Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΤΡΙΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Τεράστιος ο πλούτος των βοτάνων της Ελλάδας

Μπορεί να ψάχνουμε τον πλούτο στα ορυκτά κάτω από τη γη, αυτός όμως είναι ορατός και είναι πάνω στην επιφάνεια της γης. Σύμφωνα με τον προεδρεύοντα του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης Αθανάσιο Τσαυτάρη και τον αρμόδιο κοινοτικό επίτροπο Ντάτσιαν Τσιόλος, συγκριτικό πλεονέκτημα για τον ελληνικό αγροτικό τομέα είναι ο τεράστιος αναξιοποίητος πλούτος των 6.600 διαφορετικών φυτικών ειδών που διαθέτει η χώρα μας, πολλά από τα οποία μάλιστα δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο.

   Σύμφωνα με τις επισημάνσεις που έγιναν, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Ατυπου Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας με κεντρικό θέμα «Πώς θα μετατραπεί η γεωργική ποικιλομορφία της Ευρώπης σε στρατηγικό πλεονέκτημα», η ελληνική προεδρία θέλει να αναδείξει το θέμα της βιοποικιλότητας και των επενδυτικών ευκαιριών που συνεπάγεται η αξιοποίηση των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.

   Τα αυτοφυή φυτά της Ελλάδας είναι περίπου 6.600, και εκτιμάται ότι αποτελούν το 50% του συνόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ενδεικτικά, στη Βρετανία ευδοκιμούν μόλις 800 είδη. Η Ελλάδα είναι μάλιστα 3η στην παγκόσμια κατάταξη, δεδομένου του αριθμού ενδημικών φυτών, αν ληφθεί υπόψιν το γεωγραφικό της μέγεθος. 

  Από τα 6.600 τα 1.600 από τα 6.600 είναι αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά. 

  Προς το παρόν πάντως, παρά τον τεράστιο πλούτο, το μέγεθος της εγχώριας αγοράς παραγωγής φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών παραμένει 5 φορές μικρότερο του μέσου ευρωπαϊκού όρου. 



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...