Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΛΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΕΔΕΣΣΑ.


Δ. Σταμενίτης: « Αναζητούμε την καλύτερη λύση για τις καταπατημένες εκτάσεις των περιοχών Έδεσσας και Γιαννιτσών»
«Επαφές του Βουλευτή στο Υπουργείο Οικονομικών»
Με στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών συνομιλεί το τελευταίο διάστημα ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης. Μετά την επιστολή του προς τους Υπουργούς Επικρατείας και Οικονομικών και στον Γραμματέα της Κυβέρνησης στις 14 Ιανουαρίου 2014 σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς στις περιοχές των πρώην στρατοπέδων «Φιλιππάκου» και «Καψάλη» Γιαννιτσών και «Καραμάν», «Ντερέ» και «Αγίου Μάρκου» Έδεσσας, ο κ. Σταμενίτης συναντήθηκε και με στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να δοθεί μια δίκαιη λύση.
Συγκεκριμένα, στα πλαίσια του εξεταζόμενου νομοσχεδίου ο κ. Σταμενίτης έχει καταθέσει τροπολογία με την οποία ζητά: «Σε περίπτωση ύπαρξης κτίσματος επί του προς εξαγορά ακινήτου, το ποσοστό των ανωτέρω μειώσεων περικόπτεται κατά πενήντα τοις εκατό (50%) και επιπρόσθετα, όσοι κατέχουν ακίνητα του δημοσίου που έχουν ενταχθεί στο σχέδιο πόλης. Η μείωση αυτή εξακολουθεί να ισχύει και στην περίπτωση που υπάρχει κτίσμα εντός του προς εξαγορά ακινήτου».

Ο Βουλευτής τόνισε στους αρμόδιους ότι: «Παρίσταται απολύτως αναγκαία η προτεινόμενη ρύθμιση, με την οποία, παρέχεται πρόσθετη μείωση επί του συνολικού ποσού του τιμήματος εξαγοράς για όλους όσους, με τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών αρχών και των υπηρεσιών του Κράτους έγιναν “εξ ανάγκης” καταπατητές δημοσίων εκτάσεων. Επίσης είναι απαραίτητο να δοθεί  δυνατότητα να τύχουν ίδιας μείωσης στο τίμημα εξαγοράς και στην περίπτωση ύπαρξης κτίσματος επί του προς εξαγορά ακινήτου, αφού το κτίσμα κάλυψε την ανάγκη επιβίωσης».


Από πλευράς Υπουργείου Οικονομικών έγινε γνωστό στον Βουλευτή ότι οι προτάσεις του εξετάζονται από το νομικό τμήμα του Υπουργείου ώστε να βρεθεί η όσο το δυνατόν καλύτερη λύση για το εν λόγω ζήτημα.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...