Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΣΑΒΙΑΝΟ: "ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΓΟΜΟΡΡΑ" ΜΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗ ΖΩΗ".

Ρ.Σαβιάνο: Το βιβλίο «Γόμορρα» μού κατέστρεψε τη ζωή
Αφόρητη θεωρεί την πραγματικότητα που  βιώνει ο διάσημος Ιταλός συγγραφέας και δημοσιογράφος Ρομπέρτο Σαβιάνο, όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Pais.
Ο 34χρονος Σαβιάνο απέκτησε παγκόσμια φήμη μετά την κυκλοφορία του βιβλίου του Gomorra.

Οι πωλήσεις του βιβλίου του αυτού, με θέμα τη δράση της Καμόρας, της ναπολιτάνικης μαφίας, ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια αντίτυπα στην Ιταλία ήδη το 2009, ενώ μεταφράστηκε σε 51 γλώσσες.

Ωστόσο, λίγο μετά την κυκλοφορία του βιβλίου, τα αφεντικά της μαφίας τον έθεσαν στο στόχαστρο...

«Δεν νομίζω ότι είναι σωστό το γεγονός πως αναζητώντας την αλήθεια, κατέστρεψα την ζωή μου και εκείνη των ανθρώπων που βρίσκονται κοντά μου» είπε ο συγγραφέας και δημοσιογράφος.

«Μπορεί κανείς να αναζητεί την αλήθεια, προστατεύοντας όμως περισσότερο τον εαυτό του», πρόσθεσε ο Σαβιάνο στη συνέντευξή του στην El Pais.

«Δεν μπορώ να προγραμματίσω την ζωή μου χωρίς να ζητήσω την άδεια» της αστυνομίας, που τον προστατεύει διαρκώς με εντολή του υπουργείου Εσωτερικών, «ούτε να βγω όποτε θέλω, ούτε να συναναστραφώ τα πρόσωπα που επιθυμώ, χωρίς να πρέπει να τα κρύβω, διότι φοβάμαι αντίποινα. Κάποιες φορές διερωτώμαι αν θα καταλήξω σε ψυχιατρική κλινική» είπε ο ναπολιτάνος Σαβιάνο.

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας —ορκισμένος εχθρός της Καμόρας—, πρόσθεσε ότι πλέον «αναγκάζεται να παίρνει ψυχοφάρμακα, κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ άλλοτε στο παρελθόν».

Kαι διαπιστώνει: «Αν θέσεις ως κύριο και μοναδικό στόχο στην ζωή σου την αλήθεια, την καταγγελία της, τελικά μετατρέπεσαι σε ένα είδος τέρατος [...] Σε ενδιαφέρει μόνον η επίτευξη του στόχου αυτού».

ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...