Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗ ΜΕ ΤΗΝ Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.


 Στο Υπουργείο Πολιτισμού ο Διονύσης Σταμενίτης για σειρά ζητημάτων του Νομού.
«Συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου»
Συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Μενδώνη πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης (30/01/2014) ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης, προκειμένου να ζητήσει και να ενημερωθεί για την πορεία εξέλιξης ζητημάτων που αφορούν σε θέματα πολιτιστικού περιεχομένου και ενδιαφέροντος.
Συγκεκριμένα ο Βουλευτής έθεσε στην κ. Μενδώνη τα εξής θέματα:
1)    Το ζήτημα του διαχωρισμού της ΙΖ Εφορείας Αρχαιοτήτων και τη δημιουργία ξεχωριστής για το Νομό Πέλλας, ένα αίτημα που το έχει εκφράσει και στην προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου από το καλοκαίρι του 2012.  Σύμφωνα με τον κ. Σταμενίτη ο πολιτιστικός πλούτος της Πέλλας δικαιούται μια αυτόνομη εφορεία αρχαιοτήτων.
2)    Το θέμα του σχεδιασμού της προγραμματικής περιόδου 2014-2020 του νέου ΕΣΠΑ και την ένταξη σε αυτήν έργων συντήρησης ανάπλασης μετά – Βυζαντινών μνημείων, των οποίων οι μελέτες έχουν ήδη κατατεθεί και εγκριθεί από τις σχετικές υπηρεσίες, όπως για τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών  αλλά και τη συνέχιση των έργων του αρχαιολογικού χώρου της Πέλλας.

Η κ. Μενδώνη ανταποκρίθηκε θετικά στα αιτήματα του Βουλευτή τονίζοντας αρχικά για το θέμα της Εφορείας Αρχαιοτήτων ότι ο διαχωρισμός αποτελεί στρατηγική επιλογή του Υπουργείου και θα υλοποιηθεί. Αναφορικά με το σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ τόνισε ότι διανύουμε την περίοδο της συζήτησης για την τελική κατάρτιση του καταλόγου. Σημείωσε μάλιστα ότι τα εν λόγω έργα παρουσιάζουν σημαντικό ενδιαφέρον και υπάρχει θέληση από την κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου να ενταχθούν, όμως όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά η κ. Μενδώνη θα πρέπει να γνωρίσουμε ότι η δυνατότητα ένταξης έργων είναι πιο περιορισμένη σε σχέση με την προηγούμενη προγραμματική περίοδο 2007-2013, καθώς τα προβλεπόμενα κονδύλια είναι λιγότερα.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...