Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

"Η ποίηση σε διάλογο" το Σάββατο 26 Αυγούστου


Εκπαιδευτικές επισκέψεις που διοργάνωσε ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας στην AgroPella


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον  πραγματοποιήθηκαν οι εκπαιδευτικές επισκέψεις  που διοργάνωσε ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας στην AgroPella Μονοπρόσωπη. Ι.Κ.Ε .
Από τις 22-8-2017 και ημέρα  Τρίτη έως τις 25-8-2017 και ημέρα Παρασκευή,  Νέοι Γεωργοί των προγραμμάτων κατάρτισης με κωδικούς:336,337,338,339 στο πλαίσιο της πράξης με τίτλο: «Δράσεις κατάρτισης και ανάπτυξης δεξιοτήτων για νέους γεωργούς και μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις» ενημερώθηκαν για την επεξεργασία - μεταποίηση - τυποποίηση αγροτικών προϊόντων.

Το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας ευχαριστεί Θερμά τους  κ.Σιουκιούρογλου Νικόλαο και Χρήστο για την λεπτομερή, έγκυρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση των Νέων Γεωργών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.



Ξεκινά και η Ακαδημία του ΑΛΜΩΠΟΥ Αριδαίας


ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΛΜΩΠΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΑΣ!
Μια καινούρια ποδοσφαιρική χρονιά ξεκινά και η Ακαδημία του ΑΛΜΩΠΟΥ Αριδαίας είναι κοντά σας ανυπομονώντας να σας υποδεχθεί στο γήπεδο Γ.ΛΑΓΟΥΔΗΣ! (Παραποτάμια περιοχή)
Όσα παιδιά είναι γεννημένα από το έτος
2002 έως και 2012 μπορούν να ενταχθούν στην ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ακαδημία της Αλμωπίας, να αποκτήσουν ποδοσφαιρικές γνώσεις με τους πιο έμπειρους και καταρτισμένους προπονητές και να συμμετάσχουν σε όλες τις δράσεις αυτής της μεγάλης οικογένειας.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
·         SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ !!! ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΕΝΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2011-2012 ΔΩΡΕΑΝ  ΕΤΗΣΙΑ  ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΑΛΜΩΠΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ!!!
Η διάρκεια λειτουργίας της Ακαδημίας κατά την περίοδο 2017-2018, είναι 10μηνη.
Έναρξη ΕΓΓΡΑΦΩΝ και ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ από 29 Αυγούστου 2017 καθηνερινά και ώρα 16:00 έως 18:00 εκτός Σ/Κ στο γήπεδο Γ.Λαγούδης.
Έναρξη προπονήσεων 5 Σεπτεμβρίου 2017 ημέρα Τρίτη .
Λήξη προπονήσεων και παιχνιδιών 14 Ιουνίου 2018.

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ 5/9/2017
Τμήμα Μπαμπίνι (2011-2012): Τρίτη – Πέμπτη - > 16:00 – 17:00 (Σάββατο επιλογή για αγώνα)

Τμήμα Προτζούνιορ
(2009-2010): Τρίτη – Πεμπτη -> 15:00 ή 15:15 – 16:30                                                Σάββατο -> 11:15-12:15 ή ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Τμήμα Τζούνιορ (2007-2008): Τρίτη – Πέμπτη -> 16:30 – 18:00                                                             Σάββατο -> 12:15-13:15 ή ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Τμήμα Προπαιδικό (2005-2006): Τρίτη – Πέμπτη -> 15:30 – 17:00
Σάββατο -> 11:15-12:30 ή ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Τμήμα Παιδικό (2002-2003-2004): Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή -> 17:15 – 18:45                       Σάββατο - > 09:30 – 11:00 ή ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΛΜΩΠΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ: ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ   ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΗΛ:6942905345

ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΗ Δ.Ε.Υ.Α. ΑΛΜΩΠΙΑΣ


ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΗ Δ.Ε.Υ.Α. ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΦΕΙΛΕΣ

Από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) του Δήμου Αλμωπίας ανακοινώνεται ότι οι καταναλωτές μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους κατόπιν σχετικής αιτήσεως στα γραφεία της Επιχείρησης (Δημαρχείο, Πλατεία Αγγελή Γάτσου, τηλ. 2384024590), στα πλαίσια του νόμου υπ’ αριθμ. 4483.

