Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΡΕΛΑΣ: "ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ".

Πλήρης αποδόμηση κρατικών υπηρεσιών και στην Πέλλα

Μετά την επιχειρούμενη αποδυνάμωση του Κέντρου Υγείας Αριδαίας μέσω του εμψύχου δυναμικού και την σταδιακή του απαξίωση, ένα νέο χτύπημα για την περιφέρεια της Αλμωπίας φαίνεται να ακολουθεί.
 Ο λόγος για το Δασαρχείο Αριδαίας, που σύμφωνα με πληροφορίες μεθοδεύεται η κατάργησή του. Ειδικότερα, έπειτα από την έκθεση των Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημοσίας Διοικήσεως προτείνεται η συγχώνευση των Δασαρχείων της χώρας μας με τις Διευθύνσεις Δασών στις οποίες υπάγονται. Ως εκ τούτου, θα προβλέπεται η κατάργηση του Δασαρχείου Αριδαίας και η  ενσωμάτωσή του στη Διεύθυνση Δασών που εδρεύει στην Έδεσσα.
 Μια τέτοια εξέλιξη θα έχει αρνητικό αντίκτυπο σε διάφορους τομείς. Το συγκεκριμένο Δασαρχείο, αναλόγως με την παραγωγή δασικών προϊόντων, αποτελεί την δεύτερη οικονομική πηγή των κατοίκων, μετά την αγροτιά, αλλά έρχεται επίσης και δεύτερο Πανελλαδικώς.
 Η δε ταλαιπωρία των δύο περίπου χιλιάδων υλοτόμων της Αλμωπίας θα είναι μεγάλη επειδή λόγω της φύσης της εργασίας τους έχουν σχεδόν καθημερινές επαφές με το Δασαρχείο και θα είναι αναγκασμένοι εκ των πραγμάτων να διανύουν πολλά χιλιόμετρα, κυρίως οι των μακρινών χωριών, για να  διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους.
 Επίσης, λόγω της εκτενούς περιοχής ευθύνης, η οποία καλύπτει μια έκταση σχεδόν ενός εκατομμυρίου στρεμμάτων, θα γίνει πολύ πιο δύσκολη έως αδύνατη σε πολλές περιοχές η φύλαξη των δασών, και θα γιγαντωθεί το φαινόμενο της παράνομης υλοτομίας.
 Για τους παραπάνω και μόνο λόγους, η συνέχιση της λειτουργίας του Δασαρχείου Αριδαίας καθίσταται όχι μόνο επιβεβλημένη, αλλά και ζωτικής σημασίας για τον τοπικό πληθυσμό.                                                        

 Αλέξανδρος Βαρελάς - Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος αντιπεριφέρειας Πέλλας με την Ελληνική Αυγή 



ΠΗΓΗ...http://www.xathess.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...