Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

ΝΤΟΡΟΘΙ ΚΙΝΓΚ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ

Ντόροθι Κινγκ: Δεν είναι Πρωταπριλιά, αλλά δανείζουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στον Πούτιν
Ηρθε η... Πρωταπριλιά στις αρχές του Δεκέμβρη; Προφανώς όχι. Αλλά η Ντόροθι Κινγκ αναγκάστηκε να τσεκάρει αρκετές φορές το ημερολόγιό της για να βεβαιωθεί. Αυτό έγραψε μεταξύ άλλων η αρχαιολόγος στο οργισμένο blog της για την απόφαση του Βρετανικού Μουσείου να δανείσει στη Ρωσία ένα από τα Γλυπτά του Παρθενώνα που έκλεψε ο λόρδος Ελγιν.
Η Κινγκ ήταν ανάμεσα στους πολλούς που αντέδρασαν στην είδηση αυτή, ότι το άγαλμα του Ελληνα θεού του ποταμού Ιλισσού θα εκτεθεί στο μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης. Μετά από αρκετές οργισμένες αναρτήσεις στο Twitter για το θέμα, η αρχαιολόγος αναφέρθηκε σε αυτό και στο blog της.
«Είμαι στο Μαρόκο και το τηλέφωνό μου δεν λειτουργεί εδώ αλλά... έπρεπε να τσεκάρω επανειλημμένα ότι δεν είναι Πρωταπριλιά όταν είδα τα νέα για το δανεισμό. Αφού επανειλημμένα απέρριψε τα αιτήματα της Ελλάδας για δανεισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα -και αρνήθηκε ακόμη και ότι έγιναν αυτά τα αιτήματα, παρότι υπήρχαν και έγγραφα που τα υποστήριζαν- και αρνούμενο ότι τα έργα δανείσθηκαν ποτέ, το Βρετανικό Μουσείο πρώτα δάνεισε τον Κύλινδρο του Κύρου (που κατασκευάστηκε στο Ιράκ) στον εχθρό μας, το Ιράν και τώρα δανείζει ένα Γλυπτό του Παρθενώνα στη Ρωσία. Ναι, τη Ρωσία, τη χώρα που πρόσφατα έκανε αμφίβολη ψηφοφορία για την προσάρτηση της Κριμαίας και έχει εισβάλει στην Ουκρανία», γράφει η Κινγκ στη νέα της ανάρτηση.
«Αν αυτή δεν είναι εσκεμμένη προσβολή στη σύμμαχό μας Ελλάδα, δεν ξέρω τι είναι», συμπληρώνει η αρχαιολόγος, που προσθέτει ότι αν εργαζόταν στο ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού, θα ματαίωνε όλους τους δανεισμούς στο Βρετανικό Μουσείο και θα επανεξέταζε τυχόν άδειες ανασκαφής που μπορεί να έχουν. «Γιατί είναι αποδεκτό για το Βρετανικό μουσείο να δανείζει μοναδικά έργα στο Ιράν που υποστηρίζει την τρομοκρατία και τη Ρωσία που εισβάλει σε γείτονα χώρα και όχι στην ειρηνική Ελλάδα από όπου ήρθαν τα γλυπτά;», καταλήγει.


Πηγή: http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...