Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

"WE ARE ALL MONKEYS": ΔΕΚΑ ΑΦΟΡΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΜΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Magnify Image

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΥΡΙΑΖΗ 

Η κίνηση του αμυντικού της Μπαρτσελόνα, Ντάνι Άλβες, να μαζέψει και να φάει την μπανάνα που του πέταξαν οπαδοί της αντίπαλης ομάδας έχει επαινεθεί ως ένα χαστούκι στη ρατσιστική ύβρι που ταυτίζει υπογείως τους μαύρους ποδοσφαιριστές με μαϊμούδες.
 Η ψύχραιμη αντίδρασή του ενέπνευσε μια νέα αντιρατσιστική καμπάνια στα social media υπό το hashtag #WeAreAllMonkeys, με πολλούς γνωστούς ποδοσφαιριστές από διάφορες ομάδες να συμμετέχουν, φωτογραφιζόμενοι με μπανάνες. Το περιστατικό έστρεψε ξανά τα φώτα της δημοσιότητας σε ένα φαινόμενο των γηπέδων που υποτίθεται ότι όλοι καταδικάζουν, όμως, όπως βλέπουμε και παρακάτω, απέχει πολύ από το να εξαλειφθεί.

     1. Ένας παίκτης παραλίγο να βρει τον μπελά του σε ματς γερμανικού πρωταθλήματος το 2006, όταν απάντησε με τον ίδιο τρόπο σε ρατσιστές οπαδούς της Hallescher, που τον «κόσμησαν» με ρατσιστικά επίθετα λόγω του χρώματός του. Ο Νιγηριανός Ogungbure έβαλε δύο δάχτυλα πάνω από το στόμα του, απαντώντας δηλαδή με ένα χιτλερικό μουστάκι. Μετά το τέλος του αγώνα συνελήφθη, μάλιστα, από την Αστυνομία, αλλά οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν σχετικά με απαγορευμένους ναζιστικούς χαιρετισμούς τελικά αποσύρθηκαν.
   2. Στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Ισπανίας ο παίκτης της Μπαρτσελόνα, Ντάνι Άλβες, βρισκόταν στη γωνία του γηπέδου, έτοιμος να εκτελέσει κόρνερ που είχε κερδίσει η ομάδα του, όταν από την εξέδρα των οπαδών της Βιγιαρεάλ πετάχτηκε μια μπανάνα. Εκείνος, ατάραχος, έσκυψε, μάζεψε την μπανάνα και την έφαγε. Η Βιγιαρεάλ ανακοίνωσε ότι βρήκε τον οπαδό που πέταξε την μπανάνα, του αφαίρεσε την κάρτα μέλους και του επέβαλε την ποινή του ισόβιου αποκλεισμού από όλους τους αγώνες της ομάδας.
   3. Μια μπανάνα εκσφενδονίστηκε και στο δεξί μπακ του Ολυμπιακού, τον Σαλίνο, στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στο γήπεδο της Τούμπας. Μάλιστα, οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ, κατά τη διάρκεια της απολογίας, έφτασαν στο σημείο να αφήσουν να εννοηθεί ότι η μπανάνα ίσως να μην είχε ρατσιστικό κίνητρο, αλλά είχε εισαχθεί στο γήπεδο για να φαγωθεί και πετάχτηκε τυχαία.
   4. Τον Μάρτιο που μας πέρασε ο μεσοεπιθετικός της ιστορικής βραζιλιάνικης ομάδας Σάντος μιλούσε με δημοσιογράφους στον αγωνιστικό χώρο, όταν ακούστηκαν από την εξέδρα φωνές που τον αποκαλούσαν «μαϊμού». Μία ημέρα νωρίτερα ένας διαιτητής στη Βραζιλία είχε καταγγείλει ότι έγινε στόχος ρατσιστικής συμπεριφοράς πριν και μετά το παιχνίδι το οποίο διαιτήτευσε.  
 5.Τον ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Σίτι, Γιάγια Τουρέ, στόχευσαν με ρατσιστικά συνθήματα οπαδοί της ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα. Με δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα ο ποδοσφαιριστής από την Ακτή του Ελεφαντοστού δήλωσε «εξοργισμένος» από τη συμπεριφορά των οπαδών. Η πειθαρχική επιτροπή της ΟΥΕΦΑ έκλεισε τμήμα της κερκίδας στον επόμενο αγώνα και όταν το περιστατικό επαναλήφθηκε, έναν μήνα μετά, υποχρέωσε την ΤΣΣΚΑ να δώσει τον επόμενο ευρωπαϊκό αγώνα κεκλεισμένων των θυρών.
   6. Ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού κατήγγειλε ρατσιστικές συμπεριφορές στο ματς της ομάδας του με την αντίστοιχη των Τρικάλων τέλη Μαρτίου. Η ΚΑΕ Τρίκαλα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζήτησε συγγνώμη από τα μέλη της ομάδας του Ολυμπιακού και δεσμεύτηκε ότι θα φροντίσει να απομονώσει τους συγκεκριμένους, «λίγους» φιλάθλους από την ομάδα.
   7. Τον Φεβρουάριο που μας πέρασε ο Μάριο Μπαλοτέλι ξέσπασε σε κλάματα στον πάγκο της ομάδας του όταν έγινε αλλαγή στο ματς με τη Νάπολη. Πολλοί πίστεψαν ότι ήταν η αντίδρασή του προς τη ρατσιστική αντιμετώπιση των οπαδών, όμως η Νάπολη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αρνήθηκε ότι ακούστηκαν ρατσιστικά συνθήματα. Την περσινή σεζόν, το ματς μεταξύ της Μίλαν και της Ρόμα διακόπηκε για δύο λεπτά, μέχρι να σταματήσουν τα ρατσιστικά συνθήματα που είχαν ως στόχο τον Ιταλό επιθετικό.
   8. Ο –τότε– μέσος της Μίλαν, Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ, αποχώρησε από το γήπεδο στο 26ο λεπτό της φιλικής αναμέτρησης της ομάδας του με την Pro Patria μετά από επανειλημμένη ρατσιστική αντιμετώπιση μερίδας της αντίπαλης εξέδρας. Ο Γκανέζος ποδοσφαιριστής κλότσησε την μπάλα στην κερκίδα και βγήκε εκτός γηπέδου. Αμέσως τον ακολούθησαν οι διαιτητές και οι παίκτες και των δύο ομάδων και το παιχνίδι αναβλήθηκε.
    9. Το περσινό πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ στιγματίστηκε από το πρωτοφανές ρατσιστικό επεισόδιο μεταξύ δύο ξένων ποδοσφαιριστών. Πρωταγωνιστές υπήρξαν ο Ουρουγουανός επιθετικός της Λίβερπουλ και ο Γάλλος αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Όπως αποφάνθηκε η αγγλική ομοσπονδία, ο Σουάρεζ αποκάλεσε τον αρχηγό της Μάντσεστερ, Πατρίς Εβρά, «νέγρο» οκτώ φορές. Ο Σουάρεζ τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού οκτώ αγωνιστικών.
   10. Ο Σάμουελ Ετό απείλησε να φύγει από το παιχνίδι σε ένα ματς το 2005, όταν η τότε ομάδα του Μπαρτσελόνα αντιμετώπιζε τη Ρεάλ Σαραγόσα. Ο Καμερουνέζος επιθετικός πανηγύρισε ειρωνικά ως «μαϊμού» το 4ο γκολ της ομάδας του. 



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...