Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΠΛΩΝ "ΟΠΛΙΣΕ" ΤΟΝ ΔΑΥΙΔ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΑΓΓΕΛΟΥ.

«Οπλισαν» το χέρι του Δαβίδ του Μιχαήλ Αγγέλου -Σάλος στην Ιταλία με την προκλητ

Την πιο ατυχή έμπνευση είχε μία εταιρεία όπλων στην προσπάθειά της να προβληθεί. Για τις ανάγκες της νέας διαφήμισης «όπλισε» το χέρι του Δαυίδ του Μιχαήλ Αγγέλου, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στην Ιταλία.
Στην διαφήμιση, το αριστούργημα του Μιχαήλ Αγγέλου κρατά ένα όπλο, με την εταιρεία από το Ιλινόις να προβάλει ως «έργο τέχνης» το προϊόν της. Η ιδέα κάθε άλλο παρά ενθουσίασε τους Ιταλούς όμως και ήδη ο υπουργός Πολιτισμού της χώρας, Ντάριο Φραντσεσκάνι, δήλωσε ότι η εικόνα είναι προσβλητική και ότι παραβιάζει το νόμο. Παράλληλα, ζήτησε από την ArmaLite να την αποσύρει.
«Η εικόνα του Δαυίδ οπλισμένου προσβάλει και παραβιάζει τη νομοθεσία. Θα αναλάβουμε δράση κατά της αμερικανικής εταιρείας, έτσι ώστε να αποσύρει άμεσα την καμπάνια της» έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο υπουργός.
Ο Αντζελο Ταρτουφέρι, διευθυντής της γκαλερί όπου εκτίθεται ο Δαυίδ στη Φλωρεντία, είπε στην εφημερίδα La Repubblica: «Ο νόμος ορίζει ότι η αισθητική αξία αυτού του έργου δεν μπορεί να διαστρεβλωθεί. Σε αυτή την περίπτωση, δεν πρόκειται μόνο για κακόγουστη επιλογή, αλλά και για παράνομη».
Το μαρμάρινο άγαλμα του Δαυίδ δημιουργήθηκε από τον Μιχαήλ Άγγελο ανάμεσα στα 1501 και 1504 και θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα της Αναγέννησης.







ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...