Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

ΠΟΛΕΜΟΣ - ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ.  ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ !
Εκδήλωση της Ομάδας Γυναικών Γιαννιτσών με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
      Οι γυναίκες της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας εντάσσουμε καθημερινά στην δράση μας την πάλη για την ανατροπή των εκμεταλλευτικών κοινωνιών, για την δημιουργία κοινωνιών χωρίς ανεργία, φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά. Στεκόμαστε αλληλέγγυα στο πλευρό των προσφύγων , στο πλευρό των μανάδων και των παιδιών τους. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Μας ενώνει κοινός εχθρός. Η ίδια πολιτική που στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μειώνει μεροκάματα, τσακίζει τους εργαζόμενους, παίρνει πίσω όσα κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες για να αυξήσουν τα κέρδη τους οι λίγοι, είναι η ίδια πολιτική που χωρίς να λογαριάζει ανθρώπινες ζωές, δε διστάζει να ισοπεδώσει χώρες ολόκληρες με βομβαρδισμούς και να οδηγήσει εκατομμύρια ανθρώ-πων στον ξεριζωμό και την προσφυγιά.
      Απαιτούμε να σταματήσει ο εγκλωβισμός των προσφύγων,  μεταναστών. Να διασφα-λιστεί η απευθείας και ασφαλής μεταφορά τους από τις χώρες πρώτης υποδοχής και από την Ελλάδα στις χώρες που θέλουν να πάνε. 
      Να δημιουργηθούν τώρα ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς ανοιχτοί και δημόσιοι  προσωρι-νοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων, που να λειτουργούν με ευθύνη του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής.
      Να σταματήσουν τώρα οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Συρία και αλλού.
      Όλοι μαζί, έλληνες και ξένοι, δυναμώνουμε τον αγώνα απέναντι στους εκμεταλλευτές μας. Παλεύουμε για μια ζωή χωρίς φτώχεια, ανεργία, ιμπεριαλιστικούς πολέμους, προσφυγιά, εκμετάλλευση.




Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, με θέμα:
Πόλεμος - Προσφυγικό. Κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη !
Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, Αίθουσα Υπολογιστών.
Σάββατο, 2 Απρίλη, στις 6 το απόγευμα. Θα μιλήσει μέλος της ΟΓΕ.
   Στο χώρο θα συγκεντρώνονται για τους πρόσφυγες τα είδη που μπορούν να προσφέρουν οι πολίτες από τις 3 μ.μ. έως και τις 8μ.μ.
    Συσκευασμένα τρόφιμα άμεσης κατανάλωσης: ατομικά νερά/χυμοί, γάλατα μακράς διάρκειας, σταφίδες, ξηροί καρποί, παστέλια, ατομικές συσκευασίες μπισκότων/κρουασάν/φρυγανιών, ατομικές μαρμελάδες/βούτυρα, ζάχαρη, κονσέρβες φαγητού (εκτός χοιρινού).
   Είδη προσωπικής υγιεινής: πάνες, σερβιέτες, μωρομάντηλα, χαρτί υγείας,  σαπούνια, αντισηπτικά, σαμπουάν, οδοντόκρεμες/οδοντόβουρτσες.
     Παιδικά είδη: βρεφικές κρέμες, φρουτόκρεμες, πάμπερς, μπιμπερό, παιχνίδια που είναι εύκολα να μεταφερθούν , χαρτί Α4, μαρκαδόροι και ξυλομπογιές.
      Είδη ρουχισμού, κουβέρτες και σεντόνια, sleeping bags.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6978921885 και  6975862173

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...