Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

ΖΑΝ ΜΑΡΙ ΛΕΠΕΝ: "Ο ΙΟΣ ΕΜΠΟΛΑ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ"

Ανατριχιαστική δήλωση Λεπέν: Ο ιός Εμπολα θα λύσει το πρόβλημα της δημογραφικής

Για μία ακόμη φορά, ο Ζαν Μαρί Λεπέν βρέθηκε στο επίκεντρο εξαιτίας μίας προκλητικής δήλωσης. Ο ιστορικός ηγέτης του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (FN) στη Γαλλία είπε ότι ιός Εμπολα θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα της δημογραφικής έκρηξης. 

Μιλώντας για την πληθυσμιακή αύξηση σε όλο τον κόσμο και το θέμα της μετανάστευσης, ο 86χρονος υποψήφιος ευρωβουλευτής δήλωσε ότι αυτή η τρομακτική ασθένεια «μπορεί να λύσει το πρόβλημα μέσα σε τρεις μήνες». 

Η ατάκα του προκάλεσε καταιγισμό σχολίων στο διαδίκτυο, ενώ ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Στεφάν Λε Φολ καταδίκασε τις δηλώσεις του Λεπέν, τις οποίες χαρακτήρισε ως απαράδεκτες, ενώ υπογράμμισε ότι τέτοιες τοποθετήσεις δείχνουν ότι το FN «δεν έχει αλλάξει». Παρόλα αυτά, οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν ότι το ακροδεξιό κόμμα θα κερδίσει τις ευρωεκλογές στη Γαλλία.

Μάλιστα, ο Λεπέν επανήλθε στο θέμα την Τετάρτη, λέγοντας ότι δεν καταλαβαίνει πώς γίνεται να διαφωνεί κανείς για ένα τέτοιο θέμα. «Εγώ λέω ότι η Γαλλία πρέπει να προετοιμαστεί για να υποστεί αυτό το σοκ, το μεταναστευτικό ρεύμα, λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού», είπε ενώ πρόσθεσε ότι ο ιός Εμπολα προκαλεί μια φοβερή ασθένεια. «Όπως οι πυρηνικοί πόλεμοι, είναι στη φύση του να μεταβάλει αυτή την (δημογραφική) εξέλιξη που από μόνη της είναι καταστροφική. Σε ορισμένες χώρες με υψηλή δημογραφική αύξηση, όπως στη Νιγηρία, δυστυχώς δεν θα υπάρχουν τρόφιμα για όλους», πρόσθεσε επιμένοντας ότι με την απαράδεκτη δήλωσή του έκανε απλώς «μία παρατήρηση για το θέμα». 

Ο ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου, που παρέδωσε την αρχηγία του κόμματος στην κόρη του Μαρίν το 2010, έχει καταδικαστεί στο παρελθόν κατ' επανάληψη απ' όλον τον πολιτικό κόσμο για τις ακραίες δηλώσεις του: από τους θαλάμους αερίων που τους χαρακτήρισε «μια ασήμαντη λεπτομέρεια της ιστορίας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου" (1987), μέχρι την «ανισότητα των φυλών» (1996) και τη γερμανική κατοχή της Γαλλίας που, όπως υποστήριξε το 2005, «δεν ήταν ιδιαίτερα απάνθρωπη».




ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...