Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Ξεκίνησαν οι διδασκαλίες του Κατηχητικού Σχολείου από την Ενορία του Αγίου Δημητρίου Προμάχων


Ξεκίνησαν οι διδασκαλίες του Κατηχητικού Σχολείου από την Ενορία του Αγίου Δημητρίου Προμάχων.

Το Κατηχητικό Σχολείο θα λειτουργεί κάθε Κυριακή μετά την Θεία Λειτουργία περίπου κατά τις 10.30 π.μ. στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του προαυλίου του Ιερού Ναού και διδάσκει η κυρία Σταυρούλα Βαρελά, (Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ.) η οποία χρόνια τώρα έχει αφιερώσει πολύτιμο χρόνο από τη ζωή της στο Θεάρεστο έργο της ορθόδοξης διαπαιδαγώγησης των παιδιών μας.

Στις μέρες μας είναι μεγάλη ευλογία από τον Θεό, το γεγονός ότι εξακολουθεί να υπάρχει αυτός ο ιερός θεσμός. Διότι πραγματικά αποτελεί μια πνευματική όαση για τις νεανικές ψυχές, μέσα στην έρημο των πόλεων· και λέγοντας «έρημο», εννοούμε την κοινωνική αποξένωση, τη μοναξιά και την ψυχική ερήμωση, που έχει επιφέρει ο σύγχρονος τρόπος ζωής μέσα στις πολύβουες μεγαλουπόλεις. Διότι παρά το γεγονός ότι έχουν συγκεντρωθεί τόσοι πολλοί άνθρωποι σ’ ένα περιορισμένο τόπο, είναι δυστυχώς μεταξύ τους αποξενωμένοι. Σχήμα οξύμωρο, που όμως αποτελεί μια πραγματικότητα.

Έχει σχεδόν εκλείψει κάθε ίχνος του πνεύματος της γειτονιάς και της κοινωνικότητας. Η κατάσταση αυτή της ψυχικής απομόνωσης, καθώς και ο καταιγισμός από τις χιλιάδες των όχι συχνά καλών και ωφέλιμων μηνυμάτων που κατακλύζει τα παιδιά μας καθημερινά, έχουν ως αποτέλεσμα, το να κουράζουν, να αποπροσανατολίζουν και να φθείρουν τις ευαίσθητες παιδικές ψυχές.

Ο πυρήνας της κοινωνίας είναι η οικογένεια και οι νέοι άνθρωποι από αυτήν πρωτίστως λαμβάνουν τις βάσεις και τα θεμέλιά τους. Το κατηχητικό έργο αποτελεί ένα ακόμη παράγοντα, ο οποίος έρχεται για να συνεισφέρει στο δύσκολο έργο της οικογένειας και να συμβάλλει θετικά στη διαπαιδαγώγηση των νέων.  Η προσφορά του Κατηχητικού Σχολείου στη νεανική ηλικία καθώς διαπιστώθηκε μέσα από την εμπειρία των ετών είναι σημαντική.

 Τα οφέλη που προέρχονται από την προσφορά αυτή στους νέους, θα μπορούσαμε να τα συνοψίσουμε στα εξής ακόλουθα:
- καλλιεργεί στις ψυχές τους την αγάπη για τον Θεό και τον συνάνθρωπο,
- τους βοηθά να διακρίνουν τους ποικίλους κινδύνους, τις παγίδες και κακοτοπιές της ζωής,
- τους δίνει πνευματικά εφόδια, τα οποία θα φανούν πολύτιμα και θα βοηθήσουν ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των διαφόρων δυσκολιών που πρόκειται να συναντήσουν στη ζωή τους,
- τους καθοδηγεί στο δρόμο του ορθοδόξου ήθους,
- τους διδάσκει το σεβασμό των αξιών της κοινωνίας μας,
- τους αποφορτίζει από την πίεση, το βάρος και την κούραση της εβδομάδας,
- συντελεί στην κοινωνικοποίησή τους μέσα από το ομαδικό πνεύμα των συνάξεων και της ψυχαγωγίας και
- συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας υγιούς και ολοκληρωμένης προσωπικότητας.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...