Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ Ι.Ε.Κ.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Παιδείας, Έρευνας  και Θρησκευμάτων και
Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Θέμα: Αποπληρωμή δεδουλευμένων ωρομίσθιων εκπαιδευτών/τριων Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτές και εκπαιδεύτριες των Δημοσίων ΙΕΚ μένουν ακόμα απλήρωτοι από το Ίδρυμα Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) για το Α΄εξάμηνο του 2015.
Πρόκειται για χιλιάδες εργαζόμενους, που ολοκληρώσανε τη διδασκαλία τον περασμένο Ιούνιο, αλλά δεν έχουν αμειφθεί ούτε για το 1/3 των υπηρεσιών τους. Μόνο μια μερίδα αυτών, που είχαν προσληφθεί μάλιστα ως ανασφάλιστοι ιδιώτες, δηλαδή ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ, πληρώθηκαν τον Αύγουστο –άρα με καθυστέρηση ήδη 5 μήνες– για τις ώρες διδασκαλίας που συμπληρώσανε μόνο το Φεβρουάριο και το Μάρτιο του 2015. Ενώ κανένας εκπαιδευτής και καμία εκπαιδεύτρια των 90 και πλέον συνολικά Δημοσίων ΙΕΚ δεν έχουν πληρωθεί καθόλου τουλάχιστον για τον Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο 2015.
Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ μοριοδοτεί τη βεβαιωμένη ανεργία άνω των τριών μηνών, «προτιμάει» να μοιράζει σε ταλαιπωρημένους νέους και νέες πτυχιούχους από 5 κι 8 συνήθως ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα, που ακόμη κι αν αμείβονταν τακτικά κι εγκαίρως, σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσαν να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες τους. Όταν λήγει η σύμβαση έργου που ποτέ δεν ξεπερνά τους 4 μήνες, επιστρέφουν στην ανεργία, χωρίς βέβαια να μπορούν να πάρουν το επίδομα. Μέχρι και στην αναζήτηση άλλης εργασίας μετά το ΔΙΕΚ έχει αντίκτυπο η απληρωσιά, εφόσον δεν φαίνονται τα ένσημά τους στις λίστες που οι εργοδότες ζητούν ως αποδεικτικό της προϋπηρεσίας. Παρόμοια εξοντώνονται και οι εργαζόμενοι που αμείβονται με Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών, αφού υποχρεώνονται να δηλώσουν επέκταση δραστηριοτήτων στη ΔΟΥ και (προ)καταβάλλουν όλους τους φόρους και τις εισφορές από τη μεριά τους.

Με βάση τα παραπάνω, ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση, για:
·        Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και των ενσήμων όλων των εκπαιδευτών κι εκπαιδευτριών των ΔΙΕΚ.
·        Την παροχή επιδόματος ανεργίας στους εκπαιδευτές χωρίς άλλη απασχόληση μόλις λήγει η σύμβαση έργου, άνευ προϋποθέσεων (όπως η συμπλήρωση συγκεκριμένου αριθμού ενσήμων).
·        Κάλυψη όλων των αναγκών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ
Σάκης Βαρδαλής

Γιάννης Δελής 

Νίκος Καραθανασόπουλος

Χρήστος Κατσώτης

Μανώλης Συντυχάκης

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...