Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΩΣ ΜΥΡΙΖΕΙ ΕΝΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΔΕΞΙΟΣ

Magnify Image

Το δικό τους ιδεολογικό στίγμα δίνουν οι μυρωδιές ενός ανθρώπου, σύμφωνα με έρευνα των Πανεπιστημίων Πενσιλβάνια, Χάρβαρντ και Μπράουν που δημοσιεύεται στο αμερικανικό περιοδικό πολιτικής επιστήμης "American Journal of Political Science.

   Όπως ισχυρίζονται οι ερευνητές δεξιοί και αριστεροί έχουν διαφορετική μυρωδιά και μάλιστα οι άνθρωποι ξεχωρίζουν ποιος είναι συντηρητικός και ποιος προοδευτικός μόνο με τη μύτη.

   Οι 146 εθελοντές που τοποθετήθηκαν με βάση τις πολιτικές του πεποιθήσεις, κλήθηκαν να φοράνε επί 24 ώρες κάτω από την μασχάλη τους σφουγγαράκια για να ποτιστούν με τον ιδρώτα τους. Σε αυτό το διάστημα δεν έπρεπε να κάνουν μπάνιο ή να φοράνε άρωμα.

   Στη συνέχεια, μια δεύτερη ομάδα μύριζαν τα σφουγγαράκια και τα βαθμολογούσαν σε μια κλίμακα από το ένα έως πέντε. Και αυτοί οι εθελοντές προηγουμένως είχαν δηλώσει τις πολιτικές προτιμήσεις τους.

   Η δεύτερη ομάδα δεν μπορούσε να συσχετίσει συγκεκριμένη ομάδα με συγκεκριμένη οσμή, χωρίς να το συνειδητοποιούν όμως οι εθελοντές προτιμούσαν περισσότερο τη μυρωδιά αυτών με τους οποίους ταίριαζαν ιδεολογικά.

   Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό το συμπέρασμα μπορεί να εξηγεί γιατί οι άνθρωποι βρίσκουν συχνά σεξουαλικό και συναισθηματικό σύντροφο με τον οποίο ταιριάζουν και πολιτικά.   

Σημειώνουν πάντως ότι υπάρχει πιθανότητα ως 10%  τα ευρήματα τους να είναι τυχαία και ζητάνε και άλλη έρευνα.




 Πηγή: www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...