδους του ψυχρού πολέμου: η Δύση εναντίον της Ρωσίας. Θέλουν να πάρουν μέτρα και δεν καταλαβαίνουν γιατί η Ευρωπαϊκή Ενωση διστάζει. Η ΕΕ από την πλευρά της κρίνει ότι στην Ουκρανία συγκρούονται αυτοί που θέλουν την είσοδο στην Ευρώπη και αυτοί που δεν θέλουν. Αυτά οι Αμερικανοί δεν τα κατανοούν. Είναι ενδεικτικό ότι ο σύζυγος της Νούλαντ, Robert Kagan, έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «Η Δύναμη και η Αδυναμία» το 2003 στο οποίο εξηγούσε ότι «οι Αμερικανοί είναι ο Αρης και οι Ευρωπαίοι η Αφροδίτη». Προφανώς την ίδια άποψη έχει και η κ. Νούλαντ. Το θέμα είναι ότι οι Αμερικανοί δεν έχουν συγκεκριμένη πρόταση για την κρίση της Ουκρανίας.


4. Η αλαζονεία των ΗΠΑ
Η οικειότητα με την οποία η υφυπουργός αποκαλεί τους επικεφαλής της ουκρανικής αντιπολίτευσης -«Γιατς» ονομάζει τον Αρσένι Γιατσένιουικ, «Kλιτς» ονομάζει τον Βιτάλι Κλίτσκο και οι θέσεις που λέει ότι τους ετοιμάζει στην επόμενη κυβέρνηση είναι ενδεικτικές μια απίστευτης επιπολαιότητας και αλλαζονείας. Αν ληφθεί υπόψιν η αποτυχία των ΗΠΑ να στηρίξουν κυβερνήσεις σε ξένες χώρες τα τελευταία 10 χρόνια, η επιπολαιότητα είναι ακόμη μεγαλύτερη. Η Νούλαντ μιλάει με τον πρεσβευτή της στο Κίεβο για τους πρωταγωνιστές της ουκρανικής αντιπολίτευσης σαν η τύχη τους να εξαρτάται από αυτούς, γεγονός που δεν ισχύει


5. Η γερμανική απόγνωση
Αυτή η υπόθεση έκανε ακόμη πιο έξαλλη την Ανγκελα Μέρκελ, η οποία δεν διατηρεί τις καλύτερες σχέσεις με τις ΗΠΑ. Η Μέρκελ δεν έχει ακόμη χωνέψει τις αποκαλύψεις Σνόουντεν σύμφωνα με τις οποίες η NSA άκουγε το τηλέφωνό της. Η γερμανίδα καγκελάριος ήταν η πρώτη που αντέδρασε στη φράση της κ. Νούλαντ λέγοντας ότι είναι «απολύτως απαράδεκτα» τα όσα είπε.






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...