Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Η έννοια του χρήματος σε διάφορες γωνιές του κόσμου -Δεν είναι παντού η ίδια [εικόνες]
Το χρήμα κινεί τον κόσμο, λέγεται συνήθως. Κι όμως, το χρήμα έχει διαφορετική ερμηνεία, ανάλογα σε ποια γωνιά αυτού του κόσμου ρίχνει κανείς το βλέμμα του.
Ο Guardian ζήτησε από τους αναγνώστες να στείλουν τις φωτογραφίες τους που αντιπροσωπεύουν το χρήμα, σε κάθε έκφανσή του. Αυτές οι εικόνες ξεχώρισαν από όλες τις άλλες.
Ενας πλανόδιος στην Μονρόβια μετρά το εισόδημα της ημέρας, μπροστά σε ένα γκράφιτι που καλεί τον κόσμο να πληρώσει τους φόρους του συνεισφέροντας σε μία καλύτερη Λιβερία.
Η Σομαλιλάνδη «κόβει» το δικό της νόμισμα, αμφισβητώντας τα αναγνωρισμένα σύνορα της Σομαλίας. Οταν τραβήχτηκε η φωτογραφία, η ισοτιμία ήταν 7.500 σελίνια Σομαλιλάνδης για ένα δολάριο.
Μία υπεύθυνη δανείων κάνει ερωτήσεις σε μία φτωχή γυναίκα, στο σπίτι της, που θέλει να ξεκινήσει μία μικρή επιχείρηση για να βελτιώσει λίγο τη ζωή της.
Αυτός ο άνδρας περιφέρεται στους δρόμους της πόλης Κάλι στην Κολομβία, παίζοντας μουσική, για να μαζέψει λίγα πέσος.
Οι περισσότεροι άνθρωποι στο Μσάκα, ένα ψαροχώρι στο Μαλάουι, ξυπνούν νωρίς κάθε πρωί για να υποδεχθούν τους ψαράδες και να ετοιμάσουν τα ψάρια για την αγορά.
Η Ντάλια Σικντάρ, πρόεδρος της ένωσης εργαζομένων σε βιομηχανίες ρούχων, διαδηλώνει ένα χρόνο μετά από τη φονική κατάρρευση κτιρίου που σκότωσε πάνω από 1.100 άτομα στο Μπαγκλαντές.
Μία ηλικιωμένη γυναίκα μαζεύει ξύλα για να τα πουλήσει την επόμενη ημέρα, στο Νεπάλ. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζει τα χρήματα που χρειάζεται για να αγοράσει τρόφιμα.
Μία καλλιτέχνης του δρόμου παίρνει ένα χαρτονόμισμα από το κοινό, σε ένα πανηγύρι στην πόλη Χαριάνα, στην Ινδία.
Στο Νεπάλ, αυτή η γυναίκα έχει μπροστά της μπολ με διάφορα είδη οσπρίων. Τις περισσότερες ώρες της ημέρας περιμένει τους αγοραστές, διαβάζοντας εφημερίδα.
Αυτό το αγόρι στην Αγκρα, στην Ινδία, περνά ώρες σε μία τεράστια χωματερή, ψάχνοντας σίδερα που θα μπορούσε να πουλήσει στην αγορά. Εννοείται πως δεν πηγαίνει στο σχολείο...
Η Σαρίτα, μητέρα τριών παιδιών, είναι επιστάτης σε εργοτάξιο στην πόλη Χαριάνα της Ινδίας. Οικογένειες μένουν εκεί μέσα για τρεις μήνες κατά μέσο όρο, πριν μετακινηθούν σε άλλη τοποθεσία, μόλις ολοκληρώνεται ένα επίπεδο της κατασκευής. Η Σαρίτα δουλεύει από τις 8 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα, για 2,5 λίρες την ημέρα.


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...