Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ.

Magnify Image

Ολονύκτιες πυρετώδεις διαβουλεύσεις μεταξύ των ηγετών της Ρωσίας, των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Γαλλίας εξελίχθηκαν τη νύχτα του Σαββάτου προκειμένου να αποκλιμακωθεί η κρίση στην Ουκρανία.
   Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ο οποίος δέχεται διεθνή κριτική για την απόφασή του να αναπτύξει 15.000 Ρώσους στρατιώτες στην Κριμαία, συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Μπαράκ Ομπάμα, τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.
   Μετά τον μαραθώνιο τηλεφωνικών συνομιλιών, το Κρεμλίνο εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιμένει στην αρχική τoυ απόφασή. Η Μόσχα θεωρεί ότι είναι δικαίωμα της να αναπτύξει στρατεύματα στην ουκρανική επικράτεια προκειμένου να προστατεύσει το ρωσόφωνο πληθυσμό αλλά και τα συμφέροντά της και δεν δείχνει διάθεση για διαπραγμάτευση.
   Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφορικά με τη συνομιλία των δύο ανδρών τονίζει πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανησυχεί και θεωρεί «ξεκάθαρη παραβίαση της ουκρανικής κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας» την ενδεχόμενη ρωσική επέμβαση στα ουκρανικά εδάφη.
   Οι ΗΠΑ κάλεσαν τη Ρωσία να αποκλιμακώσει την ένταση, αποσύροντας τις δυνάμεις της και να μην πραγματοποιήσει καμία άλλη επέμβαση στην Ουκρανία ενώ εξέφρασαν και την αγωνία τους για τον διεθνή αντίκτυπο που θα είχε στην παγκόσμια σταθερότητα η κίνηση αυτή. 


Magnify Image
Φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος από την χθεσινοβραδινή συνομιλία Ομπάμα - Πούτιν που λέγεται πως κράτησε πάνω από μιάμιση ώρα 
Ο Πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ προειδοποίησε σήμερα ότι θα αποσύρει τη συμμετοχή του στη σύνοδο κορυφής της G8 στο Σότσι ενώ ανακλήθηκε και ο Καναδός πρεσβευτής στη Μόσχα. Η ανακοίνωση της καναδικής κυβέρνησης χαρακτήρισε τις ενέργειες αυτές σαφή παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας. Επιπλέον έκανε λόγο για παραβίαση από τη Ρωσία των υποχεώσεών της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο
   Απειλές για τη ζωή της δέχεται, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε, η ελληνικής καταγωγής αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Κριμαίας, Όλγα Κοβιτίδη σε δηλώσεις της στο MEGA. 







ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...