Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ΠΕΟΥΣ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΣΕ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ



Πολλοί από τους Αμερικανούς στρατιώτες που επιστρέφουν από τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν έχουν ακρωτηριαστεί σε χέρια και πόδια, αλλά υπάρχουν και κάποιοι βετεράνοι που υποφέρουν από μία ακόμη πιο οδυνηρή πληγή. Έχουν τραυματιστεί ή ακρωτηριαστεί στα γεννητικά τους όργανα.

   Γι' αυτή την τελευταία κατηγορία ίσως και να υπάρχει πλέον ελπίδα.  Κάποιοι από αυτούς τους στρατιώτες μπορεί να πληρούν τις προϋποθέσεις για να συμμετάσχουν στις πρώτες μεταμοσχεύσεις πέους που θα γίνουν τα επόμενα χρόνια στις ΗΠΑ. 

  Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας οι γιατροί θα τοποθετούν χειρουργικά το όργανο ενός νεκρού δότη, και μέσα σε μερικούς μήνες, ο ασθενής θα είναι σε θέση να ουρεί, να ερεθίζεται, ή ακόμη και να αποκτά την ικανότητα να κάνει σεξ ξανά.

   Η συγκεκριμένη χειρουργική επέμβαση έχει πραγματοποιηθεί άλλες δύο φορές στο παρελθόν. Μία στην Κίνα το 2006 και μία στη Νότιο Αφρική το 2014, αλλά μόνο η τελευταία στέφθηκε από επιτυχία.

   Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, γιατροί στο νοσοκομείο «Johns Hopkins» της Βαλτιμόρης θα πραγματοποιήσουν την πρώτη μεταμόσχευση πέους στις ΗΠΑ σε μερικούς μήνες από σήμερα, σε ένα νεαρό στρατιώτη που τραυματίστηκε από έκρηξη βόμβας στο Αφγανιστάν. Το συγκεκριμένο πανεπιστημιακό νοσοκομείο έχει πάρει έγκριση για συνολικά 60 μεταμοσχεύσεις.

   Ιδού πως ακριβώς εξελίσσεται η διαδικασία της συγκεκριμένης μεταμόσχευσης:   Το πέος ενός δωρητή οργάνων αφαιρείται χειρουργικά, με την έγκριση της οικογένειας.

   Οι γιατροί τοποθετούν χειρουργικά το όργανο στον δέκτη του μοσχεύματος, επανασυνδέοντας τα νεύρα και τα αιμοφόρα αγγεία με τη βοήθεια ενός μικροσκόπιου. 

  Μετά το τέλος της εγχείρησης, όπως συμβαίνει με όλες τις μεταμοσχεύσεις, ο ασθενής θα πρέπει να παίρνει ανοσοκατασταλτικά φάρμακα για όλη του ζωή, έτσι ώστε να εμποδίσει τον οργανισμό του από το να απορρίψει το μόσχευμα.   Φυσικά, όπως κάθε χειρουργική επέμβαση, στη ελλοχεύουν κίνδυνοι, όπως η αιμορραγία και οι λοιμώξεις.
 Επιπλέον, τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για να καταστείλουν το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενή αυξάνουν το ρίσκο της εμφάνισης καρκίνου.

   Αυτή τη στιγμή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. η μεταμόσχευση πέους προτείνεται μόνο σε βετεράνους στρατιώτες, αλλά στο μέλλον, μπορεί να είναι διαθέσιμη και για ανθρώπους που επιθυμούν να υποβληθούν σε εγχείρηση αλλαγής φύλου.



     Πηγή: Business Insider / Μετάφραση, επιμέλεια: LIFO Newsroom Πηγή: www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...