Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

"Ποιος είπε ότι η ορθοδοξία έχει κυρτώσει; Ποιος είπε ότι η Ελλάδα μας θα τελειώσει; "


Άρθρο αναγνώστριας

"...Χρόνια Πολλά σε όλους
Ποιος είπε ότι η ορθοδοξία έχει κυρτώσει; Ποιος είπε ότι η Ελλάδα μας θα τελειώσει;  Τα γεγονότα άλλα αποδεικνύουν και άλλα θα φέρουν…

Αν κάποιοι πιστεύουν ότι η πίστη ενός λαού διαλύεται τόσο εύκολα πλανώνται πλάνην οικτράν. Η ορθοδοξία έχει ποτίσει το χώμα της Ελλάδας με αίμα αγιοσύνης και λεβεντιάς. Έχει πάει κόντρα σε ρεύματα και απειλές. Έχει μαρτυρήσει και έχει διωχθεί. Έχει ζήσει σε κρυφά σχολειά και σε βουνά. Απλά νέες μαρτυρίες ανοίγονται πάλι προς Δόξα Θεού.

Χθες το μοναστήρι του Αγίου Ιλαρίωνα στους Προμάχους Αλμωπίας που πανηγύριζε έδωσε μία τέτοια μαρτυρία. Οι προσκυνητές διπλασιάστηκαν από άλλες χρονιές. Τα παιδιά είναι οι μικροί πρωταγωνιστές και οι μεγάλοι κερδισμένοι. Το μοναστήρι έχει πάρα πολλά παιδιά που συμμετέχουν στην λατρευτική ακολουθία και στο ψαλτήρι  Το βράδυ στην αγρυπνία δεν χωρούσαν καν στον ναό και η έναστρη αυλή ήταν γεμάτη από προσευχές μέχρι τα ξημερώματα. Ο Έλληνας δεν ξεχνά την πίστη του. Έχει υψώσει τα χέρια του στο Θεό και τον ικετεύει για αλήθειες και προστασία. Δεν πλανάται, δεν παρασύρεται και δεν δέχεται περικοπές και πρόστιμα στις αξίες του.

Ο άγιος μας, ο Άγιος Ιλαρίων, ο Επίσκοπος Μογλενών, έκανε μεγάλο αγώνα με τους αιρετικούς που είχαν εγκατασταθεί στα Μογλενά και με το κήρυγμα του κατάφερε να σώσει πολλούς πλανημένους. Νυχθημερόν προσευχόταν για την σωτηρία τους. Νυχθημερόν δέεται  για την σωτηρία μας. Σήμερα που γιορτάζει ας τον παρακαλέσουμε να μας ευλογεί, να θωρακίσει την πίστη των προγόνων μας που πολέμησαν για αυτήν κι ας μας  αξιώσει να την μεταλαμπαδεύσουμε ζώσα στα παιδιά μας.  

 «Εάν ο Θεός μεθ' ημών ουδείς καθ' ημών» (η πρώτη φράση του Ιωάννη Καποδίστρια από την πρώτη ομιλία προς τον Ελληνικό λαό, Αίγινα, 1828)

Χρόνια Πολλά σε όλους μας...."




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...