Με αυτόν τον τρόπο, όσοι ενταχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις με ελάχιστη δόση τα 20 ευρώ, απαλλάσσονται από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους, ως εξής:

α) αν εξοφληθούν εφάπαξ, με απαλλαγή κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%),

β) αν εξοφληθούν σε δύο (2) έως είκοσι τέσσερις (24) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό ογδόντα τοις εκατό (80%),

γ) αν εξοφληθούν σε εικοσιπέντε (25) έως σαράντα οκτώ (48) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό εβδομήντα τοις εκατό (70%),

δ) αν εξοφληθούν σε σαράντα εννέα (49) έως εβδομήντα δύο (72) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό εξήντα τοις εκατό (60%),

ε) αν εξοφληθούν σε εβδομήντα τρεις (73) έως εκατό (100) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%).

Σύμφωνα με τον σχετικό νόμο η καθυστέρηση καταβολής δόσης συνεπάγεται την επιβάρυνση αυτής με μηνιαία προσαύξηση 5% επί του ποσού της δόσης από την επόμενη της ημέρας που όφειλε αυτή να καταβληθεί.

Οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στις παραπάνω ευνοϊκές ρυθμίσεις έως τις 30 Νοεμβρίου 2017, όπως ορίζει ο σχετικός νόμος.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Χρήστος Γεωργίου, «οι καταναλωτές που έχουν οφειλές, μπορούν να επισκεφθούν τα γραφεία μας και να ενημερωθούν εκτενώς για όλες τις λεπτομέρειες της παραπάνω ρύθμισης. Είμαστε καθημερινά στη διάθεση του κάθε συμπολίτη μας και θεωρούμε ότι με αυτή τη ρύθμιση θα διευκολυνθούν σημαντικά οι καταναλωτές μας που βιώνουν μία δύσκολη καθημερινότητα λόγω της οικονομικής κρίσης και δυσκολεύονται πολλές φορές να πληρώσουν ακόμα και τις βασικές τους υποχρεώσεις».

Γίνονται δηλώσεις για ζημιές στα κάστανα εξαιτίας ανεμοθύελλας


Ανακοίνωση

Γίνονται δηλώσεις για ζημιές στα κάστανα εξαιτίας ανεμοθύελλας στους Προμάχους.

Οι δηλώσεις θα γίνονται στα γραφεία της κοινότητας Προμάχων από σήμερα και μέχρι τη Δευτέρα 28 Αυγούστου.

Τα απογεύματα από τις 17.00 μέχρι τις 19.00.

Τα πρωινά κατόπιν συνεννόησης στο τηλέφωνο 694 7263 068

Συνθήκες ερημοποίησης και καταστροφής στον υγροβιότοπο της λιμνοδεξαμενής των Προμάχων


Ένας σπάνιος υγροβιότοπος, ο οποίος είχε δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, κινδυνεύει να εξαφανιστεί, εξαιτίας της έλλειψης νερού (και καλής οργάνωσης) στην περιοχή της μεγάλης τεχνητής λιμνοδεξαμενής των Προμάχων.
Λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας και των αυξημένων αναγκών για υδάτινα αποθέματα που χρειάζονται οι αγρότες για να φροντίσουν τις καλλιέργειές τους, η λιμνοδεξαμενή έχει στερέψει και στον ερημοποιημένο της βυθό, έχει απομείνει ελάχιστο απόθεμα νερού, σχεδόν καθόλου, ενώ χιλιάδες ψάρια μικρά και μεγάλα, αφανίζονται.
Να τονίσουμε ότι στην περιοχή, εκτός από τα ψάρια τα οποία παλλαπλασιάστηκαν με τον χρόνο, διαβιούν πολλά κοπάδια από ποικίλα πτηνά, νερόκοτες, αγριόπαπιες, μέχρι και πελαργοί. ερωδιοί και πολλά ζωάκια της φύσης όπως σκίουροι και αλεπούδες, δημιουργώντας έτσι μια σπάνια πανίδα γύρω από την περιοχή.
Επιβεβλημένο καθήκον όλων των εμπλεκόμενων φορέων, η άμεση παρέμβασή τους, ώστε να αποκατασταθεί η ισορροπία πριν είναι (αν δεν είναι ήδη) αργά.

