Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ


    Μέτρα για τη στήριξη των ροδακινοπαραγωγών
Η ελληνική παραγωγή ροδάκινου αντιμετωπίζει φέτος μια εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία.
Τόσο στη χώρα μας, όσο και στις υπόλοιπες ροδακινοπαραγωγικές χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία) υπάρχει υπερπαραγωγή σε επιτραπέζια ροδάκινα και νεκταρίνια, με τις εσωτερικές καταναλώσεις να κυμαίνονται σε μέτρια επίπεδα.
Οι τιμές παραγωγού έχουν συρρικνωθεί σε σχέση με προηγούμενα χρόνια λόγω της υπερπαραγωγής και των πιέσεων στις εγχώριες και διεθνείς αγορές και στις εξαγωγές. 
Μπρος σε αυτή την κατάσταση η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποφάσισαν να παρέμβουν για να στηρίξουν την εγχώρια παραγωγή και το εισόδημα των Ελλήνων ροδακινοπαραγωγών.
           Έτσι, όπως ανακοίνωσαν σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Πάρις Κουκουλόπουλος:

-       Ενεργοποιούνται από τις Ομάδες Παραγωγών ροδάκινων τα μέτρα για την πρόληψη και διαχείριση κρίσεων στην αγορά. Η ηγεσία του υπουργείου θα εγκρίνει άμεσα την αναθεώρηση των επιχειρησιακών προγραμμάτων των Ομάδων Παραγωγών, ώστε να ξεκινήσει με κοινοτική χρηματοδότηση η απόσυρση ροδάκινων από την αγορά στο ποσοστό που ορίζεται από τις κοινοτικές διατάξεις.
-       Σε όλα τα ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα της χώρας, μετά από συνεννόηση με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και με επιστολή που απέστειλε σήμερα ο πρόεδρός του προς τα μέλη του, ζητά την αύξηση της κατανάλωσης τόσο σε όλους τους χώρους εστίασης των ξενοδοχείων όσο και σε όλα τα εστιατόρια της χώρας .
-       Το ροδάκινο εντάσσεται στο καθημερινό σιτηρέσιο των μονάδων του Στρατού, της Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού, με απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
-       Σε όλες τις νοσοκομειακές μονάδες της χώρας, καθώς και στα Ιδρύματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας εντάσσεται το ροδάκινο στο ημερήσιο σιτηρέσιο.
-       Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ξεκίνησε διαβουλεύσεις με τους ομολόγους του των ροδακινοπαραγωγικών χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να υπάρξει μια κοινή θέση επί του θέματος σε κοινοτικό επίπεδο και να προταθούν προς λήψη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
-        Την ερχόμενη Δευτέρα 14 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, ο κ. Καρασμάνης θα θέσει στον Επίτροπο Γεωργίας Ντάτσιαν Τσιόλος, το θέμα της κατάστασης στην αγορά ροδάκινου, ζητώντας παράλληλα την ενίσχυση των υφιστάμενων μέτρων, αλλά και τη λήψη πρόσθετων, όπως η αύξηση των προς απόσυρση από την αγορά ποσοτήτων και η διερεύνηση του ενδεχόμενου οικονομικής στήριξης των παραγωγών, για την αντιμετώπιση της κρίσης.
-       Ταυτόχρονα, όχι μόνο για φέτος, αλλά και για τα προσεχή χρόνια, δόθηκε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να επεξεργαστούν και να εφαρμόσουν τα κατάλληλα μέτρα για την ενδυνάμωση και την ενίσχυση της λειτουργίας των Ομάδων Παραγωγών ροδάκινων και την καλύτερή τους παρέμβαση στη διακίνηση και εμπορία του προϊόντος.

Η κυβέρνηση, δήλωσε ο κ. Καρασμάνης, στη δύσκολη αυτή συγκυρία είναι αποφασισμένη να στηρίξει ένα από τα βασικά εθνικά μας αγροτικά προϊόντα, όπως το ροδάκινο, και το εισόδημα των Ελλήνων ροδακινοπαραγωγών με όσα μέσα διαθέτει.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...