Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Ο "CYBORG" ΝΤΡΑΜΕΡ.

Ο "βιονικός" ντράμερ

Ένα ακόμα επίτευγμα της προσθετικής, δίνει ξανά τη δυνατότητα στον ντράμερ Jason Barnes, που έχασε το δεξί του χέρι από ισχυρή ηλεκτροπληξία, να συνεχίζει να παίζει ντράμς και μάλιστα, καλύτερα από πριν.
    Μετά το τραγικό ατύχημα, που ακρωτηρίασε το δεξί του χέρι από τον αγκώνα, ο Barnes σχεδίασε μια απλή αυτοσχέδια συσκευή που του επέτρεπε να ξαναπιάσει τις μπαγκέτες του, έστω και με δυσκολία. Με αυτό τον τρόπο κατάφερε να γίνει δεκτός στο Ινστιτούτο Μουσικής και Media της Atlanta, ώστε να κυνηγήσει το όνειρό του για μια καριέρα ως μουσικός.
   Εκεί ήρθε σε επαφή με ερευνητές του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Atlanta, οι οποίοι εξέλιξαν τη συσκευή που είχε εμπνευστεί o Barnes, σε ένα προσθετικό χέρι που, μέσω ενός πολύπλοκου ρομποτικού συστήματος, επέτρεψε στον ντράμερ να παίζει όπως παλιά. Και ακόμα καλύτερα, αφού το προσθετικό μέλος καταλήγει σε δύο μπαγκέτες.
    Η μία μπαγκέτα λειτουργεί με εντολές από το μυικό σύστημα του Barnes και η δεύτερη -μέσω μικροφώνου- αντιλαμβάνεται το ρυθμό και το είδος μουσικής και με κινήσεις εμπνευσμένες από Jazz ρυθμούς, προσθέτει περισσότερα ρυθμικά χτυπήματα, δημιουργώντας έτσι ακόμα πιο πολύπλοκους ρυθμούς.
   Ο Barnes έκανε την πρώτη δοκιμή του ρομποτικού μέλους του, την προηγούμενη εβδομάδα και δήλωσε στο New Scientist, ότι η εμπειρία ήταν απίθανη και ότι θα το χρησιμοποιεί συνέχεια, ενώ θα δώσει το πρώτο live του στις 22 Μαρτίου.

   Δείτε τον Jason Barnes με το νέο του χέρι, εν δράσει: 





ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...