Επίσης απευθύνεται έκκληση στους υπευθύνους του Δήμου και της ΔΕΗ, να ενεργήσουν άμεσα ώστε ο αρδευτική πομόνα η οποία παραμένει σε αχρηστία από την Κυριακή, να αποκατασταθεί γιατί οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση και αναβρασμό,  ενώ πολλές δεντροκαλλιέργειες  ξεραίνονται η μία μετά την άλλη. Αυτή η αβαρία είναι και η αιτία της ξεραμένης λιμνοδεξαμενής, αφού το ποτάμι που την τροφοδοτούσε με νερό, δεσμεύτηκε για να αναπληρώσει την ζήτηση από το νερό που έβγαζε η πομόνα.
Επικαλούμαστε τα γρήγορα αντανακλαστικά (κυρίως των αρμοδίων του Δήμου) ώστε να προστατευθούν τόσο οι αγρότες-παραγωγοί, όσο και η πλούσια χλωρίδα και πανίδα του υγροβιότοπου.
Στο θέμα θα επανέλθουμε σύντομα, γιατί το περιβάλλον που ρυθμίζει της ζωές μας στην μικροκοινωνία που ζούμε, μας αφορά άμεσα και ουσιαστικά. 














Ακρίτεια 2017: Ενημέρωση για την κλήρωση των 500 ευρώ


Ακρίτεια 2017: Ενημέρωση για την κλήρωση των 500 ευρώ

Ο Λαογραφικός Όμιλος Ακρίτες Αλμωπίας κάνει γνωστό ότι ο τυχερός αριθμός που προέκυψε κατόπιν της κλήρωσης του Λαϊκού Λαχείου που πραγματοποιήθηκε στις 22 Αυγούστου 2017 βρέθηκε στα αδιάθετα λαχεία, που εκδόθηκαν στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Ακρίτεια 2017».
 Κατόπιν τούτου θα πραγματοποιηθεί εκ νέου κλήρωση τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017, η οποία θα διεξαχθεί ζωντανά στη σελίδα του συλλόγου στο facebook και θα ανακοινωθεί ο τυχερός αριθμός στα τοπικά μέσα ενημέρωσης..

Σας ευχαριστούμε πολύ! 

Γιάννης Σηφάκης: 10.000 τόνοι ροδάκινα επιπλέον για την επισιτιστική βοήθεια με απόφαση της Κομισιόν


Γιάννης Σηφάκης:   10.000 τόνοι ροδάκινα επιπλέον για την επισιτιστική βοήθεια με απόφαση της Κομισιόν 
Επιτυχία της κυβέρνησης και του αγώνα των αγροτών Πέλλας και Ημαθίας 
Συνεχίζουμε την διεκδίκηση στρεμματικής ενίσχυσης των παραγωγών 
Σημαντική επιτυχία της κυβέρνησης της χώρας και του ενωμένου αγώνα των αγροτών η σημερινή απόφαση της Κομισιόν για σημαντική ενίσχυση των ποσοτήτων επισιτιστικής βοήθειας κατά 10000 τόνους στα ροδάκινα προς 26,90  λεπτά το κιλό καθαρά στον παραγωγό ( εκτός των εξόδων συσκευασίας και μεταφοράς).
Η κυβέρνηση παλεύει για την στήριξη των ροδακινοπαραγωγών 
Ο αγώνας θα συνεχιστεί με τον φάκελο για την διεκδίκηση στρεμματικής ενίσχυσης 

Μέσα στον Σεπτέμβριο ανακοινώνεται η ίδρυση Κέντρων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών σε Έδεσσα και Γιαννιτσά


Μέσα στον Σεπτέμβριο ανακοινώνεται η ίδρυση Κέντρων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών σε Έδεσσα και Γιαννιτσά 

Ήδη η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους έχει συνεννοηθεί με τους Δήμους Έδεσσας και Γιαννιτσών για τους χώρους που θα λειτουργήσουν τα Κέντρα.
Στην Έδεσσα θα λειτουργήσει μέσα στο ΚΕΠ ( Περδίκα15) και στα Γιαννιτσά δίπλα στην Πολεοδομία ( Μητροπόλεως 31)

Στόχος είναι η παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στους πολίτες, που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, λόγω της οικονομικής κατάστασης.
Είναι γνωστό ότι πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε η ίδρυση σε 30 δήμους της χώρας και 24 Περιφερειακές Ενότητες Κέντρων  Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (Κ.Ε.Υ.Δ.).
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για δομή που εγκαινιάσθηκε τον περασμένο Μάρτιο από τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, στο πλαίσιο της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Τότε εγκαινιάσθηκε το πρώτο Γραφείο Εξυπηρέτησης και Υποστήριξης Δανειοληπτών στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...